Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nepouzdan portal, jebi ga. Da ne bude ko što su Sinana ubili, a lik živ.
a što je nepouzdan
samo njih pratim
Po meni je nepouzdan, jedini su oni objavili da su našli tijelo, faktor prikazuje snimke nekog izvlačenja i spuštanja čamca, klix i avaz ništa.
Plus vijest od 2 rečenice je nepotpuna, i samim tim nepouzdana
meteorit135531 wrote:Na stranu mahalanje, ali zvanicna verzija price koja je pustena za javnost da je momku pozlilo i da je otisao da povraca pored Miljacke je toliko suplja da djeca u vrticu bi se zapitala je li se to zaista desilo...
Po onome kako sam ja čuo, vrlo blizu istine, s tim da navodno nije izašao vani da povraća već iz drugog razloga pa je vani počeo povraćati...
liaar wrote:
Po meni je nepouzdan, jedini su oni objavili da su našli tijelo, faktor prikazuje snimke nekog izvlačenja i spuštanja čamca, klix i avaz ništa.
jesi mislio općenito nepouzdan ili samo u konrektnom slučaju???
oni su 150. po redu posjećena stranica-portal i dobro kotiraju u BiH
sumnjam da bi se zezali s popularnošću jer to donosi keš
onako mislim da su relativno neutralni u svoj ovoj političkoj frtutmi mada su u posljednje vrijeme zbog haaga počeli dosta zaokretati
Prvo su objavili da je nađeno tijelo i da je istraga završena. Kad je faktor objavio da nije, da FCUZ demantira, onda su i oni to objavili, pa onda na kraju obrisali obje vijesti.
liaar wrote:
jesi mislio općenito nepouzdan ili samo u konrektnom slučaju???
oni su 150. po redu posjećena stranica-portal i dobro kotiraju u BiH
sumnjam da bi se zezali s popularnošću jer to donosi keš
onako mislim da su relativno neutralni u svoj ovoj političkoj frtutmi mada su u posljednje vrijeme zbog haaga počeli dosta zaokretati
drugi profil wrote:Ronilac govori sa aspekta spašavanja i mogućnosti da preživiš pad u rijeku. S tog aspekta Miljacka možda nije bila toliko opasna prije gradnje kaskada.
Ali je zato bila opasna za svoje obale, korito, mostove.
Pa mislim hajmo prosto razmisljati sta se dobije kad grune vodeni talas brzinom od stotinjak km/h koliko bi se zalaufala u vrijeme bujice sljevajući se sa planina. Tu energiju sad hvataju ovi virovi i troše je u centrifugi. Zato je na tim mjestima opasnija nego inače, a na ostatku korita je skoro bezopasna. Mostovi su sigurni, obale su sigurne.
Odličan post
Rijeka je prije bila manje opasna za ljude, ali zato štetnija po okolinu (obale, korito i mostove). S obzirom da se nikada nije mogla koristiti u sportsko-rekreativne svrhe, napravljene su ove kaskade da se smanji njena šteta po okolinu. Eh sad zaštitu ljudi treba provesti na drugi način, a ne kroz uklanjanje kaskada..
Evo jedna snimka kako plitka Miljacka topi i gura na dno jedno stablo, a da jednog covjeka ne uspije potopiti..
A covjek bi mogao da samo kaze da je Miljacka jedan bezopasni potok..
Evo sta te kaskade rade, tacno se vidi na ovom primjeru.
Potraga se nastavlja.
13:00 - Spasioci trenutno pretražuju korito rijeke Bosne u području Rajlovca nakon što su pratili i pretraživali Miljacku cijelim tokom do uljevanja u Bosnu.
16:00 - Spasioci su nakon cjelodnevne pretrage došli do ulaza u Visoko, te završavaju pretragu za danas. Sutra se pretrage dalje nastavlja.
Gorskla sluzba spasavanja
Primjer opreme potrebne za pretraživanje
Tokom pretrage terena došlo je i do nesreće. Nemirna rijeka Bosna prevrnula je čamac s rafterima FUCZ koji su na svu sreću prošli bez ozbiljnijih povreda.
"Naši ljudi su zaista obučeni za ovakve akcije i opremljeni su maksimalno za ovaj posao, ali nesreće se događaju. Na svu sreću, sve je prošlo bez posljedica, ali navikli smo na takve rizike u ovom poslu", dodao je Spahović.
drugi profil wrote:Ronilac govori sa aspekta spašavanja i mogućnosti da preživiš pad u rijeku. S tog aspekta Miljacka možda nije bila toliko opasna prije gradnje kaskada.
Ali je zato bila opasna za svoje obale, korito, mostove.
Pa mislim hajmo prosto razmisljati sta se dobije kad grune vodeni talas brzinom od stotinjak km/h koliko bi se zalaufala u vrijeme bujice sljevajući se sa planina. Tu energiju sad hvataju ovi virovi i troše je u centrifugi. Zato je na tim mjestima opasnija nego inače, a na ostatku korita je skoro bezopasna. Mostovi su sigurni, obale su sigurne.
Odličan post
Rijeka je prije bila manje opasna za ljude, ali zato štetnija po okolinu (obale, korito i mostove). S obzirom da se nikada nije mogla koristiti u sportsko-rekreativne svrhe, napravljene su ove kaskade da se smanji njena šteta po okolinu. Eh sad zaštitu ljudi treba provesti na drugi način, a ne kroz uklanjanje kaskada..
Moram te samo ispraviti.....poslije drugog svjetskom rata bila su takmicenja u kajacima i lovila se riba te kupalo nizvodno od Marin Dvora. Moj otac je bio jeda od onih koji je cak osvajo i prva mjesta
meteorit135531 wrote:Evo jedna snimka kako plitka Miljacka topi i gura na dno jedno stablo, a da jednog covjeka ne uspije potopiti..
meteorit135531 wrote:Evo jedna snimka kako plitka Miljacka topi i gura na dno jedno stablo, a da jednog covjeka ne uspije potopiti..
a šta će nam ovi kurci od kaskada? ima l' ko stručan?
Bilo je par postova o kaskadama. Uglavnom, kako je Miljacka planiska rijeka, odnijela bi i mostove i korita svojom snagom. Neko je i naveo da se to desilo nekad ranije.
Zamisli sad Miljacku bez slapova onih, u proljeće kad se sav snijeg istopi i krene prema koritu. A kaskade su napravljene da voda kad dođe tu, polomi tu silu vode i tehnički ona na novo kreće od tih kaskada. Koliko toliko pomažu, ali nisu napravljene kako Bog zapovijeda, tako da ako bi neko i upao, bilo bi kao u centrifugi, što se vjerovatno i desilo momcima.