Ukrajina
-
Kaligula I
#17476 Re: Ukrajina
...Rebeli zauzeli Stepanovku i Marinovku...3 brigade UA su opet u okruženju...
http://fraza.ua/news/15.08.14/203835...kotle_smi.html
http://fraza.ua/news/15.08.14/203835...kotle_smi.html
-
jefferson
#17477 Re: Ukrajina
Pa kazem ti ja da dzaba placas pretplatu.mirsek wrote:Neka struĆnjak prvo objasni kako jedan starinski ruski mig 31 ima data link a ameri su ga tek dobili sa F-22.Challenger__ wrote:Vjeruješ li u to što pišeš ili lažeš iz hobija?jefferson wrote:Ma rat je to. Nisu trebali biti ni ludi da budalama daju da upravljaju BUK-om, pa su dali.
Razlika u avionima 25 godina.
Sta ces, ne znaju
- insomnia78
#17478 Re: Ukrajina
Sto jest, jestmirsek wrote:Nisu rusi amerikanci pa da odmah zgembaju par nuklearnih bombi ili tone i tone bojnih otrova.jefferson wrote:Uzese Krim cijeli pred ocima svijeta a ti pricas o OSCE-u.muzicar_iz_parka wrote: Nema logike da uđu sa tako malim brojem vozila, pa iako bi htjeli nešto prikriveno raditi, nebi to činili ispred očiju OSCE-a, zapadnih novinara i ostalih "posmatrača" koji su tu zbog konvoja koji treba prijeći u UA iz Rusije.
Logično je da pobunjenici ne mogu sami prizvesti niti imati uskladištene municije i naoružanja, ali kako do sad nije bilo konkretnih dokaza za neko veliko uplitanje, zašto bi sad to činili kad su sve oči uprte u njih?
Inače iz Kijeva je u više navrata dolazilo saopštenje slično ovome, uništeno ovoliko onoliko ruskih vozila, ruski avion oborio ukrajinski, Rusi pucali artiljerijom na ukrajinske položaje, a na kraju nikakvih dokaza za to.
Dobro ih nisu zavezali za bandere kao sto je nekoc nebeski anrod cinio "pred ocima svijeta."
I da jos besramno lazu da je to za dobrobit tih istih ljudi koje rokaju.
Inace hoce li ti snimci sa americkih satelita koji pokazuju odakle je pucano na civilni avion ?
Rusi su poznati po postivanju Zenevskih konvencija te prava i obicaja rata
Kad vidis Grozni i njihov angazman u Afganistanu shvatis koji su to humanisti
Jbt, jel vi čitate sta pisete
Ne dao nam Bog da na mjestu "svjetskog policajca" imamo Rusiju il Kinu, mislim da bi morali uvesti nove definicije brutalnosti i genocida
-
Kaligula I
- gnjev
#17480 Re: Ukrajina
Pa desaval se sta
- Challenger__
#17481 Re: Ukrajina
Jašta. Ukrajinska armija ubila virtuelni konvoj ruske vojske koji je probao da uđe u Ukrajinu. Istina, niko u ovo ne vjeruje, ali fazon je -gnjev wrote:Pa desaval se sta
- karanana
#17482 Re: Ukrajina
nidje nista. jel policijski sat?
nije mi jasno.... je li donjeck okruzen ili ovi imaju vezu sa rusijom? sad rekose da ukrajinski granicari pregledaju one ruske kamione pomoci. da li to znaci da su ukrajinci na svojoj granici? kuda je onda prosla ta oklopna ruska kolona? malo mi je sve to tamo zapetljano.
krim je zavrsena stvar jelde? i ukrajina i evropa to na neki nacin priznaju jelde?
nije mi jasno.... je li donjeck okruzen ili ovi imaju vezu sa rusijom? sad rekose da ukrajinski granicari pregledaju one ruske kamione pomoci. da li to znaci da su ukrajinci na svojoj granici? kuda je onda prosla ta oklopna ruska kolona? malo mi je sve to tamo zapetljano.
krim je zavrsena stvar jelde? i ukrajina i evropa to na neki nacin priznaju jelde?
- Challenger__
#17483 Re: Ukrajina
- "Ruska oklopna kolona" je plod mašte Kijeva i Vašingtona, ili kako se to kaže "spin". Čista fantazija. Ukrajinci nisu na svojoj granici, nego su pozvani da na teritoriji RF pregledaju ruski konvoj da se uvjere da je sva roba humanitarnog karaktera. Donjeck još uvijek nije okružen i ima kopnenu vezu sa Rusijom.karanana wrote:nije mi jasno.... je li donjeck okruzen ili ovi imaju vezu sa rusijom? sad rekose da ukrajinski granicari pregledaju one ruske kamione pomoci. da li to znaci da su ukrajinci na svojoj granici? kuda je onda prosla ta oklopna ruska kolona? malo mi je sve to tamo zapetljano.
Ovo su činjenice.
- Biden hoće da napadne humanitarni konvoj (ukrajinskim rukama) kada uđe, a general Dempsey misli da je zreo za ludnicu.
Ovo su špekulacije.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#17484 Re: Ukrajina
Oficijelna varijanta za poluprazne kamione jeste da su ruski putevi loši...
Novinari koji su imali priliku zaviriti u nekoliko kamiona kažu da su vidjeli palete flaširane vode, kutije s konzervama, te vreće za spavanje, ali da su kamioni zapravo poluprazni.
Irina Lagunjina potvrdjuje ove navode i objašnjava:
"Oficijelna varijanta za poluprazne kamione jeste da su ruski putevi loši, pa nisu htjeli pretovariti vozila, odnosno povezli su i neke prazne, u slučaju da se neki pokvari. Nezvanično pak čuje se dosta glasina, i nagadjanja da su kamioni praznjikavi jer žele sa terena pokupiti rusko oružje i takozvane dobrovoljce koji su se borili na strani separatista. Iskreno mislim da bi ovo mogla biti istina, jer se istorija ponavlja. Sjetite se kad je medjunarodna zajednica tražila od Slobodana Miloševića da zatvori granicu s BiH, tokom rata na Balkanu, predsjednik Srbije se užasno tome protivio. Ne zato jer je htio u Bosnu poslati nove količine naoružanja, nego mu zatvorena granica nije odgovorala jer je htio povući u Srbiju sve što bi dokazivalo da je Srbija učestvovala u ratu."
- insomnia78
#17485 Re: Ukrajina
Pa kamioni ce se svakako prazni vracati, ako je to slucaj onda ne trebaju doci poluprazniHame_ wrote:Oficijelna varijanta za poluprazne kamione jeste da su ruski putevi loši...
Novinari koji su imali priliku zaviriti u nekoliko kamiona kažu da su vidjeli palete flaširane vode, kutije s konzervama, te vreće za spavanje, ali da su kamioni zapravo poluprazni.
Irina Lagunjina potvrdjuje ove navode i objašnjava:
"Oficijelna varijanta za poluprazne kamione jeste da su ruski putevi loši, pa nisu htjeli pretovariti vozila, odnosno povezli su i neke prazne, u slučaju da se neki pokvari. Nezvanično pak čuje se dosta glasina, i nagadjanja da su kamioni praznjikavi jer žele sa terena pokupiti rusko oružje i takozvane dobrovoljce koji su se borili na strani separatista. Iskreno mislim da bi ovo mogla biti istina, jer se istorija ponavlja. Sjetite se kad je medjunarodna zajednica tražila od Slobodana Miloševića da zatvori granicu s BiH, tokom rata na Balkanu, predsjednik Srbije se užasno tome protivio. Ne zato jer je htio u Bosnu poslati nove količine naoružanja, nego mu zatvorena granica nije odgovorala jer je htio povući u Srbiju sve što bi dokazivalo da je Srbija učestvovala u ratu."
- gnjev
#17486 Re: Ukrajina
Hahah e ovo je previse i za mene a naivan sam
- mirsek
#17487 Re: Ukrajina
Ja reko da cujemo od struĆnjaka kako je ta americka oprema divna i kako su njihova oruzja superiorna.jefferson wrote:Pa kazem ti ja da dzaba placas pretplatu.
Sta ces, ne znaju
Al ruje to razvale na avionima starim 25 godina.
Jel ono ruje imaju i najjaci radar na jednom presretacu.
4 miga 31 u formaciji su efektivno kao ogromni leteci radar i medjusobno pokrivaju veliko podrucje plus mogu podatke razmjenjivati medjusobno i davati dalje drugim avionima u formaciji.
High tech yellow springs rednecks and hippies su to mogli sanjati do pojave F-22.
Vrijeme je da prestanemo vjerovati u transformerse i allmighty Moorika.
Doduse kolega PR Moorika jeff je priznao da su ruske PV rakete stvarno prejake jer je izjavio da jedine na svijetu unistavaju mete 100 metara udaljene od istih u trenutku eksplozije sto je za bilo koju zemlju svijeta nedostizan cilj i samo puki san.
Last edited by mirsek on 16/08/2014 02:08, edited 3 times in total.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#17488 Re: Ukrajina
300 polupraznih kamiona natovare i vrate duplo više nego 150 punih 
-
Avetinho
#17489 Re: Ukrajina
A kepec iz Kremlja s kokosijom glavom nije mogao naci smjestaj u Krimu jer su kapaciteti popunjeni 146%.Challenger__ wrote:- "Ruska oklopna kolona" je plod mašte Kijeva i Vašingtona, ili kako se to kaže "spin". Čista fantazija. Ukrajinci nisu na svojoj granici, nego su pozvani da na teritoriji RF pregledaju ruski konvoj da se uvjere da je sva roba humanitarnog karaktera. Donjeck još uvijek nije okružen i ima kopnenu vezu sa Rusijom.karanana wrote:nije mi jasno.... je li donjeck okruzen ili ovi imaju vezu sa rusijom? sad rekose da ukrajinski granicari pregledaju one ruske kamione pomoci. da li to znaci da su ukrajinci na svojoj granici? kuda je onda prosla ta oklopna ruska kolona? malo mi je sve to tamo zapetljano.
Ovo su činjenice.
- Biden hoće da napadne humanitarni konvoj (ukrajinskim rukama) kada uđe, a general Dempsey misli da je zreo za ludnicu.
Ovo su špekulacije.
-
jefferson
#17490 Re: Ukrajina
Idi bolan spaavan, pogledaj koja su doba.mirsek wrote:Ja reko da cujemo od struĆnjaka kako je ta americka oprema divna i kako su njihova oruzja superiorna.jefferson wrote:Pa kazem ti ja da dzaba placas pretplatu.
Sta ces, ne znaju
Al ruje to razvale na avionima starim 25 godina.
Jel ono ruje imaju i najjaci radar na jednom presretacu.![]()
4 miga 31 u formaciji su efektivno kao ogromni leteci radar i medjusobno pokrivaju veliko podrucje plus mogu podatke razmjenjivati medjusobno i davati dalje drugim avionima u formaciji.
High tech yellow springs rednecks and hippies su to mogli sanjati do pojave F-22.
Vrijeme je da prestanemo vjerovati u transformerse i allmighty Moorika.
Doduse kolega PR Moorika jeff je priznao da su ruske PV rakete stvarno prejake jer je izjavio da jedine na svijetu unistavaju mete 100 metara udaljene od istih u trenutku eksplozije sto je za bilo koju zemlju svijeta nedostizan cilj i samo puki san.
-
Drvenija87
#17491 Re: Ukrajina
Ukrajinske snage su jutros usle u Lugansk,a Putinov nacista P.Gubarev '' herojski'' obara ukrajinske table na granici sa Rusijom.
Ja borca i prdimahune.
Ja borca i prdimahune.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#17492 Re: Ukrajina

vlažni snovi liliputanaca...
- Herr Flick
#17493 Re: Ukrajina
NATO nema ništa sa Ukrajinom,ne znam zasto se oni toliko uplicu

- trambusek88
#17494 Re: Ukrajina
Ove su najbolje, može se povremeno primjetiti dim u daljini
http://videoprobki.com/eng/camera/728-i ... ?c=Donetsk
http://videoprobki.com/eng/camera/729-3 ... kii-avenue?
Na ovoj se juče se moglo vidjeti rokanje i požar, trenutno mirno.
http://videoprobki.com/eng/camera/731-i ... ?c=Donetsk
- animus
#17495 Re: Ukrajina
Borbe u centru Luganska prema vecini medija, ubrzo ce se znati sudbina ovog grada ali na drugom frontu izgleda da se pobunjenici povlace iz Horlivke (grad od 300 000 stanovnika) koja je nakon osvajanja nekoliko juznih naselja postala odsjecena od ostatka pobunjenicke teritorije. Ceka se vijest o ulasku Ukrajinske vojske u Horlivku.
- JohnnyS
#17496 Re: Ukrajina
Ima li vijesti s krimske rivijere?
- pici
#17497 Re: Ukrajina
JohnnyS wrote:Ima li vijesti s krimske rivijere?
Challenger__ wrote:Krim je doživio invaziju. Invaziju ruskih turista koji zbog ratnih dejstava na poluotok idu trajektima, a uprkos velikom broju trajekata, na red se čeka po 24 sata.
Nezapamćeni prizori sa plaža Krima.

Stiven Regal isprobava na krimu oružje, da bidne ispravno slavnim dobrovoljcima od 2000 tisHuĆe tjedno...
-
muzicar_iz_parka
#17498 Re: Ukrajina
Prema izjavi amer. novinarke koja prati taj konvoj, neki kamioni imaju malo tereta zbog mogućnosti da se neki pokvari, a i loši su putevi.Hame_ wrote:300 polupraznih kamiona natovare i vrate duplo više nego 150 punih
Osim toga očito je da su uzeli vojne kamione, nemaju oni baš svi nosivost kao klasični šleperi, moguće da i pola popunjeg po zapremini dostiže maksimalno dozvoljenu težinu.
Još jednom vezano za puteve, upitno je kakvim putem će stići do odredišta, ako bi bili primorani ići nekim seoskim neasflatiranim seoskim putevima onda je manja opasnost da im zapane kamion ako manje tovara ima.
A ima malo i PR, ovako napunjeni kamioni se lako mogu golim okom kontrolisati, novinari su imali šansu pogledati šta je unutra, kao što imaju i ukrajinski carinici, nije Putin lud sebi zabijati autogol prevozeći oružje i druge zabranjenje stvari u tom konovoju kad to svi očekuju.
- dječak sa šibicama
#17499 Re: Ukrajina
Dok mentoli prate konvoj, Putin oruzje transportuje preko sume 
- pici
#17500 Re: Ukrajina
prošHla bakica su kolaČima...eeeeee davnijeH davna je prvi prdCenik upozoravo "na Ozrenu se brani Moskva" i vid djavla...