SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
emmahill

#17426 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

BJB wrote:
MissD wrote:http://klix.com/view.php?pic=311wa4n ... I69mZhSgSx

Ne znam kako sliku da zalijepim :o
Caramel ili Medium Ash ili Soft Brown, a Soft Brown a ne bi fulila ni sa Medium brownImage
ImageImage
Ne znam, vidi sta ti ostale sminkerice kazu..pogledaj sto je moguce vise slika zena koji imaju ten slican tvom, boju kose slicnu tvojoj kosi, obrve slicne tvojima..
Ja sam konacno nasla svoju nijansu i Dipbrow pomade- soft brown, i brow wiz-a - soft brown ili medium brown.
I ako nemas laganu ruku nemoj ni slucajno kupovati dip brow pomade, vec iskljucivo brow wiz..
Ja glasam za Caramel ili Medium Ash... Dipbrow je stvarno tricky ta raditi jer se lako da pretjerati, pogotovo jer imam najtamniju nijansu, ali je nezamijenjiv kod precupanih obrva.
Ductus Holedocus

#17427 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ductus Holedocus »

Da ne zna ko slucajno,koje pudere koristi aida đapo ? :D
Nisrin

#17428 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 26/11/2015 02:02, edited 1 time in total.
Michun

#17429 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

muhanata

#17430 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by muhanata »

nenene wrote:emmahill, joooj, hvala vam! A reče mi danas neko da ima i u Frizerlandu, ali ne znam, ne odgovaraju na poruku.. :-) Ja bih radije ako ima negdje sa samo pokupim, da ne naručujem poštom.. SA je u pitanju.

Ima 100% u Frizerlandu, bile su od 6 KM pa na gore, ne znam zašto ne javljaju, meni su se uredno javili, samo mi Dobrinja nije baš usput. Al' u svakom slučaju kad "gori" bolje nego čekati online. A Ardel su zaista najbolje umjetne trepavice :thumbup:
Angel_of...

#17431 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Angel_of... »

Cure molim vas, dajte mi prijedlog za neku finu smedju olovku (da baca na crveno:S) :-D
I za neku finu sjenu, e sad ne znam objasniti boju, ali da probam:D Boja je izmedju smedje i ljubicaste, mat :-D Drogerijski rang oboje :-)
nenene

#17432 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nenene »

muhanata wrote:
nenene wrote:emmahill, joooj, hvala vam! A reče mi danas neko da ima i u Frizerlandu, ali ne znam, ne odgovaraju na poruku.. :-) Ja bih radije ako ima negdje sa samo pokupim, da ne naručujem poštom.. SA je u pitanju.

Ima 100% u Frizerlandu, bile su od 6 KM pa na gore, ne znam zašto ne javljaju, meni su se uredno javili, samo mi Dobrinja nije baš usput. Al' u svakom slučaju kad "gori" bolje nego čekati online. A Ardel su zaista najbolje umjetne trepavice :thumbup:
E super, hvala ti puno, idem ovih dana da vidim! Ma, trebat će mi sad i nemam kad čekati dostavu, a da su najbolje, najbolje su! :wink:
Partizzanka

#17433 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

angel of...

mislim da je nijansa koju trazis - mullberry i trebale bi je imati manje vise sve drogerijske marke probaj malo iscackati u dm/cm -u
[Emma]

#17434 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by [Emma] »

Je li neka dobila ovih dana neki poklon u dm-u? Danas kupila farbu i rumenilo i dođem na kasu, govori mi teta ovo je za vas. Ja kontam nešto bezveze kad ono Loealovo ulje za sunčanje i Syos četka za kosu. Poslije mi bilo krivo što nisam pitala razlog poklona, jesam li kupila nešto što sam trebalaa ili je Božić ili zna li neko? Baš me kopka :mrgreen:

Iii odakle je najpovoljnije naručiti sleek? Na njihovoj stranici su cijene ok, ali je poštarina besplatna tek na narudžbe iznad 80$.
badalpur

#17435 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by badalpur »

Treba mi set za konturiranje. Mjesecima trazim po nasim drogerijama, ali bezuspjesno. Jel' ima neko preporuku al' da nije high end, ne daje mi sad previše para za nešto što ću koristiti povremeno.
galamdzinica

#17436 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Ja sam čula da je sleek contour kit dobar, ako ti se da naručivati. Od skupljih smashbox contour kit i naravno anastasia.
prettyberry

#17437 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by prettyberry »

Ja imam sleek contour kit i bas sam zadovoljna. Evo imam ga od aprila i jos mu se dno ne vidi.. Contour kit je nekih $13 sa dostavom. Sada sleek ima opciju paypal placanja, tako da je sigurnije. Ako ti se ne da narucivat iz inostranstva mozes NYX taupe rumenilo,ono je odlicno za konturisanje.. :-D
emmahill

#17438 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Angel_of... wrote:Cure molim vas, dajte mi prijedlog za neku finu smedju olovku (da baca na crveno:S) :-D
I za neku finu sjenu, e sad ne znam objasniti boju, ali da probam:D Boja je izmedju smedje i ljubicaste, mat :-D Drogerijski rang oboje :-)
Za olovku Flormar ili Catrice, zavisi da li tražiš svjetliju ili tamniju.
emmahill

#17439 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

[Emma] wrote:Je li neka dobila ovih dana neki poklon u dm-u? Danas kupila farbu i rumenilo i dođem na kasu, govori mi teta ovo je za vas. Ja kontam nešto bezveze kad ono Loealovo ulje za sunčanje i Syos četka za kosu. Poslije mi bilo krivo što nisam pitala razlog poklona, jesam li kupila nešto što sam trebalaa ili je Božić ili zna li neko? Baš me kopka :mrgreen:

Iii odakle je najpovoljnije naručiti sleek? Na njihovoj stranici su cijene ok, ali je poštarina besplatna tek na narudžbe iznad 80$.
Mislim da je i sa poštarinom u biti najjeftinije sa njihove stranice naručiti, izađe poštarina nekih 5-6 dolara. Ja kad sam naručivala contour kit i dvije palete bila je akcija -25% i bila mi je besplatna poštarina zbog potrošenih 30 i nešto dolara.
emmahill

#17440 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

I još da se izjasnim za Sleek contour kit, u biti nije pravi contour kit. Za mene lično je konturiranje naglašavanje svjetlijih i tamnijih područja na licu, očima, usnama, bilo gdje šminkom ili bojama različitog tonaliteta, ali po nekom standardiziranom šminkerskom pojmu Sleekov contour kit nije to što kaže da jeste nego je u biti kombinacija rumenila, shimmerastog highlightera i bronzera. Bronzer je stvarno neutralan i maslinast, nimalo narandžast pa ako se ne pretjera komotno se može koristiti kao kontur jagodica, dok highlighter u kitu nije highlighter za konturiranje pošto je shimmerast pa samim time ne "posvijetljuje" određene dijelove lica nego služi da "hvata" svjetlost (refleksija shimmerastih čestica).

Sad, što se preporuka tiče, neko gore napisa Smashbox, čula sam i čitala preporuke, zatim Inglot kontur puderi koje i ja imam u koferu, ali ne sve nijanse, samo jedna je pravi kontur, druga koja je toplija može i kao kontur i bronzer, te mat highlight, MUFE (Make Up For Ever) koji imaju prave kontur i highlight setove, te Kevyn Aucoin Sculpting puder kojeg pokušavam nabaviti jer mi se čini da je nešto najbolje što postoji u te svrhe na tržištu. Kao što sam rekla, koristi Inglot kad šminkam, a na sebi NYX Taupe koji je isto odlična solucija za svjetliji ten.

I da prokomentarišem Anastasiin kontur kit, bio mi je na wishlisti ali sam odustala nakon nekoliko pročitanih komentara na temu kontura i highlighta i povezanosti sa teorijom boja. Kontur i highlight nijanse bi uvijek trebale imati crni i bijeli (pod)ton, dok Anastasiini puderii imaju maslinasti, žuti, narandžasti i sl. te su u biti više bronzeri. Uopže nema sivkastih nijansi, da ne pričam za nijanse za crnce koje uopće nemaju kontur pudere za plavi podton .Zaključak: proizvod za komercijalno tržište :( Malo mi je žao pošto mi se Anastasiin rad oko obrva čini podobro teorijski potkovan, ali kad sam preračunala neke stvari, kontur puderi su im fail.
galamdzinica

#17441 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Emma objasnila stručno :thumbup:

Ja za konturisanje koristim burberry earthy blush, i po swatchevima vidim da je jako sličan sculpting powderu.. Ja nisam ekspert, pa ne znam objasniti kao Emma, ali značajno su mi "urezaniji" obrazi kad ga koristim i nema apsolutno nikakve narandžaste nijanse. Highlightam sa touche eclat, shimmer ne volim. Mislila sam uzeti mary lou manizer, ali pročitah da je baš šajni pa se kanih ćorava posla. :)
galamdzinica

#17442 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

Emma, jesi vidjela od make up revolution što su izbacili dupes za hourglass ambient lights? Haj ih naruči pa nam kaži vrijede li da ih i mi uzmemo :D
emmahill

#17443 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

galamdzinica wrote:Emma, jesi vidjela od make up revolution što su izbacili dupes za hourglass ambient lights? Haj ih naruči pa nam kaži vrijede li da ih i mi uzmemo :D
Vidjela sam :D Oću uzeti i javiti, samo dok se dokopam sredstava jer sam bankrotirala sa budžetom sa šminku. Uzela sam posljednje Kryolan Supracolor i u Ivory nijansi, to je definitivno najsvjetlija topla nijansa ikad, oduševljena sam.
Za Touche Eclat mi je rečeno da je najgora investicija ikad, bačene pare, citiram prijateljicu, a gledala sam kod Martine sa Beauty&Mess da hvali Clarins illuminator, da je bolji od TE-a.
manekenka u penziji

#17444 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

Emmahill, moze li link na blog?

Hvala! :kiss:

(moze i u pp)
emmahill

#17445 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

manekenka u penziji wrote:Emmahill, moze li link na blog?

Hvala! :kiss:

(moze i u pp)
Saljem u pp :)
galamdzinica

#17446 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by galamdzinica »

emmahill wrote:
galamdzinica wrote:Emma, jesi vidjela od make up revolution što su izbacili dupes za hourglass ambient lights? Haj ih naruči pa nam kaži vrijede li da ih i mi uzmemo :D
Vidjela sam :D Oću uzeti i javiti, samo dok se dokopam sredstava jer sam bankrotirala sa budžetom sa šminku. Uzela sam posljednje Kryolan Supracolor i u Ivory nijansi, to je definitivno najsvjetlija topla nijansa ikad, oduševljena sam.
Za Touche Eclat mi je rečeno da je najgora investicija ikad, bačene pare, citiram prijateljicu, a gledala sam kod Martine sa Beauty&Mess da hvali Clarins illuminator, da je bolji od TE-a.
E svašta, meni je touche eclat odličan, ali baš u formi highlightera. Kao concealer nije definitivno, a većina ga tako naziva. Ne odgovara svima isto, hvala Bogu :D Sjetih se da me je jednom u douglasu našminkala sa benefit high beam, taj je krasan. Ne sjećam se što ga ne kupih, vjerovatno budžetske prirode :D burberry fresh glow primer je meni lično najljepše što sam testirala u rangu glow primera/highlightera.
AAmilaAA

#17447 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by AAmilaAA »

Ja kupila sminku vrijednosti 50$,ovi nasi mi ocarinili 39 km :(,je li to inace tako? :/
otherside

#17448 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by otherside »

meni su isto ocarinili preko 40 km (vrijednost narudzbe bila oko 100km).
doduse, ja sam narucila sa jagodice pa su mi sve troskove poreza i carine vratili.
BJB

#17449 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

AAmilaAA wrote:Ja kupila sminku vrijednosti 50$,ovi nasi mi ocarinili 39 km :(,je li to inace tako? :/
Nije, meni su znali proci paketi vrijednosti preko 150 bez marke carine.. Posrecilo se :D
Da mi je jos naci neku fintu za parfeme :D Ako iko zna neku fintu da parfemi prodju bez carine i pdv-a, nek ne bude sebican i nek kaze na pp :D
Ko da zivimo u najgoroj zabiti na svijetu, u radnjama napucaju cijene duplo pa jos malo, a parfemi k'o da su vode dosipali..
emmahill

#17450 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by emmahill »

Kad smo kod parfema, dobila sam Burberry Brit Rythm EDT tester u Inoma parfimeriji kad sam kupovala Estee Lauder pudere, majko mila kako je to savršeno *_*
Post Reply