Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
normala brate

#17426 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

The 51st State wrote:Slab luther, zbrzise ga samo da otaljaju poso
Luther nikad nije bio vrh uvijek se motao tu da je iznad prosjeka, takva je ista ova 5 sezona.

Kvalitet bukvalno isti svaku sezonu.
Da je neki drugi glumac umjesto Idrisa serija bi bila ukinuta daaaavnih dana on čini seriju, a s pravim povratkom Alice dobijamo stepenicu iznad po kvalitetu nego obicno.
The 51st State

#17427 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by The 51st State »

normala brate wrote:
Luther nikad nije bio vrh uvijek se motao tu da je iznad prosjeka, takva je ista ova 5 sezona.

Da je neki drugi glumac umjesto Idrisa serija bi bila ukinuta daaaavnih dana on čini seriju, a s pravim povratkom Alice dobijamo stepenicu iznad po kvalitetu nego obicno.
Alice i jeste nosila seriju, samo lose su je u ovoj sezoni povratili.
normala brate

#17428 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by normala brate »

The 51st State wrote:
normala brate wrote:

Alice i jeste nosila seriju, samo lose su je u ovoj sezoni povratili.

Dvije sam epizode pogledao žao mi u komadu odradit sve..

Ono što sam vidio sve po starom šablonu, jedino ako je nisu ubili na kraju ( ne spojlaj ). :D
SmokingMan

#17429 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by SmokingMan »

nelle_tz wrote:
omar little wrote:o cemu vam je ta tinedjzerska?

pogledaj trailer.dobra je serija, sigurno jedna od boljih ove godine, vrijedna gledanja
Cura se ubila, ali je iza sebe ostavila 13 kaseta,i svaka od njih govori o 13 razloga ( osoba) koje su je natjerale na samoubistvo. Svaka epizoda je o drugoj osobi koja ju je natjerala ,svojim postupcima prema njoj, na samoubistvo
Eto
Sa velikom pažnjom gledam svaku epizodu,što u najmanju ruku zahtjeva i određeno "vezivanje" za protagoniste kako bi što bolje razumio njhova stanja u kojim su se našli (što je moja u običajena praksa ako mi se svidi serija ili film),i toplo bi preporučio svakome onome ko planira da u skorije vrijeme osnuje porodicu,ne samo njima,već svima,a posebice omladini.Mnogo je derpesivnija nego što se čini na prvi pogled,osim za one koji onako prelete brzo kroz epizode bez naročitog obraćanja pažnje na veoma bitne detalje,na koje inače pažnju ne obraća ni društvo u svakodnevnom životu,jer su ljudi postali manje senzibilniji (ali i sebičniji) na sve ono što događa oko njih.A da bi ironija bila veća i na ono što se događa u njihovim kućama,sa njihovom djecom koju roditellji manje više zanemaruju,a i primjetno je da danas ne postoji baš toliko čvrsta veza kao i povjerene između roditelja i djeteta...Da ne duljim,svakome ostavljam da na osnovu vlastitog iskustva donese svoj zaključak.Bilo je i suza da se ne lažemo,nije čovjekovo srce od kamena.Topla preporuka ako neko slučajno nije gledao,i nikako ne žurite...Upoznajte sebe,da bi naučili kako razumjeti i druge oko sebe.Nimalo lagana rabota... :thumbup:

Kontam da i knjigu naručim preko Amazona,hem nova hem poprilično jeftina,jednostavno imam želju da je pročitam nakon što pregledam sve epizode.
dale cooper

#17430 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

kakavdanakneiskustvu wrote:
dale cooper wrote:
Jeste. Pogledaj ASAP! :D
šta?
As Soon As Possible. ASAP ili što je prije moguće po naški, stvarno je sjajna serija. :mrgreen:
biggrin

#17431 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by biggrin »

nisam čuo za tu ASAP seriju...jel to neka komedija?
Fajcion

#17432 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Fajcion »

:lol: :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#17433 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

dale cooper wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
dale cooper wrote:
Jeste. Pogledaj ASAP! :D
šta?
As Soon As Possible. ASAP ili što je prije moguće po naški, stvarno je sjajna serija. :mrgreen:
:thumbup: :thumbup:
dale cooper

#17434 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

biggrin wrote:nisam čuo za tu ASAP seriju...jel to neka komedija?
Crna. :mrgreen:
biggrin

#17435 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by biggrin »

zanimljivo da niko ne pravi serije parodije...Salko mislim da imam hit ideju!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17436 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

je l' gled'o neko ovo "inside the real narcos"? odlučio Nedflix izmusti ovo do kraja :D
zomri

#17437 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Pregledao tri epizode Uspjeha. Ko od HBO ne očekuje odmah naše Sopranose i Wire, svidjeće mu se. Svjetlosnim godinama ispred onog sranja od Novina. Ima naravno nekih slabo motiviranih postupaka likova gdje je potreban malo veći leap of faith, ali sve u svemu dobar početak regionalne HBO produkcije :thumbup:

Otkriće je ova mala Tara Thaller :thumbup:
omar little

#17438 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

osjecam se prozvanom. :D :D imal na torentima?
video

#17439 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by video »

zomri wrote:Pregledao tri epizode Uspjeha. Ko od HBO ne očekuje odmah naše Sopranose i Wire, svidjeće mu se. Svjetlosnim godinama ispred onog sranja od Novina. Ima naravno nekih slabo motiviranih postupaka likova gdje je potreban malo veći leap of faith, ali sve u svemu dobar početak regionalne HBO produkcije :thumbup:

Otkriće je ova mala Tara Thaller :thumbup:
Puno pSuje
Dasi

#17440 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Dasi »

video wrote:Puno pSuje
Ma u citavoj seriji bespotrebno psuju i to bas socno. Gluma isto je go kurac.
omar little

#17441 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

tara thaller je ime glumice, ali joj se prigovara da puno psuje :?
zomri

#17442 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

omar little wrote:osjecam se prozvanom. :D :D imal na torentima?
navodno ima, ali nisam imao potrebe provjeravati. ima i na nekim Kodi addonima, opet navodno.
omar little

#17443 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

zomri wrote:
navodno ima, ali nisam imao potrebe provjeravati. ima i na nekim Kodi addonima, opet navodno.
hm, imaju 4 random epizode, nigdje prve i trece. prft. potrazicu jos okolo.

sta jos gledas ti? ja sam otanjila sa serijama zadnju godinu or sou, vracam se filmu. :D ovo sto kola su imitacije imitacija.
market correction sto dolazi bi to sve trebala dovest na neku zdraviju i produktivniju mjeru, mislim 3 milijarde dolara za produkciju mediokriteta i banaliteta kroz monopol vonabi medij, jebate...
omar little

#17444 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

20 mins in i JOOJ. oce ikad hrvati napraviti seriju da im likovi zvuce kao ljudska bica pa bokte vise i zagrebacka akademija dramske umjetnosti. :rol:

onaj mali tonci iz karaule, despot i otac sto masu baca na miralema zupcevica iz srednjih godina jedini ljudski zvuce. cak i uliksa ustogljavaju do iritacije ili je to nacin kako on vidi igranje hrvata, ne znam. nadam se da ce se pojaviti lucev ili/i jedan od navojaca (stariji, po mogucnosti) da ubrizgaju dozu krvi i mesa, jebenog zivota, ovom zvucnom krindzu .

ne berem, ali nikako, kako se moze proizvoditi kartonirano sranje od govora vec 25 godina, kontinuirano sranje 25 godina, nidokle im produkcija ne stize zbog toga, svi to znaju i oni opet...

i dalje gledam, nije to stvar, ali obzirom da je govor kronicna boljka hrvatske produkcije priznajem da sam se nadala da ce hbo produkcija to uspjeti popraviti. sad kad vidim da nije, moram se oglasiti. :D vizuelno je fino, sasvim pristojno izgleda plot (nazire se kuda ce i sta ce, krizanje prica se vidi vec, ali to nije nikakav problem), nije lose.
zomri

#17445 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

omar little wrote:
zomri wrote:
hm, imaju 4 random epizode, nigdje prve i trece. prft. potrazicu jos okolo.

sta jos gledas ti? ja sam otanjila sa serijama zadnju godinu or sou, vracam se filmu. :D ovo sto kola su imitacije imitacija.
market correction sto dolazi bi to sve trebala dovest na neku zdraviju i produktivniju mjeru, mislim 3 milijarde dolara za produkciju mediokriteta i banaliteta kroz monopol vonabi medij, jebate...
Isti sam ti, da nije Atlante i Americansa godina bi bila katastrofa. Onaj galopirajući feminizam se svima svidio, meni nije.
Sad gledam starije serije, repriziram Seinfelda i Curb pa ću i Sopranose akobogda. Pogledao sam nedavno malo Sopranosa na tvu - jebote u 10 minuta vidiš koja je to SERIJETINA kakve danas niko nije u stanju da napravi. Ma ni upola! Usuđujem se reć da je Golden Age odsvirao svoje.
zomri

#17446 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

omar little wrote:20 mins in i JOOJ. oce ikad hrvati napraviti seriju da im likovi zvuce kao ljudska bica pa bokte vise i zagrebacka akademija dramske umjetnosti. :rol:

onaj mali tonci iz karaule, despot i otac sto masu baca na miralema zupcevica iz srednjih godina jedini ljudski zvuce. cak i uliksa ustogljavaju do iritacije ili je to nacin kako on vidi igranje hrvata, ne znam. nadam se da ce se pojaviti lucev ili/i jedan od navojaca (stariji, po mogucnosti) da ubrizgaju dozu krvi i mesa, jebenog zivota, ovom zvucnom krindzu .

ne berem, ali nikako, kako se moze proizvoditi kartonirano sranje od govora vec 25 godina, kontinuirano sranje 25 godina, nidokle im produkcija ne stize zbog toga, svi to znaju i oni opet...

i dalje gledam, nije to stvar, ali obzirom da je govor kronicna boljka hrvatske produkcije priznajem da sam se nadala da ce hbo produkcija to uspjeti popraviti. sad kad vidim da nije, moram se oglasiti. :D vizuelno je fino, sasvim pristojno izgleda plot (nazire se kuda ce i sta ce, krizanje prica se vidi vec, ali to nije nikakav problem), nije lose.
a dobro šta sad, ja sam očekivao puno gore pa mi nije zasmetalo. poslije Novina sve valja :mrgreen:
ima plot holesa, leap of faitha koliko hoćeš ali da kažem da mi je loša - nije.

danis je car za režiju pa to malo vadi. stvarno slabo ko se može mjeriti sa njim na "ovim našim prostorima". :thumbup:
Officer Crabtree

#17447 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Officer Crabtree »

Još uvijek imaju ti Amerikanci, jesul ih makar ufatili do sad?... :roll:
zomri

#17448 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Officer Crabtree wrote:Još uvijek imaju ti Amerikanci, jesul ih makar ufatili do sad?... :roll:
završila je sad već prošle godine. možeš pretpostaviti šta je bilo :mrgreen:
omar little

#17449 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

eno, sta sam rekla! doso navojac, u ocitom vidu i liku toni soprana (super ga je skino) i u tri scene napravio vise nego svi oni skupa za sat.
zomri

#17450 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

omar little wrote:eno, sta sam rekla! doso navojac, u ocitom vidu i liku toni soprana (super ga je skino) i u tri scene napravio vise nego svi oni skupa za sat.
Imaš i Lučeva poslije. Odudaraju Uliks, Navojec, Lučev i tako te iskusnjare.
Ova mala Tara isto dobro glumi za jednu priučenu glumicu bez akademije :thumbup:
Post Reply