Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Point.

#17451 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Point. »

Novak20 wrote: 09/01/2020 17:00
Point. wrote: 09/01/2020 15:39
Da. Prije par godina u kafani za šankom naručujem cugu a kraj mene stoji šved i još jedan sa naših prostora i onako pijan u priču vamo tamo kaže ja sam Bojan, super reko a odakle si iz Hrvatske kaže iz Viteza. Nisam htjeo dalje samo sam iskulirao. A na starom poslu bilo je par ljudi iz Busovače i Novog Travnika kad ih god Šved neki upita odakle su govore iz Hrvatske. A svaka druga riječ im je hiljada, ko, šta i tako.
Da je Bojan govorio "htjeo" kao što ti pišeš ja bih se zabrinuo za njega. Ovako :zzzz:
Kvislingu, omakne li se tebi koja hiljada ili iljada? Hajde priznaj pred forumskim pučanstvom.
Hafis

#17452 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

PatriJotima svejedno gdje će prosipati mržnju. Može to biti tema i o usporedbi veličine kirurške traume tkiva između anteriornog, posteriornog i anterolateralnog pristupa zglobu kuka, opet bi opleli one šuplje patriJorske - mi/oni.

Delegati, tema je ''Dešavanja u Hrvatskoj'' a ne ispreddragstorska čučeća priča za nezaposlene pivopije.

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/eur ... 89575.html
HRVATSKO PREDSJEDANJE
Plenković nakon sastanka s Michelom: ''Hrvatska je uspješna priča. Jedini smo nakon 2000. prešli s jedne na drugu stranu stola''
U povodu početka predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije u posjetu Zagrebu boravi Kolegij povjerenika Europske komisije, na čelu s predsjednicom Ursulom von der Leyen. Sve se odvija pod jakim mjerama osiguranja.
Last edited by Hafis on 09/01/2020 17:12, edited 1 time in total.
Milenkov buraz

#17453 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Milenkov buraz »

Hafis wrote: 09/01/2020 17:08 PatriJotima svejedno gdje će prosipati mržnju. Može to biti tema i o usporedbi veličine kirurške traume tkiva između anteriornog, posteriornog i anterolateralnog pristupa zglobu kuka, opet bi opleli one šuplje patriJorske - mi/oni.

Delegati, tema je ''Dešavanja u Hrvatskoj'' a ne ispreddragstorska čučeća priča za nezaposlene pivopije.

HRVATSKO PREDSJEDANJE
Plenković nakon sastanka s Michelom: ''Hrvatska je uspješna priča. Jedini smo nakon 2000. prešli s jedne na drugu stranu stola''
A vidi, Hrvatska jeste uspješna priča ali tom uspjehu južni Srbi nisu ništa dopinjeli već samo otežali.
Hafis

#17454 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

Milenkov buraz wrote: 09/01/2020 17:11
Hafis wrote: 09/01/2020 17:08 PatriJotima svejedno gdje će prosipati mržnju. Može to biti tema i o usporedbi veličine kirurške traume tkiva između anteriornog, posteriornog i anterolateralnog pristupa zglobu kuka, opet bi opleli one šuplje patriJorske - mi/oni.

HRVATSKO PREDSJEDANJE
A vidi, Hrvatska jeste uspješna priča ali tom uspjehu južni Srbi nisu ništa dopinjeli već samo otežali.
A super. imamo nove termine. Da i ja oprobam:

Ja mislim da ih u tome ometaju sjeverozapadni Turci i ostali turski simpatizeri.
155_mm

#17455 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by 155_mm »

Novak20 wrote: 09/01/2020 10:46
Banksy wrote: 09/01/2020 09:59
Novak20 wrote: 09/01/2020 09:39
Ima Plenković da pati i da BiH čini dobro jer mu je to ustavna obveza prema jednom od konstitutivnih naroda BiH.

Kako glasi ta ustavna obaveza?
Obveza iz Ustava RH glasi:

Članak 10.
(1) Republika Hrvatska štiti prava i interese svojih državljana koji žive ili borave u inozemstvu i promiče njihove veze s domovinom.

(2) Dijelovima hrvatskog naroda u drugim državama jamči se osobita skrb i zaštita Republike Hrvatske.

pa sta cekaju onda. izabrali su vam komsica (i opet ce kako stvari stoje), nisu dali covicu da bude ministar vankskih poslova iako ga je sljedovalo i jos mnogo toga. ja bih prije rekao da su vas i pored ustavne obaveze prepustili na milost i nemilost onim 10 tisuca kolindinih isilovaca.

a tek sad nece imati vremena da se "brinu" o vama jer ce i sami imati previranja na politickoj sceni u HR.
Hafis

#17456 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

HRVATSKO PREDSJEDANJE
Pošto vidim da si stručnjak za sinonime naroda, mogu li u korospodenciji da izbacim ovu zemljoipisnu odredbu ''''sjeverozapadni'' i da koristim izraz ''lokalni'', ili jednostavno samo Turci? Šta ti misliš Milenkov burazeru?
animals

#17457 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by animals »

kakavdanakneiskustvu wrote: 09/01/2020 12:35
Point. wrote: 09/01/2020 10:03

Tu su malo nesigurni. Naime, znam pačenika koji su iz srednje Bosne, odnosno središnje, i govore da su iz Hrvatske a oni iz Busovače, Viteza. Čudan je to mentalni sklop.
baš tako kažu?
Da. Prije par godina u kafani za šankom naručujem cugu a kraj mene stoji šved i još jedan sa naših prostora i onako pijan u priču vamo tamo kaže ja sam Bojan, super reko a odakle si iz Hrvatske kaže iz Viteza. Nisam htjeo dalje samo sam iskulirao. A na starom poslu bilo je par ljudi iz Busovače i Novog Travnika kad ih god Šved neki upita odakle su govore iz Hrvatske. A svaka druga riječ im je hiljada, ko, šta i tako.
Pa sigurno da ima i takvi..
sta je tu cudno..znam ih i ja..
i sad ti po tome ravnas sve ostale..
Milenkov buraz

#17458 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Milenkov buraz »

Hafis wrote: 09/01/2020 17:19

HRVATSKO PREDSJEDANJE
Pošto vidim da si stručnjak za sinonime naroda, mogu li u korospodenciji da izbacim ovu zemljoipisnu odredbu ''''sjeverozapadni'' i da koristim izraz ''lokalni'', ili jednostavno samo Turci? Šta ti misliš Milenkov burazeru?
Nema potrebe, zovite nas kako nas zove onaj vaš mazlum Karamarko, jednostavno balije, ipak je to Turski izraz. A Turci nemaju apsolutno nikakve veze sa uspjehom ili neuspjehom Hrvatske za razliku od južnih Srba koji dođu kao uteg od olova oko vrata te države.
Last edited by Milenkov buraz on 09/01/2020 17:37, edited 1 time in total.
Hafis

#17459 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

Milenkov buraz wrote: 09/01/2020 17:31
Nema potrebe, zovite nas kako nas zove onaj vaš mazlum političar, jednostavno balije.
Eh. Pročitam ja taj izraz ovdje na forumu, i često se koristi za omaložavanje i ocrnjivanje nekih bošnjačkih političara i sl. međutim meni to nije baš dopušteno, znaš i sam da se to drugačije tumači iz usta nebošnjaka.
To ti je kao u afroamerikanaca. Jedan drugog u međusobnoj konverzaciji zovu crnjo, tj. niger i sl, ali kad im to bijelac kaže - ode glava.
Zato bih se ja ipak pridržavao ustavnih izraza i ne bih jedan narod nazivao ''južnim srbima'' i slične gluposti.
Milenkov buraz

#17460 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Milenkov buraz »

Hafis wrote: 09/01/2020 17:37
Nema potrebe, zovite nas kako nas zove onaj vaš mazlum političar, jednostavno balije.
Eh. Pročitam ja taj izraz ovdje na forumu, i često se koristi za omaložavanje i ocrnjivanje nekih bošnjačkih političara i sl. međutim meni nije baš dopušten, drugačije se to tumači iz usta nebošnjaka.
To ti je kao u afroamerikanaca. Jedan drugog u međusobnoj konverzaciji zovu crnjo, tj. niger i sl, ali kad im to bijelac kaže - ode glava.
Zato bih se ja ipak pridržavao ustavnih izraza i ne bih jedan narod nazivao ''južnim srbima'' i slične gluposti.
A ne, "južni Srbi" nije naziv za cijeli narod već samo za pojedine pripadnike koji negiraju vlastitu državu i rade protiv nje. Raduju se svakom neuspjehu iste, omalovažavaju njene zakone i Ustav. To je bar jasno. Takvi nisu doprinjeli uspjehu Hrvatske da bude to što je danas.
Hafis

#17461 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

Milenkov buraz wrote: 09/01/2020 17:44
Eh. Pročitam ja taj izraz ovdje na forumu, i često se koristi za omaložavanje i ocrnjivanje nekih bošnjačkih političara i sl. međutim meni nije baš dopušten, drugačije se to tumači iz usta nebošnjaka.
A ne, "južni Srbi" nije naziv za cijeli narod već samo za pojedine pripadnike koji negiraju vlastitu državu i rade protiv nje. Raduju se svakom neuspjehu iste, omalovažavaju njene zakone i Ustav. To je bar jasno. Takvi nisu doprinjeli uspjehu Hrvatske da bude to što je danas.
Aha kontam. Onda i ''balije'' nije naziv za cijeli narod već samo za pojedine pripadnike koji negiraju vlastitu državu i rade protiv nje.
Znači, mogu i ja slobodno koristiti taj izraz (mislim dok me ne baniraju, poslije drugog-trećeg navođenja).
Milenkov buraz

#17462 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Milenkov buraz »

Hafis wrote: 09/01/2020 17:46
Milenkov buraz wrote: 09/01/2020 17:44
Aha kontam. Onda i ''balije'' nije naziv za cijeli narod već samo za pojedine pripadnike koji negiraju vlastitu državu i rade protiv nje.
Znači, mogu i ja slobodno koristiti taj izraz (mislim dok me ne baniraju, poslije drugog-trećeg navođenja).
Pa ima i takvih, najviše u SDA. To da li ti smiješ ili ne koristiti taj izraz u to zaista ne ulazim.
Hafis

#17463 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hafis »

Uostalom, jebo to. Na pogrešnoj smo temi za te stvari.
Kao što rekoh. Dešvanja u Hrvatskoj

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/boz ... 89658.html
Bozanić čestitao Milanoviću: "Crkva i država pozvane su na suradnju i dijalog"
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je u četvrtak izabranom predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću istaknuvši važnost suradnje Crkve i države u interesu hrvatskog naroda.

Ovo je dobro. Suradnja.
Milenkov buraz

#17464 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Milenkov buraz »

Hafis wrote: 09/01/2020 17:50 Uostalom, jebo to. Na pogrešnoj smo temi za te stvari.
Kao što rekoh. Dešvanja u Hrvatskoj

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/boz ... 89658.html
Bozanić čestitao Milanoviću: "Crkva i država pozvane su na suradnju i dijalog"
Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić čestitao je u četvrtak izabranom predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću istaknuvši važnost suradnje Crkve i države u interesu hrvatskog naroda.

Ovo je dobro. Suradnja.
Ah, čitao sam i meni ta prisnost crkve i općenito vjere ne paše. Bez obzira da li se radilo o sveštenicima i ckvi ili o efendijama i džamiji ali OK, nemam HR državljanstvo tako da me se to i ne tiče toliko.
512MB

#17465 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by 512MB »

Novak20 wrote: 09/01/2020 10:46
Banksy wrote: 09/01/2020 09:59
Novak20 wrote: 09/01/2020 09:39
Ima Plenković da pati i da BiH čini dobro jer mu je to ustavna obveza prema jednom od konstitutivnih naroda BiH.

Kako glasi ta ustavna obaveza?
Obveza iz Ustava RH glasi:

Članak 10.
(1) Republika Hrvatska štiti prava i interese svojih državljana koji žive ili borave u inozemstvu i promiče njihove veze s domovinom.

(2) Dijelovima hrvatskog naroda u drugim državama jamči se osobita skrb i zaštita Republike Hrvatske.
Pa to ti je, dođe te im ustavno kao i tamo neki "hrvat" iz Irske, prekrstili su vas u random dijasporu, hrvate koji su eto slučajno van HR tojest negdje na tuđoj zemlji.

Čak i Kolinda i Zoki zadnje tri hefte po medijima trube o "hrvatskoj dijaspori u BiH".

Stvari ne idu u dobrom pravcu za vas. Nevjerovatno mi je da vam je to svejedno :?
Point.

#17466 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Point. »

animals wrote: 09/01/2020 17:24
kakavdanakneiskustvu wrote: 09/01/2020 12:35

baš tako kažu?
Pa sigurno da ima i takvi..
sta je tu cudno..znam ih i ja..
i sad ti po tome ravnas sve ostale..
Ko ravna ostale? Kažem samo da znam par paćenika koji ovako razmišljaju. A čudno je, nije da nije.
Novak20

#17467 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Novak20 »

512MB wrote: 09/01/2020 18:01
Pa to ti je, dođe te im ustavno kao i tamo neki "hrvat" iz Irske, prekrstili su vas u random dijasporu, hrvate koji su eto slučajno van HR tojest negdje na tuđoj zemlji.

Čak i Kolinda i Zoki zadnje tri hefte po medijima trube o "hrvatskoj dijaspori u BiH".

Stvari ne idu u dobrom pravcu za vas. Nevjerovatno mi je da vam je to svejedno :?
To tebi baš dosadno u dijaspori ??? :D
zrakomlat

#17468 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zrakomlat »

https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2146446
Nijemci objavili veliku reportažu o HRT-u: "Kao u Sjevernoj Koreji"
Najvažnije je da se HDZ ne naljuti
spreca

#17469 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

zrakomlat wrote: 09/01/2020 20:00 https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2146446
Korejski rezim vazi za sve drzavne TV u bivsoj YUgi...da nije malo ovih nekih privatnih TV koje nisu u rukama politike bilo bi gore nego u Koreji

PS sad ce Afiz i Sraina Novak reci ko jebe svabe,nemaju oni pojma :lol:
Milenkov buraz

#17470 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Milenkov buraz »

spreca wrote: 09/01/2020 20:07
zrakomlat wrote: 09/01/2020 20:00 https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx ... id=2146446
Korejski rezim vazi za sve drzavne TV u bivsoj YUgi...da nije malo ovih nekih privatnih TV koje nisu u rukama politike bilo bi gore nego u Koreji

PS sad ce Afiz i Sraina Novak reci ko jebe svabe,nemaju oni pojma :lol:
Ha ja, bitno je šta kaže Jozo iz Širokog, ko jebe Hansa iz Berlina. :lol:
Milenkov buraz

#17471 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Milenkov buraz »

Nije tema ali evo jedna pohvala za HDZ BiH. Ove godine nisu bili na proslavi 9. januara. :D
tetejac

#17472 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by tetejac »

Ima li išta iz Hrvatske? Otvorite temu o južnim srbima pa tamo pilajte. Fascinantno je kako su neki zaluđeni i koliko im smetaju Hrvati iz BiH :roll:
¤ jelena ¤

#17473 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ¤ jelena ¤ »

Napokon nešto pametno u moru nevjerovatnih nebuloza koje možemo pročitati po portalima i širom društvenih mreža pa tako i na ovom forumu.

Čime se ljudi oduševljavaju i šta u svojim glavama konstruišu od jedne najobičnije sjahala K - uzjahao M primopredaje funkcije u susjedstvu
i to funkcije minornih, maltene simboličnih ovlasti. :-)

A tek dokle ide - i s koje visine pada :D - ovo verbalno brabonjanje po hiljadama građana ove zemlje i to samo zbog toga što biraju drugu ponuđenu političku opciju na izborima :lol: ili pripadaju drugom narodu....u 21. vijeku. :|
zrakomlat

#17475 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zrakomlat »

Image
Post Reply