Zašto pljuvati ... Samo prekrižiš.StupskaBitanga wrote:Bansky javi seVjecitiStudent wrote:Iznevjereni članovi i simpatizeri, hoće li se iko zaletiti da ih pljune?
Demokratska fronta Željko Komšić
- Banksy
#17426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- JThomas
#17427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
realno - svejedno je.Banksy wrote:Par ministarskih mjesta + statiranje u kukuruzu + potop stranke.JoseMujica wrote:
vego bih molio Banksy da nam malo oči otvori da ne bih svjetlost zvali mrakomili ne do bog ulogu DF smatrao statiranjem u kukuruzu
![]()
Jedino pitanje je da li se radi o postizbornim grandioznim glupanima ili o predizbornim banditima ... I ne znam šta je gore.
ja ovo neću suditi po bilo kakvim principima, nego po krajnjim rezultatima - ali mislim i prognoziram da će biti katastrofalni.
-
Marko Zarko
#17428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A što dozvoliste da SDA pobijedi na izborima...tako su svi žestoki na ovom forumu, bujrum uključite tu silnu pamet i animirajte ljude da izađu u većem broju na izbore.
-
StupskaBitanga
#17429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
JThomas wrote:realno - svejedno je.Banksy wrote:Par ministarskih mjesta + statiranje u kukuruzu + potop stranke.JoseMujica wrote:
vego bih molio Banksy da nam malo oči otvori da ne bih svjetlost zvali mrakomili ne do bog ulogu DF smatrao statiranjem u kukuruzu
![]()
Jedino pitanje je da li se radi o postizbornim grandioznim glupanima ili o predizbornim banditima ... I ne znam šta je gore.
ja ovo neću suditi po bilo kakvim principima, nego po krajnjim rezultatima - ali mislim i prognoziram da će biti katastrofalni.
Naravno da će biti katastrofalni kad su ljudi poput Selmana direktori Razvojne banke
-
almir90
#17430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jesu i našli koga za premijera, čovjeka koji je dobio otkaz u CIMOS-u radi kriminala.skupljac_zeljeza wrote:
Fadil Novalić je bio planiran za premijera Federacije, bar što se moglo izvući iz nastupanja na FTV i TV1. Možda ga prebace tamo.
Meni se ove koalicije ne sviđaju, šta će biti, vidit ćemo. Slažem se sa Alfonsom, kao i njega, i mene samo privreda zanima, i jačanje iste.
- skupljac_zeljeza
#17431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Možeš to objasniti pošto ja imam drugačiji info? Šta mu se pripisuje kao kriminal?almir90 wrote:Jesu i našli koga za premijera, čovjeka koji je dobio otkaz u CIMOS-u radi kriminala.skupljac_zeljeza wrote:
Fadil Novalić je bio planiran za premijera Federacije, bar što se moglo izvući iz nastupanja na FTV i TV1. Možda ga prebace tamo.
-
almir90
#17432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koliko ja znam, privatna firma registrovana na ženu koja je radila u sklopu CIMOS-a, služila je za pranje firminog novca, došli vlasnici slovenci, dobio nogu iz firme.skupljac_zeljeza wrote:
Možeš to objasniti pošto ja imam drugačiji info? Šta mu se pripisuje kao kriminal?
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#17433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nevjerovatno tužno ali 100 % tačno.JoseMujica wrote: i bome nađe Don Neonko kurban za 2018-tu![]()
![]()
- skupljac_zeljeza
#17434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pitaj radnike Cimosa koliko si blizu istine. Ni pedalj.almir90 wrote:Koliko ja znam, privatna firma registrovana na ženu koja je radila u sklopu CIMOS-a, služila je za pranje firminog novca, došli vlasnici slovenci, dobio nogu iz firme.skupljac_zeljeza wrote:
Možeš to objasniti pošto ja imam drugačiji info? Šta mu se pripisuje kao kriminal?
http://novovrijeme.ba/fadil-novalic-pon ... -u-cimosu/
-
almir90
#17435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ta firma ide u stečaj, već se priča o njenoj prodaji. Što se radnika tiče, ti kao radnik normalno da ćeš biti zadovoljan kad imaš dobru platu u svim uslovima, ono kad ima posla, dobro je, ali i kad nema posla, ti i dalje primaš jaka primanja, tebi dobro, briga te što firma ide u minus i stečaj. I tako nakon određenog vremena dobiješ: Ditu, Konjuh i tako te, pa će oni narednih godina da sjede i čekaju nekakvo čudo, a ono se neće desiti.skupljac_zeljeza wrote:
Pitaj radnike Cimosa koliko si blizu istine. Ni pedalj.
http://novovrijeme.ba/fadil-novalic-pon ... -u-cimosu/
- sabina1
#17436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nevjerovatno tužno ali 100 % tačno.JoseMujica wrote: i bome nađe Don Neonko kurban za 2018-tu![]()
![]()
Alfons Kauders wrote: Da.
DF-u se trebamo zahvaliti za narednih osam godina vladavine SDA.
Doduse, SDP je zasluzan za ovaj ciklus, ali DF ce biti direktno odgovoran ucesce SDA u vlasti 2018-2022.
Bog te jebo sad kad vidim godine... 2022... Pa do tada ce iza sebe imati 30 od mogucih 32 godine na vlasti.Komunisti su bili na vlasti 45 godina - po svemu sudeci SDA ima dobre sanse da ih pretekne.
![]()
Doduse komunisti su u tih 45 godina napravili drzavu, ali eto, ako damo SDA jos 20tak godina, ko zna, mozda i oni potrefe.
Šta je bolje :
a.) glasati za stranku koja cenzus za državni nivo može preći samo u filmskoj montaži
b.) ne glasati
c.) glasati za neku stranku koja će na kraju učiniti to da tvoj glas bude zapravo glas za SDA.
Stvarno odličan izbor....
- sabina1
#17437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
![]()
Alfons Kauders wrote: Da.
DF-u se trebamo zahvaliti za narednih osam godina vladavine SDA.
Doduse, SDP je zasluzan za ovaj ciklus, ali DF ce biti direktno odgovoran ucesce SDA u vlasti 2018-2022.
Bog te jebo sad kad vidim godine... 2022... Pa do tada ce iza sebe imati 30 od mogucih 32 godine na vlasti.Komunisti su bili na vlasti 45 godina - po svemu sudeci SDA ima dobre sanse da ih pretekne.
![]()
Doduse komunisti su u tih 45 godina napravili drzavu, ali eto, ako damo SDA jos 20tak godina, ko zna, mozda i oni potrefe.
Šta je bolje :
a.) glasati za stranku koja cenzus za državni nivo može dostići samo u filmskoj montaži ?
b.) ne glasati ?
c.) glasati za neku stranku koja će na kraju učiniti to da tvoj glas bude zapravo glas za SDA ?
Stvarno odličan izbor....
- Havatar
#17438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
1 km uštede po stanovniku , malo li jeAlfons Kauders wrote:Rezanja ne moze biti osim ovog populizma, kresanja plata najbolje placenim u vlasti. Ostatak javnog sektora nista, zato jer imaju kolektivne ugovore, iste one koji su FBiH kostali preko 300 miliona maraka po tuzbama radnika kojima su kresali plate nakon 2009.JThomas wrote:u stvarnosti ušteda kroz plate sa budžeta neće biti ako se to ikako bude moglo izbjeći, jer stranke sa stečenim položajima time direktno sijeku granu na kojoj sjede. čitaj - biće samo ako stranci ozbiljno zaprijete uskraćivanjem sljedeće tranše.
Kolektivne ugovore i zakon o radu i dalje ne smiju ni pomenuti. Picke.
E sad koliko se moze ustediti ovim mjerama? Pa fino brate, recimo da TK trosi 2.5% budzeta na cistu administraciju - od te cifre ce se skresati manje od oko 5% po ovom njihovom modelu. Dakle trenutno se trosi 10 miliona od 400 miliona, a ovim bi se doslo od ustede od cak 500,000KM godisnje, u kantonu sa pola miliona ljudi.
Nema usteda na platama bez istinske reforme javnog sektora. Boli me kurac hoce li kantonalni premijeri imati 2250KM ili 2500KM mjesecno. To je kap u moru.
Fino sam rekao, ovo je platforma drugi dio. Nadam se da je probni balon, jer ako nije - DF se ne mora sikirati oko kampanje 2018. Nece imati potrebe ni da ucesvuje na izborima.
- Danguba
#17439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
slabo se cujes...vajduga wrote:http://forum.klix.ba/odbijamo-sporazum- ... 31838.html
probaj se sa tornja dernjati
-
VjecitiStudent
#17440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pobijedio je prošli put SDP, pa smo opet dobili SDA.Marko Zarko wrote:A što dozvoliste da SDA pobijedi na izborima...tako su svi žestoki na ovom forumu, bujrum uključite tu silnu pamet i animirajte ljude da izađu u većem broju na izbore.
Dok je god ovog "fotelja ili potop" mentaliteta, SDA će uvijek biti na vlasti.
-
rajvosa1
#17441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA je u ovom trenutku jedina ozbiljna stranka. Ovi ostali, čas ovamo, čas onamo, hoće-neće...
- Havatar
#17442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Rezultt bavljenja politikom pošto je to ono što političari rade i ne može se očekivati od partije da ne želi da bude u vlasti pošto ako joj to nije cilj onda više nije partija nego udruženje gradjana.Banksy wrote:Da im fotelje nisu prioritet.mO k3 wrote: A sta su ti glasaci ocekivali ?? Da ce DF pomesti ostale stranke
Prevareni jesmo, samo je pitanje je li prevara rezultat gluposti i grabeža ili ranije smišljene igre.
-
Novak20
#17443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
SDA kupi ŽK i DF. Vjerovatno političkom idejom a ne pokradenim državnim parama. 
-
rajvosa1
#17444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam čemu sad čuđenje pristalica DF-a. Pa zar DF nije zaslužan za obaranje vlade SDP-SBB u Kantonu Sarajevo! A koliko puta su prebjezi iz SDP-a u DF podržali SDA u Domu naroda? Kao što već rekoh, SDA jedina ozbiljna stranka, razmišlja strateški, dugoročno...
-
rajvosa1
#17445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Misliš u SBB-u?vajduga wrote:u svakom obliku se odričem članstva ili bilo kakvog drugog mog angažmana unutar DF.
-
almir90
#17446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U ovoj politici više se ne zna, ni ko pije, ni ko plaća. Ono što mene kao i većinu građana interesuje je privredni napredak u realnom sektoru. Što se mene tiče više nek' bude ko hoće na vlasti, samo da se počne nešto raditi. Ja kao veliki antiSDA-ovski nastrojen, teško mi je povjerovati da su oni spremni na neke važne reforme koje će uticati da realan sektor ojača, valjda zato što sve reforme idu na štetu budžeta i njegovih korisnika, pogotovo gurajući kojekakve kriminalce na važne funkcije. Ali, pošto se mene ništa ne pita, samo ću da šutim i čekam šta će da se desi iz svega ovoga.
- JohnnyS
#17447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lijepo vas je svojedobno Filduz upozoravao, kakav je ne samo mostarski DF već i ukupno, a vi mu niste vjerovali...
- sabina1
#17448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Realno jedina gora vlada u historiji kantonalnih vlada od Musićeve vlade SDP-SBB (voda mora da poskupi jer ide "uzbrdo" , Musić Fikret nekadašnji kantonalni premijer) je bila vlada Suada Zeljkovića koju je kritikovao čak i Konaković Elmedin....rajvosa1 wrote:Ne znam čemu sad čuđenje pristalica DF-a. Pa zar DF nije zaslužan za obaranje vlade SDP-SBB u Kantonu Sarajevo! A koliko puta su prebjezi iz SDP-a u DF podržali SDA u Domu naroda? Kao što već rekoh, SDA jedina ozbiljna stranka, razmišlja strateški, dugoročno...
DF-a ovdje faktički nigdje nije bilo.
To je dokazao i Marjanović koji je istupio iz iste na vrijeme.
-
rajvosa1
#17449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hanka V. je bila podrška toj vladi, čisto radi preciznosti. I nikad je nije kritizirala, uvijek branila. Znači ljubav se već tada razvilatvsabina wrote:Realno jedina gora vlada u historiji kantonalnih vlada od Musićeve vlade SDP-SBB (voda mora da poskupi jer ide "uzbrdo" , Musić Fikret nekadašnji kantonalni premijer) je bila vlada Suada Zeljkovića koju je kritikovao čak i Konaković Elmedin....rajvosa1 wrote:Ne znam čemu sad čuđenje pristalica DF-a. Pa zar DF nije zaslužan za obaranje vlade SDP-SBB u Kantonu Sarajevo! A koliko puta su prebjezi iz SDP-a u DF podržali SDA u Domu naroda? Kao što već rekoh, SDA jedina ozbiljna stranka, razmišlja strateški, dugoročno...
DF-a ovdje realno nigdje nije bilo.
To je dokazao i Marjanović koji je istupio iz iste na vrijeme.
-
VjecitiStudent
#17450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zna se dobro "ko pije". U Sarajevu je to SDA(SBiH) + SDP klika koja je na vlasti, u raznim međusobnim kombinacijama od 1996., iz čijih je članova napravljen DF.almir90 wrote:U ovoj politici više se ne zna, ni ko pije, ni ko plaća. Ono što mene kao i većinu građana interesuje je privredni napredak u realnom sektoru. Što se mene tiče više nek' bude ko hoće na vlasti, samo da se počne nešto raditi. Ja kao veliki antiSDA-ovski nastrojen, teško mi je povjerovati da su oni spremni na neke važne reforme koje će uticati da realan sektor ojača, valjda zato što sve reforme idu na štetu budžeta i njegovih korisnika, pogotovo gurajući kojekakve kriminalce na važne funkcije. Ali, pošto se mene ništa ne pita, samo ću da šutim i čekam šta će da se desi iz svega ovoga.