iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
febo_acm

#17426 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

hakazvaka wrote:meni je 5S neuporedivo bolje kvalitete od 6 i 6S...

Meni se 5S gulio sa strane nenormalno... Znog toga sam ga se i rijesio.
Quaresma

#17427 Re: iPhone - All about

Post by Quaresma »

jaran ima iphone 6, sinoć je uradio restore preko itunes (logično), međutim, nakon restorea, zaglavio je na aktivacijskom koraku, javlja mu problem da je kartica koju on ima u telefonu, ne podržana, tj kao da je telefon zaključan. savjetovali su mu da odnese telefon u apple store.

razgovarao je sa apple care, čekirali su imei, kažu da je otključan, nije na black listi, a i prije restorea, normalno je telefon koristio, u pitanju je bht kartica, probao je i sa mtel karticom, međutim, ista stvar se dešava.

također, ranije radio je isto restore, i nije bilo problema, i još da napomenem, telefon nije jailbreakan nikada.

telefonu je istekla apple care garancija, ostala mu je još godina ´garancije´ od Univerzalnog.

telefon nema ni najstinijih fizičkih oštećenja, kao nov je.

hitno je, da li ko ima neki savjet šta bi tu moglo biti, da li se kome išta slično desilo i kako je uspio riješiti.
Ali_G

#17428 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Steta sto je istekla Apple garancija. Al kako mu je onda u garanciji kod Univerzalno?
Ne znam moze li preko dfu i kol'ko je rizicno. Mozda najbolje da odnese u Univerzalno pa da vidi.
Quaresma

#17429 Re: iPhone - All about

Post by Quaresma »

evo ide restore, ako opet bude isto nosim u univerzalno

ne znam šta oni sad mogu tu uraditi, telefo je hardverski ispravan, kad ubacim karticu, pokaze gore sve krugice, znaci ima signala i ucita karticu, na šta sam prvo sumnjao da bi mogao sim konektor u kvaru.

i šta će tu univerzalci uraditi ako ne budu mogli popraviti? a telefon podliježe njihovoj garanciji?
isx

#17430 Re: iPhone - All about

Post by isx »

hakazvaka wrote:meni je 5S neuporedivo bolje kvalitete od 6 i 6S...
Po cemu?

Sve je to u pet deka. 6S ima navodno bolji aluminij i jace staklo.
Ali_G

#17431 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Ne znam kako je izasao iz Apple garancije, a jos podlijeze u Univerzano. Jedino ako nije ono da garancija ide od datuma kupovine uredjaj, pa da je kupljen negdje ranije, al nije to ni bitno.
Njihova garancija je svakako upitna, neces dobiti novi ako ne budu znali rijesiti problem. Jedino da nosis kod resellera (at store, mekline). Al idi po redu. Restore-univerzalno-reseller
Quaresma

#17432 Re: iPhone - All about

Post by Quaresma »

pa garancija od applea vrijedi godinu dana, a telefon je kupljen kad je izasao, a od univerzalnog valjda dvije godine?

uglavnom, nakon restorea ista stvar, pokušali i sa mtel karticom, ne pomaze, sutra ce odnijeti u univerzalno i vidjece kako ce dalje

cudan problem fakat
Curve

#17433 Re: iPhone - All about

Post by Curve »

Quaresma wrote:pa garancija od applea vrijedi godinu dana, a telefon je kupljen kad je izasao, a od univerzalnog valjda dvije godine?

uglavnom, nakon restorea ista stvar, pokušali i sa mtel karticom, ne pomaze, sutra ce odnijeti u univerzalno i vidjece kako ce dalje

cudan problem fakat
koji iOS je, 9.3 je imao problema sa aktivacijom, jest da su ispravili to, al opet da nije ostao taj "zahvacen"
pinokio04

#17434 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Imam problem sa aplikacijom olx ba
Pik ba
Skida na nekom cudnom jeziku argentinskom
Skroz cudno
I nisu ti artikli iz pik a

Jel se kome slicno desava ?
I druga stvar kako da prosirim tj uplatim memoriju za icloud da prosirim. Moze li ova visa unicredit kartica !
Quaresma

#17435 Re: iPhone - All about

Post by Quaresma »

Curve wrote:
Quaresma wrote:pa garancija od applea vrijedi godinu dana, a telefon je kupljen kad je izasao, a od univerzalnog valjda dvije godine?

cudan problem fakat
koji iOS je, 9.3 je imao problema sa aktivacijom, jest da su ispravili to, al opet da nije ostao taj "zahvacen"
gledao preko strance ios basics, telefon mu je bio otkljucan do oktobra prosle godine, pise da je sad zakljucan na madjarskom vodafoneu

zar je moguce to, da telefon bude privremeno otkljucan i da se zakljuca nakon nekog vremena? ovi iz univerzalnog su mu prodali kao sim free.

a prekjučer zvao apple support, i rekli mu da je telefon otkljucan, ovde nesto nije dobro.
febo_acm

#17436 Re: iPhone - All about

Post by febo_acm »

Ne kupovati kod njih nista... Stara kineska poslovica :D
dudlov

#17437 Re: iPhone - All about

Post by dudlov »

febo_acm wrote:Ne kupovati kod njih nista... Stara kineska poslovica :D
Ne samo kod njih, nego i ostale piljare treba izbjegavati. Znam, razlika od dvije tri stoje u cijeni raju pokoleba i onda se desi nešto poput ovog navedenog problema.
dudlov

#17438 Re: iPhone - All about

Post by dudlov »

Quaresma wrote:
Curve wrote:

cudan problem fakat
gledao preko strance ios basics, telefon mu je bio otkljucan do oktobra prosle godine, pise da je sad zakljucan na madjarskom vodafoneu

zar je moguce to, da telefon bude privremeno otkljucan i da se zakljuca nakon nekog vremena? ovi iz univerzalnog su mu prodali kao sim free.

a prekjučer zvao apple support, i rekli mu da je telefon otkljucan, ovde nesto nije dobro.
Nek nosi u univerzalno i nek se oni bakću sa tim problemom
adincebic

#17439 Re: iPhone - All about

Post by adincebic »

Ja sam taj za koga je @quaresma postavio pitanje. Dakle danas sam bio kod njih i daće mi novi telefon.
Uradio sam IMEI check i vidio sam da je telefon bio otključan do 17. Oktobra prošle godine. Ni meni nije bilo jasno da se telefon može ponovo zaključat, al svaki carrier ima svoju activation policy tako da izgleda može. Kažu oni kao da im je ta kompletna narudžba takva i da nisam priv sa tim problemom, kao dobavljač ih zezno.

Meni to sve liči da oni nelegalno stiču robu pa to tuše raji, al et ko ih hebe.

Kao što rekoste, ne kupovat ništa kod govana!!!
golfiista

#17440 Re: iPhone - All about

Post by golfiista »

Pirija wrote:samo mi nisu jasni ovi sto govore da je kod 6s vidljiva kvaliteta izrade..
po meni najlosiji iphone do sada

home dugme zvuci ko da je kineski telefon
vibracija ko napad epilepsije da je dobio
vidljivsto na suncu do sad najlosija...
kad ga skopcam kablom u autu pocne da krci poslije pola sata....
pretiho kad preko bluetootha slusam muziku....

ne znam sa cime vi poredite al ovo je do sad najlosiji iphone po kvaliteti izradi....
Meni je bas super kvalitetan , ne kontam
Možda malo staklo da je jače al hajde
isx

#17441 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Lik ima ocito felerican telefon. 6S je fantazija telefon.
Pirija

#17442 Re: iPhone - All about

Post by Pirija »

ja ga poredim sa prijasnjim iphone-ima
scim ga vi poredite ?
Vertig0

#17443 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

adincebic wrote:Ja sam taj za koga je @quaresma postavio pitanje. Dakle danas sam bio kod njih i daće mi novi telefon.
Uradio sam IMEI check i vidio sam da je telefon bio otključan do 17. Oktobra prošle godine. Ni meni nije bilo jasno da se telefon može ponovo zaključat, al svaki carrier ima svoju activation policy tako da izgleda može. Kažu oni kao da im je ta kompletna narudžba takva i da nisam priv sa tim problemom, kao dobavljač ih zezno.

Meni to sve liči da oni nelegalno stiču robu pa to tuše raji, al et ko ih hebe.

Kao što rekoste, ne kupovat ništa kod govana!!!
Pa dobro eto dobices novi telefon. Ispali su fer.
seda

#17444 Re: iPhone - All about

Post by seda »

dinao wrote:Zna li neko jel postoji nacin da instaliram viber na 3gs, iOS 6.1.6 ?? Ne moze ni skype, google i mnoge druge..
instaliraj itunes na pc i onda skini sve te aplikacije na pc preko itunes ( viber, whatsapp messenger facebook etc). Kad ih skines, onda idi na appstore preko iphonea i moci ces da skines last compatible version za 3gs (ios 6.1.6.)
Ali_G

#17445 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Iskreno, kako ljudi blate univerzalno, nisam ocekivao da ti daju novi telefon. Jos ako je vakuum, godina Apple garancije, ni oni ti bolje ne bi dali:)
isx

#17446 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Pirija wrote:ja ga poredim sa prijasnjim iphone-ima
scim ga vi poredite ?
Od 3G-a sam imao sve i jedan. Kvalitetnijeg nije bilo. Mada mi je 5S dizajnom bio najbolji.
Vertig0

#17447 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Kako moze 5s biti dizajnom najbolji kad je identican dizajn kao na iphonu 5? :D
Qler

#17448 Re: iPhone - All about

Post by Qler »

Nije, ima dual tone flash nazad :D
Pirija

#17449 Re: iPhone - All about

Post by Pirija »

4s je meni bio najbolji i najljepsi iphone :)
dudlov

#17450 Re: iPhone - All about

Post by dudlov »

Pirija wrote:4s je meni bio najbolji i najljepsi iphone :)
Imao sam 4s i ljepši mi je od iphonea koji trenutno imam. :thumbup:
Post Reply