problem muslimana nije u moskvi.....problem muslimana je u rijadu.....ujedinis te tvoje.... pa pravac saud porodica.......ali treba dosta vode da protekne da skontas da buducnost muslimana nije u bradatim iz 6tog vijeka.Howitzer wrote:Ruse treba stavit da izaberu jedno od dvoje:
Da se povuku i ostave Asada i prekinu da vrše zločine nad civilima Sirije ili
... da dobiju za neprijatelje sve muslimane svijeta pa da im majčicu rusiju razderemo ko mačku u hiljadu komada i da učimo nešto novo iz geografije, napokon.
Sirija vol. 2
-
hillbill
#17426 Re: Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#17427 Re: Sirija vol. 2
Anadolija: 29 pripadnika YPG-a poginulo u turskom granatiranju sjeverne okoline Haleba.
-
hillbill
#17428 Re: Sirija vol. 2
savo...... pa ti to prizeljkujes i podrzavas....kakvisu to novi momentisarajevoxxxx wrote:Egipat protiv saudijske kopnene intervencije u Siriji.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 2298152044
Šta kažu sukob šiita i sunita hehe
- arzuhal
#17429 Re: Sirija vol. 2
Smijem se što si napisao islamski lider što je, priznat ćeš i sam ako si poštenKikibombona wrote:Covjek je eliminisao najvecu prijetnju islamskom svijetu, teroristicku skupinu Muslimansko bratstvo. Ihvanijska ideologija je neuporedivo opasnija od selefijske. Ihvanije su fleksibilnije, imaju pricu za znatno veci broj muslimana. Da su ovladali Egiptom, drzavom gdje je ihvanijska ideologija nastala, nema nikakve sumnje da bi se sirili dalje. Imali bi podrsku islamisticke AKP koja je ideoloski veoma bliska ihvanijama. Cim su dosli na vlast poceli su poklapati sve institucije, proglasavati dzihad u Siriji, gdje su isto tako imali namjeru uz pomoc Turske sirijske ihvanije dovesti na vlast. Na srecu, egipatski narod je prepoznao veliku prijetnju i svojim buntom natjerao Sisija da budale skine sa vlasti. Slomljena im je kicma. Porazeni su za sva vremena.arzuhal wrote:Kikibombona wrote: Najnormalniji islamski lider danasnjice.![]()
![]()
Najbolji intervju sa jednim drzavnikom koji sam procitao!Abdel Fatah al-Sisi: "Dilema između bivšeg predsjednika Morsija i naroda proizašla je iz ideologije i koncepta države Muslimanke Braće. Oni su krenuli uređivati zemlju na temelju obnove islamskog religijskog carstva. To je rezultiralo time da Mohamed Morsi više nije bio predsjednik svih Egipćana već je predstavljao samo svoje sljedbenike i pristaše".![]()
http://www.advance.hr/vijesti/u-prvom-i ... aboraviti/
- sunceKOtepsija
#17430 Re: Sirija vol. 2
Bahceli- bez odluke parlamenta ici u rat znaci da je drzava propala
Kilicdaroglu-Protivimo se svakoj odluci koja moze uvuci Tursku u rat. Kilicdaroglu je optuzio vladu predvodenu Davutogluom da podrzava teroristicko dzihadisticke skupine u Siriji.
Kilicdaroglu-Protivimo se svakoj odluci koja moze uvuci Tursku u rat. Kilicdaroglu je optuzio vladu predvodenu Davutogluom da podrzava teroristicko dzihadisticke skupine u Siriji.
-
Kaligula I
#17431 Re: Sirija vol. 2
...ma jasno čovječe, a sve zato što tek Amerima ne ide u prilog svjetski, potencijalno nuklearni rat, jer bi, upravo, ona njime mogla i najviše izgubit...Amerima i njihovim saveznicima je propao blic krig, prije svega zahvaljujući volji sirijskog naroda...da nije bilo te volje, Siriju ne bi spasilo sto Rusija, sto Irana i hiljadu Hezbolaha...veliki kriminalni, bliskoistočni master plan Amerike, Turske, KSA i cionista je na najvećoj probi od početka rata...propala im ideja o zamjeni nacionalni monarha predstavnicima MB...naravno, oni u hodu traže 'lijeka' svojoj 'bolesti', ali 'smrt' je neumoljiva...bogoljub wrote:Dakle, po svemu sudeći ni međunarodni ni regionalni akteri 'sirijske priče' nemaju namjeru ulaziti u otvoreni oružani sukob, pogotovo ne u kopnenu intervenciju. Iz toga proizilazi da će SAA nastaviti svoje operacije u Halepu, uz podršku ruske avijacije s ciljem konačnog sloma terorističkih skupina, naravno ostavljajući uvijek dovoljno prostora da se predaju. Čini se da će iz sirijskog rata kao pobjednici ipak izaći Sirija , Rusija i Iran, dok se Zapad sada pokušava oprati od sramote organizujući diplomatske mirovne pregovore.
- Co0l
#17432 Re: Sirija vol. 2
Kakva kolosalna glupost.Challenger__ wrote:Izuzetno opasna retorika koja, u osnovi, dolazi iz Izraela i njegovog satelita Turske, a zbog njihovih pretenzija u regiji. Zanimljivo je da svi simpatizeri terorista, aka "sirijske opozicije" pričaju ovu opasnu priču a ne vide da se sa osporavanjem bliskoistočnih država i relativizacijom njihovih granica indirektno osporava i Bosna i Hercegovina.japin_mutapi wrote:sve države u regionu, osim irana i turske, su vještačke tvorevine
Ni za koji *urac niste.
- Challenger__
#17433 Re: Sirija vol. 2
+1Kaligula I wrote:...ma jasno čovječe, a sve zato što tek Amerima ne ide u prilog svjetski, potencijalno nuklearni rat, jer bi, upravo, ona njime mogla i najviše izgubit...Amerima i njihovim saveznicima je propao blic krig, prije svega zahvaljujući volji sirijskog naroda...da nije bilo te volje, Siriju ne bi spasilo sto Rusija, sto Irana i hiljadu Hezbolaha...veliki kriminalni, bliskoistočni master plan Amerike, Turske, KSA i cionista je na najvećoj probi od početka rata...propala im ideja o zamjeni nacionalni monarha predstavnicima MB...naravno, oni u hodu traže 'lijeka' svojoj 'bolesti', ali 'smrt' je neumoljiva...bogoljub wrote:Dakle, po svemu sudeći ni međunarodni ni regionalni akteri 'sirijske priče' nemaju namjeru ulaziti u otvoreni oružani sukob, pogotovo ne u kopnenu intervenciju. Iz toga proizilazi da će SAA nastaviti svoje operacije u Halepu, uz podršku ruske avijacije s ciljem konačnog sloma terorističkih skupina, naravno ostavljajući uvijek dovoljno prostora da se predaju. Čini se da će iz sirijskog rata kao pobjednici ipak izaći Sirija , Rusija i Iran, dok se Zapad sada pokušava oprati od sramote organizujući diplomatske mirovne pregovore.
- Co0l
#17435 Re: Sirija vol. 2
U medjuvremenu,Rusi postuju dogovoreno primirje,istovremeno nastavljajuci borbu protiv terorista:
Ruski avioni nastavljaju bombardirati naselja u Halepu: Poginulo najmanje deset civila
- bogoljub
#17436 Re: Sirija vol. 2
Turska nastavlja granatiranje Sirije, nakon Washingtona i Pariz poziva Ankaru da prestane, Damask potvrdio kako je i vojska meta, Obama i Putin razgovarali telefonski 
U izjavama se ne navode svi detalji razgovora, no može se pretpostaviti da su mišljenja nas forumaša sa klixa razmatrana do u detalje
U izjavama se ne navode svi detalji razgovora, no može se pretpostaviti da su mišljenja nas forumaša sa klixa razmatrana do u detalje
Last edited by bogoljub on 14/02/2016 20:15, edited 1 time in total.
- Čitalac
#17437 Re: Sirija vol. 2
Kurdi tvrde da sada kontrolišu četvrtinu grada Tel Rifat.
-
Kaligula I
#17438 Re: Sirija vol. 2
...pa to je ono čime sam ja i frapiran u ovoj sirijskoj priči...meni je nezamislivo da se jedan Bosanac, bez obzira na naciju i vjeroispovjest, stavlja na onu stranu sirijsko rata čije ideje, dakle na indirektan način, dovode u pitanje postojanje i same BiH...ja sam mišljenja da su multinacinalne, multivjerske, multikultiralne i ine multi države prijeka potreba čovječanstva i da bi one, kao oaza suživota, mira i slobode, trebale biti zaštičene posebnim međunarodnim zakonima...Challenger__ wrote:Izuzetno opasna retorika koja, u osnovi, dolazi iz Izraela i njegovog satelita Turske, a zbog njihovih pretenzija u regiji. Zanimljivo je da svi simpatizeri terorista, aka "sirijske opozicije" pričaju ovu opasnu priču a ne vide da se sa osporavanjem bliskoistočnih država i relativizacijom njihovih granica indirektno osporava i Bosna i Hercegovina.japin_mutapi wrote:sve države u regionu, osim irana i turske, su vještačke tvorevine
Ni za koji *urac niste.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#17439 Re: Sirija vol. 2
https://twitter.com/qndlvrt_0/status/698924572213690368sarajevoxxxx wrote:Anadolija: 29 pripadnika YPG-a poginulo u turskom granatiranju sjeverne okoline Haleba.
https://twitter.com/parat99/status/698854312424906752
https://twitter.com/kurdistannews24/sta ... 5819968512
Ja, ja, ja... sve YPG borci...ili u tvom stilu "turske djecoubice" ???
- Čitalac
#17440 Re: Sirija vol. 2
Potresan tekst o sudbini sirijskog policajca koji je mesecima komunicirao sa dopisnicima New York Timesa.
Ubijen je u Palmiri.
Ubijen je u Palmiri.
http://www.nytimes.com/2016/02/15/world ... world&_r=0There’s nothing called ‘with’ or ‘against’ Bashar,” he explained, referring to the president. “There’s something called patriotism, nationalism, loyalty — something called ‘we are Syrians and we should defend our nation.’ You are either with the state or with the terrorist groups.”
-
Kaligula I
#17441 Re: Sirija vol. 2
RepublikanskaGarda wrote:Saudijski ministar vanjskih poslova, Adel al Huber: Ukoliko mirovni pregovori u Munchenu propadnu Bashar al-Assad bi trebao odstupiti, a ako ne odstupi treba ga ukloniti silom i Saudijska Arabija, zajedno sa saveznicim je to spremna napraviti. Na kraju je dodao: Bashar al Assad je slab i bliži mu se kraj.
...opet se vraćam na ovog ministra...pitam se šta bi to Sirija izgubila, a Saudija dobila, smjenom Assada nekim drugim sekularnim vođom?...ne bi ništa, jer bi sve ostalo na svome mjestu...dakle, ipak, njima ne smeta Assad nego Sirija, cjelovita Sirija, a priča o 'krvavom diktatoru' je paravan za podle ciljeve svjetske, prije svega bliskoistočne, političko-korporacijske-vojnoindustrijske mafije...
- Challenger__
#17443 Re: Sirija vol. 2
- "neidentifikovani" komandosi ušli iz Turske prema Azazu:
Znači sa posredne (proxy) na neposrednu agresiju. Mašala.#BreakingNews Eyewitnesses: Between 20-24 highly equipped Commandos fighters spotted in two groups along the #Syria|n rebels around #Azaz
-
handžar88
#17444 Re: Sirija vol. 2
Turkish sources claims that #Turkish Tanks entered #Syrian Rebel Hold Ground.
-
haos1
#17445 Re: Sirija vol. 2
155mm samohodna haubica T-155 Fırtınahandžar88 wrote:cime ovo udaraju kurde?
https://en.wikipedia.org/wiki/T-155_F%C4%B1rt%C4%B1na
-
handžar88
#17446 Re: Sirija vol. 2
@haos
@Chelli eto haman i tenkovi su usli
@Chelli eto haman i tenkovi su usli
- vivaldi
#17447 Re: Sirija vol. 2
@ chelli jesi nesto razocaran irancima ili sam ja pogresno skonto?
- kamen spoticanja
#17448 Re: Sirija vol. 2
Turci navode da je 10 F 16 aviona danas djelovalo iznad sirijske teritorije
tenkovi su navodno presli granicu
tenkovi su navodno presli granicu
- Challenger__
#17449 Re: Sirija vol. 2
Ma jok, zezao sam se.vivaldi wrote:@ chelli jesi nesto razocaran irancima ili sam ja pogresno skonto?
- rat i sudbine ljudske...

Meet Anas, a Journalist from Aleppo. He died today covering the war in his country and today was his birthday #Syria
- nixon69
#17450 Re: Sirija vol. 2
Njima su stvari pocele da idu niz brdo poslije gubitka Krima.Kaligula I wrote:Amerima i njihovim saveznicima je propao blic krig
Vec par stotina godina se vodi bitka oko toga da Krim otmu od Rusije i da im ne dozvole izlaz na Crno More.
Sad kad su izgubili Krim,malo teze ce im ici planovi o otimanju Sibirskog bogatstva.