Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17426 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

Mustang1 wrote:
Partijaner wrote:Kenana Horica podhitno zvati, u zivotnoj je formi i klasa je za Sunjica.
Znamo svi da se to nece desiti ni da igra u cvajti a ne u Sloveniji .. I ja sam cuo da je u strasnoj formi i da je medju najboljim tamo i igra na stoperu
Jaka liga gdje igra kao i nasa a sa 24 godine cijena mu 300.000 EUR....pa znas sta je za njega Cocalic???
Korisničkoime

#17427 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Korisničkoime »

cyprus wrote:A Kenan Horić nije svakakav anonimus? :mrgreen: Pa jbt, da ga je Pape kojim slučajem sad zovno, 100% bi se ovdje tražila veza između njega i Germanije :mrgreen:

A Šunjić trenutno jeste naš najbolji štoper... Bar prema onome što pokazuje u reprezentaciji... Al eto on je jedan od onih igrača koji iz nekog razloga nisu miljenici šire forumske struke, pa mu se vazda traži dlaka u jajetu...

PS Al da se razumijemo, ko što se često ne razumijemo... Horiću želim svu sreću i da nastavi kako je započeo, te da na kraju zaista postane pojačanje za našu selekciju... Ne pljujem momka, ne omalovažavam ga i ne želim mu zlo... Al de svega vam ohanite sa tim okivanjem u zvijezde svakoga ko spoji par dobrih utakmica...
Ako Cyprus kaze da ne valja obavezno zvati momka

Sent from my GT-I9070 using Tapatalk 2
Eborg

#17428 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Eborg »

Gledao sam Horića jedno 4 sezone u Čeliku. On nije agilni stoper a la Emir Spahić, više je onako krut i štrkljav k'o Šunjić. Slabiji je fizički od Šunjića u smislu snage ali mislim da je fudbalski inteligentniji i hrabriji od njega na terenu. Po meni je više korisniji kao zadnji vezni ukoliko treba unijeti energije na Bešićevo mjesto (a Hadžić nekim slučajem ne može igrati :roll: ).

Ali, kao što zamjeram Sušiću što nije zvao Vršajevića iz Čelika kada je bio u strašnoj formi, a mjesec dana poslije transfera u Hajduk jeste, te što je zvao Prcića iz Rennesa a Sochauxu k'o biva nije pojma imao, isto tako smatram da je bolje da ne zove Horića jer ako jednu grešku napravi na njemu će se sva kola slomiti da je pozvan zbog prodaje. Neka igra momak slovenačku ligu pa ako se proda negdje, onda neka eksperimentiše kasetaš s njim u reprezentaciji, selo li mu njegovo.
palermo

#17429 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

Ma smiješno je pričati o nekim novim imenima u kontekstu nekog rješenja situacije u kojoj se nalazimo. Tu sasvim sigurno ne leži problem a bogami ni rješenje problema
zetareticula

#17430 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zetareticula »

Herr Flick wrote:Nakon Kipra :D :D

:lol:
MOSALJOZE

#17431 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

Pape za mir u kući,ne zvati Avdiju i Hadzića.Pozvati Vrančića i Zukanovića.Medunjanin ispred Prcića i TSŠ.
Darkstorm

#17433 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Darkstorm »

MOSALJOZE wrote:Pape za mir u kući,ne zvati Avdiju i Hadzića.Pozvati Vrančića i Zukanovića.Medunjanin ispred Prcića i TSŠ.
Sumnjam.Ocekujem i u narednoj utakmici novu dozu mangupluka i barem dvojicu od navedene cetvorke vec u prvoj postavi.
Ako ne u prvoj, bar jedan ce u prvu, a jedan ili dvojica uci s klupe.
Grean

#17434 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Grean »

Sto je najgore, Safet ce se dozvati taman za ove dvije dolazece utakmice kao sto se dozvao nakon Rumunije u Bukurestu ili dvomeca sa Slovackom, izvuci ce neki povoljan rezultat sa dva defanzivna, po kojim krilom, jednim napadacem a onda poslije toga sve po starom kao sto je bio slucaj nakon Bjelorusije u Minsku (utakmica u kojoj se dozvao nakon pada protiv Rumunije u Bukurestu), sa Meksikom i Obalom Slonovace pred SP (utakmice u kojima je poceo razmisljati nakon kritika zbog dvomeca sa Slovackom).

On na kraju uvijek pokaze da je tvrdoglav ko' mazga i da on u stvari iz poraza nije nista naucio, jednostavno ceka prvu priliku da nastavi sa svojim eksperimentima a promjene koje napravi nakon poraza su uglavnom rezultat pritiska koje drze dok traje kritika.

Tako je bilo sa Nigerijom a tako je bilo i protiv Kipra, uvijek se vracao svjoj mantri "mi od svakog mozemo primiti dva gola pa je jedini lijek da im damo tri". Jednostavno nepopravljiv.
Šibicar

#17435 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Šibicar »

palermo wrote:Ma smiješno je pričati o nekim novim imenima u kontekstu nekog rješenja situacije u kojoj se nalazimo. Tu sasvim sigurno ne leži problem a bogami ni rješenje problema
Upravo tako prijatelju,ovo što se trenutno dešava sa reprezentacijom na relaciji selektor vs igrači je raspad sistema u punom zamahu,sve što je ova reprezentacija imala i što je krasilo se izgubilo i nestalo,nemamo igru,nemamo hemiju,nemamo onu pozitivnu atmosferu i naboj,pobjednički mentalitet nestaje a problemi se gomilaju,svak' na svakog prstom uperuje a mi šutimo gledamo,nerviramo se,nemoćni smo da nešto promijenimo dok Safet fura sam sredinom u nekom svom svijetu sa nekom svojom vizijom koja samo njemu ima smisla usput gurajući i tušeći burazove igrače.....Što je najgore,da se opet sutra igra ova utakmice on bi sve isto uradio jer je tvrdoglavo kljuse i misli da je najpametniji,a s obzirom da niko u savezu nema damu da mu se suprostavi može mu se i karaće nas u mozak ko zna još koliko dugo....
Paul F.

#17436 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Paul F. »

E jesmo prokleti. Jedna jedina stvar koja nas je fino krenula i evo ...
Pjanic15

#17437 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Pjanic15 »

Iz saveza kao organizovali nagradnu igru 2 ulaznice za BiH - Kipar i zajebali, nisu nikome dali, nikakve obavjesti... :lol:

https://www.facebook.com/nfsbih/posts/938187706197809
Tito_i_Partija

#17438 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tito_i_Partija »

Pjanic15 wrote:Iz saveza kao organizovali nagradnu igru 2 ulaznice za BiH - Kipar i zajebali, nisu nikome dali, nikakve obavjesti... :lol:

https://www.facebook.com/nfsbih/posts/938187706197809
Dali su, kako nisu dali. Sinovi guzonja iz saveza i vlade BiH su imali pravo lijep provod sinoc. :wink:
Paul F.

#17439 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Paul F. »

A i rudari su bili pozvani. Kao da nisu već dovoljno propatili.
pirmin

#17440 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by pirmin »

Onaj dan kad sam Hadzica vidio u reprezentativnom dresu skontao sam da od nas
nema nista, da cemo postati Madjarska ili Finska, nobody iz cetvrtog sesira.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#17441 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Zviz »

Herr Flick wrote:Nakon Kipra :D :D

Totalni kolaps procesora u mozgu :D :D Preoptereceni nervi i slab doktok hrane u mozak nakon utakmice :pisnuo: :pisnuo:
legionar2010

#17442 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by legionar2010 »

EURO 2016 Qualifiers:
Bosnia-Herzegovina - Cyprus 9-9-2014_720p_WebRip

Image
Image

Source: WEB-DL HD
Format: MKV - 2.35 GB
Video: H.264,1280x720, 29.97 fps, ~3000 kbps
Audio: AAC, 44.1 KHz, 2 ch, 128 kbps
Language: English

.torrent file:
http://s000.klix.com/?file_id=707 ... 3856764217
amoninan

#17443 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by amoninan »

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#17444 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Chmoljo »

amoninan wrote:Image
Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#17445 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Chmoljo »

o da... neki su žalili da se ne može pisati po PF Euro kvalifikacije, pa probajte sada :D
jeza u ledja

#17446 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Šibicar wrote:
palermo wrote:Ma smiješno je pričati o nekim novim imenima u kontekstu nekog rješenja situacije u kojoj se nalazimo. Tu sasvim sigurno ne leži problem a bogami ni rješenje problema
Upravo tako prijatelju,ovo što se trenutno dešava sa reprezentacijom na relaciji selektor vs igrači je raspad sistema u punom zamahu,sve što je ova reprezentacija imala i što je krasilo se izgubilo i nestalo,nemamo igru,nemamo hemiju,nemamo onu pozitivnu atmosferu i naboj,pobjednički mentalitet nestaje a problemi se gomilaju,svak' na svakog prstom uperuje a mi šutimo gledamo,nerviramo se,nemoćni smo da nešto promijenimo dok Safet fura sam sredinom u nekom svom svijetu sa nekom svojom vizijom koja samo njemu ima smisla usput gurajući i tušeći burazove igrače.....Što je najgore,da se opet sutra igra ova utakmice on bi sve isto uradio jer je tvrdoglavo kljuse i misli da je najpametniji,a s obzirom da niko u savezu nema damu da mu se suprostavi može mu se i karaće nas u mozak ko zna još koliko dugo....
izgleda da je drama queen-iziranje zarazno
suntek

#17447 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by suntek »

Papetova postavka na grafičkom prikazu prije utakmice je bilo vjerovatno nešto što je on vidio kad su djeca igrala FIFA 14, pa reče Pape kako hoće tako da mu se nacrta na televiziji pred utakmicu , da misli raja da ima taktiku:D

On je nažalost samo oživio staru taktiku iz odronalnih kvalifikacija njegovih prethodnika, taktiku poznatiju kao "Taktika Miš" :D

Taj zna sta je taktika samo kad pročita u novinama, pogubili mu se veznjaci poslije 30 minuta, zadnja linija kreira igru ubačajima u šesnaesterac napadačima koji, opet, ne mogu nadvisiti Kiprane koji su dobrih 15-20 cm niži od naših napadača.

Krila.. koja krila? :D Lulić je u stvari bek, u stvari lijevi vezni, u stvari lijevo krilo koje ima radius kretanja 15m, ista situacija na drugoj strani sa Višćom.
Tino? Ko je taj? Pjanić se sastavio sa loptom 3 puta u prvom poluvremenu, u drugom 3 kontakta sa loptom ako se uračuna penal i slobodnjak.

Igraš formaciju bez krilnih igrača gdje se igra kreira kroz sredinu, a ipak forsiraš krila, koji su u stvari bekovi, koji su u stvari.. ne znaju ni oni.

Dobar Pape, dobar :D Živi bili pa vidjeli kako nam bude protiv Belgije, samo molim Boga da nam ne bude sedamalejkum. :bih:
Last edited by suntek on 10/09/2014 21:47, edited 1 time in total.
insaneinthebrain

#17448 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insaneinthebrain »

cuj imate li neko drugo pitanje, imas li ti neku drugu taktiku osim horuk na vrat na nos :-)

zecko_kupuz

#17449 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by zecko_kupuz »

Ja iduće dvije tekme strepim od Sušića i Belgije. Prvo igramo s Velsom, tu me je strah Sušića, a ne Balea. Onda nam valja s Belgijom, e tu se možemo bogu moliti. Jedino ako ne doživimo nekog novog "dijamanta" i Jahića i Bajramovića.. Misketa nam više nema. :D

Znači, naš vlastiti "strateg" mi je bukvalno usadio strah u kosti. Meni inače ovo jaaako vuče na oportunizam Papeta ili čitavog stručnog štaba. Da nekoliko ljudi ne može pogledati jedan meč narednog protivnika i odgonetnuti njihovu igru i priložiti makar bilješke lijenom selektoru?! Nemoguće! Ili su svi samo čisti "klimoglavci" za Sušića.

S igračkim kadrom trenutno jesmo ograničeni, ali ne toliko. Sjetim se Holandije i njihovog sastava i dometa na SP-u. Van Gaal je skontao na vrijeme da nema štopere na nivou Ramosa ili Hummelsa, niti bekove profila Lahma, pa je prilagodio formaciju onom što je imao na raspolaganju.
Napisao sam sinoć i ponoviću - s ovim igračima nam je najsigurnije staviti trojicu nazad (Šunjić, Bičo, Vranješ/Zukanović), pa onda guraj "trkače" Vrška, Lulića, Mujdžu ili koga već naprijed. Ne moraš čak ni davati specijalne upute, sama postavka diktira bolje pokrivanje terena (u odnosu na ono što imamo).

Negdje je izašlo da Pjanić ne želi da preuzme kreaciju igre. Pa neka ga vrati uz Bešića i vidjećemo kako momak diriguje na sredini. Boli me mozak od Papetovog rezonovanja, dobijemo jednog kvalitetnog beka na lijevoj strani i on tog jedinog, školovanog lijevog beka želi koristiti na štoperu. :-)
Vidi se i po izjavama da je Luliću prekipilo špartati gore-dole cijelom lijevom stranom i onda do 60.-te minute već bude gecrkt. I još mora popit' kritike od raznih stručnjaka poslije meča.
jeza u ledja

#17450 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

Samo da se zna, ja sam se prvi sjetio termina "formacija u obliku kite". :oops:

:D
Post Reply