Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
brain bubbles

#17451 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

drogon2 wrote:
pici wrote:e Beric je ispunio svrhu spasavajuci Aryu, koju ce svrhu Jon ispuniti... neko spasavanje tj zrtvovanje... praveci Dany prestolonasljednika...
Pa mozes rec da je Jon ispunio svoju svrhu. Ujedinio je citav sjever + Daenerys protiv mrtvih. Bez njega to nista ne bi bilo moguce i svi bi bili mrtvi. Opet, nikad se ne zna. Mozda Lord of Light ima jos nesto za njega haha
Tacno tako. Napisah vec na par stranica prije, uzeo je nazad Winterfell, i kada je Arya cula za tu informaciju, vratila se nazad, iako je imala plan ici u KL
Idemedosumom

#17452 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

Koja je onda svrha otkrivanja njegovog tajnog naslijeđa? Sumnjam da je ispunio svoju svrhu u seriji.
90minut

#17453 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 90minut »

Idemedosumom wrote:Koja je onda svrha otkrivanja njegovog tajnog naslijeđa? Sumnjam da je ispunio svoju svrhu u seriji.
Svrhe nema kao što nema za 101 teoriju dosad.
NightWatchMember

#17454 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by NightWatchMember »

Kontam da će posljednje tri epizode biti prava "borba za presto". Sersei, Juron, Sansa, Džon, Jara... Svi oni imaju svoje planove i adute, da li za svih sedam kraljevstava ili za dio. Očekujem tu Tiriona ponovo da zablista, realno kao ratni savjetnik je teška propast. Možda i Varis odigra bitnu ulogu.
drogon2

#17455 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Idemedosumom wrote:Koja je onda svrha otkrivanja njegovog tajnog naslijeđa? Sumnjam da je ispunio svoju svrhu u seriji.
Pa kao sto rekoh,imas 3 epizode do kraja.Ne znam zasto se ponasate kao da je serija vec zavrsila.I to otkrivanje nama jeste big deal,al mozda to i jeste dio Martinovog bittersweet kraja.Mozda siroke narodne mase u Westerosu nikad nece saznat ko je Jon ustvari,a i ako saznaju postavlja se pitanje zasto bi u to morali povjerovat.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17456 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

The actor, who plays Jon Snow, told Entertainment Weekly: “One of my favorite episodes is four because the characters have seemingly got what they needed. The world is safe now. They’re celebrating and saying goodbye to lost friends. But as an audience you’re going, ‘This is only episode 4, something’s going to happen.’ And that’s the cool thing because I think the characters are aware of this as well. There’s something twisted and uncomfortable about it. It’s so Shakespearian.”
e da vidimo to sekspirovski... tragedija
kakavdanakneiskustvu

#17457 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

asker wrote:Upravo ide extended version na HBO 2, wtf :shock: :shock: :shock:

ova zadnja epizoda?
polacijela

#17458 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by polacijela »

Jeste vidjeli kako se Pas paralisao usred bitke? Isto se dogodilo i u zaljevu Blackwater i u bici za WF. U prvoj bici, kad se razabrao, ponudio je Sansi da je odvede u WF, a u drugoj otišao je pomoći Aryi.

Vezano za izostanak smrti u bici za WF, niko od glavnih likova ni dosad nije ginuo u bitkama, najveće smrti su se desile potpuno neočekivano i u trenucima odmora.
Vidjećemo sta donose naredne tri epizode.
kakavdanakneiskustvu

#17459 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

polacijela wrote:Jeste vidjeli kako se Pas paralisao usred bitke? Isto se dogodilo i u zaljevu Blackwater i u bici za WF. U prvoj bici, kad se razabrao, ponudio je Sansi da je odvede u WF, a u drugoj otišao je pomoći Aryi.

Vezano za izostanak smrti u bici za WF, niko od glavnih likova ni dosad nije ginuo u bitkama, najveće smrti su se desile potpuno neočekivano i u trenucima odmora.
Vidjećemo sta donose naredne tri epizode.

vatra,plus se bas uplasio mrtvih
Idemedosumom

#17460 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Idemedosumom »

The Hound, Sam i u jednom trenutku Arya su jedini (od živih "ratnika") pokazali objektivno realne emocije za vrijeme bitke.

Svi ostali su iskreni mu'mini, kojima je onaj svijet draži od ovog :-D
pici

#17461 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

steta zelio sam da vidim Neokaljane i Dothrakije kako gaze GC... ovo protiv zomba je bila klaonica, steta sto nije bila prava bitka kao ona u BoB ali to bi bio klise i vec vidjeno pa su sa zombijima napravili tu apokaliticnu bitku... sad ove tri epizode ide natezanje oko trona i nadmudrivanja... mislim da ce Dany u Dragonstonu upasti u Cerseinu klopku... Jon ce se najvjerovatnije uputiti sa Davosom prema jugu da proba pridobiti preostale kuce sjevera i Tulijeve, mozda i Jamie krene sa njim da Lanistere pridobije...
Last edited by pici on 05/05/2019 13:12, edited 2 times in total.
swanfilter

#17462 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

Jel Bericu rece "you stupid whore" :lol:
kakavdanakneiskustvu

#17463 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

swanfilter wrote:Jel Bericu rece "you stupid whore" :lol:

da,legenda
Hasan006

#17464 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Hasan006 »

NightWatchMember wrote:Kontam da će posljednje tri epizode biti prava "borba za presto". Sersei, Juron, Sansa, Džon, Jara... Svi oni imaju svoje planove i adute, da li za svih sedam kraljevstava ili za dio. Očekujem tu Tiriona ponovo da zablista, realno kao ratni savjetnik je teška propast. Možda i Varis odigra bitnu ulogu.
Samo na šta li će to ličit kad sve moraju strpat u 3 epizode, prije su ratovi trajali po 3 sezone
drogon2

#17465 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

pici wrote:steta zelio sam da vidim Neokaljane i Dothrakije kako gaze GC... ovo protiv zomba je bila klaonica, steta sto nije bila prava bitka kao ona u BoB ali to bi bio klise i vec vidjeno pa su sa zombijima napravili tu apokaliticnu bitku... sad ove tri epizode ide natezanje oko trona i nadmudrivanja... mislim da ce Dany u Dragonstonu upasti u Cerseinu klopku... Jon ce se najvjerovatnije uputiti sa Davosom prema jugu da proba pridobiti preostale kuce sjevera i Tulijeve, mozda i Jamie krene sa njim da Lanistere pridobije...
Ma nisu svi mrtvi. Daenerys je zasigurno ostavila jedan dio Dothrakija na Dragonstoneu, a i prezivilo je dosta Unsullieda. Nema sanse da je ondje bilo 40k Dothrakija.
pici

#17466 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

drogon2 wrote:
pici wrote:steta zelio sam da vidim Neokaljane i Dothrakije kako gaze GC... ovo protiv zomba je bila klaonica, steta sto nije bila prava bitka kao ona u BoB ali to bi bio klise i vec vidjeno pa su sa zombijima napravili tu apokaliticnu bitku... sad ove tri epizode ide natezanje oko trona i nadmudrivanja... mislim da ce Dany u Dragonstonu upasti u Cerseinu klopku... Jon ce se najvjerovatnije uputiti sa Davosom prema jugu da proba pridobiti preostale kuce sjevera i Tulijeve, mozda i Jamie krene sa njim da Lanistere pridobije...
Ma nisu svi mrtvi. Daenerys je zasigurno ostavila jedan dio Dothrakija na Dragonstoneu, a i prezivilo je dosta Unsullieda. Nema sanse da je ondje bilo 40k Dothrakija.

meni ne obecava bas da je ostalo joj vojske, rekla je da je dovela dvije armije na sjever... mislim da sad zavisi o lojalnosti sjevera, ostalih kuca koje su cule za borbu protiv mrtvih i dva zmaja... imamo i likove koji su sad svi na njezinoj strani, oni bar pozitivni... mnogo je teorija sad u opticaju poslije smrti NK i njegovo otpremanje u istoriju gdje je i bio do sada... neki ce plan skovat al cersei je uvjek dva poteza ispered njih, to me strahovito nervira ispade super lukava i pametna pijana kraljica... tyriona su totalno bacili u zadnji plan a u prvim sezonama je bio u prvom planu, mozda nam spremaju sa njim iznenadjenje za kraj... Jon po meni ide sa davosom i jos nekolicinom da proba pridobiti sto vise ljudi westerosa uz njihovo svrgavanje cersei... dany ako ode u Dragonston je najebala sigurno je cekaju... zaboravili smo yaru koja je na njihovoj strani... ove tri epizode su zavrsnica serije.

spoiler: Ja samo znam da ce Jon se obret u KL i razgovarat sa Cersei... imaju slike paparaca jedino da to nisu namjerno pustili da snime da navode na krivi trag.
Juliuscezar

#17467 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

mene fkt najvise zanima koliko je ostalo vojske, kako ce to izvesti. Na osnovu bitke reko bi covjek 20 ljudi ostalo
pici

#17468 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

pa na osnovu onih kockica na mapama kod winterfella i sad kod KL, lanistera, grejdzora i GC ispade da su bili tu negdje Dany i Jon su mali tri puta vise nego cersei prije GC sad je obrnuta situacija cak cersei ima i do pet puta vise ne racunajuci zmajeve.
banjaluka078

#17469 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by banjaluka078 »

meni je žao što vjerovatno nećemo ponovo imati priliku vidjeti ovu ljepotu. među najljepšim scenama prošle epizode.

Image
Ramsey8

#17470 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Ramsey8 »

Brojke su nebitne svakako manipulisu s njima
drogon2

#17471 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Prije par dana izaslo je par leakova koji mi se uopste nisu svidjeli. Danas na redditu izadje i par skrinova, klipova iz cetvrte epizode i izgleda da su oni leakovi istiniti. Sto opet znaci da ce D&D bas usrat. Ni ja ih necu moc branit ako se sve odigra po ovik leakovima xd
asker

#17472 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

kakavdanakneiskustvu wrote:

ova zadnja epizoda?
Da, treca. Od samog pocetka, od prve sekunde gledam debelog Sama i neke dijelove scena koje nisu bile. Nista ne mijenja, samo vise detalja oko vec vidjenog koncepta.

To malo nervira, sjecam se da je i kod LOTR isto bilo. 10 godina kasnije pogledam slucajno punu verziju gdje je mnogo vise detalja i nevidjenih scena.
kakavdanakneiskustvu

#17473 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

asker wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:

ova zadnja epizoda?
Da, treca. Od samog pocetka, od prve sekunde gledam debelog Sama i neke dijelove scena koje nisu bile. Nista ne mijenja, samo vise detalja oko vec vidjenog koncepta.

To malo nervira, sjecam se da je i kod LOTR isto bilo. 10 godina kasnije pogledam slucajno punu verziju gdje je mnogo vise detalja i nevidjenih scena.
ista duzina trajanja epizode,ne znam sta su mogli dodati a da nista ne izbace i da to prikazu u tom terminu
MarlboroGold

#17474 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by MarlboroGold »

drogon2 wrote:Prije par dana izaslo je par leakova koji mi se uopste nisu svidjeli. Danas na redditu izadje i par skrinova, klipova iz cetvrte epizode i izgleda da su oni leakovi istiniti. Sto opet znaci da ce D&D bas usrat. Ni ja ih necu moc branit ako se sve odigra po ovik leakovima xd
I ja sam vidio te klipove... jedan me baš iznervirao. Koje sranje jbt...
1Dante1

#17475 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

drogon2 wrote:Prije par dana izaslo je par leakova koji mi se uopste nisu svidjeli. Danas na redditu izadje i par skrinova, klipova iz cetvrte epizode i izgleda da su oni leakovi istiniti. Sto opet znaci da ce D&D bas usrat. Ni ja ih necu moc branit ako se sve odigra po ovik leakovima xd
Ajd makar znam sta da ocekujem sad, ne mogu me razocarat. :D

Svadjaju se ljudi na imdbu kroz reviewove 4. epizode. Jedni daju 10 ocjenu drugi 1. :lol:
Last edited by 1Dante1 on 05/05/2019 17:56, edited 1 time in total.
Post Reply