Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
banjaluka078

#17476 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

asker wrote:
Da, treca. Od samog pocetka, od prve sekunde gledam debelog Sama i neke dijelove scena koje nisu bile. Nista ne mijenja, samo vise detalja oko vec vidjenog koncepta.

To malo nervira, sjecam se da je i kod LOTR isto bilo. 10 godina kasnije pogledam slucajno punu verziju gdje je mnogo vise detalja i nevidjenih scena.
Jesi ti siguran da si pažljivo gledao prvog puta? Ne nađoh na netu bilo kakvu informaciju o produženoj verziji.
kakavdanakneiskustvu

#17477 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

banjaluka078 wrote:
asker wrote:
Da, treca. Od samog pocetka, od prve sekunde gledam debelog Sama i neke dijelove scena koje nisu bile. Nista ne mijenja, samo vise detalja oko vec vidjenog koncepta.

To malo nervira, sjecam se da je i kod LOTR isto bilo. 10 godina kasnije pogledam slucajno punu verziju gdje je mnogo vise detalja i nevidjenih scena.
Jesi ti siguran da si pažljivo gledao prvog puta? Ne nađoh na netu bilo kakvu informaciju o produženoj verziji.

evo ja gledam,ne vidim bas razliku,osobito u duzini trajanja epizode,ista je,duzina
NightWatchMember

#17478 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by NightWatchMember »

Ma kakvi extended, prebacilo čovjeka.
Ramsey8

#17479 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Ramsey8 »

:lol:
tuzlak1212

#17480 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Ja sinoc ko budala gledao na HBO epizodu jer asker reče extended, nezz šta je on gledao ranije pa mu je ono extended. Normalna epizoda od glave do repa, ništa novo :roll:
MarlboroGold

#17481 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Valjda ima leak cijele nove epizode... pitanje je vremena kad će se pojaviti na torrentima.
NightWatchMember

#17482 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

tuzlak1212 wrote:Ja sinoc ko budala gledao na HBO epizodu jer asker reče extended, nezz šta je on gledao ranije pa mu je ono extended. Normalna epizoda od glave do repa, ništa novo :roll:
Ima nas :lol:
Možda je ustajao na pišanje kada je prvi put gledao, pa sad extended.
MarlboroGold wrote:Valjda ima leak cijele nove epizode... pitanje je vremena kad će se pojaviti na torrentima.
Kada god da se pojavi, ko sazna, zna se šta mu je raditi.
L u c i f e r

#17483 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by L u c i f e r »

1Dante1 wrote:
drogon2 wrote:Prije par dana izaslo je par leakova koji mi se uopste nisu svidjeli. Danas na redditu izadje i par skrinova, klipova iz cetvrte epizode i izgleda da su oni leakovi istiniti. Sto opet znaci da ce D&D bas usrat. Ni ja ih necu moc branit ako se sve odigra po ovik leakovima xd
Ajd makar znam sta da ocekujem sad, ne mogu me razocarat. :D

Svadjaju se ljudi na imdbu kroz reviewove 4. epizode. Jedni daju 10 ocjenu drugi 1. :lol:
Od mene 6
Nako
Antiklimakticni feminizam
Coconut

#17484 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Coconut »

Leakovani su dijelovi epizoda. A hakeri s Tajvana prijete da ce objaviti 4. i 5. epizodu valjda.
kakavdanakneiskustvu

#17485 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

šta god da bude do kraja,bitno je da su sutljivo bijelo govno ubili
MarlboroGold

#17486 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Ubili jesu, ali čisto sumnjam da je to sve vezano za WW-e... vidjećemo.
1Dante1

#17487 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

Ako ovo nije kraj sto se NK-a tice, onda je sve gucci sto se mene tice. Nek rade sa prijestoljem sta hoce. :D
asker

#17488 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

NightWatchMember wrote:
tuzlak1212 wrote:Ja sinoc ko budala gledao na HBO epizodu jer asker reče extended, nezz šta je on gledao ranije pa mu je ono extended. Normalna epizoda od glave do repa, ništa novo :roll:
Ima nas :lol:
Možda je ustajao na pišanje kada je prvi put gledao, pa sad extended.
MarlboroGold wrote:Valjda ima leak cijele nove epizode... pitanje je vremena kad će se pojaviti na torrentima.
Kada god da se pojavi, ko sazna, zna se šta mu je raditi.
I to mi je hvala sto sam htjeo da obavijestim forumske kolege brzinom svjetlosti da sta ne propuste :(

Moguce da sam pogrijesio, izvinjavam se.

Stvarno nisam ranije vidio Sama kako mu drhte ruke dok drzi dragon glass, vec od onog trenutka kad promarsirase unsullied. Pa onda vise scena sa Dany i Jonom na onom brijegu itd. Govorim o HBO prenosu, a skinut cu i torrent da se uvjerim.

Ne radi se o aman zaman promjenama, vec vise sekundi tu i tamo. Pa hebem ga zar samo ja tvrdim da ovaj nas BiH HBO to inace radi i sa drugim filmovima/serijama :?
kakavdanakneiskustvu

#17489 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

mislim da ne postoji nesto sto se zove HBO BiH,i ne znam kako bi u nekoj epizodi neke serije ubacili jednu ili 5 sekundi,koje radnje,koja scene,kako?
tuzlak1212

#17490 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Fazon je što je po knjigama Night's King samo nako figura iz historije, GRR Martin je rekao da nema šanse da onaj NK preživi toliko dugo, i meni je to logičnije. NK je samo prvi WW i ništa posebno, mislim da priča sa WW nije gotova, Carster je dao 99 ili 100 sinova a ovaj NK je poveo oko 10-tak što znači da ih ima još oko 80-90 koji su možda transformisani od nekog drugog velikog i jakog WW-a. Ja po logici Martina ovog u seriji NK-a zamišljam kao nekog starog drevnog i moćnog WW-a i on je jedan od svoje klase samo a da ih ima više koji možda vise iznad Essosa a možda neće da mrdaju uopšte.
Al na kraju ko zna koliko će se držati Martina u ovom kraju serije.

Ali nije problem da li ima WW koliko je problem što više ne mogu napraviti Zid, jer zid su pravili giants + children of forest a Brandon the Builder je samo nako arhitekta. Sve troje su pomrli trajno, ne mogu onoliki zid pravit bez magije, gomile gianta i bez zime.

Pošto su ostale 3 jako duge epizode, bio bi strašan mind fuck ako nas čeka još jedna borba sa WW-ima :lol:
bunk

#17491 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by bunk »

Ovaj NK sto ga Arya krknu je valjda bio prvi te onda njegovim padom svi koje je on startovao su isto gotovi tako da jedino ako se onaj "prvi " nije skrio negdje mozemo ocekivati jos od WW ..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17492 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

drogon2 wrote:Prije par dana izaslo je par leakova koji mi se uopste nisu svidjeli. Danas na redditu izadje i par skrinova, klipova iz cetvrte epizode i izgleda da su oni leakovi istiniti. Sto opet znaci da ce D&D bas usrat. Ni ja ih necu moc branit ako se sve odigra po ovik leakovima xd

znao sam svegami... usrase i sefa i stanicu...
NightWatchMember

#17493 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

bunk wrote:Ovaj NK sto ga Arya krknu je valjda bio prvi te onda njegovim padom svi koje je on startovao su isto gotovi tako da jedino ako se onaj "prvi " nije skrio negdje mozemo ocekivati jos od WW ..
Ma to bi bilo baš bezveze.
tuzlak1212

#17494 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Meni je logicno da WW umiru, da mnogo duze zive od ljudi al da i umiru. WW-a nije bilo hiljadama godina a Carster im je sam dao 100 sinova, po nekoj linearnoj logici njih bi trebalo na desetine hiljada biti a ne desetak, bit ce da je ovaj vodja WW iz serije samo jedan od starijih.
Hasan006

#17495 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

tuzlak1212 wrote:Meni je logicno da WW umiru, da mnogo duze zive od ljudi al da i umiru. WW-a nije bilo hiljadama godina a Carster im je sam dao 100 sinova, po nekoj linearnoj logici njih bi trebalo na desetine hiljada biti a ne desetak, bit ce da je ovaj vodja WW iz serije samo jedan od starijih.
U flashbacku u 6. sezoni je prikazano kako su nastali White Walkeri, i da je Night King bio prvi od njih (jer isti glumac glumi Night Kinga i ovog čovjeka iz scene).

Napravili su ih Children of the Forest da im pomognu u ratu protiv ljudi, ali ih očigledno nisu mogli kontrolisati pa su se ovi okrenuli protiv oboje. A već je ranije rečeno da ako se ubije Night King svi ostali umiru, dakle sa njima je definitivno gotovo.
NightWatchMember

#17496 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

tuzlak1212 wrote:Meni je logicno da WW umiru, da mnogo duze zive od ljudi al da i umiru. WW-a nije bilo hiljadama godina a Carster im je sam dao 100 sinova, po nekoj linearnoj logici njih bi trebalo na desetine hiljada biti a ne desetak, bit ce da je ovaj vodja WW iz serije samo jedan od starijih.
Kako 10000? Samo znamo da su koristili Krasterove sinove. Ovo ne bi bilo loše da smo saznali šta je posebno sa Krasterom.
Niti je bilo riječi da su koristili druge, niti da guze nešto, pa se tako razmnožavaju.
Dosadno mii

#17497 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Dosadno mii »

Jel ovo izasla epizoda vec negdje
Ima ocjenu na imdb 7.2
MarlboroGold

#17498 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Dosadno mii wrote:Jel ovo izasla epizoda vec negdje
Ima ocjenu na imdb 7.2
Ocjenjuju ljudi na osnovu prošle epizode i nekih leakova i klipova četvrte epizode... zanemari sve dok ne izađe epizoda.
MarlboroGold

#17499 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

Ako nekog interesuje šta je do sad leakovano... ostalim savjetujem da ne ulaze na ovaj link.

https://www.reddit.com/r/freefolk/comme ... as_leaked/
tuzlak1212

#17500 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by tuzlak1212 »

Hasan006 wrote:
U flashbacku u 6. sezoni je prikazano kako su nastali White Walkeri, i da je Night King bio prvi od njih (jer isti glumac glumi Night Kinga i ovog čovjeka iz scene).

Napravili su ih Children of the Forest da im pomognu u ratu protiv ljudi, ali ih očigledno nisu mogli kontrolisati pa su se ovi okrenuli protiv oboje. A već je ranije rečeno da ako se ubije Night King svi ostali umiru, dakle sa njima je definitivno gotovo.
Pa da, znam ja za ovo, kažem GRR Martin je za ovog tvoj iz serija što je napravljen od children of forest rekao da je nelogično i nemoguće da je on i dalje živ. Serija se po tom pitanju odvaja od knjiga, u knjigama će po tom navođenju vjerovatno stvari sa WW drugačije, umiru prirodnom smrću a ovi u seriji su samo svi ili dio nasljednika od prvog NK. U seriji će možda ići na to da je ovo zadnji trzaj WW-a ikada. Jer zašto bi rekao da to nije taj NK ako ne mogu umrijet prirodnom smrću a da je ubijen ne bi postojali ovi sad.
Uzmi za primjer da su first men na Westerosu porazili WW-e a onda su oni napali Essos gdje je Azor Ahai porazio ih. Zašto bi ovo bio konačni okršaj, očigledno je da se mogu nositi sa porazom. Ja stojim uz Martinovu priču da ovaj NK nije prvi nego tek neki koji se zadesio a da možda ima starijih od njeg ili njegovih vršnjaka sa preostalih 80 Carsterovih sinova :D
Jer mi je ovo preglup način bio da se okonča takva jedna tiranija, koliko god mi je epizoda predobra, nije ovakvo nešto GoT fazon, dobili su pobjedu bitke ali prijetnja uvijek postoji... To mi je više GoT. Jedan od Night Kingova je 13th lord commander primjera radi, i od njeg se i prati po priči Night King, prvi WW nije nigdje zapisan niti spomenut kao Night King nego Lord Commander koji se zacopo u WW ženu.
Post Reply