GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
MAN-lion's coach
#17426 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Vjerovatno Metromedija ili Europlakat pa ce to eskalirati u milionske tuzbe i opcenito nekvalitetnu uslugu kao sto je bio slucaj do sada.
- Edin H.
#17427 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Kada Gras kupuje ove hybrid elektricne buseve, 40% manje zagadjenje?
- man_464
#17428 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Gras je kupio 9 (15) trolejbusa iz Ženeve (100% ekološki). 650.000 maraka plaćeno, preostalih 6 koji nikad nisu ni došli izgleda ni neće jer su kreteni iz zavoda za homologaciju rekli da trolejbusi zagađuju i nemaju euro 3.
Istini za volju trole iz Ženeve imaju benzinske motore u slučaju nužde koji se koriste jednom u 10 godina ili su krepani. I kao nemaju svjetlo za rikverc pa je to problem. Ugrađana svima već.
Naša posla. Trolejbus vozilo budućnosti.
Naša posla. Trolejbus vozilo budućnosti.
-
maxell_sarajevo
#17429 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
slika sa skyscrapercity.com @yucca

free upload image

upload gambar

image hosting free no registration

free upload image

upload gambar

image hosting free no registration
- Logovan
#17430 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Standardno.
- insaneinthebrain
-
walk_M-A-N
#17432 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ne znam šta je gore, ili ova priča o prisiljavaju budžetskih korisnikatrambusek88 wrote: Budžetskim
korisnicima će se naknada za prevoz i dalje uplaćivati uplate
na City Card kartice (nije zvanično rečeno ali tako će biti). Uzmi ili
ostavi.
Tako je propisano na nivou kantona i kome smeta nek pređe raditi kod
privatnika pa nek mu on daje žive pare.
GRAS se mnogo ne sekira za preprodavače, to je zna se čija nadležnost, a
karte preuzima kanton i Lupon Venturas i to će za njih biti
kraj.
ili ovaj Lupon.
U budžetske i ne spadaju preduzeća, pa će Gras i dalje moći svojim
davati keš?
A Lupon je tek vrh, firma fol samo došla sa idejom i uzela sve bez
projekta i tendera..
dresdener78 wrote: Svakako moje mišljenje jeste da tjeranje radnika javnih ustanova itd. da
kupuju kupone za javni prevoz NIJE normalno niti solidno. Kada već neko
želi tjerati ove ljude da koriste javni prevoz, neka se počinje sa
najviših položaja - ponavljam moju ideju:
SVIM MINISTRIMA, KANTONALNIM I GRADSKIM ČELNICIMA I
POSLANICIMA SKUPŠTINA GRAS-OV KUPON!
Limuzine neka se prodaju i pare daju za javne kuhinje.
Valja bi smo bili svi vrlo iznenađeni koliko brzo bi se javni prevoz
počeo poboljšavati kada bi ove glavonje i guzonje morale da se suočavaju
sa posljedicama njihovog (ne)rada.
Bravo ponovo.
Ali nisu to samo limuzine, već i rezervisana parking mjesta, i besplatno
parkiranje svugdje, i vozači koji koštaju i više od samih auta.
Last edited by walk_M-A-N on 09/06/2016 16:50, edited 2 times in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17433 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
budžetlije bi da dobiju keš
ali da se vozaju besplatno

-
MAN-lion's coach
#17434 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
GRAS ne isplacuje naknadu za prevoz svojim zaposlenicima jer imaju je u vidu sluzbene iskaznice.walk_M-A-N wrote: Ne znam šta je gore, ili ova priča o prisiljavaju budžetskih korisnika
ili ovaj Lupon.
U budžetske i ne spadaju preduzeća, pa će Gras i dalje moći svojim
davati keš?
A Lupon je tek vrh, firma fol samo došla sa idejom i uzela sve bez
projekta i tendera..
.
Jedina isplara je bila za par radnika koji kupuju kartu Centrotransa na relacijama koje izlaze iz okvira javnog linijskog prevoza KS.
Ministarstvo pravde je dalo davno pozitivno misljenje o davanju naknade za prevoz u vidu karte za potrebu korisnika tj.na njegovoj relaciji.
- vješalica
#17435 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Lopuzicama i izjelicama budzeta treba dati roru a ne kartuBlack swan wrote:budžetlije bi da dobiju keš
![]()
poanta je u tome da budzetske sisice ukljucujuci mnohobrojne salterzade i ocajnice koje su se dokopale radnih mjesta nezakonito zele izvuci i vecu naknadu za prevoz od onih pedesetak maraka
oni bi trazili po nekoliko stoja jer moraju tankovati gorivo u svoje skupocjene automobile ili se vozat dzabalesku
- Dr. Kuca
#17436 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Gras od karata nikad nece moci biti firma koja ce poslovati i sa podnosljivim gubitkom ili poslovati na nuli. Ima jos 70 nacina kojim mogu pokriti rupe koje nastaju od forsiranja prodaje karata, al valja mrdnut guzcetinom dobro uhljebljenom, a valja i dolazit na posao redovno.
- holowey
#17437 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
na posao dolazim biciklom i sta ce meni kupon? kojim rezonom me primoravaju da kupim kupon?vješalica wrote:Lopuzicama i izjelicama budzeta treba dati roru a ne kartuBlack swan wrote:budžetlije bi da dobiju keš
![]()
poanta je u tome da budzetske sisice ukljucujuci mnohobrojne salterzade i ocajnice koje su se dokopale radnih mjesta nezakonito zele izvuci i vecu naknadu za prevoz od onih pedesetak maraka
oni bi trazili po nekoliko stoja jer moraju tankovati gorivo u svoje skupocjene automobile ili se vozat dzabalesku
- vješalica
#17438 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
vidi nešto budžetlijice,holowey wrote:na posao dolazim biciklom i sta ce meni kupon? kojim rezonom me primoravaju da kupim kupon?vješalica wrote:Lopuzicama i izjelicama budzeta treba dati roru a ne kartuBlack swan wrote:budžetlije bi da dobiju keš
![]()
ta karta ne važi samo za prevoz od posla i na posao
tako da svesti nakanadu samo u okviru odlazaka i vraćanja sa posla
je i više nego smiješno
- holowey
#17439 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
to se na platnoj listi vodi kao naknada za prevoz do/sa posla...bas smijesno...vješalica wrote:vidi nešto budžetlijice,holowey wrote:na posao dolazim biciklom i sta ce meni kupon? kojim rezonom me primoravaju da kupim kupon?vješalica wrote:
Lopuzicama i izjelicama budzeta treba dati roru a ne kartu
ta karta ne važi samo za prevoz od posla i na posao
tako da svesti nakanadu samo u okviru odlazaka i vraćanja sa posla
je i više nego smiješno
- vješalica
#17440 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
još smješnije je tvrditi da se isključivo koristi u tu svrhu tj da je korištenje fixno vezano za odlaske i dolaske sa posla što nije tačno niti je bilo niti će bitiholowey wrote:
to se na platnoj listi vodi kao naknada za prevoz do/sa posla...bas smijesno...
ostaci socijalističkog naziva u kapitalističkom svijetu budžetlijica i pravnika iz travnika
mnoge budžetlijice bez auta a prime novac koriste prevoz a ne plate kartu
budžetlijice očekuju i veću naknadu da mogu nalokat auto u vrijednosti barem 30 hiljada kojeg su uzeli kao referenti nekakvih izmišljenih radnih mjesta u kantonalnim službicama
-
The BEN10
#17441 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nakon dugo vremena jutros se provozao komercijalom. Kad reklame na sve strane o elektronskom plaćanju karata. Čovječe Božiji, ko da nismo u 21 vijeku. To u boji odštampani plakati šljašte, ko da je svjetsko čudo u pitanju.

Kako ono ide radno mjestu u opšĆini N Sarajevo: (samostralni) referent sa kopiranje i umnožavanje. Metneš lika na državnu dojku o trošku svih nas da zarađuje barem milju mjesečno, sa doprinosima izađe i na 2 milje, a doprinijeti može Boga pitaj koliko.vješalica wrote:budžetlijice očekuju i veću naknadu da mogu nalokat auto u vrijednosti barem 30 hiljada kojeg su uzeli kao referenti nekakvih izmišljenih radnih mjesta u kantonalnim službicama
Last edited by The BEN10 on 14/06/2016 10:41, edited 1 time in total.
- holowey
#17442 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
hajde onda objasni zasto onda ne isplate punu cijenu nego mi za izostanak sa posla (zbog sl.puta, bolesti, praznika, itd) odbiju od te naknade za prevoz? meni firma treba dati za prevoz na/sa posla a do mene je hocu li ja gradskim, pjesice, biciklom, autom, taksijem, avionom, i to sto mi firma daje treba da mi sluzi iskljucivo za ono za sta je namijenjeno - do/sa posla... za sve ostalo doplati pa se klativješalica wrote:još smješnije je tvrditi da se isključivo koristi u tu svrhu tj da je korištenje fixno vezano za odlaske i dolaske sa posla što nije tačno niti je bilo niti će bitiholowey wrote:
to se na platnoj listi vodi kao naknada za prevoz do/sa posla...bas smijesno...
ostaci socijalističkog naziva u kapitalističkom svijetu budžetlijica i pravnika iz travnika
mnoge budžetlijice bez auta a prime novac koriste prevoz a ne plate kartu
budžetlijice očekuju i veću naknadu da mogu nalokat auto u vrijednosti barem 30 hiljada kojeg su uzeli kao referenti nekakvih izmišljenih radnih mjesta u kantonalnim službicama
- supercali
#17443 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ako si na budzetu firma a to je drzava ti daje tu naknadu za prevoz
posto je I gras drzavvni.logicno da ce ti davati mjesecnu grasa a ne davati pare jer time sebe stiti
kako ces ti na posao firmu boli briga jer su ti oni platili da mjesec mozes dolaziti na posao
posto je I gras drzavvni.logicno da ce ti davati mjesecnu grasa a ne davati pare jer time sebe stiti
kako ces ti na posao firmu boli briga jer su ti oni platili da mjesec mozes dolaziti na posao
- vješalica
#17444 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Referent na sudu kupio gajnc novo autoThe BEN10 wrote:Nakon dugo vremena jutros se provozao komercijalom. Kad reklame na sve strane o elektronskom plaćanju karata. Čovječe Božiji, ko da nismo u 21 vijeku. To u boji odštampani plakati šljašte, ko da je svjetsko čudo u pitanju.![]()
![]()
Kako ono ide radno mjestu u opšĆini N Sarajevo: (samostralni) referent sa kopiranje i umnožavanje. Metneš lika na državnu dojku o trošku svih nas da zarađuje barem milju mjesečno, sa doprinosima izađe i na 2 milje, a doprinijeti može Boga pitaj koliko.vješalica wrote:budžetlijice očekuju i veću naknadu da mogu nalokat auto u vrijednosti barem 30 hiljada kojeg su uzeli kao referenti nekakvih izmišljenih radnih mjesta u kantonalnim službicama
nis zavidna imam svoje i sluzi svrsi
aliii nije to samp.plata
nego pozicija kroz koju ubace kintu sa strane ganjajuci papire i sredjivajuci poslove za kojekakve supke
- studiorum_tuzlaensis
#17445 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bio u Rimu prije 2 hefte na par dana. Čovjek se iznenadi kako je jednostavno i lako urediti javni gradski prevoz da onda fakat razumiješ ove strance kad krenu bauljati po tramvaju u Sarajevu ili još gore objasniti im koju liniju uzeti kad negdje trebaju doći. Tačno čovjek zažali što se rodio u ovom šup.ku svemira.
Rim veoma jednostavan sistem.
Karte dostupne turistima:
1.5 € = 100 minuta vožnje svim sredstvima (tramvaj, metro, bus, ne znam imaju li trolu, vjerovatno i to ima negdje)
7 € = 24 sata vožnje svim sredstvima
12.5 € = 48 sati vožnje svim sredstvima
18 € = 72 sata vožnje svim sredstvima
24€ = hefta vožnje.
Ovo uključuje sve osim brzog voza koji vozi svako pola sata sa aerodroma Fiumicino pa do centralne stanice Termini. Karta od 1.5 eur je koncipirana tako da za 100 minuta možeš stići iz bilo kojeg dijela grada u drugi u 100% slučajeva.
Ostale varijante su uglavnomza domicilno stanovništvo, vidio sam da npr. djeca koja idu u školu imaju nekakve školske plastificirane na kojim stoji cijena 50 eura itd.
Koristio sam i tramvaj i metro i bus, reve ima vidi se, samo me nikad nisu zaustavili, očekivao sam više revizora u busevima s obzirom da sam buseve dosta koristio, ali nije bilo puno. Po meni najbolji sistem, bez tih poništivača, svaki put ili naplaćivanja po stanicu. Busevi tačni u minut, nema kašnjenja, nema gužvi, znači sve je isprojektovano vidi se, imaš ekspress linije i one što razvoze od bandere do bandere i od kuće do kuće. Znači uzmeš ekspess liniju do najbliže stanice, onda tu lokalnu koja ima češća stajanja do svoje lokacije. a sve u istom pravcu, svako stajalište obilježeno jasno i lijepo, ko zaluta ili ne skonta, komotno među kategoriju imbecila nek se smjesti. Ma milina.
Nek cijena za 60 ili 100 minuta bude 1 KM ili 1,5 KM od trenutka kad otkucaš kartu i voila. Za Sarajevo opet staviti 100 minuta bolje je, jer ti treba više od 1.5 sat od npr Hadžića/Tarčina do Hrida
. Na istom principu napraviti i dnevne, sedmične, mjesečne i godišnje.
Rim veoma jednostavan sistem.
Karte dostupne turistima:
1.5 € = 100 minuta vožnje svim sredstvima (tramvaj, metro, bus, ne znam imaju li trolu, vjerovatno i to ima negdje)
7 € = 24 sata vožnje svim sredstvima
12.5 € = 48 sati vožnje svim sredstvima
18 € = 72 sata vožnje svim sredstvima
24€ = hefta vožnje.
Ovo uključuje sve osim brzog voza koji vozi svako pola sata sa aerodroma Fiumicino pa do centralne stanice Termini. Karta od 1.5 eur je koncipirana tako da za 100 minuta možeš stići iz bilo kojeg dijela grada u drugi u 100% slučajeva.
Ostale varijante su uglavnomza domicilno stanovništvo, vidio sam da npr. djeca koja idu u školu imaju nekakve školske plastificirane na kojim stoji cijena 50 eura itd.
Koristio sam i tramvaj i metro i bus, reve ima vidi se, samo me nikad nisu zaustavili, očekivao sam više revizora u busevima s obzirom da sam buseve dosta koristio, ali nije bilo puno. Po meni najbolji sistem, bez tih poništivača, svaki put ili naplaćivanja po stanicu. Busevi tačni u minut, nema kašnjenja, nema gužvi, znači sve je isprojektovano vidi se, imaš ekspress linije i one što razvoze od bandere do bandere i od kuće do kuće. Znači uzmeš ekspess liniju do najbliže stanice, onda tu lokalnu koja ima češća stajanja do svoje lokacije. a sve u istom pravcu, svako stajalište obilježeno jasno i lijepo, ko zaluta ili ne skonta, komotno među kategoriju imbecila nek se smjesti. Ma milina.
Nek cijena za 60 ili 100 minuta bude 1 KM ili 1,5 KM od trenutka kad otkucaš kartu i voila. Za Sarajevo opet staviti 100 minuta bolje je, jer ti treba više od 1.5 sat od npr Hadžića/Tarčina do Hrida
- undefined007
-
The BEN10
#17447 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jutros na Otoci u 7:20h u pravcu grada ode bijeli tramvaj sa otvorenim zadnjim vratima! Nisam mogao vjerovat!
U normalnim državama GRAS bi platio drastičnu kaznu zbog nepridržavanja propisa o sigurnosti i ugrožavanju ljudskih života. A kod nas normala. K'o u Kinšasi...
U normalnim državama GRAS bi platio drastičnu kaznu zbog nepridržavanja propisa o sigurnosti i ugrožavanju ljudskih života. A kod nas normala. K'o u Kinšasi...
- trambusek88
#17448 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Znači SAD nije normalna država?

GB isto nije normalna država?

Možda su se vrata pokvarila pa ne mogu da se zatvore, a da vozač momentalno isključi tramvaj zbog toga svi bi opet je*ali majku i njemu i Grasu.
Uostalom ni Centrotrans nije bolji po tom pitanju, nekidan sam vidio bus za Kakanj sa otvorenim srednjim vratima.
84 godine (1885-1969) su po Sarajevu vozili prvo tramvaji pa autobusi bez vrata i sad će se desiti katastrofa što su se vrata pokvarila ili je vozaču slučajno promaklo da jednu stanicu zatvori vrata.

GB isto nije normalna država?

Možda su se vrata pokvarila pa ne mogu da se zatvore, a da vozač momentalno isključi tramvaj zbog toga svi bi opet je*ali majku i njemu i Grasu.
Uostalom ni Centrotrans nije bolji po tom pitanju, nekidan sam vidio bus za Kakanj sa otvorenim srednjim vratima.
84 godine (1885-1969) su po Sarajevu vozili prvo tramvaji pa autobusi bez vrata i sad će se desiti katastrofa što su se vrata pokvarila ili je vozaču slučajno promaklo da jednu stanicu zatvori vrata.
-
dresdener78
#17449 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da nešto malo dodajem šta se vožnje sa otvorenim vratima tiče:
Kod tramvaja jeste problem da PUTNICI stalno prouzrokuju oštećenje mehanizma zatvaranja. Svi smo bili svjedoci situacije kako su neki nevaspitani tinejdžeri itd. rukama na silu otvorili vrata dok je tramvaj stajao na semaforu ili kad se pojavio revizor. Tu govorim o tramvajima K2, oni stari dvodijelni iz Čehoslovačke. Mehanizam je projektiran u vrijeme kada niko nije računao sa tim da će putnici masovno i invidividualno otvarati vrata na ovakav način... dva tri puta ovako otvorite, oštete se mehanički dijelovi u toj kutiji iznad vrata i popravka je problem - znate svi kakva je situacija kad GRAS nema ni za lim i farbe.
Svakako ono vožnja sa otvorenim vratima, primjer iz San Francisca sa ovim cable-car nije optimalan, jer ovo prevozno sredstvo fura samo do 15,3 km za sat. U Londonu / u Britaniji je malo drugačiji mentalitet i osim toga vidio sam u centru Londona kako ima u autobusima "asistenta" koji pazi na taj zadnji otvoreni izlaz da neko ne pravi gluposti tokom vožnje. Kod novih autobusa New Routemaster instalirana su već i vrata u zadnjem dijelu dakle može se autobus kompletno zatvoriti.
Istina jeste da su vozila imala prije 50 godina mahom nikakva vrata, ili u najboljem slučaju takvu zaštitnu rešetku do 1 metar visine. Razlog je bio jednostavan, pokretna vrata su dosta kompliciran mehanizam i mora se održavati, potrebno je bilo da su vozila što jednostavnija i jeftinija. Brzina putovanja je tada svakako bila ne baš veća od bicikla dok su od 50. godina vozila konstruisana za 50-70 km za sat.
Kod tramvaja jeste problem da PUTNICI stalno prouzrokuju oštećenje mehanizma zatvaranja. Svi smo bili svjedoci situacije kako su neki nevaspitani tinejdžeri itd. rukama na silu otvorili vrata dok je tramvaj stajao na semaforu ili kad se pojavio revizor. Tu govorim o tramvajima K2, oni stari dvodijelni iz Čehoslovačke. Mehanizam je projektiran u vrijeme kada niko nije računao sa tim da će putnici masovno i invidividualno otvarati vrata na ovakav način... dva tri puta ovako otvorite, oštete se mehanički dijelovi u toj kutiji iznad vrata i popravka je problem - znate svi kakva je situacija kad GRAS nema ni za lim i farbe.
Svakako ono vožnja sa otvorenim vratima, primjer iz San Francisca sa ovim cable-car nije optimalan, jer ovo prevozno sredstvo fura samo do 15,3 km za sat. U Londonu / u Britaniji je malo drugačiji mentalitet i osim toga vidio sam u centru Londona kako ima u autobusima "asistenta" koji pazi na taj zadnji otvoreni izlaz da neko ne pravi gluposti tokom vožnje. Kod novih autobusa New Routemaster instalirana su već i vrata u zadnjem dijelu dakle može se autobus kompletno zatvoriti.
Istina jeste da su vozila imala prije 50 godina mahom nikakva vrata, ili u najboljem slučaju takvu zaštitnu rešetku do 1 metar visine. Razlog je bio jednostavan, pokretna vrata su dosta kompliciran mehanizam i mora se održavati, potrebno je bilo da su vozila što jednostavnija i jeftinija. Brzina putovanja je tada svakako bila ne baš veća od bicikla dok su od 50. godina vozila konstruisana za 50-70 km za sat.
- O'zone
- Globalni moderator
#17450 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Porezna opet sjela za vrat, agonija se nastavlja. Apsulutno ignoriranje od strane većinskog vlasnika, KS, izgleda da se nadaju da će GRAS da odumre sam ako samo budu držali glavu dovoljno dugo okrenutu od njega. Korisnike po textu najvjerovatnije opet čeka obustava saobraćaja, možda čak i blokada ako su bude išlo kako navode "sa svim mogućim sredstvima"...
http://www.klix.ba/vijesti/bih/radnici- ... /160704063
http://www.klix.ba/vijesti/bih/radnici- ... /160704063