Probaj onda još samo da li ti preko koda *#06# pokazuje isti taj IMEI broj ili se razlikuje (trebao bi biti isti, naravno).quarterback wrote:Hvala MM, upisani su i imei i sn i odgovaraju onima koji pisu ispod baterije.MeanMachine wrote: Hajde u Settings/About device/Status provjeri je li ti upisan IMEI broj ili piše samo "0" (ili je možda skroz prazno to polje)? Ako je "0" ili prazno mogao bi to biti uzrok problema sa data konekcijom.
Android OS
Moderator: Benq
- MeanMachine
#17476 Re: Android OS
-
quarterback
#17477 Re: Android OS
pokazuje drug, isti je broj svudaMeanMachine wrote:Probaj onda još samo da li ti preko koda *#06# pokazuje isti taj IMEI broj ili se razlikuje (trebao bi biti isti, naravno).quarterback wrote:Hvala MM, upisani su i imei i sn i odgovaraju onima koji pisu ispod baterije.MeanMachine wrote: Hajde u Settings/About device/Status provjeri je li ti upisan IMEI broj ili piše samo "0" (ili je možda skroz prazno to polje)? Ako je "0" ili prazno mogao bi to biti uzrok problema sa data konekcijom.
- agent_zero
#17478 Re: Android OS
Ne kontam ni ja... zaglavio na 5.0 i ne miče. Bolje da su digli na 4.4.4 i ostavili dok ne izađe 5.1.brazzo19 wrote:Imal ovaj 5.0.1 za s5 , izludi me vise ovaj 5.0 svaki dan moram restartovati telefon jer kameru mi zablokira kad je pokrenem i bude samo crn ekran .....
- Office_Kontrol
#17479 Re: Android OS
Imam jedan problem, kupio sam nov telefon, android 4.4.2 i baterija je u njemu 2800 mAh. Kad sam ga ukljucio baterija je bila oko 50 %. Nakon instaliranja aplikacija i korištenja telefona baterija je spala na 13% i tada sam ugasio telefon i stavio na punjač. Međutim kad se počeo puniti prikazao je 57% i podiže se tj. puni se od 57% a na telefonu pokazivalo 13%. Sad me zanima odkud ta razlika od 13% prije punjenja i 57% nakon što sam ugasio telefon i prkljucio punjac? Jel to normalna pojava ili neka anomalija u bateriji? Ovo je tek prvo punjenje telefona.
- Office_Kontrol
#17480 Re: Android OS
IKO???Office_Kontrol wrote:Imam jedan problem, kupio sam nov telefon, android 4.4.2 i baterija je u njemu 2800 mAh. Kad sam ga ukljucio baterija je bila oko 50 %. Nakon instaliranja aplikacija i korištenja telefona baterija je spala na 13% i tada sam ugasio telefon i stavio na punjač. Međutim kad se počeo puniti prikazao je 57% i podiže se tj. puni se od 57% a na telefonu pokazivalo 13%. Sad me zanima odkud ta razlika od 13% prije punjenja i 57% nakon što sam ugasio telefon i prkljucio punjac? Jel to normalna pojava ili neka anomalija u bateriji? Ovo je tek prvo punjenje telefona.
-
Schlauf2
#17481 Re: Android OS
Koji je telefon u pitanju? Teško se tu može išta saznati nakon jednog punjenja. Kad se napunio, je li regularno došao do 100% i koliko mu je za to trebalo vremena? Da li ubrzano padaju procenti nakon što ga do kraja napuniš?Office_Kontrol wrote:IKO???Office_Kontrol wrote:Imam jedan problem, kupio sam nov telefon, android 4.4.2 i baterija je u njemu 2800 mAh. Kad sam ga ukljucio baterija je bila oko 50 %. Nakon instaliranja aplikacija i korištenja telefona baterija je spala na 13% i tada sam ugasio telefon i stavio na punjač. Međutim kad se počeo puniti prikazao je 57% i podiže se tj. puni se od 57% a na telefonu pokazivalo 13%. Sad me zanima odkud ta razlika od 13% prije punjenja i 57% nakon što sam ugasio telefon i prkljucio punjac? Jel to normalna pojava ili neka anomalija u bateriji? Ovo je tek prvo punjenje telefona.
- Antifriz+
#17482 Re: Android OS
Ima ali je isti bug i na 5.0.1brazzo19 wrote:Imal ovaj 5.0.1 za s5 , izludi me vise ovaj 5.0 svaki dan moram restartovati telefon jer kameru mi zablokira kad je pokrenem i bude samo crn ekran .....
- agent_zero
#17483 Re: Android OS
Nikad to nisam vidio, tako da ti ne mogu pomoći. Ako se bude ponavljalo, reklamiraj odmah, jer to nije normalno ni pod kojim uslovima.Office_Kontrol wrote:Imam jedan problem, kupio sam nov telefon, android 4.4.2 i baterija je u njemu 2800 mAh. Kad sam ga ukljucio baterija je bila oko 50 %. Nakon instaliranja aplikacija i korištenja telefona baterija je spala na 13% i tada sam ugasio telefon i stavio na punjač. Međutim kad se počeo puniti prikazao je 57% i podiže se tj. puni se od 57% a na telefonu pokazivalo 13%. Sad me zanima odkud ta razlika od 13% prije punjenja i 57% nakon što sam ugasio telefon i prkljucio punjac? Jel to normalna pojava ili neka anomalija u bateriji? Ovo je tek prvo punjenje telefona.
- Maharadza
#17484 Re: Android OS
Jedino da odradi još factory reset pa ako to ne riješi problem onda nema druge nego pravac u servis!agent_zero wrote:Nikad to nisam vidio, tako da ti ne mogu pomoći. Ako se bude ponavljalo, reklamiraj odmah, jer to nije normalno ni pod kojim uslovima.Office_Kontrol wrote:Imam jedan problem, kupio sam nov telefon, android 4.4.2 i baterija je u njemu 2800 mAh. Kad sam ga ukljucio baterija je bila oko 50 %. Nakon instaliranja aplikacija i korištenja telefona baterija je spala na 13% i tada sam ugasio telefon i stavio na punjač. Međutim kad se počeo puniti prikazao je 57% i podiže se tj. puni se od 57% a na telefonu pokazivalo 13%. Sad me zanima odkud ta razlika od 13% prije punjenja i 57% nakon što sam ugasio telefon i prkljucio punjac? Jel to normalna pojava ili neka anomalija u bateriji? Ovo je tek prvo punjenje telefona.
- Office_Kontrol
#17485 Re: Android OS
Napunio se za jedno sahatak i pol. Regulara baterija došla do 100% i sada laganica opada što je koliko vidim OK (ne opadaju procenti koliko vidim brzo. Uključen je wifi, obje kartice ubačene, 3G mreža, Data transfer i od 19h od kad je bila 100% do sada opalo je 28% tj sada je na 72% - 00:23h) . Aplikacija Ampere na 100% pokazuje napon 4.27V i stanje baterije OK.Schlauf2 wrote:Koji je telefon u pitanju? Teško se tu može išta saznati nakon jednog punjenja. Kad se napunio, je li regularno došao do 100% i koliko mu je za to trebalo vremena? Da li ubrzano padaju procenti nakon što ga do kraja napuniš?Office_Kontrol wrote:IKO???Office_Kontrol wrote:Imam jedan problem, kupio sam nov telefon, android 4.4.2 i baterija je u njemu 2800 mAh. Kad sam ga ukljucio baterija je bila oko 50 %. Nakon instaliranja aplikacija i korištenja telefona baterija je spala na 13% i tada sam ugasio telefon i stavio na punjač. Međutim kad se počeo puniti prikazao je 57% i podiže se tj. puni se od 57% a na telefonu pokazivalo 13%. Sad me zanima odkud ta razlika od 13% prije punjenja i 57% nakon što sam ugasio telefon i prkljucio punjac? Jel to normalna pojava ili neka anomalija u bateriji? Ovo je tek prvo punjenje telefona.
Moguće da je u pitanju samo loše očitavanja software-a jer je telefon tek uključen a i prvo je punjenje. Kapacitet baterije je 2800mAh, telefon je Leagoo Ledio 5 kupljen u Univerzalno.
Last edited by Office_Kontrol on 23/04/2015 00:23, edited 1 time in total.
- Office_Kontrol
#17486 Re: Android OS
Ma ništa od toga, telefon je tek uključen i factory reset nema smisla nikakvog, dobio bi isto.Maharadza wrote:Jedino da odradi još factory reset pa ako to ne riješi problem onda nema druge nego pravac u servis!agent_zero wrote:Nikad to nisam vidio, tako da ti ne mogu pomoći. Ako se bude ponavljalo, reklamiraj odmah, jer to nije normalno ni pod kojim uslovima.Office_Kontrol wrote:Imam jedan problem, kupio sam nov telefon, android 4.4.2 i baterija je u njemu 2800 mAh. Kad sam ga ukljucio baterija je bila oko 50 %. Nakon instaliranja aplikacija i korištenja telefona baterija je spala na 13% i tada sam ugasio telefon i stavio na punjač. Međutim kad se počeo puniti prikazao je 57% i podiže se tj. puni se od 57% a na telefonu pokazivalo 13%. Sad me zanima odkud ta razlika od 13% prije punjenja i 57% nakon što sam ugasio telefon i prkljucio punjac? Jel to normalna pojava ili neka anomalija u bateriji? Ovo je tek prvo punjenje telefona.
-
kakaljin
#17487 Re: Android OS
Imam s4 i dosao je update da se uradi i pise mi tacno 1001,33 MB da skinem i upozorenje da nema dovoljno prostora u memoriji telefona, a kada odem da pogledam koliko imam slobodne memorije pise mi da je slobodno 1,46 GB, pa mi nije jasno zasto nece da mi uradi update telefona jer mi trazi da oslobodim prostor.
Sta da uradim, radio sam gasenje i paljenje telefona da se sve poslozi ali nista ne pomaze.
Sta da uradim, radio sam gasenje i paljenje telefona da se sve poslozi ali nista ne pomaze.
- Dr Kova
#17488 Re: Android OS
kakaljin wrote:Imam s4 i dosao je update da se uradi i pise mi tacno 1001,33 MB da skinem i upozorenje da nema dovoljno prostora u memoriji telefona, a kada odem da pogledam koliko imam slobodne memorije pise mi da je slobodno 1,46 GB, pa mi nije jasno zasto nece da mi uradi update telefona jer mi trazi da oslobodim prostor.
Backup-uj slike i sve što imaš na telefonu na komp, pa to obriši, uradi update i onda opali factory reset, ako bude trebalo
-
kakaljin
#17489 Re: Android OS
Hvala obadvojici, to sam bio uradio ali je bilo potrebno vise pa sam mape od navigacije izbrisao pa cu ih ponovo staviti kada zavrsim update.KvaziExpert wrote:vjerovatno moraš osloboditi još prostora, prebaciti na sd, na računar, slike, videa, muziku,...kakaljin wrote:Imam s4 i dosao je update da se uradi i pise mi tacno 1001,33 MB da skinem i upozorenje da nema dovoljno prostora u memoriji telefona, a kada odem da pogledam koliko imam slobodne memorije pise mi da je slobodno 1,46 GB, pa mi nije jasno zasto nece da mi uradi update telefona jer mi trazi da oslobodim prostor.
I nakon updatea će ostati slična situacija s prostorom, tih 1000 će zamijeniti postojećih 1000, ali mu vjerovatno treba prostor za "raspakivanje" arhiva
Sada imam preko 3 GB slobodnog prostora.
- friskyoreo
#17490 Re: Android OS
Pa mozes uraditi par stvari. Npr ako nisi siguran da li je do postavki, providera ili sim kartice, kupis mtelovu za 4 km. Kod njih je ja mislim net podesen out of the box, znaci ne moras ono prijavljivati se i aktivirati kao na bht. I ono sto je kod njih bitno je da bez obzira koje imas postavke u apn, internet ce raditi po tvom tarifnom modelu. Znaci ukucas kao apn "majmun" internet ce ti opet fercerat.quarterback wrote:momci, ako moze pomoc ili bar koja pametna...
Mozes probati izbrisat cache, neces nista izgubiti na telefonu, a mozda sta i uspije.
Provjeri i onaj build number i te zafrkancije, da li je europski software na njemu. Mozda je neki tamo azijski radio na njemu nabacen pa zato zeza.
I jedina razlika kod mene u postavkama je sto u apn type nema ovog mms. Kod mene pise samo: default,supl
Mozda to ima kakve veze, jer su mms ogranicili samo da radi na edge. Probaj izbrisi to mms pa vidi da li ima kakvog hajra.
To je sto mi trenutno pada na pamet.
-
quarterback
#17491 Re: Android OS
friskyoreo wrote:
hvala puno drug, to mms sam ja dodao, procitao negdje na netu
probacu definitnvno testa sa karticom, to je i meni naumpalo cisto da znam na cemu sam
ovo sto si napisao da ocistim cache, telefon nije rootovan i nemam recimo twrp i cwm pa da ocistim dalvik i to, jesi mislio na neki drugi cache?
hvala drug
- Office_Kontrol
#17492 Re: Android OS
Evo cijelu noć ostao na wi fi i 3G data i sada je na 70% baterija. Izgleda da je ipak bilo salo pogrešno očitanje. Valjda se ti senzori trebaju kalibriratiSchlauf2 wrote:Koji je telefon u pitanju? Teško se tu može išta saznati nakon jednog punjenja. Kad se napunio, je li regularno došao do 100% i koliko mu je za to trebalo vremena? Da li ubrzano padaju procenti nakon što ga do kraja napuniš?Office_Kontrol wrote:IKO???Office_Kontrol wrote:Imam jedan problem, kupio sam nov telefon, android 4.4.2 i baterija je u njemu 2800 mAh. Kad sam ga ukljucio baterija je bila oko 50 %. Nakon instaliranja aplikacija i korištenja telefona baterija je spala na 13% i tada sam ugasio telefon i stavio na punjač. Međutim kad se počeo puniti prikazao je 57% i podiže se tj. puni se od 57% a na telefonu pokazivalo 13%. Sad me zanima odkud ta razlika od 13% prije punjenja i 57% nakon što sam ugasio telefon i prkljucio punjac? Jel to normalna pojava ili neka anomalija u bateriji? Ovo je tek prvo punjenje telefona.
- friskyoreo
#17493 Re: Android OS
Imas na svakom samsungu i stock recovery, fabricki, ti ces ici na wipe cache partition. To nekad pomogne. Probaj, nemas sta izgubit.quarterback wrote:friskyoreo wrote:
hvala puno drug, to mms sam ja dodao, procitao negdje na netu![]()
probacu definitnvno testa sa karticom, to je i meni naumpalo cisto da znam na cemu sam
ovo sto si napisao da ocistim cache, telefon nije rootovan i nemam recimo twrp i cwm pa da ocistim dalvik i to, jesi mislio na neki drugi cache?
hvala drug
Evo imas ovdje kako to ide:
Nema na cemu, valjda uspijes.
-
quarterback
#17494 Re: Android OS
hvala drug !
-
quarterback
#17495 Re: Android OS
friskyoreo wrote:Imas na svakom samsungu i stock recovery, fabricki, ti ces ici na wipe cache partition. To nekad pomogne. Probaj, nemas sta izgubit.quarterback wrote:friskyoreo wrote:
hvala puno drug, to mms sam ja dodao, procitao negdje na netu![]()
hvala drug
Evo imas ovdje kako to ide:
Nema na cemu, valjda uspijes.
hvala drug !!!
-
quarterback
#17496 Re: Android OS
probao
sve isto, nista probacu rootati pa uraditi remove ove zastite, mozda to uzrokuje
hvala puno svima !
hvala puno svima !
- agent_zero
#17497 Re: Android OS
Office_Kontrol wrote:... telefon je Leagoo Ledio 5 kupljen u Univerzalno.
- Office_Kontrol
#17498 Re: Android OS
Da iagent_zero wrote:Office_Kontrol wrote:... telefon je Leagoo Ledio 5 kupljen u Univerzalno.![]()
-
Dzontra_Volta
#17499 Re: Android OS
Upravo uradio update na Lollipop 5.0.2 na svom HTC One E8. Ono što sam primijetio je da OS zauzima manje prostora i koristi manje RAM-a. Mobitel mi se čini puno brži (iako je i na kitkat-u bio brz).
-
brazzo19
#17500 Re: Android OS
E u pm onda, hocel iko odgovorit od ove raje sto su imali 5.0 i vratili na 4.4.2 kako im je uspijelo bez da cim se vrate na kit kat da im odmah ne pokrene se autamatska akutalizacija na 5.0 i onda im stoji ona ikonica na statusnoj straci citavo vrijeme da se ponovo instalira 5.0, rado bih se vratio na 4.4.2 al cim ga "podignem" i prvi put se spojim na wi fi automatski mi skida 5.0 cak i kad prije nego se spojim na net udjem tamo na postavke i iskljucim automatsku aktualizaciju i da mi nikako ne provjerava ima li novih azuriranja on opet sam pocne skidat 5.0 cim se spojim na net ...Antifriz+ wrote:Ima ali je isti bug i na 5.0.1brazzo19 wrote:Imal ovaj 5.0.1 za s5 , izludi me vise ovaj 5.0 svaki dan moram restartovati telefon jer kameru mi zablokira kad je pokrenem i bude samo crn ekran .....