Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#17427 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

semafor je za piĆke
triconja

#17428 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

bleee_sa wrote: Kakva hijerarhija?

Postoji policajac, semafor, znak i pravilo desne strane.

kakva hijerarhije kakvi bakrači...
Znak ima ba, ali dzaba kad ga bruda parkira da ne vidis ide li ti iko u susret... Jebiga, bitno je brude usluzit i tako to. Hajde bogati, opet je dobro, nije nargilana :lol:
bleee_sa

#17429 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

Đes kupio tu kameru da i ja zbavim :D
zdruzdjo

#17430 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

shandrprcSA wrote:......
Ove sa skuterima koji mi se trpaju ovako po punoj kad vozim, fakat padnem u iskusenje da samo malo trznem volanom pa da ga zakucam u kakvu bankinu ili u neciju tablicu na autu. Ali najgore sto ces nekome stetu napraviti na autu pa onda ce morati cekati policije, osiguranja, naplate stete....nije steta motoriste uopste. Fakat sam obziran prema motoristima koji ozbiljno i civilizovano voze. Nerijetko se sklonim malo u stranu da prodje ako vozi iza mene civilizovano i prati signalizaciju.
bleee_sa

#17431 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

zdruzdjo wrote:
Ove sa skuterima koji mi se trpaju ovako po punoj kad vozim, fakat padnem u iskusenje da samo malo trznem volanom pa da ga zakucam u kakvu bankinu ili u neciju tablicu na autu. Ali najgore sto ces nekome stetu napraviti na autu pa onda ce morati cekati policije, osiguranja, naplate stete....nije steta motoriste uopste. Fakat sam obziran prema motoristima koji ozbiljno i civilizovano voze. Nerijetko se sklonim malo u stranu da prodje ako vozi iza mene civilizovano i prati signalizaciju.
Jesi ti haveru agresivac neki za volanom, tebi malo malo nekakve stvari padaju na pamet. :D
Laplace

#17432 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Travnički Noćni Šetač wrote:Ovaj put ništa posebno, ali eto ima par snimaka sa cesta u Hrvatskoj, kao i već famozni kružni tok u Visokom...
Iskreno jedino sam tu na kružnom toku bio zaista iznerviran...

Kako rekoh, ljudi u Visokom naprosto odbijaju da prihvate da ovaj pravac (kuda je vozio crveni na kraju snimka) više nema prvenstvo prolaza. Voze kao da kružnog toka nema, praktično obesmišljavaju kružni tok.
zdruzdjo

#17433 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bleee_sa wrote: Jesi ti haveru agresivac neki za volanom, tebi malo malo nekakve stvari padaju na pamet. :D
Ne volim kada sam za volanom pa moram da mislim i za nekoga i za sebe. Znaci ja vozim uredno i po pravilima a taj neko krsi zakon i pravila i svojom ishitrenoscu izaziva to da ga cak i slucajno mogu opaliti jer se ruzno zavlaci u mrtvi ugao i tako ga nositi na dusi jer je bio glup.
Evo banalna stvar, bas na ovom snimku ovaj na zadnjem sjedistu nema kacigu. Znaci sansa za ozbiljan belaj povecana sigurno za duplo u slucaju da se samo svali na stranu.
zdruzdjo

#17434 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Laplace wrote: Kako rekoh, ljudi u Visokom naprosto odbijaju da prihvate da ovaj pravac (kuda je vozio crveni na kraju snimka) više nema prvenstvo prolaza. Voze kao da kružnog toka nema, praktično obesmišljavaju kružni tok.
Znas li da veliki broj ljudi ima rezon prema kruznom toku: "dolazim mu sa desne strane i imam prvenstvo".
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#17435 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Nek nisu i zene više u prvom planu. :mrgreen:
zdruzdjo

#17436 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

konektovan wrote:Nek nisu i zene više u prvom planu. :mrgreen:
:sax:
tempuser

#17437 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

zdruzdjo wrote:
Svrha motora, a pogotovo skutera i jeste obilazenje i provlacenje kroz guzvu, ali i to ima svoje granice tipa ovoga.
Nedavno cekam na onom semaforu u Opuzenu u pravcu Neuma i jbga, magistrala ko magistrala i guzva, kad eto motoriste mimo kolone i stade na pocetak kolone, ali po sred traku za skretanje lijevo. Upali se zeleno i lik dade gas i ode ispred svih kad za njim proleti drot na motoru i upali rotaciju. Nisam vodio odakle se drot stvorio, da li ga je pratio ili se slucajno tu zadesio, al je ovaj bas onako djonaski krenuo iz pogresne trake.
zdruzdjo

#17438 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

tempuser wrote: Svrha motora, a pogotovo skutera i jeste obilazenje i provlacenje kroz guzvu, ali i to ima svoje granice tipa ovoga.......
Slazem se. Samo bas kako rece, u granicama.
Ali ovo je ba izazivanje belaja.
tempuser

#17439 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Laplace wrote:
Kako rekoh, ljudi u Visokom naprosto odbijaju da prihvate da ovaj pravac (kuda je vozio crveni na kraju snimka) više nema prvenstvo prolaza. Voze kao da kružnog toka nema, praktično obesmišljavaju kružni tok.
To se redivno desavalo, a i sad se ponekad desi u Sarajevu, na kruzom u Velesicima kod El Tarik pumpe. Ovi sto idu iz pravca zelj. stanice prema tunelu bukvalno prolete kroz kruzni tok kao da ga nema. Doduse tome je mozda malo kumovao i sam polozaj u kruznom toku jer su izlazi za zelj. stanicu i prema tunelu prakticno na istom pravcu koji je imao prednot dok je bila obicna raskrsnica, dok je sam kruzni tok smaknut ustranu.

Imageimage share
tempuser

#17440 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

triconja wrote: Znak ima ba, ali dzaba kad ga bruda parkira da ne vidis ide li ti iko u susret... Jebiga, bitno je brude usluzit i tako to. Hajde bogati, opet je dobro, nije nargilana :lol:
Ja sam imao manji udes u N. Filipovica zbog nepropisno parkiranih auta jer mi je kombi parkiran u raskrsnici bukvalno blokirao pregled raskrnice, ali to nije bio jedini problem. Kad je dosla patrola ja pitam, sta cemo sad sa ovim nepropisno parkiranim autima kad je pojeo vuk magarca, hocete li zaredati sa kaznama. Kaze drot to nisu nepropisno parkirana (naravno na platnom spisku gazdarice Mrvice i ostalih). Kako nisu? Po horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji ovo je jednosmjerna ulica sa dvije kolovozne trake bez znaka da se radi o parkingu i bez iscrtanih parking mjesta. Kaze drot, u jednosmjernoj ulici gdje postoje dvije saobr. trake je dozvoljeno parkiranje u jednoj traci iako nema oznacen parking. Znaci, ja mogu sad parkirati u Krupsku ili Put Zivota u lijevu traku i vi me u guzicu mozete poljubiti. Nesto on tersa, ja mu odgovorim da samo radi kako misli da je ispravno, a meni ne bude mrsko i posaljem mail sluzbi za odnose sa javnoscu MUP-a KS, zatrazim pojasnjenje da li je tu dozvoljeno parkiranje ili ne, posalje sliku lokacije i mapu. Ljudi me obavjeste da je moj upit proslijedjen PS N. Sarajevo koja mi vrlo ljubazno i precizno odgovori da je na tom potezu zabranjeno parkiranja sa znakom zabrane ili ne. Hvala lijepo gospodo, sad to sve lijepo objasnite vasem policajcu koji je dana tog i tog na toj lokaciji radio uvidjaj, a koji tvrdio da su vozila propusno parkirana, tralala, objasnim komplet situaciju kako se drot pravio pametan.
shandrprcSA

#17441 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

.
tempuser

#17442 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

shandrprcSA wrote:nema saob.znaka pa moze u odnosu na put zivota ili krupsku ulici
To kazes ti, a ovo kaze policija Novo Sarajevo:

Poštavani,

U vezi vašeg e-maila, obavještavamo vas da je na dijelu ulice za koju ste nam poslali fotografiju i mapu zabranjeno zaustavljanje i parkiranje shodno odredbi člana 74 i 75 Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH. O ovom slučaju radi se o jednosmjernoj ulici sa dvije kolovozne trake. Na početku dijela ulice postavljen je saobraćajni znak zabrane zaustavljanja i parkiranja, ali i da nema tog znaka, zabranjeno je parkiranje u kolovoznoj traci.
shandrprcSA

#17443 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

znaci znak je postavljen?
triconja

#17444 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

tempuser wrote:
shandrprcSA wrote:nema saob.znaka pa moze u odnosu na put zivota ili krupsku ulici
To kazes ti, a ovo kaze policija Novo Sarajevo:

Poštavani,

U vezi vašeg e-maila, obavještavamo vas da je na dijelu ulice za koju ste nam poslali fotografiju i mapu zabranjeno zaustavljanje i parkiranje shodno odredbi člana 74 i 75 Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH. O ovom slučaju radi se o jednosmjernoj ulici sa dvije kolovozne trake. Na početku dijela ulice postavljen je saobraćajni znak zabrane zaustavljanja i parkiranja, ali i da nema tog znaka, zabranjeno je parkiranje u kolovoznoj traci.
Pa ja, to je to. Mislim da je dozvoljen parking jedino ako ima jal znak da je parking jal da je iscrtan parking, sve ostalo je parkiranje na svoju ruku uz ugrozavanje saobracaja. Najjace je oni znakovi zabranjeno zaustavljanje i parkiranje su u vecini slucajeva tu za ukras, ljudi parkiraju ko da ih nema :lol:
tempuser

#17445 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

shandrprcSA wrote:znaci znak je postavljen?
Nisam 100% siguran, ali kao sto vidis to ne mjenja nista.
tempuser

#17446 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

triconja wrote: Pa ja, to je to. Mislim da je dozvoljen parking jedino ako ima jal znak da je parking jal da je iscrtan parking, sve ostalo je parkiranje na svoju ruku uz ugrozavanje saobracaja. Najjace je oni znakovi zabranjeno zaustavljanje i parkiranje su u vecini slucajeva tu za ukras, ljudi parkiraju ko da ih nema :lol:
Haj dekoracija i sve to kad je sve uredu, al ovdje je fol sto je policija namjerno pogresno tumacila propise kako ne bi morala pisati kazne gostima Mrvice, jbga valja te dzabne kafe i dorucke zaradit.
Logovan

#17447 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Jebite se vozači koji idete uz Vrace. NE MOŽE SE UZ VRACE, HALOOO, NE MOŽEEEEEEE

Naučite poštovati signalizaciju, naučite poštovati druge vozače.

A policiju nabijem na neku stvar.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#17448 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

vraca su, nisu vrace...
Logovan

#17450 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

Bacanje cigareta kroz prozor me nervira. :lol: