SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
meteorit135531

#17476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by meteorit135531 »

al-em wrote:
Black swan wrote:jel of ovo što ću reći
ali jučer čini mi se da sam vidio kako onaj kafić radi :? :? :?
Ja sam prosao u srijedu popodne pun kafic, vidim raja pusi one ku.rce, a nesreca se desila desetak sati ranije.
To je meni nevjerovatno.. :shock: znaci , nestao i umro je zaposlenik i brat vlasnika, i sad dolazi raja na kafu u taj kafiv , da tu ubija vrijeme , isto to jutro...
Meni je to nepojmljivo...
supercali

#17477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

To vise govori o vlasniku nego o korisnicima tj gostima te kafane ili kako se vec naziva
azurna_obala

#17478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by azurna_obala »

Pa vjerovatno mahalaju u kafiću ko i većina na ovoj temi, u čemu je razlika?
splinter

#17479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by splinter »

azurna_obala wrote:Pa vjerovatno mahalaju u kafiću ko i većina na ovoj temi, u čemu je razlika?
Pa oni su u prednosti. Vide uživo mjesto nesreće a mi ne.

Sarkazam naravno.
BadBoy

#17480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

meteorit135531 wrote:
al-em wrote:
Black swan wrote:jel of ovo što ću reći
ali jučer čini mi se da sam vidio kako onaj kafić radi :? :? :?
Ja sam prosao u srijedu popodne pun kafic, vidim raja pusi one ku.rce, a nesreca se desila desetak sati ranije.
To je meni nevjerovatno.. :shock: znaci , nestao i umro je zaposlenik i brat vlasnika, i sad dolazi raja na kafu u taj kafiv , da tu ubija vrijeme , isto to jutro...
Meni je to nepojmljivo...
Zar oni ne pozivaju ljude koji su voljno pomoći sa potragom da dođu u taj kafić gdje će im biti date dalje informacije? Možda je to - to?
plavobijeli1987

#17481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by plavobijeli1987 »

Kafic radi,skuplja se rodbina i prijatelji,daju utjehu jedni drugima i cekaju informacije.
Ne letite pred rudu,takodje imate na sorsu sve kako je bilo i kako ide potraga,ko moze sutra u argelini u 8 da se pomogne naci momak.
karanana

#17482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by karanana »

ne mogu sad da otvaram sorsov video, ali meni ne ide u glavu da je trijezan, svjestan covjek tek tako se pokliznuo ili sta vec i skotrljao se u miljacku.
otkud ovaj drugi momak odmah tu? vjerovatno je u videu ili negdje posjasnjeno ali meni malo nelogicno.
Dupli_skalp

#17484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dupli_skalp »

nije ni njihovo za masla.

svojim očima sam prisustvovao kad je onaj nesretni taksista kod alte uradio u reklame i preminuo, policija je zadnja došla, svi su prije njih došli, i hitna i vatrogasci i kolege taksisti.

a policija, kojoj je 150m od stanice do mjesta nesreće zadnja dođe.
wolfie

#17485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

Kakva ba policija, obicni zapisnicari i prosipaci suplje.

Kod SCC-a nedavno starijem bracnom paru stalo auto i obrate se policajcu za pomoc, on im hladno kaze je li vam izgleda kao da imam kablove u dzepu?!
meteorit135531

#17486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by meteorit135531 »

Ukratko - sta je rekao Aldinov brat. :)

Aldin je bio u pripitom stanju , poceo se valjati po podu kafane , izasao napolje , dosao do ivice , i spustio se guzicom do Miljacke , usao u nju i poceo vikat na sav glas : ne moze meni voda nista :-) ... skupilo se desetak

Aldinovih drugova , napravili lanac od ruke i pruzili mu kosulju da se izvuce , Aldin dosao do obale i prisao plocniku , onda se samo iz njemu poznatih razloga vratio nazad u vodu , konobar krenuo i skocio da ga izvuce ; onda ih obojicu povukao vir i vise se nisu vidjeli na povrsini..

Aldinov brat angazovao privatnu rafting ekipu da trazi tijelo , samo dva camca FUCZ traze njegovog brata , on nezadovoljan nacinom na koji se potraga obavlja , miljacka tece 40 kilometara po satu , tijelo moze biti bilo gdje , njemu krivo i ogorcen je jer Fahrudin Solak nije obavjesten u pola 3 kad se to desilo , vec je obavjesten u 6 ujutro (mozda je covjek spavao kao i svi normalni u to doba , imaju dezurne ekipe koje rade nocu i znaju sta nocni rad podrazumjeva ) ,
krivo mu na uhljebe u policiji koji djeluju nezainteresovano i sto vec 2 sata niko nije prisao obali da trazi njegovog brata vec to rade sa udaljenosti od 10 metara :roll:

Nema 300 ljudi koji tragaju vec to radi familija i neki prijatelji

Jos je rekao da ce izbrisati drugove iz svog zivota jer mu navodno to nisu drugovi jer su dozvolili da njegov brat tako uradi dok je ocito bio dobrano pja'n, a mozda i drogiran.

Eto , to je rekao Aldinov brat.
Last edited by meteorit135531 on 15/12/2017 20:22, edited 1 time in total.
plavobijeli1987

#17487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by plavobijeli1987 »

karanana wrote:ne mogu sad da otvaram sorsov video, ali meni ne ide u glavu da je trijezan, svjestan covjek tek tako se pokliznuo ili sta vec i skotrljao se u miljacku.
otkud ovaj drugi momak odmah tu? vjerovatno je u videu ili negdje posjasnjeno ali meni malo nelogicno.
Objasnjeno je sve u klipu,niko nije rekao da je trijezan.Pogledaj sve je receno.
saabsa

#17488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by saabsa »

Danas na dionici od Podlugova do Visokog vidio sam najmanje 10ak vozila cz, dva gumene camca jedan neki sa motorom i sigurno 30ak ljudi u raznoraznim uniformama
zateznistub

#17489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Jel ovo stvarno moguće da odrasla osoba sama skoči u rijeku...onakvu...i sad ovaj kao krivi sve druge?

Za ne povjerovati...
Cherry-Cherry

#17490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cherry-Cherry »

Znači, u pijanskoj zezanciji je ušao u Miljacku, da pokaže kako njemu voda ne može ništa. A prije toga se valjao po podu. E fakat jebo takve drugove, koji su ga pustili da pijan uđe u nabujalu Miljacku...
last mohicans

#17491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

meteorit135531 wrote:Ukratko - sta je rekao Aldinov brat. :)

Aldin je bio u pripitom stanju , poceo se valjati po podu kafane , izasao napolje , dosao do ivice , i spustio se guzicom do Miljacke , usao u nju i poceo vikat na sav glas : ne moze meni voda nista :-) ... skupilo se desetak

Aldinovih drugova , napravili lanac od ruke i pruzili mu kosulju da se izvuce , Aldin dosao do obale i prisao plocniku , onda se samo iz njemu poznatih razloga vratio nazad u vodu , konobar krenuo i skocio da ga izvuce ; onda ih obojicu povukao vir i vise se nisu vidjeli na povrsini..

Aldinov brat angazovao privatnu rafting ekipu da trazi tijelo , samo dva camca FUCZ traze njegovog brata , on nezadovoljan nacinom na koji se potraga obavlja , miljacka tece 40 kilometara po satu , tijelo moze biti bilo gdje , njemu krivo i ogorcen je jer Fahrudin Solak nije obavjesten u pola 3 kad se to desilo , vec je obavjesten u 6 ujutro (mozda je covjek spavao kao i svi normalni u to doba , imaju dezurne ekipe koje rade nocu i znaju sta nocni rad podrazumjeva ) ,
krivo mu na uhljebe u policiji koji djeluju nezainteresovano i sto vec 2 sata niko nije prisao obali da trazi njegovog brata vec to rade sa udaljenosti od 10 metara :roll:

Jos je rekao da ce izbrisati drugove iz svog zivota jer mu navodno to nisu drugovi jer su dozvolili da njegov brat tako uradi dok je ocito bio dobrano pja'n, a mozda i drogiran.

Ja sam sličnu priču čuo izuzev ovog lanca. Još sam čuo da je tu bila i supruga, da su se raspravljali kad je povratio i da je otišla malo prije toga. Te da ga je konobar ili neko od njih prvi put izvukao a da se drugi put bacio i da ih je obojicu povuklo.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#17492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stetoskop »

Moj brat koji radi kod privatnika, uzeo je slobodan dan i odazvao se akciji kao dobrovoljni vatrogasac, došao uvečer kući premoren mokar blatnjav...

I umjesto da ovaj zahvali onima koji tragaju za njegovim utopljenim bratom, on pljuje po njima i plasira za portal nekakvu "Pravu istinu", koja je već ranije mu napumpana u glavu od strane palamudana koji nargilaju u njegovom kafiću i pljuju po svemu što je uključeno u akciju potrage.
shalla

#17493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by shalla »

last mohicans wrote:
meteorit135531 wrote:Ukratko - sta je rekao Aldinov brat. :)

Ja sam sličnu priču čuo izuzev ovog lanca. Još sam čuo da je tu bila i supruga, da su se raspravljali kad je povratio i da je otišla malo prije toga. Te da ga je konobar ili neko od njih prvi put izvukao a da se drugi put bacio i da ih je obojicu povuklo.
Da, istu sam priču i ja čuo, da je povratio valjda i po njoj i da je ona pobjegla u kafić da se obriše i ode kući i on je navodno odmah nakon toga upao, bacio se, šta li...
drug_profi

#17494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Radi budale poginu čestit momak. To bih ja ovako ukratko sročio.
Umjesto da se izvine svima koji trose svoje zdravlje i vrijeme da nadju tijelo #$%&@* (o mrtvima sve najbolje), on nekog kritikuje?

Bolje bi mu bilo da vidi kako će majci tog jadnog konobara pomoći da preživi ovu tragediju.
kloniran

#17495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

drugi profil wrote:Radi budale poginu čestit momak. To bih ja ovako ukratko sročio.
Umjesto da se izvine svima koji trose svoje zdravlje i vrijeme da nadju tijelo #$%&@* (o mrtvima sve najbolje), on nekog kritikuje?

Bolje bi mu bilo da vidi kako će majci tog jadnog konobara pomoći da preživi ovu tragediju.
baš tako :thumbup:
drag_gost

#17496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drag_gost »

hrasno38 wrote:[quote="drag_gost"

Izvini o cemu ti pricas? Da vjerujem svojim ocima ili tebi!?

http://avaz.ba/lokalne-vijesti/sarajevo ... iz-konjica
Pricam o tome da nema redovnog kupanja i skokova kao nekad. Ovo je manifestacija koja se odrzi jednom godisnje. Ja pricam o skokovima na brani kao nekada, i redovnom kupanju, kao nekada. Mogu ja i nacrtati ako treba. Ma i obojiti.
smijesni_ste

#17497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

Radi kafić samo tako...prodjoh večeras. Realno, stoji ovaj dio kako ga nisu uspjeli spriječiti ako ih je bilo desetak i ako je trajalo sve skupa neko vrijeme prije posljednjeg pada ili čega već.
maxell_sarajevo

#17498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by maxell_sarajevo »

Mene samo strah ovih bruda sto se skupljaju da traze stradalog ne naprave neku glupost i da ne budemo citali o jos ponekoj zrtvi.
Potraga vise nema svrhe jer sad samo mogu cekati da ga voda negdje izbaci, dal na Otoci ili u Bosanskom Samcu.
sandzokan

#17499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sandzokan »

Nikakavim nesretnim slučajem Mulić nije upao u rijeku.
Momak je bio mortus pijan i u tom pijanstvu opalio ga neki žešći crnjak, kojem je prethodila kraća prepirka sa suprugom, otišao do Miljacke i bacio se.
Tako da se slobodno može reći da se te noći desilo dvostruko samoubistvo.
Allah rahmetile obojici.
thekupus

#17500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by thekupus »

sandzokan wrote:Nikakavim nesretnim slučajem Mulić nije upao u rijeku.
Momak je bio mortus pijan i u tom pijanstvu opalio ga neki žešći crnjak, kojem je prethodila kraća prepirka sa suprugom, otišao do Miljacke i bacio se.
Tako da se slobodno može reći da se te noći desilo dvostruko samoubistvo.
Allah rahmetile obojici.
Ne može se to reći! Onda je pogibija svakog vatrogasca pri spašavanju samoubistvo!
Smrt Mulića se može nazvati "samoubistvom iz ne haha", ali smrt konobara je herojska pogibija.
Post Reply