Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
normala brate

#17451 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

zomri wrote:
Officer Crabtree wrote:Još uvijek imaju ti Amerikanci, jesul ih makar ufatili do sad?... :roll:
završila je sad već prošle godine. možeš pretpostaviti šta je bilo :mrgreen:
Brat od 2006 napisao samo 1700 postova, može se reci da kasni na zabavu. :D
omar little

#17452 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

kakve veze ima broj napisanih postova? covjek je donio vrlo pristojan i ugodan forumski doprinos za svoj forumski vijek.
ExNihilo

#17453 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ExNihilo »

Nije ni do produkcije ni do glume već do toga što se dijalozi pišu na način na koji apsolutno niko ne priča.

Od iste boljke pati kompletna kinematografija u regionu sa rijetkim izuzecima.
normala brate

#17454 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

omar little wrote:kakve veze ima broj napisanih postova? covjek je donio vrlo pristojan i ugodan forumski doprinos za svoj forumski vijek.

A ti si gdje vidio moju kritiku? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
karanana

#17455 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

video wrote:
zomri wrote:Pregledao tri epizode Uspjeha. Ko od HBO ne očekuje odmah naše Sopranose i Wire, svidjeće mu se. Svjetlosnim godinama ispred onog sranja od Novina. Ima naravno nekih slabo motiviranih postupaka likova gdje je potreban malo veći leap of faith, ali sve u svemu dobar početak regionalne HBO produkcije :thumbup:

Otkriće je ova mala Tara Thaller :thumbup:
Puno pSuje
male sise.
ali ko sam ja da se zalim? da mi je i ono prifatit dobro bi bilo.
I obrve malo vece i cupavije nego sto bi ja preferiro
johnnykola

#17456 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

ExNihilo wrote:Nije ni do produkcije ni do glume već do toga što se dijalozi pišu na način na koji apsolutno niko ne priča.

Od iste boljke pati kompletna kinematografija u regionu sa rijetkim izuzecima.
Upravo. I zato Novine, zapadnjačka serija, (zapadno od Zagreba :P ) više pije vode s onakvim dijalozima. Uspjeh je vrlo dobar, naročito treća i četvrta epizoda, ali ne sad aman zaman. No, iz haman trailera, a pogotovo iz prve epizode skontati da se radi o građevinskoj mafiji, pa ne mora tako ofirno biti. Najviše me se dojmio Lučev. Ne zove se džaba njegov lik u seriji Nikola. ;-) Ono s čekićem je bilo preofirno, razumijem i frka i strka, ali jarane, sredstvo kojim si obio. Čovjek kad to vidi jasno mu je zašto je milijardu puta bolji recimo The Night Of od naših serija. U njemu Ibrica Jusić varijanta (pored svega ostalog, odlične glume, režije, fotografije posebno) i ko da je bilo, a nije bilo i tako sve ukrug, a razvali, a ovamo čekić i ojha!

Film na TV-u
karanana

#17457 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Prva veoma dobra i napeta. Zaplet veoma interesantan i slijevanje 4 price u jednu. Nakon toga nizbrdo, razvodnjeno ko neka horvatska sapunica koju smo vidjali ranije. Na momente i podosadno. Neuvjerljivo, rupicasto. I kad sam ocekivao nesto na kraju, svrsi se poprilicno bezveze i rupicasto.
Gluma potanka, posebno kod one male koja mi je isla na kurac s jebenim psovanjem.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17458 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by _BataZiv_0809 »

Je li izasla nova sezona Crno Bijelog svijeta? Vidim reklamiraju je po hrtu :roll:
johnnykola

#17459 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

_BataZiv_0809 wrote:Je li izasla nova sezona Crno Bijelog svijeta? Vidim reklamiraju je po hrtu :roll:
Izvolton:

Film na TV-u
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#17460 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by _BataZiv_0809 »

johnnykola wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Je li izasla nova sezona Crno Bijelog svijeta? Vidim reklamiraju je po hrtu :roll:
Izvolton:

Film na TV-u
Bravo tigre!!!
zomri

#17462 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Novine :-) :roll:

Image

"crno ticalo zla" :lol: :lol: :run:
omar little

#17463 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zavrsila "uspjeh". za regionalne uvjete je okej; za mjeriti naspram nekog pravog standarda, njh. novine nisam nikada makla dalje od mozda pola prve, apsolutno me nije zanimalo nista, ovo sam makar ispratila do kraja. od svega hrvatskog recentnog, vjerojatno najbolje.

i dalje stojim iza svoje prvobitne primjedbe da im likovi zvuce kao ustogljene kreature iz nekog vakuma, sada dodatno optereceni donosenjem off beat psovki. (za regiju koja strahovito puno i kreativno psuje, sokatno je koliko slabo ko umije to vjerodostojno i prirodno donijeti na ekran. srbijanci su tu daleko najbolji, mada su i oni katastrofalni nekad - bjelogrlicu tebe gledam. :D ) ta gluma izvjestacene teatralnosti 19. stoljeca se jos uvijek forsira ne samo institucionalno nego i industrijski. oni najbanalniju razmjenu "gdje si bio?" "isao sam u banku odnijeti papire" pretvore u drveni krindz i anuliraju svaku zivopisnost i ljudskost likovima. onu blanku sam cijelo vrijeme zeljela motkom premlatiti skoro svaki put kad progovori. mozda nije zadu indoktrinirana, ali je manirski vec formirana u tom uzasnom kalupu. ne zna biti. ovi teskasi tipa navojca, luceva, fehmiua, mali tonci je hit & miss, su svoje dobro odradili i podigli opci prosjek. ostatak njh.

narativ je nevjest i neiskusan, rupast, ali da je bas totalni odron- nije; masu sam goreg svjetskog smeca gledala. prvih par epizoda je bolje, tighter, zadnje dvije su shitrene i sklepane. zapravo, kompletan rasplet je slab i tanak i najveci je uteg za seriju. dijalog vecinom prosjek, ali mi je zbog manirskog donosenja vjerojatno iritantiniji, banalniji i debilniji nego sto to jeste. problem sa zanrovskim pokusajima ulizivanja globalnoj publici je impotentnost i besmislenost price. nista ondje nije autenticno i lokalno niti nam daje ikakav komentar na vrijeme i prostor u kojem se pravi i zbiva. opca mjesta korupcije, kriminala, politike, blah, blah, blah. zamijeni lokalitet, stavi na engleski i ladno moze proci kao serija iz kanade. nista. mogla je ne postojati. kroz zanrovsku pricu se moze dati svakakvih komentara na svasta, ali ne u ovom obliku. doduse, ovo je vise opca zamjerka nego specificno nesto o “uspjehu”.

vizualno mi se svidja. rezija je vjerojatno i izvukla vise nego sto bi materijal sam nudio. fino je shendlo tenzije i suspenzije. svidja mi se obicnost i svakidasnjost novog zagreba u pozadini, lijepo. subjektivnost i iskustvo, vjerojatno, dosta tome doprinose. dronovski oni snimci su isto jako fini.

muzicke numere na kraju su mi malo strsale, atmosferom i pricom serija uopce ne ide uz ono. evocirati zagreb iIi odavati neku odicu ne ide uz onakvu neartikuliranu pricu. vjerojatno su se bolje uklapale u vizualni senzibilitet, ali sve skupa mi nije bas sjelo na volej. (osim diklica sam ubrala sve numere :kravata:)

nije to sve skupa tako lose, moglo je bolje, ali je definitvno moglo masu gore, sto se vidjalo iz prijasnjih primjera. ide to u pravom smjeru. :D

nevezano, ali vezano, kliknula sam nedavno na neku random epizodu "vatever vatever himlije" na jutubu...cure mi i oci i pamet jos uvijek. :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#17464 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by _BataZiv_0809 »

johnnykola wrote:;-)
Uh pa ovo tek krenulo :thumbup:

Dobra je stvar sto su radnju preselili u devedesete barem na 20 minuta :thumbup:
johnnykola

#17465 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

_BataZiv_0809 wrote:

Dobra je stvar sto su radnju preselili u devedesete barem na 20 minuta :thumbup:
:-D
normala brate

#17466 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

johnnykola wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

:-D

Gledaš li ti serije? :D
johnnykola

#17467 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

normala brate wrote:
Pogledam pokoju. The Night Of, Young Pope, Dark i Childhood's End su mi bile vrhunske.
normala brate

#17468 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

johnnykola wrote:
normala brate wrote:
Pogledam pokoju. The Night Of, Young Pope, Dark i Childhood's End su mi bile vrhunske.

Mnogo gotivna lista.

Childhood znaci vrijedi pogledati?

I inace ovako opčenito od ovih top serija ništa ne gledaš? :D
johnnykola

#17469 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

normala brate wrote:
johnnykola wrote:
normala brate wrote:

Mnogo gotivna lista.

Childhood znaci vrijedi pogledati?

I inace ovako opčenito od ovih top serija ništa ne gledaš? :D
Da, Detinjstvo vrijedi pogledati zbog ništavila na kraju. :-D

Uglavnom ne, na ovom sam tragu:

https://www.youtube.com/watch?v=EMXE4V3 ... .be&t=1312
normala brate

#17470 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

Ima dobru poentu u momentima, a u momentima je nigdje veze.

Naravno ja tebe kad sam pitao gledaš li serije prvenstveno sam mislio evo recimo ove s najboljim ocjenama poput Breaking Bad, Wire, band of brothers, Sopranosi, True detective prva sezona, Fargo, Black mirror..

Jesi gledao ovo sve?
johnnykola

#17471 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

normala brate wrote:Ima dobru poentu u momentima, a u momentima je nigdje veze.

Naravno ja tebe kad sam pitao gledaš li serije prvenstveno sam mislio evo recimo ove s najboljim ocjenama poput Breaking Bad, Wire, band of brothers, Sopranosi, True detective prva sezona, Fargo, Black mirror..

Jesi gledao ovo sve?
Samo Black Mirror sve.

Film na TV-u
normala brate

#17472 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

johnnykola wrote:

Jesi gledao ovo sve?
Samo Black Mirror sve.

Film na TV-u
Nisi nikad pokušao?

Ili te jednostavno strah potencijalnog gledanja non stop? :D
johnnykola

#17473 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

normala brate wrote:
johnnykola wrote:

Jesi gledao ovo sve?
Samo Black Mirror sve.

Film na TV-u
Nisi nikad pokušao?

Ili te jednostavno strah potencijalnog gledanja non stop? :D
Fargo, gledo film, mamuzanje starog konja. Ne leže mi Sopranosi, ratne serije, Wire je bila za zapaljenja moždane opne, True Detective isto. Ko će sad gledati Breaking Bad trista epizoda, za nju vjerujem da razara, a što reko Aca Stanković vjerojatno je u njoj bilo poslije prve, druge sezone bacanja na mozak da se dalje ganja ludilo.
normala brate

#17474 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

Breaking Bad mi je možda prva na listi, al' kad gledamo sve ove preporuke vjerovatno je zadnja na listi..

Wire je ok ako ti ne leži cijela ta kriminalna prica i to nemam zamjerke..Sopranosi su ti isto ko i Wire ono ista tema pa se i tu slažem..

True Detective je savršenstvo baš ono nema druge rijeci za nju..

I sve mi je ok uglavnom nemam zamjerke osim za Fargo.. :D

Prva sezona Farga je bolja od filma jedno 5 puta. :D
Čak su povezali par stvari s filmom..
johnnykola

#17475 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by johnnykola »

normala brate wrote:Breaking Bad mi je možda prva na listi, al' kad gledamo sve ove preporuke vjerovatno je zadnja na listi..

Wire je ok ako ti ne leži cijela ta kriminalna prica i to nemam zamjerke..Sopranosi su ti isto ko i Wire ono ista tema pa se i tu slažem..

True Detective je savršenstvo baš ono nema druge rijeci za nju..

I sve mi je ok uglavnom nemam zamjerke osim za Fargo.. :D

Prva sezona Farga je bolja od filma jedno 5 puta. :D
Čak su povezali par stvari s filmom..
Gledao sam prvu epozodu, drugu, ali već viđeno i moguće da je bolej od filma,
ali uvodnu scenu farga i još par njih ne može tisuću serija nadmašiti.
Post Reply