Upravo o tome i govorim. Zato i biraju takvu vlast, i zato se vlast ponaša kako se ponaša. Sve je to po mjeri građana.jao_situacije wrote:nije bolan vlast kriva krivi smo mi svi ja prvi pa onda svi sa mnomhornet wrote:Pretvorio se u ono sto je po mjeri građana. Možda ne po tvojoj, mojoj ili al ovo je mjera današnjeg društva i mentaliteta, vrijednosti itd. Nemojte se zavaraviti, ko daje legitimet ovima što vladaju? Vlast je uvijek kriva i odgovorna, a današnju vlast puca k**ac za takvim stvarima jer njihovi glasaci to i ne očekuju od njih. Ko je uopšte u izbornoj kampanji spominjao pitanje sigurnosti u gradu?astala_vistala wrote:Fkt ne mogu da vjerujem u sta se nas grad pretvoriona svakom koraku sve neki magupi u trenerkama,plasticnim calama i rasnim kerovima a pored toga svi su naoruzani..u cemu je fora ljudi ? stvarno covjek nekad razmisljam kako u ovom javasluku dijete odgajati..nije ovo Sarajevo..
nakaradane vrijednosti se ljudima serviraju, generacije odrastaju nenormalne šta očekivati
smisao života kladionica štoc nož moja ekipa malo gudre izvadio sam utoku
niko neće da radi a svi misle imati x6 niko neće da se školuje i da uči škola je odvratna svi bježe od knjige nek se na kafici sjedi
toliko "nezaposlenih" ljudi koji se ne mogu pravdati da ne stižu odgojiti dijete zbog radnog vremena a djeca loša da gora ne mogu biti
mi smo društvo bez etike i morala i moramo se pomiriti sa tim
očito je da nam takvo stanje odgovara i da smo u podsvijesti blagonakloni prema tom stanju
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- hornet
#17476 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- hornet
#17477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Odgovorio sam u prvom postu da je sve to po mjeri građana. Čitajte malo bolje.solo2 wrote:A vlast se bira sama i sama se svrgava i sama sebi odgovarahornet wrote:Za sve je vlast kriva. Apsolutno, u svakom sistemu, u svakom društvu. Tužilaštvo, policija, građani svi se ravnaju po tome kakva je vlast i svi idu linijom manjeg otpora. Sve kreće od politike i politika usmjerava sve procese u društvu. Što bi policija bila revnosna i efikasna ako je vlast korumpirana ili neodgovorna ako ce za ovog ili onog nazvati neko da intervniše, 'Ma neka ba, nemoj mi ovog dirati, tebaće nam. Tužilaštvo i Sud isto. Radili bi svoj posao efikasno da je vlast oprijedeljena za to al nije. Govorim o sigurnosti, i samoj ulici. I onda se zatvori krug time da ljudi biraju vlast po mjeri, ponvljam opet jer u žiži pred izbore bilo pitanje sigurnosti. Nije. Zato sto politicari znaju da to pitanje njihovom glasacu uopste nije prioritet. A znamo i kako je sve pocelo i ko je šamaro policajce po Sarajevu i kolku su protekciju imali.nema me tamo wrote:Kakva ba vlast kriva, hajde ne pricaj gluposti ba.
Nije za sve vlast kriva, naprotiv!!!
- gnjev
- jao_situacije
#17479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ovo je skidanje vlastite odgovornosti što je svojstveno našem društvu, uvijek je neko drugi kriv kad se ispuca i odgovornost vlasti onda su masoni krivisolo2 wrote:A vlast se bira sama i sama se svrgava i sama sebi odgovarahornet wrote:Za sve je vlast kriva. Apsolutno, u svakom sistemu, u svakom društvu. Tužilaštvo, policija, građani svi se ravnaju po tome kakva je vlast i svi idu linijom manjeg otpora. Sve kreće od politike i politika usmjerava sve procese u društvu. Što bi policija bila revnosna i efikasna ako je vlast korumpirana ili neodgovorna ako ce za ovog ili onog nazvati neko da intervniše, 'Ma neka ba, nemoj mi ovog dirati, tebaće nam. Tužilaštvo i Sud isto. Radili bi svoj posao efikasno da je vlast oprijedeljena za to al nije. Govorim o sigurnosti, i samoj ulici. I onda se zatvori krug time da ljudi biraju vlast po mjeri, ponvljam opet jer u žiži pred izbore bilo pitanje sigurnosti. Nije. Zato sto politicari znaju da to pitanje njihovom glasacu uopste nije prioritet. A znamo i kako je sve pocelo i ko je šamaro policajce po Sarajevu i kolku su protekciju imali.nema me tamo wrote:Kakva ba vlast kriva, hajde ne pricaj gluposti ba.
Nije za sve vlast kriva, naprotiv!!!
ko je vlast u kući i ko je trebao da usmjeri procese kod djece zašto roditelj nije bio revnosan i "razvezao šamarčinu sinu" ali neka moj sin je najbooooolji ili me ni ne zanima šta se dešava sa djetetom, šta se dešava zašto roditelj dođe u školu i sve po spisku nastavniku učitelju hoće da se tuče sa njim njegov sin je nepogrješiv...
treba li dalje ?
lako se guziti i napraviti dijete ali šta poslije ?
- Kinaski
#17480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
kazu da je mirza bio sehidsko dijete
-
nema me tamo
#17481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jesi, al' ponavljam..
Ni blizu da je vlast kriva za sve.
Ni blizu da je vlast kriva za sve.
-
uzorangradjanin
#17482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
LJudi palamude,danima,to ti je Bosnjo,voli Bosnjo palamudit,nije to insan za uraditi,vec hajmo palamudit,nemamo posla,puca se po gradu,al imamo po markicu,svim mi,za sjest na kafu i palamudit...i tako dok mi palamudimo,djecu nam ubijaju po ulici,dok mi palamudimo,kerovi lutalice nam ujedaju nane i majke,dok palamudimo,pljacka nas ko stigne,borci nam se vjesaju i skacu sa zgrade,policajci ubijaju gradjane...al ne smeta to nama...mi i dalje palamudimo... ne vidim da iko spominje momka,ne tako davno ubijenog u 16 sati u sred bijela dana na sred raskrsnice...ne znam da su ikad ubicu nasli...al jebes to,ide sad izgleda nova taktika,svaki dan ubistvo,pa nema se vremena ni da se misli na ono od proslog dana... Ne moze se nase stanje nikada promjeniti dok se mi sami ne promjenimo,mi smo krivi,niko drugi,kad ja ko direktor zaposlim onog ko je kvalifikovan a ne snahu il amidzica,kad ti ko profesor oboris rodjeno dijete na godinu jer ne zna,onda ce nam biti bolje...a sve dok se vodimo onom,pa sta svi tako rade,pa sta i onaj zaposljava svoje,pa sta,dat cu 100000 maraka za pos"o,svi daju,pa sta fali radit s drogom,nema se,vidis vremena,pa sta fali necu platit porez ionako mi drzava ne da da se razvijam,pa sta zaposlicu ilegalno radnike...
- astala_vistala
#17483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Policija nije problem,ljudi cak i odlicno rade svoj posao, problem predstavlja nase tuzilastvo i premekani krivicno-kazneni zakoni,uletis u kladaru uzmes 5 glava i dobijes uslovno ? ili te onaj iz mumijeva skroz oslobodi,mene bi to samo jos vise motivisalo da pljackam i napadam,kredit od MMF-a treba uzeti za ogorman zatvor i ogromne ludnice jer kriminalaca i poremecenih budala ima previse,niko nije siguran,mozes fasovat metak cak i zbog debilnog sta me gledas..
- gnjev
#17484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma i to drug ovih 10-20% koji su od malena zeljeli raditi taj posao. Ostalih 80% su budzet job huntersi i da se njih pita sjedili bi po citav dan u kladionici ili negdje na mesu. Omiljena pozicija saobracajac. Pa prije rata ponizenje bilo kad te stavi za saobracajca gledaj danas pobise se koji ce klempe palit raji za pojas , prvu pomoc i saru na gumama .
Sve je problem u ovoj drzavi pocevsi od one radnice u fast foodu sto razblazuje pavlaku i stedi na kecapu
Sve je problem u ovoj drzavi pocevsi od one radnice u fast foodu sto razblazuje pavlaku i stedi na kecapu
- hornet
#17485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Problem je i policija, ustvari policijski vrh. Svi su ko fol nezavisni, ponasaju se kao da su iz NVO sektora a ne dio drzavnog aparata i to najvazniji dio. Ko bira policijskog komesara, kao neki nezavisni, strucni odbori i kome ta osoba odgovara? Nikome. Boli ga k**ac, sto bi se zamjerao, fino ne talasaj, linijom manjeg otpora i zdravo. Jedino da se potrefi neki lik sa integritetom pa da pocne sve cistiti, al samo bi sebi i svojoj porodici natovario problem. Ista stvar sa sudom i tuzilastvom. Kao nezavisno VSTV, malo sutra? Zamislite koji su sad to sve interesi i lobiji, pa jebote to sve generira korupciju, takav sistem. Nije ni cudo. Ko ocjenjuje ucinkovitost tuzilaca i sudija? Mogu raditi sta hoce, ustvari to i rade.astala_vistala wrote:Policija nije problem,ljudi cak i odlicno rade svoj posao, problem predstavlja nase tuzilastvo i premekani krivicno-kazneni zakoni,uletis u kladaru uzmes 5 glava i dobijes uslovno ? ili te onaj iz mumijeva skroz oslobodi,mene bi to samo jos vise motivisalo da pljackam i napadam,kredit od MMF-a treba uzeti za ogorman zatvor i ogromne ludnice jer kriminalaca i poremecenih budala ima previse,niko nije siguran,mozes fasovat metak cak i zbog debilnog sta me gledas..
- Creasy
#17486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Izađite na ulice, manite se tastature...
- O'zone
- Globalni moderator
#17487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Creasy wrote:Izađite na ulice, manite se tastature...
- Creasy
#17488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nek se navijačke grupe organizuju i zajedno izađu na ulice... dignite glas protiv ovakvog stanja u Sarajevu, protiv sudstva, tužilaštva, policije... mirno i dostojanstveno, bez ikakvih incidenata... samo vi možete promijeniti nešto... ako vam je stalo...
- radiša
#17489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tacno,danas se desilo u prostorijama zelje sutra ce ko zna gdje....
Raznorazni narkomani vide da drzava nema rjesenja i provode silu nad normalnom rajom,to se mora zaustavit.
Raznorazni narkomani vide da drzava nema rjesenja i provode silu nad normalnom rajom,to se mora zaustavit.
- gnjev
#17490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Gledaj Krejsija pozelio razbijat kamenac u bubrezima ovima iz federacije . Sto ne lozis tamo svoje da dignu bunu ? 
- astala_vistala
#17491 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bujrum ako hocete neka od foruma krene ja cu prvi izaci sa megafonom.
- gnjev
- SmokingMan
#17493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nema od ovoga naroda ništa,narod je jedno izmoreno magare.Neće komšija komšiji da pomogne,a kamoli da izađe na ulicu.Života mi nagledao sam se svašta,pa i od svojih komšija,pogotovo familije...astala_vistala wrote:Bujrum ako hocete neka od foruma krene ja cu prvi izaci sa megafonom.
Pomozi koliko možeš,i gledaj svoja posla...
-
uzorangradjanin
#17494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
astala_vistala wrote:Policija nije problem,ljudi cak i odlicno rade svoj posao, problem predstavlja nase tuzilastvo i premekani krivicno-kazneni zakoni,uletis u kladaru uzmes 5 glava i dobijes uslovno ? ili te onaj iz mumijeva skroz oslobodi,mene bi to samo jos vise motivisalo da pljackam i napadam,kredit od MMF-a treba uzeti za ogorman zatvor i ogromne ludnice jer kriminalaca i poremecenih budala ima previse,niko nije siguran,mozes fasovat metak cak i zbog debilnog sta me gledas..
Vjeruj mi da je i policija problem i tuzilastvo,iz licnog iskustva govorim,problem je prevencija,ona ne psostoji,i ljudi nece da rade nista na tome,evo da te pitam iskreno vjerujes li ti nasoj policiji?? Koliko bi nas ovde prijavilo nekog inspektora da vidimo da uzima mito,a koliko nas bi reklo,necu da se petljam ionako mu nece nista,kolege su...
Svjedoci smo,siguran sam,vecina nas ovdje da ljudi koji imaju para mogu da krse zakon na ocigled policije.Navescu banalan primjer,pogledajte ispred vecine ugostiteljskih objekata,svaki trotoar je zauzet...naravno gazda pocastui policiju,da im sendvic dzaba i oni to dozvoljavaju,a sutra kad djete bude prolazilo pored i zbog auta ne mogne proci trotoarom,pa krene ulicom da obidje,udari ga auto...ne vjerujem da ce se kazniti taj policajac sto je dozvolio ilegalan parking radi sendvica...Banalna stvar al moze da dovede do strasnih posljedica...
- insomnia78
#17495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I kakve to ima veze sa tim sto je kod nas sve "nakrivo nasadjeno"
Eno gledam slike na fb profilu ovog ubice
Ispod svake slike, posebno ispod onih sa oruzjem" su komentari: "brat, najjaci se, 'ta ce oni, dje ce ko na tebe, familija..."
99% tih komentarora kao i ubica na svojim profilima imaju jasna obiljezja navijacke grupe, slike sa utakmica, gostovanja...
I sad ce naravno furati RIP Mirza, ovo, ono
Eno gledam slike na fb profilu ovog ubice
Ispod svake slike, posebno ispod onih sa oruzjem" su komentari: "brat, najjaci se, 'ta ce oni, dje ce ko na tebe, familija..."
99% tih komentarora kao i ubica na svojim profilima imaju jasna obiljezja navijacke grupe, slike sa utakmica, gostovanja...
I sad ce naravno furati RIP Mirza, ovo, ono
- O'zone
- Globalni moderator
#17496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nakon Denisa smo rekli da se to vise nikad ne smije ponoviti, da neko nedužan strada od strane povampirenih klošara, pa se onda desi Mistric pa opet bi isto trka frka ne smije se ovo vise da dešava ali na žalost poslije Amara se desilo još toliko tih slučajeva da ih se iskreno ne mogu vise ni sjetiti i poslije svakog slučaja ubistva postane još gore.
Mi igramo na kartu "neće to mene " nisam krimos, druzim se sa normalnom rajom gledam svoja posla i onda jednog dana naletis kretena. Taj je već trebao da robija dugogodišnji robiju zbog opetovanog činjenja krivičnih djela ali ili tužiocu nisu radili svoj posao ili sudije ili jednostavno nema mjesta u zatvoruuuuuu i on taj dan nadrkan a ti mu se našao u kadru rezultat znamo.
Iskreno bi trebalo grupno popričati sa gospodom u tuzilastvu i objasnit im mogućnosti krivičnog zakona i dijapazon kazni koje su im na raspolaganju.
Mangupima obuci narandzasta odjela i poslati ih da kupe pseće kakice, smece, opuske i igle po parkovima pa da nemaju osjećaj da su lafine kao kad ih posaljes u zatvor nego da se osjećaju kao zadnji jadovi dok čitav grad upire prstom u njih. Nema teretane, proteina, zajebancija nego samo rad spavanje i tri obroka dnevno.
Ali necemo mi to uraditi jer sto bas mi moramo biti ti koji ce da to pokrenu? Zar na neko drugi?
Mi igramo na kartu "neće to mene " nisam krimos, druzim se sa normalnom rajom gledam svoja posla i onda jednog dana naletis kretena. Taj je već trebao da robija dugogodišnji robiju zbog opetovanog činjenja krivičnih djela ali ili tužiocu nisu radili svoj posao ili sudije ili jednostavno nema mjesta u zatvoruuuuuu i on taj dan nadrkan a ti mu se našao u kadru rezultat znamo.
Iskreno bi trebalo grupno popričati sa gospodom u tuzilastvu i objasnit im mogućnosti krivičnog zakona i dijapazon kazni koje su im na raspolaganju.
Mangupima obuci narandzasta odjela i poslati ih da kupe pseće kakice, smece, opuske i igle po parkovima pa da nemaju osjećaj da su lafine kao kad ih posaljes u zatvor nego da se osjećaju kao zadnji jadovi dok čitav grad upire prstom u njih. Nema teretane, proteina, zajebancija nego samo rad spavanje i tri obroka dnevno.
Ali necemo mi to uraditi jer sto bas mi moramo biti ti koji ce da to pokrenu? Zar na neko drugi?
- hornet
#17497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Prvo, nije istina da niko neće da se školuje. Ljudi završavaju fakultete više nego ikad. Al nebitno to sad. Kažeš svi hoće X6, pa naravno da hoće kad vide da ovaj što reketari i otima vozi X6 i dosta mu dobro ide. Kakvu to poruku šalje onda omladini? I kažete nije vlast kriva? Šta očekujute da će se odjednom svi emancipovati i postati kulturni, pošteni ili šta već. Represija, represija i samo represija rješava problem, al neće se to desiti zato što se šupak kandidaju i ulazi u vlast ne da bi preuzeo odgovornost (koja je u ovoj situaciji ogromna) već da bi se okoristio (stan, vikendica, moć, privilegija). Normalno nađu način da ih levati uvijek izaberu, a ljudi pretežno glupi i tako.jao_situacije wrote:nije bolan vlast kriva krivi smo mi svi ja prvi pa onda svi sa mnomhornet wrote:Pretvorio se u ono sto je po mjeri građana. Možda ne po tvojoj, mojoj ili al ovo je mjera današnjeg društva i mentaliteta, vrijednosti itd. Nemojte se zavaraviti, ko daje legitimet ovima što vladaju? Vlast je uvijek kriva i odgovorna, a današnju vlast puca k**ac za takvim stvarima jer njihovi glasaci to i ne očekuju od njih. Ko je uopšte u izbornoj kampanji spominjao pitanje sigurnosti u gradu?astala_vistala wrote:Fkt ne mogu da vjerujem u sta se nas grad pretvoriona svakom koraku sve neki magupi u trenerkama,plasticnim calama i rasnim kerovima a pored toga svi su naoruzani..u cemu je fora ljudi ? stvarno covjek nekad razmisljam kako u ovom javasluku dijete odgajati..nije ovo Sarajevo..
nakaradane vrijednosti se ljudima serviraju, generacije odrastaju nenormalne šta očekivati
smisao života kladionica štoc nož moja ekipa malo gudre izvadio sam utoku
niko neće da radi a svi misle imati x6 niko neće da se školuje i da uči škola je odvratna svi bježe od knjige nek se na kafici sjedi
toliko "nezaposlenih" ljudi koji se ne mogu pravdati da ne stižu odgojiti dijete zbog radnog vremena a djeca loša da gora ne mogu biti
mi smo društvo bez etike i morala i moramo se pomiriti sa tim
očito je da nam takvo stanje odgovara i da smo u podsvijesti blagonakloni prema tom stanju
- hornet
#17498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I sta ja ili ti, ili neko treci ima s tim sto glupan nije odgojio dijete kako treba, sto to dijete kasnije postane kriminalac i upuca nekog i onda nek policija kaze porodici zrtve "jebiga, nisu ga roditelji odgojili, staš". Naivnost.jao_situacije wrote:ovo je skidanje vlastite odgovornosti što je svojstveno našem društvu, uvijek je neko drugi kriv kad se ispuca i odgovornost vlasti onda su masoni krivisolo2 wrote:A vlast se bira sama i sama se svrgava i sama sebi odgovarahornet wrote:
Za sve je vlast kriva. Apsolutno, u svakom sistemu, u svakom društvu. Tužilaštvo, policija, građani svi se ravnaju po tome kakva je vlast i svi idu linijom manjeg otpora. Sve kreće od politike i politika usmjerava sve procese u društvu. Što bi policija bila revnosna i efikasna ako je vlast korumpirana ili neodgovorna ako ce za ovog ili onog nazvati neko da intervniše, 'Ma neka ba, nemoj mi ovog dirati, tebaće nam. Tužilaštvo i Sud isto. Radili bi svoj posao efikasno da je vlast oprijedeljena za to al nije. Govorim o sigurnosti, i samoj ulici. I onda se zatvori krug time da ljudi biraju vlast po mjeri, ponvljam opet jer u žiži pred izbore bilo pitanje sigurnosti. Nije. Zato sto politicari znaju da to pitanje njihovom glasacu uopste nije prioritet. A znamo i kako je sve pocelo i ko je šamaro policajce po Sarajevu i kolku su protekciju imali.
ko je vlast u kući i ko je trebao da usmjeri procese kod djece zašto roditelj nije bio revnosan i "razvezao šamarčinu sinu" ali neka moj sin je najbooooolji ili me ni ne zanima šta se dešava sa djetetom, šta se dešava zašto roditelj dođe u školu i sve po spisku nastavniku učitelju hoće da se tuče sa njim njegov sin je nepogrješiv...
treba li dalje ?
lako se guziti i napraviti dijete ali šta poslije ?
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#17499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150417006
Eto, sad se zna i ko je...
Jebiga kada se niko ne boji nasih zakona i tuzilastva...
Ovog vjerovatno ceka zatvor od maksimalno 5 godina, uz naravno slobodne vikende....
Ovog vjerovatno ceka zatvor od maksimalno 5 godina, uz naravno slobodne vikende....
- muha_sa
#17500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
i teretanu u koju je uloženo pišljivih 300 tinjak milja marakaI am Happy wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /150417006