Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#17451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

trenutno sam čvrsto stisnuo kolutić do izbora i izbjegavam grah da ne bi došlo do opuštanja :skoljka:
kluz franjo

#17452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kluz franjo »

Last edited by kluz franjo on 31/08/2016 00:56, edited 1 time in total.
JoseMujica

#17453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

ima ona fora s bubrezima, ali to sve politički pregaoci i javni radnici dobro znaju pa izbjegavam i javne skupove, posebno đe švecki sto
Nermin123

#17454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Nermin123 »

Ko nece da mu izadje nemora stiskat kolutic i pazit na ishranu.
JoseMujica

#17455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

no bIdnimo tolerantni...jema ih koji i to volu
Nermin123

#17456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Nermin123 »

volu je svejedno
Haj uscujemo se,valja na posao
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#17457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Moze li neki odgovor. Hvala.
-LIBERO- wrote:Pedja, Albine.

Kako ce se NS odrediti prema zahtjevima Plenuma koji su predati na protokol SKS?

Podrska i pokusaj lobiranja za njih?
Djelomicna podrska, i kojih dijelova?
Odbijanje zahtjeva?

Samo konkretno.

Hvala.
Pedja Kojovic

#17458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

libero

Mislio sam da je to poznata stvar.
Nase saopstenje, u kojem smo predlozili kako dalje, sadrzi zahtjeve slicne plenumskim.
Nase ostale predlozene mjere ticu se moratorija na daljnje zaduzivanje kod komercijalnih banaka, itd.

Zahtjevi su, po meni, dosta nevjesto pisani.Na primjer, u zahtjevu za zabranu poslanicima da budu u rukovodstvima javnih preduzeca i institucija opet su zaboravljene ustanove. Zahvaljujuci toj omasci vazeceg zakona poslanik Radeljas je " dobio zavod za zdravstvo", fond tezak skoro 400 miliona km.
Nase ce diskusije biti usmjerene na poboljsanje plenumskih i dodavanja nasih zahtjeva.

p.k.
hellue

#17459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by hellue »

Pedja Kojovic wrote:libero

Nase saopstenje, u kojem smo predlozili kako dalje, sadrzi zahtjeve slicne plenumskim.
Nase ostale predlozene mjere ticu se moratorija na daljnje zaduzivanje kod komercijalnih banaka, itd.

Zahtjevi su, po meni, dosta nevjesto pisani.Na primjer, u zahtjevu za zabranu poslanicima da budu u rukovodstvima javnih preduzeca i institucija opet su zaboravljene ustanove. Zahvaljujuci toj omasci vazeceg zakona poslanik Radeljas je " dobio zavod za zdravstvo", fond tezak skoro 400 miliona km.
Nase ce diskusije biti usmjerene na poboljsanje plenumskih i dodavanja nasih zahtjeva.

p.k.
Nije li to po malo vaninsitucionalno djelovanje vas kao poslanika i politizacija samog plenuma...tanak led u oba slucaja!!!
semirizsvemira

#17460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by semirizsvemira »

Savjetnik Premijera wrote:
semirizsvemira wrote:Ko glasa za NS stvarno pojma nema sa politkom . To je agentura SPS-a u BiH . Dragi Bosnjaci ovu podvalu od stranke izbjegajite u svakom slucaju

De nam reci po tvom misljenju za koga trebaju glasati Bosnjaci?
Ove jugonostalgicne partije sigurno nisu alternativa vodecim bosnjackim strankama SDA i SBiH. Prema tome Bosnjaci ne trebaju Pedje da im sole pamet imamo mi dovoljno pametnih ljudi i bez Pedja . Ovdje ne mislim nista uvrijedljivo ali mislim da ni stranka ni njihovo vodjstvo nisu dorasli situaciji u kojoj se nalazi BiH
Poslije ovoga otkrivanja Nase stranke od strane Fatmira Alispahica sumnjam da ce ijedan Bosnjak koji misli svojom glavom dati svoj glas NS-u

Pederizam = terorizam

Nalazimo se pred ambisom koji treba da ozvaniči kako je maltretiranje Bošnjaka i skrnavljenje džamija nešto što treba prešutjeti, pa time i odobriti, dok je napad na pedere uzbuna najvećeg ranga. Uistinu, da li bi ikakvo nasilje u BiH potaknulo Američku ambasadu da se oglasi, kao što se oglašava u povodu tog zakukuljenog napada pod kukuljicama u kome su tri pederska lica zadobila lakše ozlijede. Sa tim lakšim ozljedama prevezeni su na Kliniku urgentne medicine, gdje se inače dovoze ljudi kad im crijeva ispadaju, a ne kad imaju lakše ozljede. Urgentna je halabuka, a ne medicina.

Zalegla se sumnja da su pederistički teroristi organizirali te maskirane napadače, da napadnu pedere, odnosno, da za tu režiju zna tek nekolicina. Ovaj događaj je, navodno, trebao biti okidač za nešto. Odgovor je možda u fašističkom saopćenju za javnost Naše stranke koja se zalaže da se krivično gone oni koji su inspirisali napadače. Bezbeli ih je inspirisao Fatmir Alispahić.

Evo dijela tog skandaloznog saopćenja Naše stranke: „Ako su napadači na učesnike Merlinke bili maskirani, onda nisu maskirani oni koji ih sa svojim govorom mržnje u javnosti podstrekavaju da to čine, jednako kao i vlast koja toleriše ovako brutalna ispoljavanja netolerancije". Dalje se kaže da će Naša stranka, putem svojih predstavnika u vlasti, tražiti „utvrđivanje odgovornosti". Možda utvrde i svoju odgovornost?!

Kao prvo, da li je ikad iko"svojim govorom mržnje u javnosti podstrekavao" nekoga da tuče pedere? Ako nije, a nije, onda se ovaj fašistički stav odnosi na ljude koji su javno svjedočili da ne podržavaju pederluk i pederizam, a što nije govor mržnje, već ljudsko pravo. Ko onda širi netoleranciju? Upravo Naša stranka i tzv. Helsinški komitet koji nipodaštavaju moje pravo da mislim kako je pederluk odvratan, ali i moje pravo da poštujem pravo svakoga ko odluči da živi kao peder. Ako ovo nije dovoljno, onda šta jeste?! Da li svi moramo biti pederi, i slaviti pederluk, kako bismo bili pošteđeni optužbe da podstrekavamo nasilje nad pederima?

Najbučniji promotori demokratskih standarda i ljudskih prava zapravo su naveći kršitelji ovih vrijednosti. Evo konkretnog primjera. Naša stranka sama sebe tumači kao sarajevski prozor u svijet, oni tamo su alternativci, hašišari, oni su moderni, oni znaju kako se ispravno jedu škampe. Naravno, oni se zalažu za pederska prava i slobode. Evo, zalažemo se i mi: snijeg pade na behar na voće nek' pederiše ko god pedera hoće! Ali, oni se zalažu i da se ljudi hapse i procesuiraju po osnovu verbalnog delikta, što je naslijeđe crnog komunizma. Tako je Srđan Dizdarević, 2005. godine, u akciji izmišljanja antisemitizma po Sarajevu, saopćio da Fatmira Alispahića treba uhapsiti ako neko oskrnavi Jevrejsko groblje. Nacisti, cionisti i pederi su pravi majstori da od sebe naprave žrtvu kad ih niko ne dira. Tako je Hitler zapalio Rajhstag pa optužio Jevreje. Tako su cionisti priredili 11. septembar, pa optužili muslimane. Tako pederi počesto izudaraju sami sebe, pa optuže druge. Evo, slične situacije. Naša stranka se zalaže da se neko uhapsi po osnovu sumnje da je svojim govorom inspirisao napadače na pedere u tom kinu. Samo su fašizam i komunizam hapsili ljude po osnovu sumnje da pogrešno misle i pogrešno govore. To znači da u javnom prostoru mi već danas imamo šta se smije, a šta ne smije misliti, jer onaj ko pogrešno misli – konkretno, o pederima – taj može biti krivično gonjen kao inspirator (izmišljenog) napada na pedere. U takvom totalitarnom ambijentu, kojeg ovdje protežiraju tzv. Helsinški komitet i Naša stranka, a predvođeni Američkom ambasadom i evropskim satelitima – krivično može biti gonjen i neko ko posumnja u mogućnost montiranja cijelog slučaja. Toliko je laži oko nas da se više ne zna za koga je radio Mevlid Jašarević. Za Bošnjake sigurno nije.
JoseMujica

#17461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

Tako je Fatmire!

nastaviš li s ovako debilnim proglasima glasaću za Peđu
semirizsvemira

#17462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by semirizsvemira »

JoseMujica wrote:Tako je Fatmire!

nastaviš li s ovako debilnim proglasima glasaću za Peđu
Samo glasaj . Tebi je ipak drazi Covic :-D Jos kad vidim onog propalog gradonacelnika Nedzada Ibrahimovica koji nije dobio ni 100 glasova a sada se u Tuzli gura u onom jadnom plenumu gdje nema ni radnika ni fukare nebili nesto smislio za sebe . Treba li napomenuti da je taj jado clan Nase stranke
JoseMujica

#17463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

ma kakav Čirilica...moj najdraži lik je Esso a.s. Radeljaš

jedini čovjek sa integritetom u politici, prosvjetitelj koji je narodu reko koliko ruka košta, za koliko se kupuje koja ravaku i pokazao svu bijedu i jad kupleraja u kome živimo.

Jedini Esso govori istinu dok svi lažu narod
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#17464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

p.k.
Ma ok. Manje vise ja 90% vasih stavova, onako unaprijed, vec znam po pitanju vecine tema. Zato vam u sustini i dajem podrsku. Naravno prije svega jer se ti vasi stavovi podudaraju sa mojim. Al' nebitno sada. Cisto me je interesovalo kako cete i sta, kao vid odgovora na ovaj moj upit, napisati Ti ili Albin.

Da, vidio sam i ja, mada mi to nije struka, da su zahtjevi sa dosta manjkavosti...onako brzinski, emotivno, u pokusaju da se ispotencira pravda i pravicnost, sastavljeni. Razumijem i te ljude koji su bili zaduzeni za moderiranje i pokusaj artikulacije stavova tih Plenuma, jer i oni su pod velikim pritiskom bas te segmentiranosti i pokusaja da se to uoblici u nesto priblizno direktnom i preciznom. Zeznuto je to, zato se i potkradu neke nevjesto, i nedovoljno, precizne stvari.

Odlicno sto cete pokusati nadopuniti sve to. I licno se nadam da necete vi iz NS biti usamljeni u tome, i da cete dobiti/ izlobirati, podrsku vecine.
jastuk1

#17465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jastuk1 »

p.k.
Ja Vas molim lijepo da mi odgovorite odakle se onda misli namaći manjak sredstava zbog takvog moratorija na zaduživanje? Ili se ni ne misle namaći, već se manjak uzrokovan moratorijem misli pokriti smanjivanjem plata, penzija, itd. Ili postoji možda neko treće rješenje???

Živo me interesuje kako znači začepiti rupu koja će nastati ako se uvodi moratorij na dalje zaduživanje. :?:
The BEN10

#17466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by The BEN10 »

hellue wrote:
Pedja Kojovic wrote:Nase saopstenje, u kojem smo predlozili kako dalje, sadrzi zahtjeve slicne plenumskim...
Pedja Kojovic wrote:Nase ce diskusije biti usmjerene na poboljsanje plenumskih i dodavanja nasih zahtjeva.
Nije li to po malo vaninsitucionalno djelovanje vas kao poslanika i politizacija samog plenuma...tanak led u oba slucaja!!!
Pa više je nego očigledno da NS ima upetljane prste u plenumima, i naravno da je u pitanju vaninstitucionalno djelovanje. Pređite na našu stranu, pređite na našu stranu, pređite na našu stranu, pređite na...
JoseMujica

#17467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

na našu stvar :D čisto da nadopunim

golema bi to kvalitativna razlika bila...do sad su nas nekulturno hebavali, a ovi bi ko biva kulturno :izet:

jedina kultura imanentna ovoj zajednici je korida, a vi se držite donatora i salonskih revolucija s iPhonima i ostalim postmodernim džidža-mindžama
hellue

#17468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by hellue »

JoseMujica wrote:na našu stvar :D čisto da nadopunim

golema bi to kvalitativna razlika bila...do sad su nas nekulturno hebavali, a ovi bi ko biva kulturno :izet:

jedina kultura imanentna ovoj zajednici je korida, a vi se držite donatora i salonskih revolucija s iPhonima i ostalim postmodernim džidža-mindžama
Zamisli kako njima tesko pada Esso, da njegova ruka vrijedi kao i Pedjina..
P.S.
pomoci plenumo oko zahtjeva i onda se u skupstini izjasnjavati o njima, ne ide
The BEN10

#17469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by The BEN10 »

ultima_palabra wrote:
The BEN10 wrote:
ultima_palabra wrote:NS ima puno falinki, ali i pojedinci se preseravaju... očekuje se od njih da nađu lijek za sidu i rak, sa dva poslanika u kantonu
Čekaj, a zar NS nema ambiciju da bude nešto više od toga?
Pa vjeruj da nisam baš siguran u to
U svakom slučaju, odgovornost bi trebalo procjenjivati prema veličini stranke i učešću u vlasti.
Samo malo, ovi iz NS pričaju priču visoke politike, bave se državnim problemima, kroz plenume probaju da isplivaju na vlast, pozivaju nas da pređemo na nj stvar - znači da pucaju na visoko. U tom kontekstu ih moramo kritički propitivati i sagledavati nj. kapacitete.
ultima_palabra

#17470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Ja koliko sam vidio, plenumi se bave kantonalnim problemima i zahtjevi su upućeni kantonalnim skupštinama. Sve ostalo je priča vidovite Džemile.
kluz franjo

#17471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kluz franjo »

Last edited by kluz franjo on 31/08/2016 00:55, edited 1 time in total.
jastuk1

#17472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jastuk1 »

kluz franjo wrote:
Ne budi mi mrsko, pa pogledah nacrt budžeta KS za 2014. (sa sve prilozi). I grdno se pokajah. Ne piše nigdje upozorenje da je prije čitanja neophodno popiti ili nešto za smirenje ili neku halucinogenu supstancu.
U kratkim crtama, kandidat za nobela iz ekonomije, gdin Kozadra (SDA)
- to je onaj koji je sa rajom iz SDP-a bio autor budžeta 2012. pa ga uz malu pomoć ekipe SDP/SBB fulio za samo 100 miliona KM deficita našeg novca
- I isti onaj koji je sa ekspertima SDU/BPS/NSRzB/DF & Esso Allmighty već do pola 2013. po sopstvenom priznanju fulio ne znam čiji budžet 2013. za dodatnih 35 miliona KM deficita (a samo Esso dragi zna, koliko je na kraju 2013.)
predlaže budžet za 2014. godinu - naravno opet veći u odnosu na 2013. - u kojem su, gle čuda, jedine stavke rasta pozicije troškova plata i naknada zaposlenim - sitnica od ukupno 268 miliona KM naših para i pozicija zaduživanja od ukupno 232 miliona KM, od čega 92 miliona od institucija tipa EBRD, KfW i sl., a 140.000.000 (slovima: stočetrdeset miliona) kod "domaćih" banaka !!! Naravno, ovaj finansijski genije nije naveo da svi mi treba našim novcem da vraćamo tih 140 miliona + nešto sitno kamate Raiffeisenu, Unicreditu itd.
Ima tu još milion nebuloza, ali bi bilo predugo. Da rezimiram, ovi bi i digitron razvalili za minut i treba im uvesti moratorij i na brojanje do deset.
Pa svi znamo da su ta zaduženja da bi se napunile budžetske rupe. Zato sam i postavio pitanje kako bi NS začepila te budžetske rupe. :?:

Ono NS treba da kaže i da razjasni, kad se već zalaže za ili zagovara moratorijum na dalje zaduživanje, kakve bi bile posljedice tog ne zaduživanja. Pa kakve god da su, ali neka ih javnu iznesu u cilju ISKRENOSTI, o kojoj sam trubio na prethodnim stranicama.

NS se deklarativno bori za socijalnu pravdu. Dobro. Ali kako ne vide da je uvođenje moratorija na zaduživanje u kontradikciji sa socijalnom pravodom jer bi samo pojačalo socijalne razlike/nepravdu, pošto bi mnogim budžetskim kategorijama išla rezanja primanja, zar ne.

Osim ako NS nije izmislila toplu vodu, valjda je svima jasno da se narod više ne može zavoditi ovako jeftinim i što je najgore kontradiktornim populističkim floskulama.
ultima_palabra

#17473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

jastuk1 wrote:pošto bi mnogim budžetskim kategorijama išla rezanja primanja, zar ne.
A takvo svetogrđe, naravno ne možemo dopustiti :D

Ja nekako mislim da bi tako nešto ipak smanjilo socijalne razlike :izet:
Albin Zuhric

#17474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Albin Zuhric »

- Tekst Fatmira Alispahica ne zasluzuje komentar.

- Ja ne vidim kako je vaninstitucionalno djelovanje zalaganje za zahtjeve gradjana na plenumu, koji su pri tome skoro identicni nasim stavovima, i onome sto smo govorili vec godinama. Zalaganje za stavove gradjana, kroz institucije u kojima sjede zastupnici koji su izabrani glasovima tih gradjana, a kada su zahtjevi u skladu sa ideologijom stranke, je po meni najbolji primjer demokratskog uredjenja. Sjediti u skupstini koju biraju gradjani, a ignorisati gradjane i njihove potpuno opravdane zahtjeve je vaninstitucionalno po mom misljenju.

- Moratorij na komercijalno zaduzivanje kako bi se popunjavale budzetske rupe je jedini nacin da se uvede stabilnost u budzete. To naravno ne znaci da smo mi protiv zaduzivanja u slucaju investicija koje mogu imati pozitivan utjecaj na prihode u budzetu. Mi smo bezbroj puta govorili kako bi recimo zaduzivanje za izgradnju parkinga bilo sasvim opravdano, jer takve investicije mogu otplacivati same sebe, i dugorocno puniti budzet.

Takodjer, plate, pogotovo politickih funkcionera, ali i drzavnih uposlenika ce morati poceti oslikavati realno stanje ekonmije i drustva u kojem zivimo. Penzije, po nama, su sasvim druga prica, i trenutne minimalne penzije s po nama toliko niske da se ustede na tom polju ne mogu praviti. Medjutim revizija citavog penzijskog sistema jeste potrebna.

Na kraju, mislim da se diskusije moraju poceti voditi oko prihodovne strane budzeta. Vecina razgovora o budzetima pocinje i zavrsava smanjivanjem troskova, odnosno rashodovnom stranom budzeta. Odgovorna vlast mora govoriti o prihodima, i mi cemo u sklopu naseg ekonomskog plana i onoga sto cemo ponuditi gradjanima, govoriti i o nacinima kako poceti podizati prihode. Budzet U KS je prije samo nekoliko godina bio veci za nekoliko stotina miliona KM, i kljuc rjesavanja trenutnog stanja lezi upravo u toj cinjenici.

Pozdrav
ultima_palabra

#17475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Albin Zuhric wrote:Takodjer, plate, pogotovo politickih funkcionera, ali i drzavnih uposlenika ce morati poceti oslikavati realno stanje ekonmije i drustva u kojem zivimo. Penzije, po nama, su sasvim druga prica, i trenutne minimalne penzije s po nama toliko niske da se ustede na tom polju ne mogu praviti. Medjutim revizija citavog penzijskog sistema jeste potrebna.
Hoće li biti nekih inicijativa NS po ovom pitanju? Tu je Plenum malo zakazao... primanja funkcionera, koliko god bola ljude u oči, su ipak samo kap u moru u odnosu na gladnu budžetsku aždaju činovnika.
Locked