Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote:Ja nikada nisam štedio na svojoj guzici.
Uštediću na gorivu, na garderobi, struji (sve A+ i više, LED rasvjeta), vodi (ne treba mi pun vodokotlić vode za jedan piš...), ali da ljuštrim kokoš povazdan a voda na usta mi ide kada vidim teletinu kod mesara, e zajebi to.
mk ultra wrote:Evo gledam kod njih benzin oko 0.8$/l, sto dođe oko 1.30KM
Jel ti treba plin
Zašto da ne, ako je značajno jeftiniji u odnosu na benzin (kao što je ovdje).
Jbga, na nekim stvarima mi nije žao uštediti.
Ali kada vidim da raja štedi na guzici, kupuje 3 kifle i liže poklopac od jogurta, a kupuje po SCC markiranu garderobu i mobitele od dvije milje, e to je dijagnoza.
Ima onaj sa foruma, CNG mu ugrađen
Treba biti šminka, jer ko zna sta ti kuci jedes, ali kad te vidi u novoj garderobi svake 2 sedmice moze pretpostaviti da je teletina bez kosti
Ja imam više garderobe iz second handa i tako nekih jeftinijih prodavaca (recimo Arizona iz Lukavice i ona na ulazu u Mostar), zaboli me neka stvar šta drugi misle o mojoj garderobi, važno je kako se ja u njoj osjećam, i naravno da je uredna i adekvatna za radno mjesto, bar što se posla tiče.
Jaran fura Tom Tailor i nekakve marke, a kada izlazimo na piće, frajer krene sa cenerom u džepu. Doživljaj mu kada potroši marku na Rondo C.
Naslovnica wrote:
Naravno da svako ima prioritete, ali svi znamo likove koji voze makinu a toče za cenera, dokupljuju 2KM kredita na ultri i prvo što traže kada sjednu je pass za 'vajf' a kurče se s najnovijim mobitelima. Vjeruj mi da imam poznanika cicija mene bude stid umjesto njih. Ne bi ti taj naručio cheeseburger kada on plaća, lafo ne voli sir, a kada neko drugi plaća, e onda može SVEGA plus sir.
Fuj.
Rugafet wrote:Moram priznati da se pomalo nasladjujem citajuci o cijenama goriva, smijem se kao gargamel sa sigurne udaljenosti...Onaj osjecaj kad ko hadzija za 1.98 $ dobijes skoro 4 litra.
Jesi nam šukno, ono hinjski. Al neka, zaslužili smo.
Samo da nam još kažeš koliko daleko putuješ do posla? Koliko auta imaš, 2-3, pošto u ameriKi svaki član porodice ima svoje auto? Koje auto voziš? Neku Toyotu Acvord prilijepljenu za asfalt koju kad prođe pored njega 18whilers ili F350 odnese vjetar, a tek nedoBog kakvog udesa, što implicira da svi vole da voze jača i masivnija auta, što opet implicira da je i potrošnja veća, još ako ti je posao daleko 60-70 milja, uletiš u TRAFIK onda mi reci koliko mjesečno trošiš goriva? Dizel ili benzin? Dizel se samo u kamione sipa, jedino fukara uzima auta sa dizelskim agregatom
Sad nećemo o tome koliko mjesečno platiš osiguranje, imal morgiĐŽa il se RENTA plaća,, kakvih LOANA, za auto na servisu troškovi održavanja, koliko je majstor, komunalije.............. naravno u TX je to možda jeftinije kao i GAS, zato AVERAGE plata je manja nego u NY ali je i cijena jednog galona ili 3.78l da budemo precizni, mnogo veća nego u TX. Dođel se kad kući, jednom godišnje ili svake druge?
Moj hadžija moj....samo ti uživaj na sigurnoj udaljenosti
Kakvo auto vozim nema nikakve veze sa cijenom goriva koja je takva kakva jeste, pa za sat i po se zaradi rezervoar do cepa boli me q koliko trosi i kakav posao udaljen 60-70 milja pa toliko ako neko i putuje onda mu se sigurno i isplati tj. ima bogovsku satnicu. Ako se imaju dva ili tri auta onda se imaju i dvije ili tri plate tako da. Ustvari, meni nije jasno sta ti hoces da dokazes sa ovim brojkama da sam u minusu na kraju mjeseca ili sta?
Imao sam ja auto pa ostao bez posla. Prodavao ga skoro godinu dana, nisam imao para da ga registrujem, vozim, održavam. Vodilo se da imam auto.
Na stranu što ima ima bruka raje formalno nezaposlenih (a valjalju neku robu), djeca čiji roditelji mogu da im priušte šta žele....
Pa nije ti bilo bitno koliko je gorivo jer nisi registrovao, vozio itd. Poenta je da nezaposlenost nema nikakve veze s cijenom goriva. To sto kazes sto su na papiru nezaposleni a ovamo rade ilegalno tj na crno je nesto drugo.