SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
AAmilaAA

#17451 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

E za parfeme ne znam, :/, nasla neku stranicu iz USA,sa extra kozmetikom,po super cijenama i uvjek imamju neke popuste 15-10% na cjelokupan asortiman,npr Tarte rumenilo izadje 17$,jest da je shipping skuplji ali ako se kupi 4-5 proizvoda isplati se,ali sad me strah da ce ovi nasi ocariti 100 km,pa dodje skuplja "pita" nego "tepsija" :twisted:
Ella656

#17452 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ella656 »

koliko vam otprilike traje puder? mislim jedna bocica.
AAmilaAA

#17453 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Ella656 wrote:koliko vam otprilike traje puder? mislim jedna bocica.
Zavisi od vrste pudera i situacije,ako imam parcijale i programe kao sad,pa spavam malo,onda podocnjke prekrivam "kilom"pudera :D,a inace ako je neki bolji meni moze biti bar 3 mjeseca pa i do 4.
amiliana

#17454 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Koje su najbolje mat sjene planirala sam uzeti imate li preporuku
BJB

#17455 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ne znam jesu li najboje, ali su stvarno dobre.
Stila ImageImage
BJB

#17456 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Zene, je li koja od vas pokusavala kupovati Essie ili OPI lakove na Beautybay-u u zadnja dva-tri dana..
Na akciji su, kupis tri, dobijes jedan dzabe, logicno najjeftiniji je besplatan, ali ima caka, svim Essie lakovima je ista cijena i nikako da mi stranica- ili njihov taj program primjeni taj popust..Je l' se jos neko muci ili sam sama?
alkalna_baterija

#17457 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alkalna_baterija »

Nije u pitanju nikakva reklama, ali sam stvarno odusevljena toliko da moram s vama da podijelim. :D
Moram da pohvalim Farmasi CC kremu koja je uspjela da pokrije izrazeno crvenilo na mojoj kozi (imam jako tanku kozu, izrazito sam roza kad se poredim s drugim ljudima, pa pri svakom cak i manjem naporu u licu budem jako crvena, zbog cega sam godinama koristila pudere sa srednjim ili jakim pokrivanjem) i savrseno ujednaci ten.
ćiribiribela

#17458 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ćiribiribela »

alkalna_baterija wrote:Nije u pitanju nikakva reklama, ali sam stvarno odusevljena toliko da moram s vama da podijelim. :D
Moram da pohvalim Farmasi CC kremu koja je uspjela da pokrije izrazeno crvenilo na mojoj kozi (imam jako tanku kozu, izrazito sam roza kad se poredim s drugim ljudima, pa pri svakom cak i manjem naporu u licu budem jako crvena, zbog cega sam godinama koristila pudere sa srednjim ili jakim pokrivanjem) i savrseno ujednaci ten.

A meni nikako ne odgovara, poslije par koristenja koza mi se pocela mastiti, ali bas, dala sam je mami, njoj pase. :mrgreen: :mrgreen:
Ella656

#17459 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ella656 »

Emma kako odrediti podton ruza? Trazila sam po internetu i ne ide. :(
Vojvotkinja

#17460 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Vojvotkinja »

Lijep pozdrav, dame :)

Ima li nešto za nas obične smrtnice koje ne kupujemo preko weba, nego samo u drogerijama? :wink:
alkalna_baterija

#17461 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

ćiribiribela wrote:
alkalna_baterija wrote:Nije u pitanju nikakva reklama, ali sam stvarno odusevljena toliko da moram s vama da podijelim. :D

A meni nikako ne odgovara, poslije par koristenja koza mi se pocela mastiti, ali bas, dala sam je mami, njoj pase. :mrgreen: :mrgreen:
Danas sam dobila tester i isprobala, odusevih se pa eto moradoh podijeliti :D a inace mi je strasno suho lice pa vjerujem da ce mi i zbog tog odgovarati :)
AAmilaAA

#17462 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Vojvotkinja wrote:Lijep pozdrav, dame :)

Ima li nešto za nas obične smrtnice koje ne kupujemo preko weba, nego samo u drogerijama? :wink:
Naravno da ima,samo reci sta te zanima,koji ti je tip koze... :)
Vojvotkinja

#17463 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Vojvotkinja »

AAmilaAA wrote:
Vojvotkinja wrote:Lijep pozdrav, dame :)

Naravno da ima,samo reci sta te zanima,koji ti je tip koze... :)
Hvala Amila na ljubaznom odgovoru :)

Pa zanimaju me tekući puderi za normalnu do mješovitu kožu, do sad sam uvijek koristila Bourjois, ali eto razmišljam da malo promijenim...Imate li preporuke?I da li ima nekih sniženja u ovo vrijeme po našim drogerijama :)
MersY

#17464 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Vojvotkinjo u CM imaš sniženje ArtDeco 40%, ja kupila puder ArtDeco Rich Treatment a imam kožu normalno do blago mješovitu i čini mi se na prvo korištenje da je skroz dobar a sada košta oko 12 KM
azurna_obala

#17465 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by azurna_obala »

Ima li ove kreme više igdje, kupovala sam je u CM-u, ali sad ne mogu da je nađem?
Da li se može online naručiti od nekud?
Image
Vojvotkinja

#17466 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Vojvotkinja »

MersY wrote:Vojvotkinjo u CM imaš sniženje ArtDeco 40%, ja kupila puder ArtDeco Rich Treatment a imam kožu normalno do blago mješovitu i čini mi se na prvo korištenje da je skroz dobar a sada košta oko 12 KM
Hvala ti!Probaću! :kiss:
azurna_obala

#17467 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by azurna_obala »

Image

na

Image

da li će neko nešto naručivati da podijelimo troškove poštarine?
alkalna_baterija

#17468 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

:idea: Zene help, odakle mogu naruciti Ac on tour contour and highlight paletu, ali da ne deru s postarinom :( cini mi ko odlicna stvar!
AAmilaAA

#17469 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

MersY wrote:Vojvotkinjo u CM imaš sniženje ArtDeco 40%, ja kupila puder ArtDeco Rich Treatment a imam kožu normalno do blago mješovitu i čini mi se na prvo korištenje da je skroz dobar a sada košta oko 12 KM
Jesi li koristila bourjois pudere,mozes li ga uoprediti s njima,je li bolji ili?
amiliana

#17470 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

Ima u cm snizeni Boujoris Bio detox i Max Factor Facefinity kompaktni puder, ja koristim Boujoris Bio detox i dobar je imam normalnu kozu.
AAmilaAA

#17471 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

amiliana wrote:Ima u cm snizeni Boujoris Bio detox i Max Factor Facefinity kompaktni puder, ja koristim Boujoris Bio detox i dobar je imam normalnu kozu.
Bio detox ima poprilicno negativne recenzije na netu :/
Ja sam kupila Rimmel wake me up i 2000 collection korektore,cekam da mi dodju. Engleske blogrice i youtuerice kazu da su najbolji drogeriski,pa cemo da vidimo :D
amiliana

#17472 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by amiliana »

AAmilaAA wrote:
amiliana wrote:Ima u cm snizeni Boujoris Bio detox i Max Factor Facefinity kompaktni puder, ja koristim Boujoris Bio detox i dobar je imam normalnu kozu.
Ja sam kupila Rimmel wake me up i 2000 collection korektore,cekam da mi dodju. Engleske blogrice i youtuerice kazu da su najbolji drogeriski,pa cemo da vidimo :D
Jel ima kod nas Rimmel Wake me up tekuci korektor kakav je?
MersY

#17473 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

AAmilaAA wrote:
Jesi li koristila bourjois pudere,mozes li ga uoprediti s njima,je li bolji ili?
Pa mislim da su vrlo slični, možda Bourjois malo bolje prekriva, Art Deco koristim tek jedan dan i za sad se pokazao dobar, jedino mi malo smeta ambalaža jer nije na pumpicu već je bočica sa malom špatulom kojom vadiš puder i militraža kod Art Deco je 20 ml a kod Bourjois je čini mi se 30 ml i Bourjois sam koristila samo Helthy Mix Serum ostale nisam :-D
Nisrin

#17474 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:07, edited 1 time in total.
AAmilaAA

#17475 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

amiliana wrote:
AAmilaAA wrote:
Jel ima kod nas Rimmel Wake me up tekuci korektor kakav je?
Nema kod nas kupiti(koje cudo),ima na feelunique.
Post Reply