SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
respo

#176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by respo »

jesam i njemu i pucacima ja sam im pregovarac

ajde ti fino na kafu s rajom mozda ti pomogne da dodjes sebi
SARAJKA75

#177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by SARAJKA75 »

respo wrote:jesam i njemu i pucacima ja sam im pregovarac

ajde ti fino na kafu s rajom mozda ti pomogne da dodjes sebi
Mogao bi ti..kota basta :-)
respo

#178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by respo »

ja sam vec na alipasinu citav dan

prvo izadji malo pogledaj oko sebe pa pricaj
SARAJKA75

#179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by SARAJKA75 »

respo wrote:ja sam vec na alipasinu citav dan

pa neko mora i raditi :D
BlueBlood

#180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by BlueBlood »

da vas prekinem, imate pp pa nastavite...

http://balkantajms.com/protesti-narko-d ... -sarajevu/
respo

#181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by respo »

SARAJKA75 wrote:
respo wrote:ja sam vec na alipasinu citav dan

pa neko mora i raditi :D
pa i radim a ne krijem se iza zavjese ;)
starii

#182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by starii »

neboj te se betmen, spiderman i supermen ce rijesti sve vase probleme
Image
drzava za kriminalca na godisnjem :D
Dr. Kuca

#183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Dr. Kuca »

E cuj godisnji :lol: :lol: :lol:

ALija, Alija...
cigara

#184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by cigara »

SARAJKA75 wrote:jel ovo izvod iz spomenara neke curice 5. razreda?

Dodji u B fazu pa provjeri :-)[/quote]

dole sam ja cesto zato i pitam ;-)
cyprus

#185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by cyprus »

Haj da i to čujem... čuj godišnji iz zatvora :lol: :lol: :lol: e jebem te državo... :x

A SARAJKA jel piješ kafu u onim baštama na trgu ili u Goldu? :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by -LIBERO- »

Stvarno je ovaj nas "sistem" smijurija. Cuj godisnji odmor a na sluzenju kazne od 9,5 godina.

I kao mi se cudimo kako nam nista ne funkcionise, a cijeli nas sistem, kao i sistem vrijednosti, nam je devijantan do krajnjih granica.
Walter76

#187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Walter76 »

Dr. Kuca wrote:E cuj godisnji :lol: :lol: :lol:

ALija, Alija...
Alija je rahmetli odavno, niti više vladaju njegovi! Walter, walter je onaj kojeg trebaš kritikovati na nepotizmu i nezainteresiranost za sigurnost građana a od kojih je i većina, na žalost, glasala za iste "reketaše"! Inače, kada imaš premijera kantona koji izjavi "Ma najbolje da se oni međusobno pobiju!" kao najbolje rješenje ovoga (ne)stanja, valjda čovjek ne može ništa drugo ni očekivati nego da krimosi rade šta hoće!? :oops:
bambina78

#188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by bambina78 »

Oni iz zatvora se pozivaju na neki zakon, a MORAJU novinari to malo detaljnije istraziti, nema tu nikakvog zakona, radi se o internim aktima zatvora.
johnny_blazze

#189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by johnny_blazze »

bambina78 wrote:Oni iz zatvora se pozivaju na neki zakon, a MORAJU novinari to malo detaljnije istraziti, nema tu nikakvog zakona, radi se o internim aktima zatvora.
mi smo u zatvoru svi skupa vec 20 godina :wink:
juzna_strana

#190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by juzna_strana »

johnny_blazze wrote:
bambina78 wrote:Oni iz zatvora se pozivaju na neki zakon, a MORAJU novinari to malo detaljnije istraziti, nema tu nikakvog zakona, radi se o internim aktima zatvora.
mi smo u zatvoru svi skupa vec 20 godina :wink:
Zatvor poluotvorenog tipa :thumbup:
cappy_tempo

#191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by cappy_tempo »

Walter76 wrote:

ALija, Alija...
Alija je rahmetli odavno, niti više vladaju njegovi! Walter, walter je onaj kojeg trebaš kritikovati na nepotizmu i nezainteresiranost za sigurnost građana a od kojih je i većina, na žalost, glasala za iste "reketaše"! Inače, kada imaš premijera kantona koji izjavi "Ma najbolje da se oni međusobno pobiju!" kao najbolje rješenje ovoga (ne)stanja, valjda čovjek ne može ništa drugo ni očekivati nego da krimosi rade šta hoće!? :oops:
ovo izlazenje je jos od vrijema alije i njegovih. sjecam se i tad da su izlazili za vikend,sutali playstation u zatvoru i samo morali biti fini i na vrijeme se vratiti.

i vala ova njegova izjava mi se sve vise svidja. dobro on kao premijer nije smio to reci bla bla bla ali koga vise briga? pucaju kad im je kurcu cejf i sad ovi premijeri trebaju paziti sta pricaju kao i policija,gradjani,mali zeleni? nek se porokaju medjusobono i ko im jebe mater. ocigledno ih ne mozes zatvoriti sve jer od rata pa do dan danas niko se nije sjetio zatvor napravit,a niti zakone promjeniti u korist normalnih gradjana. sad kad ne moze proci zakon o komisijama koje ce uci u drzavne firme da vide gdje su pare kako onda ocekivati da se izglasa zakon gdje bi 80% "alijinih" preko noci palo.

nije vise ni smijesno ni za zajebanciju. dodje meni lik na trening i kaze "prebili me i stavi mi lik pistolj na bradu sa rijecima da si samo malo stariji". i sad ja trebam pokazati neke osjecaje za takvog,premijer treba paziti sta prica? ma nek idu svi u PM
Walter76

#192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Walter76 »

cappy_tempo wrote:
Walter76 wrote:

ALija, Alija...
ovo izlazenje je jos od vrijema alije i njegovih. sjecam se i tad da su izlazili za vikend,sutali playstation u zatvoru i samo morali biti fini i na vrijeme se vratiti.

i vala ova njegova izjava mi se sve vise svidja. dobro on kao premijer nije smio to reci bla bla bla ali koga vise briga? pucaju kad im je kurcu cejf i sad ovi premijeri trebaju paziti sta pricaju kao i policija,gradjani,mali zeleni? nek se porokaju medjusobono i ko im jebe mater. ocigledno ih ne mozes zatvoriti sve jer od rata pa do dan danas niko se nije sjetio zatvor napravit,a niti zakone promjeniti u korist normalnih gradjana. sad kad ne moze proci zakon o komisijama koje ce uci u drzavne firme da vide gdje su pare kako onda ocekivati da se izglasa zakon gdje bi 80% "alijinih" preko noci palo.

nije vise ni smijesno ni za zajebanciju. dodje meni lik na trening i kaze "prebili me i stavi mi lik pistolj na bradu sa rijecima da si samo malo stariji". i sad ja trebam pokazati neke osjecaje za takvog,premijer treba paziti sta prica? ma nek idu svi u PM
heh, znaci drzis se one klasicne 'kad su oni mafijaši mogli raditi to i to, mozemo i mi raditi i govoriti ovako'!? To je najgori moguci izgovor i pokušaj pravdanja za puko nastavljanje mutnih radnji i nastavljanje 'sistema' jasno ukazujuci i optuzujuci drugoga, mada istog vise nema ni među zivim, kamo li na pol. sceni. Nego, mene interesuje gdje je i kada cemo imati 'cast' vidjeti stvaranje te 'drzave za covjeka', jer u posljednje 2 god. jedino sto smo od nje vidjeli jeste opsta pometnja i iskljuciva 'jagma' za foteljama i žudnja za kontrolu malobrojnih uspjesnih preduzeca (npr. bosnalijek) u ovoj ludnici od zemlje. I da, prije nego me neko optuzi, nabijem tkz. 'zelene' na neku stvar, ljude samo dijelim na dobre i loše.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
cappy_tempo

#193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by cappy_tempo »

ma ne drzim se nicega nego mi pun kurac pucanja svaki dan. jos malo cu gledati koja majica ide uz pancir... to drzava za covjeka,alija ma sve ista govna. ko je sta uradio i koliko je uradio nije za ovu temu ali ce se zakoni u korist normalnih gradjana jos cekati. jednostavno mnogim politicarima i strankama nije u cilju donosenje takvih jer ce pasti onda njihovi majmuni,a samim tim past ce i oni
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by -LIBERO- »

Radikalne stvari i promjene su jedini nacin promjene svega ovoga. Ali cim neko pokusa barem spomenuti nesto tako odmah pocne sudstvo i tuzilastvo je nezavisno, policija je nezavisna..ne smije se niko petljati u sve to bla bla bla.

Znaci, ti sistemi, koji ocito ne funkcionisu kako treba, se moraju mijenjati i to radikalno. Mora se uz te promjene napokon poceti otvarati novi zatvorski kapaciteti itd. itd.

Svi pozivaju na radikalne poteze i promjene, a kada se nesto pocne samo priblizno tome, mnogi od tih odmah pocnu ne, ne, ne to je uplitanje, treba zadrzati nezavisno sudstvo/tuzilasto/policiju.

I onda se vrtimo u zacaranom krugu sa pogodnim ili nesposobnim u vrhovima institucija, i ne samo u vrhovima vec vrlo cesto duboko po vertikali, koje su zapravo osnovno oruzije u odbrani drustva od ovog stanja u kojem se nalazimo.
inSighT
Vozim: na guranje

#195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by inSighT »

Image

...
pirpa

#196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by pirpa »

SARAJKA75 wrote: Tako se to radi u nasoj B fazi...SVI ZA JEDNOG JEDAN ZA SVE

Odrasla sam u B fazi i uvijek je bilo samo jedno pravilo ili si raja ili nisi
I sada sam u istom naselju i neprocjenjivo je popiti kafu sa ekipom koja je zajedno odrastala.

Svi smo izabrali svoje zivotne puteve i jedni druge postujemo ( od sanera do doktora i inzinjera) svi pijemo kafu i svi smo raja iz B faze (PONOSNO KAZEM RAJA IZ B FAZE)
tako se to radi skupi se pet likova iz dvije mahale da zaustave jednog lika iz PM da i ne maltretira tri dana.
cetvorica pucaju ko ofrlje a peti cilja koljeno, nema sta mangupi pravi. :lol:
svasta_svasta

#197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by svasta_svasta »

pirpa wrote:

I sada sam u istom naselju i neprocjenjivo je popiti kafu sa ekipom koja je zajedno odrastala.

Svi smo izabrali svoje zivotne puteve i jedni druge postujemo ( od sanera do doktora i inzinjera) svi pijemo kafu i svi smo raja iz B faze (PONOSNO KAZEM RAJA IZ B FAZE)
tako se to radi skupi se pet likova iz dvije mahale da zaustave jednog lika iz PM da i ne maltretira tri dana.
Sto je najgore ti likovi imaju preko 30 godina.....
Ne kontam zar je ovaj toliko zajeban ? Imam osjecaj da cemo ubzo citati i nastavak.... posto je ovaj na bolovanju :D
trambusek88

#198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by trambusek88 »

Robert Mučišta ponovo u akciji, ovaj put krađa auta

http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... denom-jugi

Robert Mučišta (19), rođen u Đakovici, nastanjen u Sarajevu, nakon niza razbojništava koja je počinio nad starijim ženama, preorijentisao se, kako izgleda, na krađe vozila. Uhapšen je u srijedu dva sata iza ponoći u vozilu koje je ukrao sat i po prije toga.

Službenici Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo u Ulici Džemala Bijedića zaustavili su i kontrolisali Yugu (E09-A-080), za čijim upravljačem su zatekli starog poznanika Roberta Mučištu. On im je priznao da je Yugu ukrao te noći u Ulici Semira Frašte, oštetivši ga prilikom krađe.

Mučišta je javnosti poznat po većem broju krivičnih djela koja je počinio još kao maloljetnik. Jedno od najtežih je ono od 20. januara 2008. kada je sa vršnjacima Robertom Hrustićem iz Italije i Jetonom Osmanijem iz Peći presreo staricu Ljubicu Đokić - Spasojević u Ulici Azize Šaćirbegović. Nesretnu ženu su polili benzinom i zapalili i ona je od zadobijenih povreda preminula u bolnici Koševo.

Nakon izlaska iz zatvora zbog tog krivičnog djela napao je i opljačkao još tri starice, od kojih je jednu pokušao udaviti.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Velkoski »

Dugo je bio u "zatvoru".
dottore

#200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by dottore »

svasta_svasta wrote:
pirpa wrote:

Sto je najgore ti likovi imaju preko 30 godina.....
Ne kontam zar je ovaj toliko zajeban ? Imam osjecaj da cemo ubzo citati i nastavak.... posto je ovaj na bolovanju :D
Image
Last edited by dottore on 13/07/2012 20:38, edited 1 time in total.
Locked