SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- karanana
#17451 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sto bi rekli golubu do chlanaka.
-
BadBoy
#17452 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Hvala na ispravci!hrasno38 wrote:Moram te samo ispraviti.....poslije drugog svjetskom rata bila su takmicenja u kajacima i lovila se riba te kupalo nizvodno od Marin Dvora. Moj otac je bio jeda od onih koji je cak osvajo i prva mjestaBadBoy wrote:Odličan postdrugi profil wrote:Ronilac govori sa aspekta spašavanja i mogućnosti da preživiš pad u rijeku. S tog aspekta Miljacka možda nije bila toliko opasna prije gradnje kaskada.
Ali je zato bila opasna za svoje obale, korito, mostove.
Pa mislim hajmo prosto razmisljati sta se dobije kad grune vodeni talas brzinom od stotinjak km/h koliko bi se zalaufala u vrijeme bujice sljevajući se sa planina. Tu energiju sad hvataju ovi virovi i troše je u centrifugi. Zato je na tim mjestima opasnija nego inače, a na ostatku korita je skoro bezopasna. Mostovi su sigurni, obale su sigurne.![]()
Rijeka je prije bila manje opasna za ljude, ali zato štetnija po okolinu (obale, korito i mostove). S obzirom da se nikada nije mogla koristiti u sportsko-rekreativne svrhe, napravljene su ove kaskade da se smanji njena šteta po okolinu. Eh sad zaštitu ljudi treba provesti na drugi način, a ne kroz uklanjanje kaskada..
Međutim, danas nema više čak ni toga, pa čak ni kupanja na brani na Bentbaši.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17453 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Opet te moram ispraviti kupanja na Bembasi ima redovno svako ljeto. I skokovi budu na brani!!!! Na zalost niko se nije udostojio da sredi bazen na Bembasi i to je tuzno.BadBoy wrote:Međutim, danas nema više čak ni toga, pa čak ni kupanja na brani na Bentbaši.
- drag_gost
#17454 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Vec dugo nema kupanja na Bembasi. Ni skokova.hrasno38 wrote:Opet te moram ispraviti kupanja na Bembasi ima redovno svako ljeto. I skokovi budu na brani!!!! Na zalost niko se nije udostojio da sredi bazen na Bembasi i to je tuzno.BadBoy wrote:Međutim, danas nema više čak ni toga, pa čak ni kupanja na brani na Bentbaši.
-
Sociolog
#17455 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nazalost,usvojene su akcize jutros.Tek sad mozemo ocekivati u narednim godinama eskalaciju jos veceg kriminala,pljacki banaka,centqra, droge,kriminala,reketa,proizvodi se jos veca kriza, u stresu ljudi razlicito reaguju,a fitilj tolerancije ce biti sve nizi nizi,a mladja raja u dobrom dijelu sve gluplja i gluplja...izvini Moderacija,ali mislim da je ovo vrlo moguc scenario..
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17456 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jel of ovo što ću reći
ali jučer čini mi se da sam vidio kako onaj kafić radi

ali jučer čini mi se da sam vidio kako onaj kafić radi
- drug_profi
#17457 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma pretjerujete, isto kao i vlada kad kaze da ce porast natalitet.
Veci udar na standard su udarili sa izmjenama zakona o radu i zakona o oporezavnju licnih prihoda, pa nije se nista strasno desilo.
Imacemo neki porast cijena proizvoda, ali ne toliko drastican.
Pa gore mi je bilo kad mi je Fadil oporezovao topli obrok i direktno mi stoju izbio iz dzepa, svaki mjesec.
Pa niko nije vristao radi toga.
Jedini problem je sto niko ne vjeruje da ce ta sredstva ici u pravu namjenu.
Veci udar na standard su udarili sa izmjenama zakona o radu i zakona o oporezavnju licnih prihoda, pa nije se nista strasno desilo.
Pa gore mi je bilo kad mi je Fadil oporezovao topli obrok i direktno mi stoju izbio iz dzepa, svaki mjesec.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#17458 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Problem je što je standard sve veći u BIH, dižu akcize na gorivo, dižu cijene hrane, vidjet ćeš sad lavina. Svi će se pravdat kako dižu cijene tih stvari zbog nekih nebuloza, a plate u BIH sve manje. Jedno 3-4 mjesečne plate (prosječne) trebaju da se pokriju troškovi života za jedan mjesec, jer nismo više u 80'tim, 21 je stoljeće, 2017 godina.drugi profil wrote:Ma pretjerujete, isto kao i vlada kad kaze da ce porast natalitet.
- JThomas
#17459 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sve to pojedinačno nije puno. ni 8-9 maraka na pun rezervoar goriva pojedinačno - zaista nije nešto. ali se neprestano gomila i kamara, svaki dan, mali milion tih "sitnih" mjera, nameta, dažbina, paranameta, nameta koji to nisu, naknada, izdvojenih fondova...a sve samo u jednu svrhu - namirenja glasačko-budžetske i parabudžetske armije.
- drug_profi
#17460 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Dobro, čekam da vidim te lavine.liaar wrote:Problem je što je standard sve veći u BIH, dižu akcize na gorivo, dižu cijene hrane, vidjet ćeš sad lavina. Svi će se pravdat kako dižu cijene tih stvari zbog nekih nebuloza, a plate u BIH sve manje. Jedno 3-4 mjesečne plate (prosječne) trebaju da se pokriju troškovi života za jedan mjesec, jer nismo više u 80'tim, 21 je stoljeće, 2017 godina.drugi profil wrote:Ma pretjerujete, isto kao i vlada kad kaze da ce porast natalitet.
- golfiista
#17461 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Lavedrugi profil wrote:Dobro, čekam da vidim te lavine.liaar wrote:Problem je što je standard sve veći u BIH, dižu akcize na gorivo, dižu cijene hrane, vidjet ćeš sad lavina. Svi će se pravdat kako dižu cijene tih stvari zbog nekih nebuloza, a plate u BIH sve manje. Jedno 3-4 mjesečne plate (prosječne) trebaju da se pokriju troškovi života za jedan mjesec, jer nismo više u 80'tim, 21 je stoljeće, 2017 godina.drugi profil wrote:Ma pretjerujete, isto kao i vlada kad kaze da ce porast natalitet.
- Truba
#17462 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa nek poskupljuju
niko im neće kupovati osim osnovnog
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#17463 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa neće ni bit lavina, bit će samo i gore. Znaš i sam da će SDA opet uzeti na izborima, makar niko u BIH ne glas'o. Kod nas na proteste se samo online poziva, u stvarnosti dođe po 50-100 ljudi.drugi profil wrote:Dobro, čekam da vidim te lavine.liaar wrote:Problem je što je standard sve veći u BIH, dižu akcize na gorivo, dižu cijene hrane, vidjet ćeš sad lavina. Svi će se pravdat kako dižu cijene tih stvari zbog nekih nebuloza, a plate u BIH sve manje. Jedno 3-4 mjesečne plate (prosječne) trebaju da se pokriju troškovi života za jedan mjesec, jer nismo više u 80'tim, 21 je stoljeće, 2017 godina.drugi profil wrote:Ma pretjerujete, isto kao i vlada kad kaze da ce porast natalitet.
- drug_profi
#17464 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Upravo. Kupovaćeš manje, ili jeftinije. Ako sam se prilagodio da zivim sa sto maraka manje mjesečno radi Fadila kleptomana, onda cu se prilagoditi i na ovo. Umjesto 5 boca vina mjesecno, kupicu 4, umjesto kile teletine kupicu pola kile itd.Black swan wrote:pa nek poskupljuju
Ko zaista nema i zivi od 350 maraka, tom cijena goriva nije bitna, taj svakako kupuje najjeftinije namirnice koje vjerovatno i nece poskupiti.
Mislim, nije lijepo, nije mi drago, prezirem ovu vlast, ali hajmo malo spustiti loptu.
Ovdje odmah Mad Max scenariji se predviđaju.
- Truba
#17465 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja to uspoređujem s čašom punom vode ( plaća) i desetinama malih čašica (računi, troškovi, nabavke, ) u koje presipam iz velike 
iz šupljeg u prazno
iz šupljeg u prazno
- drug_profi
#17466 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma mislim, daleko od toga da je to nešto čemu se radujem, ali bogami je bilo i gorih stvari do sad pa nije hampa ovolika podizana.
Ebem im ja mater za sve sto su dosad uradili, ali sad da cu se zbog dobro plaćenih probisvijeta i parazita bacati u očaj - ma neću.
Ebem im ja mater za sve sto su dosad uradili, ali sad da cu se zbog dobro plaćenih probisvijeta i parazita bacati u očaj - ma neću.
- JThomas
#17467 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
i da zanemarimo kako to utiče na kvalitet života, eto to je nebitno...negativno utiče i na ekonomiju. srednjeročno i dugoročno i na punjenje budžeta mimo kredita. ali to njih ne zanima, već samo kredit da kupe ove sad...poslije toga potop.
- O'zone
- Globalni moderator
#17468 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Imate teme o akcizama.....
Da. Posao ne smije da trpi.Black swan wrote:jel of ovo što ću reći
ali jučer čini mi se da sam vidio kako onaj kafić radi![]()
![]()
- Zejnep
#17469 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne radi jutros, a možda su se ljudi jučer tu skupljali, razgovaraliO'zone wrote:Imate teme o akcizama.....
![]()
-
maxell_sarajevo
#17470 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Poslije nesretnog slucaja vrata su samo zakljucana, ostalo je sve popaljeno, nije vlasniku do zivota, a ne do nargile.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17471 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Znači, to si ti, ČarliBlack swan wrote:ja to uspoređujem s čašom punom vode ( plaća) i desetinama malih čašica (računi, troškovi, nabavke, ) u koje presipam iz velike
iz šupljeg u prazno
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17472 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Izvini o cemu ti pricas? Da vjerujem svojim ocima ili tebi!?drag_gost wrote:Vec dugo nema kupanja na Bembasi. Ni skokova.hrasno38 wrote:Opet te moram ispraviti kupanja na Bembasi ima redovno svako ljeto. I skokovi budu na brani!!!! Na zalost niko se nije udostojio da sredi bazen na Bembasi i to je tuzno.BadBoy wrote:Međutim, danas nema više čak ni toga, pa čak ni kupanja na brani na Bentbaši.
http://avaz.ba/lokalne-vijesti/sarajevo ... iz-konjica
-
meteorit135531
#17473 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam jucer prolazio i vidim da raja sjedi unutra , pije se kafa , nargile do stola , samo nije bilo muzike..O'zone wrote:Imate teme o akcizama.....
![]()
Mislim , WTF sta je u pitanju ?
-
jefff
#17474 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa konobara ima kolko hos na birou.
-
al-em
#17475 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja sam prosao u srijedu popodne pun kafic, vidim raja pusi one ku.rce, a nesreca se desila desetak sati ranije.Black swan wrote:jel of ovo što ću reći
![]()