"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
zforumas

#17476 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zforumas »

Dope_Man wrote:Malo ''off'' trenutne teme, ali ipak se tice javnih parkinga. Danas prosetah Vilsom i primjetim da su ulici koja ide od parlamenta na Vils, gdje su nedavno asfaltirali krajeve ulice jer su od dugogodisnjeg parkiranja nastali krateri, iscrtali i nove linije za parking mjesta.

Sve super, sve OK.. osim sto su na obje strane ulice linije zauzele bar 30% trotoara, dakle bukvalno su nacrtana parking mjesta s obje strane ulice tako da zauzimaju i trotoar. Koja je to logika? :-)
Pa mozda je predvidjeno da se jednom stranom vozila nagazi na trotoar.

Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#17477 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

zforumas wrote:
Dope_Man wrote:Malo ''off'' trenutne teme, ali ipak se tice javnih parkinga. Danas prosetah Vilsom i primjetim da su ulici koja ide od parlamenta na Vils, gdje su nedavno asfaltirali krajeve ulice jer su od dugogodisnjeg parkiranja nastali krateri, iscrtali i nove linije za parking mjesta.

Sve super, sve OK.. osim sto su na obje strane ulice linije zauzele bar 30% trotoara, dakle bukvalno su nacrtana parking mjesta s obje strane ulice tako da zauzimaju i trotoar. Koja je to logika? :-)
Pa mozda je predvidjeno da se jednom stranom vozila nagazi na trotoar.

Image
Imas vec takvih parking mjesta po Sarajevu, a i evropi, koliko hoces.
zforumas

#17478 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zforumas »

konektovan wrote:
Imas vec takvih parking mjesta po Sarajevu, a i evropi, koliko hoces.
Upravo to i kazem.

Image
Dope_Man

#17479 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Dope_Man »

Ma OK, ako je predvidjeni i sve.. mada mislim da su prije restauracije bila auta s obje strane na ulici i da nije smatalo saobracaju (koji je svakako skoro nepostojeci na tom dijelu ulice). Vidjao sam i ranije, ali mi je i dalje izgledalo tako besmisleno. Valjda bolje onda skratiti zvanicno trotoar, pa imati sirinu na ulici potrebnu za parking i tako da znas na cemu si (kao na toj slici gdje se jasno vidi da se trotoar suzava).
DoradO

#17480 Re: "Majstori" parkiranja

Post by DoradO »

haj sto su blokiral trotoar i izlaz sa parkinga... al skljocaju raju evo pola sata :-) :-) :-) ne znam kako ovo funkcionise al ja mislim da je povalio bar 20 auta do sad. vidi se kako raja koci kad prodju pored njih :D al kasno

Image
zforumas

#17481 Re: "Majstori" parkiranja

Post by zforumas »

Nema nikakve oznake da je policijsko vozilo, napravi se pametan i nazovi policiju i prijavi ga da je zatvorio trotoar i izlaz sa parkinga :izet:
LuvDemBugs

#17482 Re: "Majstori" parkiranja

Post by LuvDemBugs »

DoradO wrote:haj sto su blokiral trotoar i izlaz sa parkinga... al skljocaju raju evo pola sata :-) :-) :-) ne znam kako ovo funkcionise al ja mislim da je povalio bar 20 auta do sad. vidi se kako raja koci kad prodju pored njih :D al kasno

Image
Ja se nadam da nisu bili tu oko 14, 14:15 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Naslovnica

#17483 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Naslovnica »

beni-bu-man wrote:Image
Jesu li ga upisali? Ako su strane table - piši propalo.
Ovdje samo pauk treba da radi.
Throttle

#17484 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Throttle »

Mene je vazda strah da mi u drugom gradu pauk ne podigne auto, kontam, ako ga odnese, ku'ću, šta ću :lol:
Ovdje znam gdje odvezu ta auta, al u drugim gradovima ne znam ni koga bih zvao :lol:
Bilo bi čačkanja po internetu
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#17485 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

Throttle wrote:Mene je vazda strah da mi u drugom gradu pauk ne podigne auto, kontam, ako ga odnese, ku'ću, šta ću :lol:
Ovdje znam gdje odvezu ta auta, al u drugim gradovima ne znam ni koga bih zvao :lol:
Meni su u Zadru neki dan brisace polomili i pokusali retrovizore, ali na kraju samo poklopac sa jednog otkinut i pljuvali po staklima... u sred dana u trznom centru
Dobro je pa nije nesto ostro uz sebe imao
tempuser

#17486 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

Nadjoh ovo na Radio Sarajevu:

Kilfa Konakovic

"... Govoreći o informaciji koja se tiče naplate parkinga za sve, rekao je da oni pripadaju lokalnoj zajednici.

"Ova vlada to spušta lokalnoj zajednici na osnovu presude Ustavnog suda. Pa nismo ludi da svim ljudima naplaćujemo parking. Kako je moguće da neko plasira tu priču pa da se na nju nakači predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a s mora", upitao je on.

Da li ovo znaci da od najava nema nista?
supercali

#17487 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

Prije da je prebacivanje krivice na druge tipa nismo ki oni su a ovi drugi ce nismo mi na vlasti oni su

Sto se tice parkiranja kod starog oraha po starom traka zauzeta regularno kao prije
Haris.ba

#17488 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Haris.ba »

tempuser wrote:Nadjoh ovo na Radio Sarajevu:

Kilfa Konakovic

"... Govoreći o informaciji koja se tiče naplate parkinga za sve, rekao je da oni pripadaju lokalnoj zajednici.

"Ova vlada to spušta lokalnoj zajednici na osnovu presude Ustavnog suda. Pa nismo ludi da svim ljudima naplaćujemo parking. Kako je moguće da neko plasira tu priču pa da se na nju nakači predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a s mora", upitao je on.

Da li ovo znaci da od najava nema nista?
Pa politički ova izjava zvuči odlično. Kifla spašava narod i krivi medije i opoziciju..

Ali, vrag je u detalju. Jer Kifla više neće odlučivati o javnom parkiranju. I šta će se, ili neće naplaćivati. To će sada općine odlučivati u skladu sa svojim potrebama.

Za početak će najvjerovatnije pokušati srediti mjesta gdje se građani najviše žale. Sumnjam da će nešta sveobuhvatno ići.
Sodom1

#17489 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sodom1 »

mk ultra wrote:
Throttle wrote:Mene je vazda strah da mi u drugom gradu pauk ne podigne auto, kontam, ako ga odnese, ku'ću, šta ću :lol:
Meni su u Zadru neki dan brisace polomili i pokusali retrovizore, ali na kraju samo poklopac sa jednog otkinut i pljuvali po staklima... u sred dana u trznom centru
Dobro je pa nije nesto ostro uz sebe imao
Jesi fino parkirao?
mk ultra

#17490 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

Jesam
Izasla plava vectra opc, i ja tu stao
_Reds_

#17491 Re: "Majstori" parkiranja

Post by _Reds_ »

Ja sam spreman palacati neku normalnu cifu ispred svoje zgrade, ali da imam parkibng.

Ovo od drugih koji tu prakiraju, jer dodju na kafe ili poslom, nikad parkiga nema.
beni-bu-man

#17492 Re: "Majstori" parkiranja

Post by beni-bu-man »

Image
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#17493 Re: "Majstori" parkiranja

Post by konektovan »

_Reds_ wrote:Ja sam spreman palacati neku normalnu cifu ispred svoje zgrade, ali da imam parkibng.

Ovo od drugih koji tu prakiraju, jer dodju na kafe ili poslom, nikad parkiga nema.
Bice i to vrlo brzo. Jednosmjerne su se vec iscrtale u pojedinim naseljima, i imaces opciju da zakupis jedno parking mjesto. Ove kahvedzije nece moci vise po cijeli dan uzutpirati parking prostor za dzabe.
Bullet Tooth Tony

#17494 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Bullet Tooth Tony »

supercali

#17495 Re: "Majstori" parkiranja

Post by supercali »

mk ultra wrote:Jesam
Je li se plava vectra opc vratila? :mrgreen:
mk ultra

#17496 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mk ultra »

supercali wrote:
mk ultra wrote:Jesam
Je li se plava vectra opc vratila? :mrgreen:
Nemam pojma bogami, samo mi je drago bilo sto nije otkinut retrovizor ili probusena guma

Ovako +200KN za brisace neke lijeve, a SWF na autu bio
drndalo

#17497 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drndalo »

Dva majstora u "Merkatoru"... Najveca u tom momentu, mislim ono tamo je uvijek puno raznih pacijenata, barem 8 koji su nagazili preko linije do 15-ak cm nisam ni slikao, samo ove "istaknutije"...

Image

Image
novi_korisnik

#17498 Re: "Majstori" parkiranja

Post by novi_korisnik »

Image

Grand, Ilidža.. Prije 10ak dana.. Tek sad vidim da i ovaj Kangoo nije nista bolje parkiran...
Daryl Dixon

#17499 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Daryl Dixon »

novi_korisnik wrote:Image

Grand, Ilidža.. Prije 10ak dana.. Tek sad vidim da i ovaj Kangoo nije nista bolje parkiran...
e ovaj je kloc je pobjednik mjeseca :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17500 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Truba »

znaci glavna dzada kod sberbanke ooslije parka nacionalnih manjina prije onog socijalnog
sva cetri bmw i do blankomata valjda
10 ujutro :lol:
Locked