Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Industrialyzer
#17451 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Idioti koji iz pravca B. Potoka kod kvadranta skrecu lijevo prema C.Vili iako je zabrana i tako stvaraju guzvu...
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#17452 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pogotovo bez žmigavca, sve čekam da me jednom prenese pa da krenem za nekim tim majmunom maksuz kroz zabranu, pa da stanem ispred njeg da vidim je l' normalanIndustrialyzer wrote:Idioti koji iz pravca B. Potoka kod kvadranta skrecu lijevo prema C.Vili iako je zabrana i tako stvaraju guzvu...
-
condy
#17453 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Anarhija na cesti kad je tuca grad krenuo padati
Srecom nisu bile vece ledenice i nije mi izlupalo auto. Al, umalo da se auta sudare to izlijecu ulijecu svako trazi da ga zavuce negdje, pokusao i odustao.
Svi usporili staju pa cesti a svi u sredistu nevremena tesko se izvukao... umjesto da pokusaju izaci iz tog dijela gdje se sve obrusilo zastopali saobracaj a magistralna cesta....i ovo ljeto je anarhija da oće proć
Srecom nisu bile vece ledenice i nije mi izlupalo auto. Al, umalo da se auta sudare to izlijecu ulijecu svako trazi da ga zavuce negdje, pokusao i odustao.
Svi usporili staju pa cesti a svi u sredistu nevremena tesko se izvukao... umjesto da pokusaju izaci iz tog dijela gdje se sve obrusilo zastopali saobracaj a magistralna cesta....i ovo ljeto je anarhija da oće proć
- Dope_Man
#17454 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma u Sarajevu dovoljna i mala kisica da levati naprave kolaps, a ne grad kao danas.
Mene opet sheba kisa da moradoh ostaviti biciklo na poslu i trambusom kuci
Mene opet sheba kisa da moradoh ostaviti biciklo na poslu i trambusom kuci
- alibaba_i_30_godina
#17455 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Šta me sve ne nervira ... kao i većinu ovdje ovo je užas, više nema pravila kada je gužva a kada nije jer je stalno gužva.
Crkoh od ovih silnih kružnih tokova i idiota koji skreću u traku do mene a ne daju žmigavac ... tačno bih rezervisao za njih posebnu jedinicu, samo da ih prati i kažnjava.
Crkoh od ovih silnih kružnih tokova i idiota koji skreću u traku do mene a ne daju žmigavac ... tačno bih rezervisao za njih posebnu jedinicu, samo da ih prati i kažnjava.
-
shandrprcSA
#17456 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
svetempuser wrote:Nisam 100% siguran, ali kao sto vidis to ne mjenja nista.shandrprcSA wrote:znaci znak je postavljen?
-
tempuser
#17457 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moja odgovornost naravno postoji, ali ja sam bio onemogucen da osiguram da neometano udjem u raskrsnicu zbog vozila koje je nepropisno bilo parkirano u raskrsnici.shandrprcSA wrote:svetempuser wrote:Nisam 100% siguran, ali kao sto vidis to ne mjenja nista.shandrprcSA wrote:znaci znak je postavljen?samo nisi ti imao udes zbog nepropisno parkiranih vozila vec sto nisi osigurao da se nesmetano mozes ukljuciti sa svojim vozilom a to si duzan po zakonu
al haj, necemo u detalje

Ja bukvalno prednjkm dijelom vozila moram da udjem ne u rasksnicu, ne u lijevu traku, nego prednjkm dijelom auta u desnu traku da bih vidio da li mi neko dolazi s desne strane. Posto vidim da znas zbog cega sam imao udes eto objasni kako na bezbjedan nacin da udjem u raskrsnicu.
Last edited by tempuser on 14/08/2018 20:06, edited 1 time in total.
-
shandrprcSA
#17458 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
lakotempuser wrote: Kako u ovakvoj situaciji da neometano udjem u raskrsnocu? Eto objasni...
po slici pretpostavljam da si oduzeo prvenstvo?Član 36.
(2) Vozač je dužan postupati prema odredbama stava (1) ovog člana i kada se uključuje u saobraćaj iz garaže, parkirališta, dvorišta ili drugih sličnih površina, a ako mu je vidik zaklonjen ili mu je vidljivost znatno smanjena zbog vremenskih ili drugih prilika, dužan je na mjestu na kojem se uključuje postaviti lice koje će omogućiti siguran izlazak vozila na put ili na drugi način osigurati sigurno uključenje na put.
-
tempuser
#17459 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako zanemarimo "detalj" da se ja nisam ukljucivao u saobracaj iz garaže, parkirališta, dvorišta ili drugih sličnih površina, nego sam vozio nimalo slicnom povrsinom tj. saobr. trakom i ulazio u raskrsnicu, ovo sma mogao uraditi jedinom da se kloniram.shandrprcSA wrote:lakotempuser wrote: Kako u ovakvoj situaciji da neometano udjem u raskrsnocu? Eto objasni...
Član 36.
(2) Vozač je dužan postupati prema odredbama stava (1) ovog člana i kada se uključuje u saobraćaj iz garaže, parkirališta, dvorišta ili drugih sličnih površina, a ako mu je vidik zaklonjen ili mu je vidljivost znatno smanjena zbog vremenskih ili drugih prilika, dužan je na mjestu na kojem se uključuje postaviti lice koje će omogućiti siguran izlazak vozila na put ili na drugi način osigurati sigurno uključenje na put.
-
shandrprcSA
#17460 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sam bio u autu pa nisi mogao?tempuser wrote:Ako zanemarimo "detalj" da se ja nisam ukljucivao u saobracaj iz garaže, parkirališta, dvorišta ili drugih sličnih površina, nego sam vozio nimalo slicnom povrsinom tj. saobr. trakom i ulazio u raskrsnicu, ovo sma mogao uraditi jedinom da se kloniram.shandrprcSA wrote:lakotempuser wrote: Kako u ovakvoj situaciji da neometano udjem u raskrsnocu? Eto objasni...
Član 36.
-
tempuser
#17461 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije bitno da li sam bio sam, bitno je da ovaj clan nije primjenjiv, ja se nisam ukljucivao iz garaže, parkirališta, dvorišta ili drugih sličnih površina, ja sam se kretao kolovoznom trakom i ulazio u raskrsnicu, a raskrsnica nije slicna povrsina nego:shandrprcSA wrote:sam bio u autu pa nisi mogao?tempuser wrote:
Ako zanemarimo "detalj" da se ja nisam ukljucivao u saobracaj iz garaže, parkirališta, dvorišta ili drugih sličnih površina, nego sam vozio nimalo slicnom povrsinom tj. saobr. trakom i ulazio u raskrsnicu, ovo sma mogao uraditi jedinom da se kloniram.
63) raskrsnica/raskrizje je povrsina na kojoj se ukrstaju/krizaju ili spajaju dva puta/ceste ili vise puteva/cesta, kao i sira saobracajna/prometna povrsina koja nastaje ukrstanjem/krizanjem, odnosno spajanjem puteva/cesta;
Dalje sve i da je sam postavio nekog da izadje napravio bih jos dva prekrsaja, zaustavio bih vozilo u raskrsnici da taj neko izadje i opet zaustavio vozilo na kolovonoj traci da taj neki udje.
Dakle, pitanje i dalje ostaje, kako sam ja bezbjedno mogao uci u raskrsnicu?
-
shandrprcSA
#17462 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
de procitaj stav 1.
i nisi mi odgovorio, je li ovo oduzimanje prvenstva s tvoje strane?
-
tempuser
#17463 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti i dalje ne kontas poentu...shandrprcSA wrote:de procitaj stav 1.
Poenta je da je zakon koncipiran na premisi da ga svi postuju i na uslovnosti da je primjenjiv ako ga svi postuju, ali da u prknu od drzave kakva je ova imas situaciju da jedna strana ne postuje propise i time direktno tebe onemogucava da postujes propise i povrh svega imas korumpiranog drota koji tvrdi da je sve po zakonu.
Da ti odgovorim na pitanje, meni je neporpisno parkirano vozilo u raskrsnici direktno onemogucilo da postujem odredbe clana 1 zbog cega sam oduzeo pravo prvenstva, bez obira sto je moje vozilo u trenutku kontakta bilo zaustavljeno. To je jedan od 1000 slucajeva kad se prkno od drzave prelomilo preko tvojih ledja i desilo bi se svakome na mom mjestu.
I da po 3 x ponovim pitanje, ako smatras da je moglo drugacije, kako u ovoj situaciji da postujes cl. 35, st. 1 i bezbjedno udjes u raskrsnicu?
Last edited by tempuser on 14/08/2018 21:17, edited 1 time in total.
-
shandrprcSA
#17464 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sve si objasnio 
-
tempuser
#17465 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vidim nema odgovora na moje pitanje.
- bleee_sa
#17466 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Džaba, uzeo si mu pravo prvenstva...
-
shandrprcSA
#17467 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
neces ni dobiti jer svi su krivi osim tebe 
- nepass1
#17468 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mogu se clanovi i clanovi ovdje lijepiti, jasno je da nije bilo kombija ne bi bilo udesa. I treba im jebati mater, svako jutro isti problem imam i samo cekam kad ce me neko odvaliti. Ruski rulet zbog debila koji samo poture auto.tempuser wrote:Vidim nema odgovora na moje pitanje.
-
tempuser
#17469 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je jasno, ali nije postojao drugi nacin da se udje u raskrsnicu.bleee_sa wrote:Džaba, uzeo si mu pravo prvenstva...
- bleee_sa
#17470 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ako ti šta znači ja te potpuno razumijem, onde vazda ko baja izlazim i gatam hoćel' me ko pokupit... al' opet zakon je jasan.tempuser wrote:To je jasno, ali nije postojao drugi nacin da se udje u raskrsnicu.bleee_sa wrote:Džaba, uzeo si mu pravo prvenstva...
-
tempuser
#17471 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako sam i mislio... Idi malo pa najvezjab razliki izmedju garaze, parkinga i raskrsnice prije ngo se javis sljedeci put.shandrprcSA wrote:neces ni dobiti jer svi su krivi osim tebe
-
shandrprcSA
#17472 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
e moj Goranetempuser wrote:Tako sam i mislio... Idi malo pa najvezjab razliki izmedju garaze, parkinga i raskrsnice prije ngo se javis sljedeci put.shandrprcSA wrote:neces ni dobiti jer svi su krivi osim tebe
-
tempuser
#17473 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa o tome cijelo vrijeme pricam, dzaba ti je koliko god da si pazljiv i kakva god da si baja, al imas ove teoreticare i znalce tipa @Shandrprc SA koji bi to drugacije rjesili, samo da im neko objasni razliku izmedju garaze, parkinga i raskrsnice.bleee_sa wrote: Ako ti šta znači ja te potpuno razumijem, onde vazda ko baja izlazim i gatam hoćel' me ko pokupit... al' opet zakon je jasan.
- bleee_sa
#17474 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije ništa pogriješio, policajac bi ti isto rekao.tempuser wrote:Pa o tome cijelo vrijeme pricam, dzaba ti je koliko god da si pazljiv i kakva god da si baja, al imas ove teoreticare i znalce tipa @Shandrprc SA koji bi to drugacije rjesili.bleee_sa wrote: Ako ti šta znači ja te potpuno razumijem, onde vazda ko baja izlazim i gatam hoćel' me ko pokupit... al' opet zakon je jasan.
-
shandrprcSA
#17475 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
za tebe sam znalactempuser wrote:Pa o tome cijelo vrijeme pricam, dzaba ti je koliko god da si pazljiv i kakva god da si baja, al imas ove teoreticare i znalce tipa @Shandrprc SA koji bi to drugacije rjesili.bleee_sa wrote: Ako ti šta znači ja te potpuno razumijem, onde vazda ko baja izlazim i gatam hoćel' me ko pokupit... al' opet zakon je jasan.