Kvislingu, omakne li se tebi koja hiljada ili iljada? Hajde priznaj pred forumskim pučanstvom.Novak20 wrote: ↑09/01/2020 17:00Da je Bojan govorio "htjeo" kao što ti pišeš ja bih se zabrinuo za njega. OvakoPoint. wrote: ↑09/01/2020 15:39
Da. Prije par godina u kafani za šankom naručujem cugu a kraj mene stoji šved i još jedan sa naših prostora i onako pijan u priču vamo tamo kaže ja sam Bojan, super reko a odakle si iz Hrvatske kaže iz Viteza. Nisam htjeo dalje samo sam iskulirao. A na starom poslu bilo je par ljudi iz Busovače i Novog Travnika kad ih god Šved neki upita odakle su govore iz Hrvatske. A svaka druga riječ im je hiljada, ko, šta i tako.![]()
Desavanja u Hrvatskoj
- Point.
#17451 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
Hafis
#17452 Re: Desavanja u Hrvatskoj
PatriJotima svejedno gdje će prosipati mržnju. Može to biti tema i o usporedbi veličine kirurške traume tkiva između anteriornog, posteriornog i anterolateralnog pristupa zglobu kuka, opet bi opleli one šuplje patriJorske - mi/oni.
Delegati, tema je ''Dešavanja u Hrvatskoj'' a ne ispreddragstorska čučeća priča za nezaposlene pivopije.
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/eur ... 89575.html
HRVATSKO PREDSJEDANJE
Plenković nakon sastanka s Michelom: ''Hrvatska je uspješna priča. Jedini smo nakon 2000. prešli s jedne na drugu stranu stola''
U povodu početka predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije u posjetu Zagrebu boravi Kolegij povjerenika Europske komisije, na čelu s predsjednicom Ursulom von der Leyen. Sve se odvija pod jakim mjerama osiguranja.
Delegati, tema je ''Dešavanja u Hrvatskoj'' a ne ispreddragstorska čučeća priča za nezaposlene pivopije.
HRVATSKO PREDSJEDANJE
Plenković nakon sastanka s Michelom: ''Hrvatska je uspješna priča. Jedini smo nakon 2000. prešli s jedne na drugu stranu stola''
U povodu početka predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije u posjetu Zagrebu boravi Kolegij povjerenika Europske komisije, na čelu s predsjednicom Ursulom von der Leyen. Sve se odvija pod jakim mjerama osiguranja.
Last edited by Hafis on 09/01/2020 17:12, edited 1 time in total.
-
Milenkov buraz
#17453 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A vidi, Hrvatska jeste uspješna priča ali tom uspjehu južni Srbi nisu ništa dopinjeli već samo otežali.Hafis wrote: ↑09/01/2020 17:08 PatriJotima svejedno gdje će prosipati mržnju. Može to biti tema i o usporedbi veličine kirurške traume tkiva između anteriornog, posteriornog i anterolateralnog pristupa zglobu kuka, opet bi opleli one šuplje patriJorske - mi/oni.
HRVATSKO PREDSJEDANJE
-
Hafis
#17454 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A super. imamo nove termine. Da i ja oprobam:Milenkov buraz wrote: ↑09/01/2020 17:11A vidi, Hrvatska jeste uspješna priča ali tom uspjehu južni Srbi nisu ništa dopinjeli već samo otežali.Hafis wrote: ↑09/01/2020 17:08 PatriJotima svejedno gdje će prosipati mržnju. Može to biti tema i o usporedbi veličine kirurške traume tkiva između anteriornog, posteriornog i anterolateralnog pristupa zglobu kuka, opet bi opleli one šuplje patriJorske - mi/oni.
HRVATSKO PREDSJEDANJE
Ja mislim da ih u tome ometaju sjeverozapadni Turci i ostali turski simpatizeri.
-
155_mm
#17455 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Novak20 wrote: ↑09/01/2020 10:46Obveza iz Ustava RH glasi:
Članak 10.
(1) Republika Hrvatska štiti prava i interese svojih državljana koji žive ili borave u inozemstvu i promiče njihove veze s domovinom.
(2) Dijelovima hrvatskog naroda u drugim državama jamči se osobita skrb i zaštita Republike Hrvatske.
pa sta cekaju onda. izabrali su vam komsica (i opet ce kako stvari stoje), nisu dali covicu da bude ministar vankskih poslova iako ga je sljedovalo i jos mnogo toga. ja bih prije rekao da su vas i pored ustavne obaveze prepustili na milost i nemilost onim 10 tisuca kolindinih isilovaca.
a tek sad nece imati vremena da se "brinu" o vama jer ce i sami imati previranja na politickoj sceni u HR.
-
Hafis
#17456 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pošto vidim da si stručnjak za sinonime naroda, mogu li u korospodenciji da izbacim ovu zemljoipisnu odredbu ''''sjeverozapadni'' i da koristim izraz ''lokalni'', ili jednostavno samo Turci? Šta ti misliš Milenkov burazeru?Milenkov buraz wrote: ↑09/01/2020 17:11A vidi, Hrvatska jeste uspješna priča ali tom uspjehu južni Srbi nisu ništa dopinjeli već samo otežali.Hafis wrote: ↑09/01/2020 17:08 PatriJotima svejedno gdje će prosipati mržnju. Može to biti tema i o usporedbi veličine kirurške traume tkiva između anteriornog, posteriornog i anterolateralnog pristupa zglobu kuka, opet bi opleli one šuplje patriJorske - mi/oni.
HRVATSKO PREDSJEDANJE
- animals
#17457 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa sigurno da ima i takvi..Point. wrote: ↑09/01/2020 15:39Da. Prije par godina u kafani za šankom naručujem cugu a kraj mene stoji šved i još jedan sa naših prostora i onako pijan u priču vamo tamo kaže ja sam Bojan, super reko a odakle si iz Hrvatske kaže iz Viteza. Nisam htjeo dalje samo sam iskulirao. A na starom poslu bilo je par ljudi iz Busovače i Novog Travnika kad ih god Šved neki upita odakle su govore iz Hrvatske. A svaka druga riječ im je hiljada, ko, šta i tako.
sta je tu cudno..znam ih i ja..
i sad ti po tome ravnas sve ostale..
-
Milenkov buraz
#17458 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nema potrebe, zovite nas kako nas zove onaj vaš mazlum Karamarko, jednostavno balije, ipak je to Turski izraz. A Turci nemaju apsolutno nikakve veze sa uspjehom ili neuspjehom Hrvatske za razliku od južnih Srba koji dođu kao uteg od olova oko vrata te države.Hafis wrote: ↑09/01/2020 17:19Pošto vidim da si stručnjak za sinonime naroda, mogu li u korospodenciji da izbacim ovu zemljoipisnu odredbu ''''sjeverozapadni'' i da koristim izraz ''lokalni'', ili jednostavno samo Turci? Šta ti misliš Milenkov burazeru?Milenkov buraz wrote: ↑09/01/2020 17:11A vidi, Hrvatska jeste uspješna priča ali tom uspjehu južni Srbi nisu ništa dopinjeli već samo otežali.Hafis wrote: ↑09/01/2020 17:08 PatriJotima svejedno gdje će prosipati mržnju. Može to biti tema i o usporedbi veličine kirurške traume tkiva između anteriornog, posteriornog i anterolateralnog pristupa zglobu kuka, opet bi opleli one šuplje patriJorske - mi/oni.
HRVATSKO PREDSJEDANJE
Last edited by Milenkov buraz on 09/01/2020 17:37, edited 1 time in total.
-
Hafis
#17459 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Eh. Pročitam ja taj izraz ovdje na forumu, i često se koristi za omaložavanje i ocrnjivanje nekih bošnjačkih političara i sl. međutim meni to nije baš dopušteno, znaš i sam da se to drugačije tumači iz usta nebošnjaka.Milenkov buraz wrote: ↑09/01/2020 17:31
Nema potrebe, zovite nas kako nas zove onaj vaš mazlum političar, jednostavno balije.
To ti je kao u afroamerikanaca. Jedan drugog u međusobnoj konverzaciji zovu crnjo, tj. niger i sl, ali kad im to bijelac kaže - ode glava.
Zato bih se ja ipak pridržavao ustavnih izraza i ne bih jedan narod nazivao ''južnim srbima'' i slične gluposti.
-
Milenkov buraz
#17460 Re: Desavanja u Hrvatskoj
A ne, "južni Srbi" nije naziv za cijeli narod već samo za pojedine pripadnike koji negiraju vlastitu državu i rade protiv nje. Raduju se svakom neuspjehu iste, omalovažavaju njene zakone i Ustav. To je bar jasno. Takvi nisu doprinjeli uspjehu Hrvatske da bude to što je danas.Hafis wrote: ↑09/01/2020 17:37Eh. Pročitam ja taj izraz ovdje na forumu, i često se koristi za omaložavanje i ocrnjivanje nekih bošnjačkih političara i sl. međutim meni nije baš dopušten, drugačije se to tumači iz usta nebošnjaka.Milenkov buraz wrote: ↑09/01/2020 17:31
Nema potrebe, zovite nas kako nas zove onaj vaš mazlum političar, jednostavno balije.
To ti je kao u afroamerikanaca. Jedan drugog u međusobnoj konverzaciji zovu crnjo, tj. niger i sl, ali kad im to bijelac kaže - ode glava.
Zato bih se ja ipak pridržavao ustavnih izraza i ne bih jedan narod nazivao ''južnim srbima'' i slične gluposti.
-
Hafis
#17461 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Aha kontam. Onda i ''balije'' nije naziv za cijeli narod već samo za pojedine pripadnike koji negiraju vlastitu državu i rade protiv nje.Milenkov buraz wrote: ↑09/01/2020 17:44A ne, "južni Srbi" nije naziv za cijeli narod već samo za pojedine pripadnike koji negiraju vlastitu državu i rade protiv nje. Raduju se svakom neuspjehu iste, omalovažavaju njene zakone i Ustav. To je bar jasno. Takvi nisu doprinjeli uspjehu Hrvatske da bude to što je danas.Hafis wrote: ↑09/01/2020 17:37Eh. Pročitam ja taj izraz ovdje na forumu, i često se koristi za omaložavanje i ocrnjivanje nekih bošnjačkih političara i sl. međutim meni nije baš dopušten, drugačije se to tumači iz usta nebošnjaka.Milenkov buraz wrote: ↑09/01/2020 17:31
Znači, mogu i ja slobodno koristiti taj izraz (mislim dok me ne baniraju, poslije drugog-trećeg navođenja).
-
Milenkov buraz
#17462 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa ima i takvih, najviše u SDA. To da li ti smiješ ili ne koristiti taj izraz u to zaista ne ulazim.Hafis wrote: ↑09/01/2020 17:46Aha kontam. Onda i ''balije'' nije naziv za cijeli narod već samo za pojedine pripadnike koji negiraju vlastitu državu i rade protiv nje.Milenkov buraz wrote: ↑09/01/2020 17:44A ne, "južni Srbi" nije naziv za cijeli narod već samo za pojedine pripadnike koji negiraju vlastitu državu i rade protiv nje. Raduju se svakom neuspjehu iste, omalovažavaju njene zakone i Ustav. To je bar jasno. Takvi nisu doprinjeli uspjehu Hrvatske da bude to što je danas.Hafis wrote: ↑09/01/2020 17:37
Eh. Pročitam ja taj izraz ovdje na forumu, i često se koristi za omaložavanje i ocrnjivanje nekih bošnjačkih političara i sl. međutim meni nije baš dopušten, drugačije se to tumači iz usta nebošnjaka.
Znači, mogu i ja slobodno koristiti taj izraz (mislim dok me ne baniraju, poslije drugog-trećeg navođenja).
-
Hafis
#17463 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Uostalom, jebo to. Na pogrešnoj smo temi za te stvari.
Kao što rekoh. Dešvanja u Hrvatskoj
https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/boz ... 89658.html
Bozanić čestitao Milanoviću: "Crkva i država pozvane su na suradnju i dijalog"
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je u četvrtak izabranom predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću istaknuvši važnost suradnje Crkve i države u interesu hrvatskog naroda.
Ovo je dobro. Suradnja.
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je u četvrtak izabranom predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću istaknuvši važnost suradnje Crkve i države u interesu hrvatskog naroda.
Ovo je dobro. Suradnja.
-
Milenkov buraz
#17464 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ah, čitao sam i meni ta prisnost crkve i općenito vjere ne paše. Bez obzira da li se radilo o sveštenicima i ckvi ili o efendijama i džamiji ali OK, nemam HR državljanstvo tako da me se to i ne tiče toliko.Hafis wrote: ↑09/01/2020 17:50 Uostalom, jebo to. Na pogrešnoj smo temi za te stvari.
Ovo je dobro. Suradnja.
- 512MB
#17465 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pa to ti je, dođe te im ustavno kao i tamo neki "hrvat" iz Irske, prekrstili su vas u random dijasporu, hrvate koji su eto slučajno van HR tojest negdje na tuđoj zemlji.Novak20 wrote: ↑09/01/2020 10:46Obveza iz Ustava RH glasi:
Članak 10.
(1) Republika Hrvatska štiti prava i interese svojih državljana koji žive ili borave u inozemstvu i promiče njihove veze s domovinom.
(2) Dijelovima hrvatskog naroda u drugim državama jamči se osobita skrb i zaštita Republike Hrvatske.
Čak i Kolinda i Zoki zadnje tri hefte po medijima trube o "hrvatskoj dijaspori u BiH".
Stvari ne idu u dobrom pravcu za vas. Nevjerovatno mi je da vam je to svejedno
- Point.
#17466 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ko ravna ostale? Kažem samo da znam par paćenika koji ovako razmišljaju. A čudno je, nije da nije.animals wrote: ↑09/01/2020 17:24Pa sigurno da ima i takvi..Point. wrote: ↑09/01/2020 15:39Da. Prije par godina u kafani za šankom naručujem cugu a kraj mene stoji šved i još jedan sa naših prostora i onako pijan u priču vamo tamo kaže ja sam Bojan, super reko a odakle si iz Hrvatske kaže iz Viteza. Nisam htjeo dalje samo sam iskulirao. A na starom poslu bilo je par ljudi iz Busovače i Novog Travnika kad ih god Šved neki upita odakle su govore iz Hrvatske. A svaka druga riječ im je hiljada, ko, šta i tako.
sta je tu cudno..znam ih i ja..
i sad ti po tome ravnas sve ostale..
-
Novak20
#17467 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To tebi baš dosadno u dijaspori ???512MB wrote: ↑09/01/2020 18:01
Pa to ti je, dođe te im ustavno kao i tamo neki "hrvat" iz Irske, prekrstili su vas u random dijasporu, hrvate koji su eto slučajno van HR tojest negdje na tuđoj zemlji.
Čak i Kolinda i Zoki zadnje tri hefte po medijima trube o "hrvatskoj dijaspori u BiH".
Stvari ne idu u dobrom pravcu za vas. Nevjerovatno mi je da vam je to svejedno![]()
-
zrakomlat
#17468 Re: Desavanja u Hrvatskoj
https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2146446
Nijemci objavili veliku reportažu o HRT-u: "Kao u Sjevernoj Koreji"
Najvažnije je da se HDZ ne naljuti
- spreca
#17469 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Korejski rezim vazi za sve drzavne TV u bivsoj YUgi...da nije malo ovih nekih privatnih TV koje nisu u rukama politike bilo bi gore nego u Korejizrakomlat wrote: ↑09/01/2020 20:00 https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2146446
Nijemci objavili veliku reportažu o HRT-u: "Kao u Sjevernoj Koreji"Najvažnije je da se HDZ ne naljuti
PS sad ce Afiz i Sraina Novak reci ko jebe svabe,nemaju oni pojma
-
Milenkov buraz
#17470 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ha ja, bitno je šta kaže Jozo iz Širokog, ko jebe Hansa iz Berlina.spreca wrote: ↑09/01/2020 20:07Korejski rezim vazi za sve drzavne TV u bivsoj YUgi...da nije malo ovih nekih privatnih TV koje nisu u rukama politike bilo bi gore nego u Korejizrakomlat wrote: ↑09/01/2020 20:00 https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2146446
Nijemci objavili veliku reportažu o HRT-u: "Kao u Sjevernoj Koreji"Najvažnije je da se HDZ ne naljuti
PS sad ce Afiz i Sraina Novak reci ko jebe svabe,nemaju oni pojma![]()
-
Milenkov buraz
#17471 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije tema ali evo jedna pohvala za HDZ BiH. Ove godine nisu bili na proslavi 9. januara. 
-
tetejac
#17472 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ima li išta iz Hrvatske? Otvorite temu o južnim srbima pa tamo pilajte. Fascinantno je kako su neki zaluđeni i koliko im smetaju Hrvati iz BiH 
- ¤ jelena ¤
#17473 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Napokon nešto pametno u moru nevjerovatnih nebuloza koje možemo pročitati po portalima i širom društvenih mreža pa tako i na ovom forumu.
Čime se ljudi oduševljavaju i šta u svojim glavama konstruišu od jedne najobičnije sjahala K - uzjahao M primopredaje funkcije u susjedstvu
i to funkcije minornih, maltene simboličnih ovlasti.
A tek dokle ide - i s koje visine pada
- mayab