Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisati??

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
BIONA

#176 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by BIONA »

Klinika Urgentne Medicine - KUM !
pirmin

#177 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by pirmin »

drndalo wrote:A kojeg je cevabdzije sin u pitanju, kad vec znamo da je od cevabdzije...? Da mu zaobidjemo radnju za nagradu...
Nakon što je sors.tacka.ba objavio da je Tarik Aljević (1994) jučer u saobraćajnoj nesreći, svojim vozilom marke Mercedes (reg. oznake T57-A-049) udario mladu doktoricu, 28-godišnju uposlenicu Ginekološko-akušerske klinike KCUS-a, Ajlu Hadžismajlović, donosimo vam izjavu svjedoka događaja, koji je zamolio da njegovo ime i prezime ne objavljujemo.

„Mercedes je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i udario vozilo marke Citroen, koji se uključivao sa Čobanije. Djevojka iz Citroena je bila u lokvi krvi, a intervenisali su i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, koji su djevojku izvukli razvlačeći lim hidrauličnim makazama. Momak koji je vozio Mercedes je prema izrazu lica više bio zabrinut za stanje svog automobila, nego za stanje unesrećene djevojke koja je ležala u lokvi krvi. Nakon incidenta kod Narodnog pozorišta došlo je do nagurivanja u kojem je grupica mladića 'očitala' lekciju Aljeviću“- tvrdi naš sagovornik.

Podsjećamo, Tarik Aljević, sin vlasnika ćevabdžinice „Zmaj“ na Željezničkoj stanici je uhapšen i nakon detaljnog ispitivanja je predat Tužilaštvu KS.

Povrijeđena Ajla Hadžismajlović je i dalje u kritičnom stanju.
sheilak

#178 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by sheilak »

@quarterback & BIONA

uh, sorry! nisam znala. :-) moja greska.

pobrisacu onda onaj moj komentar.
Troll_Happens

#179 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Troll_Happens »

kriva je policija sto na ove "crne rupe" ne postavlja radare i ne kaznjava masovno. Ko sto neko rece ovo je tek pocetak cevabdzija ce uskoro nastaviti cim izadje da dalje divlja i da ubija...
U svijetu se stalo u kraj takvim stvarima zbog kazni. Kod nas ocito se to ne provodi ili veze odlicno rade tako da nema efekta... uglavnom zalosno da ginu ljudi koji su sasvim okey a bagra ostaje da zivi i ubija :x
JThomas

#180 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by JThomas »

ali mi ovdje ne lamentiramo kako je zaštićen sin nekog političara, premijera, ministra unutrašnjih poslova, muzičke zvijezde, sportske legende (ne, ne kažem da oni trebaju biti zaštićeni)...nego vlasnika ćevabdžinice zmaj na željezničkoj stanici. to je zaštićena elita našeg društva.

mislim, nama je odlično kakvi smo...
quarterback

#181 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by quarterback »

sheilak wrote:@quarterback & BIONA

uh, sorry! nisam znala. :-) moja greska.

pobrisacu onda onaj moj komentar.
bez brige, i ja sam prije par godina napisao isto sto i ti jer nisam znao :-D
ActionWoman

#182 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by ActionWoman »

Raspored wrote:Konkretan prijedlog. Svako veče od 20:00 pa do 06:00 slijedeći dan na 10ak opasnih mijesta u gradu postaviti ovakve mobilne ležeće policajce i problem će biti značajno umanjen. Ukucajte u google Portable Speed Bumps, ima modela kakvih poželite. Čak svaka policijska patrola može imati po jedan u gepeku.
Hajde kantonalna vlada malo se probudite i izdvojite 50ak hiljada KM. Od mene imate glas ako organizujte tu kupovinu ovog ljeta.
Ovo je odlicno.
a.dis

#183 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by a.dis »

Dosta ljudi ovdje prelazi cestu, čudi me kako masakr nije napravio. Nadam se da će se djevojka izvući.
Edin H.

#184 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Edin H. »

JThomas wrote:ali mi ovdje ne lamentiramo kako je zaštićen sin nekog političara, premijera, ministra unutrašnjih poslova, muzičke zvijezde, sportske legende (ne, ne kažem da oni trebaju biti zaštićeni)...nego vlasnika ćevabdžinice zmaj na željezničkoj stanici. to je zaštićena elita našeg društva.

mislim, nama je odlično kakvi smo...
:-) :D
crnoplavo

#185 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by crnoplavo »

Sutra ocekujem masovne proteste ispred zgrade kantona u organizaciju organizacije "Dosta" uz prigodne parole koje ce kritikovati nerad nacelnika i premijera kantona, nakon cega ce se okupljeno mnostvo uputiti ka cevabdzinici Zmaj
ChataDodajStaHoces

#186 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by ChataDodajStaHoces »

Raspored wrote:Konkretan prijedlog. Svako veče od 20:00 pa do 06:00 slijedeći dan na 10ak opasnih mijesta u gradu postaviti ovakve mobilne ležeće policajce i problem će biti značajno umanjen. Ukucajte u google Portable Speed Bumps, ima modela kakvih poželite. Čak svaka policijska patrola može imati po jedan u gepeku.
Hajde kantonalna vlada malo se probudite i izdvojite 50ak hiljada KM. Od mene imate glas ako organizujte tu kupovinu ovog ljeta.
Jeftino i konkretno! Sjajan prijedlog :thumbup:
poznanik

#187 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by poznanik »

crnoplavo wrote:Sutra ocekujem masovne proteste ispred zgrade kantona u organizaciju organizacije "Dosta" uz prigodne parole koje ce kritikovati nerad nacelnika i premijera kantona, nakon cega ce se okupljeno mnostvo uputiti ka cevabdzinici Zmaj

Kako te bolan nije sramota, djevojka se za život bori jer ju je maloumni idiot u 28. godini za čitav život najvjerovatnije invalidom napravio, i umjesto da se svi usprotivimo navali divljaka i ubica na gradskim ulicama, ti još provociraš :x

Seronja jedan, samo takav... :x
Better Man

#188 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by Better Man »

Momka, ubicu za volanom treba zajedno sa ocem koji mu je dao volan u ruke na dozivotnu robiju bez mogucnosti pomilovanja!
BHF_Manijak

#189 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by BHF_Manijak »

Jebote, ne mozes da vjerujes ,govno jedno balavo ko i onaj od prije nekoliko sedmica sto ubi djevojku na Skenderiji, caca ih hebo debilne! :x :x :x

Isto sam napiso i tada, kako to jebote da se uvijek govno izvuce bez ikakvih posljedica, neko ce reci da sam okrutan ma boli me djon ba, jebote smrskan citroen a supku nista, ni ogrebotine nema a cura se huda za zivot bori! Cura koja je trudom, zalaganjem nesto postigla u zivotu a on hladi muda i ne zna sta ce debil od zivota jer mu je sve na gotovo servrano, fuj 'bem ti ovakav sistem i drzavu! :x :( :roll:

Balavac, ono sa 18 mecku da voza i gari preko 100km/h!

Gledam bas veceras jednu svabsku emisiju i koje slucajnosti o sudarima bilo, 90% sudara sa preko 100km/h minimalne sanse za zivot ostavljaju, posebno frontalni, sile prilikom udara su i preko 10G sto je nemoguce za izdrzati iako na prvi pogled izgleda da u autu nema vece stete, no silina udara te izjebe tako da bas covjek nadrlja, uzas jedan! :roll:
poznanik

#190 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by poznanik »

BHF_Manijak wrote:Jebote, ne mozes da vjerujes ,govno jedno balavo ko i onaj od prije nekoliko sedmica sto ubi djevojku na Skenderiji, caca ih hebo debilne! :x :x :x

Isto sam napiso i tada, kako to jebote da se uvijek govno izvuce bez ikakvih posljedica, neko ce reci da sam okrutan ma boli me djon ba, jebote smrskan citroen a supku nista, ni ogrebotine nema a cura se huda za zivot bori! Cura koja je trudom, zalaganjem nesto postigla u zivotu a on hladi muda i ne zna sta ce debil od zivota jer mu je sve na gotovo servrano, fuj 'bem ti ovakav sistem i drzavu! :x :( :roll:

Balavac, ono sa 18 mecku da voza i gari preko 100km/h!...
Zato sam ranije napisao, pored redovne i visoke zatvorske kazne, pred kuću mu treba trajno postaviti uništeni Citroen, da ga cijelog života podsjeća da je jednu mladu ženu napravio doživotnim invalidom :x
daduli_sa

#191 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by daduli_sa »

Ima li nekih informacija o stanju djevojke?

Nadam se da ce se izvuci i oporaviti....
esad_plavi

#192 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by esad_plavi »

BHF_Manijak wrote:Jebote, ne mozes da vjerujes ,govno jedno balavo ko i onaj od prije nekoliko sedmica sto ubi djevojku na Skenderiji, caca ih hebo debilne! :x :x :x

Balavac, ono sa 18 mecku da voza i gari preko 100km/h!
e moj jarane nije ti tu kriv ni sistem ni drzava, nego je kriv nas ubleharski mentalitet kafenisanja i krsenja ruku na ovakve vijesti, a sutra da budu kakvi protesti ili nesto slicno okupilo bi se 100ak ljudi maksimalno, jer bi pobogu svi imali posao, skolu, padala bi kisa, bilo bi vruce, bilo bi hladno, igrala bi se utakmica ili nesta. dosad su svi zaboravili za udes od prije par sedmica i (grozno je reci) realnost je da nas sviju zaboli neka stvar za ovakve događaje dok god nas nije zadesilo i dok smo malo bacili supljaka s rajom na tu temu (treba ga slomit!, treba zatvor!, treba ovo - treba ono!)..

e kad se to promjeni, mozda ce doci dan kada ce ovakva vijest imati odjeka, pa se nesto promjeni, ali realno, kad se mi, koji smo direktno pogodjeni, ne bunimo, ko ce se to buniti za nas?
fatality

#193 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by fatality »

ja iskreno moram priznat da ne znam sta se tacno desilo, ali citam ovdje samo " momak vozio 100 na sat i prosao kroz crveno". Sudeci po slikama, gdje se vidi da je dan, ne vjerujem da je bas u po bijela dana jurcao kao manijak glavnom dzadom( i to bas onim najuzim dijelom po centru) i pri tome ignorisao crveno. Ja bih prije rekao da je bilo nesta u stilu da je zeleno pocelo blinkati i da je mozda htio stici te je ubrzao. e sad moze biti da ipak nije stigao na vrijeme i da je cura mozda negdje zurila i odma kad joj se upalilo "preletila" preko semafora. Da se razumijemo, ne zelim nikog da branim( i da, da je nekog mog ne bih ovako pricao jer ne bih mogao realno razmisljat), ali jednostavno ne mogu da vjerujem da je moguce na onako uskoj ulici voziti tako brzo i pri tome jos crveno ignorisat, no ako je to slucaj, najbolje auto odvest na pijacu, prodat ga i kupit sebi mjesecnu ...
int21

#194 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by int21 »

fatality wrote:ja iskreno moram priznat da ne znam sta se tacno desilo, ali citam ovdje samo " momak vozio 100 na sat i prosao kroz crveno". Sudeci po slikama, gdje se vidi da je dan, ne vjerujem da je bas u po bijela dana jurcao kao manijak glavnom dzadom( i to bas onim najuzim dijelom po centru) i pri tome ignorisao crveno. Ja bih prije rekao da je bilo nesta u stilu da je zeleno pocelo blinkati i da je mozda htio stici te je ubrzao. e sad moze biti da ipak nije stigao na vrijeme i da je cura mozda negdje zurila i odma kad joj se upalilo "preletila" preko semafora. Da se razumijemo, ne zelim nikog da branim( i da, da je nekog mog ne bih ovako pricao jer ne bih mogao realno razmisljat), ali jednostavno ne mogu da vjerujem da je moguce na onako uskoj ulici voziti tako brzo i pri tome jos crveno ignorisat, no ako je to slucaj, najbolje auto odvest na pijacu, prodat ga i kupit sebi mjesecnu ...
Ne kaki majket ti tvoje. Njoj se zurilo. Sad i ona ispade kriva a majmun malo pozurio?

Fuj, jebem ti ljude nakaradne
ranger

#195 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by ranger »

fatality wrote:ja iskreno moram priznat da ne znam sta se tacno desilo, ali citam ovdje samo " momak vozio 100 na sat i prosao kroz crveno". Sudeci po slikama, gdje se vidi da je dan, ne vjerujem da je bas u po bijela dana jurcao kao manijak glavnom dzadom( i to bas onim najuzim dijelom po centru) i pri tome ignorisao crveno. Ja bih prije rekao da je bilo nesta u stilu da je zeleno pocelo blinkati i da je mozda htio stici te je ubrzao. e sad moze biti da ipak nije stigao na vrijeme i da je cura mozda negdje zurila i odma kad joj se upalilo "preletila" preko semafora. Da se razumijemo, ne zelim nikog da branim( i da, da je nekog mog ne bih ovako pricao jer ne bih mogao realno razmisljat), ali jednostavno ne mogu da vjerujem da je moguce na onako uskoj ulici voziti tako brzo i pri tome jos crveno ignorisat, no ako je to slucaj, najbolje auto odvest na pijacu, prodat ga i kupit sebi mjesecnu ...
i sta hoces da kazes?
decko se malo zajebo? nek se izvine curi i svi sretni i zadovoljni ? citroen se rasuo sam od sebe? :skoljka:
strasno :run:
lelan

#196 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by lelan »

Smrt fašizmu ( demokratiji ) sloboda komunizmu ili bilo kojem drugom sistemu u kojem je smrtna kazna dozvoljena , jer ovaj ne treba da živi na ovom dunjaluku. Pa neka mu babuka ili tatica priredi lijepo vješanje u javnosti.
jazzer

#197 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by jazzer »

ja teorije i govana :x ..

Izmedju paljenja crvenog svjetla na ''njegovom'' semaforu i paljenja zelenog svjetla na semaforu na kojem
je cekala nesretna djevojka prodje minimalno 3 - 4 sekunde. znaci nikako se nije moglo raditi o ovome
o cemu ti pises. I ne znam otkud ti nevjerica da ovakvi kao ovaj cevabdzija ne voze brzo i u po bijela
dana?
BosnianHardcore

#198 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by BosnianHardcore »

Ja sam tacno u 20:00 cekao pred domu sindikata sestru da malo idemo prosetati.Vidio sam taj isti crni mercedes kako divlja i "preskace" auta.Kazem u sebi "Boze dragi,ubit ce nekog ovom voznjom",kad prodje 10-15 sekundi i buuum.Sve ostalo je historija...
int21

#199 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by int21 »

lelan wrote:Smrt fašizmu ( demokratiji ) sloboda komunizmu ili bilo kojem drugom sistemu u kojem je smrtna kazna dozvoljena , jer ovaj ne treba da živi na ovom dunjaluku. Pa neka mu babuka ili tatica priredi lijepo vješanje u javnosti.
Neeee smrtna kazna.......to je blago.....tako bi se budale uvjek lako mogle izvuci a da ne namire stetu. Uvjek ima bolji ideja, od robovlasnistva do darivanja organa.....
fatality

#200 Re: Zašto se članak o udesu kod Narodnog ne može komentarisa

Post by fatality »

BosnianHardcore wrote:
Ja sam tacno u 20:00 cekao pred domu sindikata sestru da malo idemo prosetati.Vidio sam taj isti crni mercedes kako divlja i "preskace" auta.Kazem u sebi "Boze dragi,ubit ce nekog ovom voznjom",kad prodje 10-15 sekundi i buuum.Sve ostalo je historija...
e jedino ako je ovo slucaj,tj. da je neko svojim ocima vidio sta se desava, onda povlacim sto sam rekao ...
Locked