Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nlt

#17401 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nlt »

mene isto nervira sto veliki procent ljudi ili ne zna značenje znakova ili taj znak ne jebe ni pet posto, da prostite
sheilak

#17402 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sheilak »

dgL_ wrote: Cuj nebitno... Kako je nebitno? Neka ceka nije to problem... Ali alo udje fino u raskrsnicu proci ce 4-5 auta komotno... Ako stoji ko debil i stane revimo prije tramvajskih sina prodju jos 2 auta... Ne zaboravi 17 je h i treba ti pola sata da predjes 2 kilometra autom... ;) ako je tebi ovo ok sto si napiso zbog takvih nam i jeste guzva stalno..m
Guzva je zbog petog koji udje u raskrsnicu
Nebitno je jer prvi mora propustiti suprotnu stranu i to traje haman kao duzina semafora i dok skrene u prvu traku cetvrti peti su vec napravili zastoj u traci lijevo koja ide na njih
Uzmimo otoku i ovi sto skreću na ilidju iz pravca aneksa
Moraju propustiti ove iz buca potoka i kad skrene prvi drugi ovi su vec napravili zastoj i ovima sa ilidze i ovima sto iz grada skrecu prema aneksu (r)
dgL_

#17403 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

sheilak wrote:
dgL_ wrote: Cuj nebitno... Kako je nebitno? Neka ceka nije to problem... Ali alo udje fino u raskrsnicu proci ce 4-5 auta komotno... Ako stoji ko debil i stane revimo prije tramvajskih sina prodju jos 2 auta... Ne zaboravi 17 je h i treba ti pola sata da predjes 2 kilometra autom... ;) ako je tebi ovo ok sto si napiso zbog takvih nam i jeste guzva stalno..m
Guzva je zbog petog koji udje u raskrsnicu
Nebitno je jer prvi mora propustiti suprotnu stranu i to traje haman kao duzina semafora i dok skrene u prvu traku cetvrti peti su vec napravili zastoj u traci lijevo koja ide na njih
Uzmimo otoku i ovi sto skreću na ilidju iz pravca aneksa
Moraju propustiti ove iz buca potoka i kad skrene prvi drugi ovi su vec napravili zastoj i ovima sa ilidze i ovima sto iz grada skrecu prema aneksu (r)
Kako si glup u pm... Haj ne nerviraj me bezveze da ti moram objasnjavat kad ti je IQ 14.50

Kad onaj prvi udje u raskranicu malo dublje svi oni koji su usli ce skrenuti na vrijeme i nece smetati nikome DOKLE GOD ONI KOJI IDU PRAVO IZ SUPROTNOG SMJERA NISU PROALI NA CRVENO...

JEL TI SAD JASNIJE? Msm zasto ti ne stignu da skrenu ??
sheilak

#17404 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sheilak »

Glup si ne stignu da skrenu jer ima auta iz suprotnog smjera koje moraju propustiti
Al dzaba je tebi objasnjavati kad se ponasas vjerovatno kao peti uci cu u raskrsnice a boli me jesam li koga blokirao
Isti tip koji parkira da ne bi platio a kome smeta boli te (r)
UmaX

#17405 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by UmaX »

beni-bu-man wrote:
Bakir1 wrote:Kad sam stao da jedem gleda me prijetećim pogledom, moradoh od muke kilu naručiti umjesto planiranih 800 grama :mrgreen:
cega ?

jel bilo jogurta ?
Pa valjda janjetine. :mrgreen:
Bakir1

#17406 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Pa dobro jede se i burek ali u odlasku :mrgreen:
sheilak

#17407 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sheilak »

Maloprije neki indijanac kod tehnicke preatizo izlivnom i vjerovatno nije uspio se ubaciti i udario u znak kod sina golf 4 (r)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#17408 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

nije mu se upalila turbina :D
Sodom1

#17409 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Joj meni danas jedan lik svirno iza mene :D , isli mi u koloni mc po mic , ja ga rolo ibacio iz brzine , odmakli ovi ispred mene ,da ga ubacim u prvu , prebrz da u drugu prespor , ljuda svira , sta sviras svirnem ti ga sestri :D :D
amar1994

#17410 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Sodom1 wrote:Joj meni danas jedan lik svirno iza mene :D , isli mi u koloni mc po mic , ja ga rolo ibacio iz brzine , odmakli ovi ispred mene ,da ga ubacim u prvu , prebrz da u drugu prespor , ljuda svira , sta sviras svirnem ti ga sestri :D :D
ja sve prvom vozim , pustam i dajem gas , mrsko mi kvacilo stalno pritiskat , ima nervozne raje , kad je kolona kolona je , ne mozes brze i da hoces :lol:
Sodom1

#17411 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

amar1994 wrote:
Sodom1 wrote:Joj meni danas jedan lik svirno iza mene :D , isli mi u koloni mc po mic , ja ga rolo ibacio iz brzine , odmakli ovi ispred mene ,da ga ubacim u prvu , prebrz da u drugu prespor , ljuda svira , sta sviras svirnem ti ga sestri :D :D
ja sve prvom vozim , pustam i dajem gas , mrsko mi kvacilo stalno pritiskat , ima nervozne raje , kad je kolona kolona je , ne mozes brze i da hoces :lol:
Vjerujj dosadilo prva druga , i ja sam postao ljen sto se tice tog kvacila.
Najbolje traktor u petu ga plesnem i gas do poda :D
amar1994

#17412 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Sodom1 wrote: Vjerujj dosadilo prva druga , i ja sam postao ljen sto se tice tog kvacila.
Najbolje traktor u petu ga plesnem i gas do poda :D
pa ne moze druga , druga trazi 20 barem , ma nije ba lijen nego se trosi cilindar i potisni lezaj :evil: :mrgreen:
Sodom1

#17413 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

amar1994 wrote:
Vjerujj dosadilo prva druga , i ja sam postao ljen sto se tice tog kvacila.
Najbolje traktor u petu ga plesnem i gas do poda :D[/quote]
pa ne moze druga , druga trazi 20 barem , ma nije ba lijen nego se trosi cilindar i potisni lezaj :evil: :mrgreen:[/quote]
Nekad davno smo imali Toyota Carina 2 , sto je to auto imalo kratku prvu brzinu .Ja njega u prvu do poda i u trecu :)
Stricekov kombi Iveco , drugom krecem :) . Doduse T3 volim saltati , onda dugacka sipka je ludanca , na sve strane leta :izet: , cetvrta u desni retrovizor ga zaljepim
nepass1

#17414 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

sheilak wrote:
dgL_ wrote:
il dottore wrote:Slabo pratis, dobro je ukazao na jedan od problema gusenja saobracaja u raskrsnicama.
Npr. drugi si na semaforu i hoces pravo ili desno. Levat ispred tebe ce lijevo, ali debil kad se upali zeleno ne ulazi u raskrsnicu nego ceka u mjestu da prodju svi iz suprotnog pravca pa tek onda krece lijevo. Da je postupio kako treba i usao u raskrnicu, ovi iza njega koji hoce pravo i desno bi normalno mogli proci i saobracaj bi se ubrzao. Ionako je muka voziti po gradu, koliko ovakvih levata to dodatno usporava
Iritantno je takodjer kad su guzve na vecim raskrsnicama i radis lijevo skretanje, dok propustas one koji idu pravo iz suprotnog smjera udji u raskrsnicu da moze iza tebe jos 4-5 auta proc semafor... A ne prodjes ti i jos 2 auta... Debili
Iritantno je kad peti udje i ostane u raskranici nebitno je li ovaj stoji na pocetku raskrsnice ili je usao kad mora propuatiti auta iz suprotne strane
To je cesta pojava da na glavnoj u krajnjoj lijevoj ovaj mora kociti ili udj3 u raskrsnicu pa je blokiraju i sl (r)
Neki dan na socijalnom ostao sleper, blokirao obje tramvajske, i dvije trake prema ilidzi. Odmah kolaps
nepass1

#17415 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

Danas dva lika iz trake prema zeljeznickoj kod holiday inna se uvaljuju prema ilidzi, i debili ih pustaju, prodju na zeleno mi ostanemo na crvenom. Jebem ti mozak.
16:15h nigdje ni policije nit ikog.
Vidjoh policiju kod vijecnice strance fataju na izlazu iz sa.
Danas niz sbb pa ono ukljucenje iz sagrdzija, arap izlazi sa onog malog parkinga kolaps napravio.
Baba naka u audi 80 jbt da ne zakocih oribala bi me citavog.
Jesi li ostavio 3m razmaka od auta ispred neko se uvaljuje. Pa jbt na otoci si u 17h necec brze stici.
Tri crvena sam kod zeljeznicke sacekao, na trece zeleno lik ispred zaspao 5 sec mu trebalo da skonta. Samo streljati.
Throttle

#17416 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Sodom1 wrote: Nekad davno smo imali Toyota Carina 2 , sto je to auto imalo kratku prvu brzinu .Ja njega u prvu do poda i u trecu :)
Ako je iz prve u trecu valjda je duga :mrgreen:
Sodom1

#17417 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Throttle wrote:
Sodom1 wrote: Nekad davno smo imali Toyota Carina 2 , sto je to auto imalo kratku prvu brzinu .Ja njega u prvu do poda i u trecu :)
Ako je iz prve u trecu valjda je duga :mrgreen:
Ne kratka , pa daj drugu , :zzzz: :zzzz:
Ja prvu do kraja i onda lepo trecom :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#17418 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

gdje pocinje bosna,prestaje logika :lol:
Sodom1

#17419 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Ljenostina , tesko zivti :zzzz:
zdruzdjo

#17420 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

sheilak wrote:Maloprije neki indijanac kod tehnicke preatizo izlivnom i vjerovatno nije uspio se ubaciti i udario u znak kod sina golf 4 (r)
taj znak je u svom vijeku auta u sebi vidio ihaaaaa
drug_profi

#17421 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Tako sam ja jednom taman pokrpio i ofarbao R4. Umjesto u prvu ja u rikverc i po gasu... kaze majstor hajd ga samo vrati nazad...
Dope_Man

#17422 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

il dottore wrote:Po meni je ova spora voznja opasna koliko i prebrza, "tjera" ljude da preticu a zna se kako je preticati na nasim cestama po guzvama. Jos ce ispasti da opravdavam ove debile sto divljaju
Jbg, nazalost mi necemo docekati da se ko ljudi vozimo u dvije trake u jednom smjeru prema moru i prema Tuzli. Ako i docekamo bicemo starudije
Samo valja izdurati do tad
Po meni je, iz istog razloga koji si naveo, i opasnija jer tad na cesti nije jedan koji je prirodno budala, vec od 10 ljudi iza sebe napravi privremene divljake koji se zalete preko pune (kao u komentaru iznad tvog) ili u makazice ili bilo sta samo da obidju idiota.
triconja

#17423 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by triconja »

Jesu neke ceste u kurcu, neke nako same od sebe jer su uske pa se ne mogu dva auta mimoic a druge jer su ih vlasnici kafica napravili uskim (u oba slucaja radi se o dvosmjernim cestama).

Danas vozim upravo tako jednom cestom (tu postoji neka hijerarhija pa strana sa koje ja dolazim u raskrsnicu nema prvenstvo prolaska) i idem ja polahko kad kamion izleti i bibice mi covjek a ja ga tek vidim nakon sto sam proso par auta parkiranih oko kafica. Naravno stao sam ali kasnije mi bi krivo jer ce udes neko napravit jednog dana, ne mozes tako uzurpirat javne povrsine (pogotovo ceste i ogranicavati vidljivost na istima) kako ti je cejf.

edit: Isto mi je glupo ono sto su pjesacki postavljeni da idu kroz parking pa kad prolazis moras grah bacat da neko dijete nece izletit na pjesacki (jer eto, sasvim slucajno je nize od auta parkiranog dva centa od pjesackog) pa se voznja svodi na to da vozis 30 km/h jer moras citavo vrijeme gledat da neko ne izlazi sa parkinga a onda kocit pred svaki pjesacki da neko ko je manji od auta ne bi zavrsio pod autom.

Najgore od svega toga je sto se covjek kad duze vremena vozi neku relaciju tako reci uhoda na istoj pa manje obraca paznju na neke stvari pa kad se desi nesto sto nisi ocekivao (neko se iskljucuje sa parkinga ili neko pretrcava van pjesackog ili preko pjesackog) pa ti bude krivo i onda se dobro moras preispitati jel problem u tebi ili u takvom rasporedu stvari.
Travnički Noćni Šetač

#17424 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Ovaj put ništa posebno, ali eto ima par snimaka sa cesta u Hrvatskoj, kao i već famozni kružni tok u Visokom...
Iskreno jedino sam tu na kružnom toku bio zaista iznerviran...

bleee_sa

#17425 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

triconja wrote:Jesu neke ceste u kurcu, neke nako same od sebe jer su uske pa se ne mogu dva auta mimoic a druge jer su ih vlasnici kafica napravili uskim (u oba slucaja radi se o dvosmjernim cestama).

Danas vozim upravo tako jednom cestom (tu postoji neka hijerarhija pa strana sa koje ja dolazim u raskrsnicu nema prvenstvo prolaska) i idem ja polahko kad kamion izleti i bibice mi covjek a ja ga tek vidim nakon sto sam proso par auta parkiranih oko kafica. Naravno stao sam ali kasnije mi bi krivo jer ce udes neko napravit jednog dana, ne mozes tako uzurpirat javne povrsine (pogotovo ceste i ogranicavati vidljivost na istima) kako ti je cejf.

edit: Isto mi je glupo ono sto su pjesacki postavljeni da idu kroz parking pa kad prolazis moras grah bacat da neko dijete nece izletit na pjesacki (jer eto, sasvim slucajno je nize od auta parkiranog dva centa od pjesackog) pa se voznja svodi na to da vozis 30 km/h jer moras citavo vrijeme gledat da neko ne izlazi sa parkinga a onda kocit pred svaki pjesacki da neko ko je manji od auta ne bi zavrsio pod autom.

Najgore od svega toga je sto se covjek kad duze vremena vozi neku relaciju tako reci uhoda na istoj pa manje obraca paznju na neke stvari pa kad se desi nesto sto nisi ocekivao (neko se iskljucuje sa parkinga ili neko pretrcava van pjesackog ili preko pjesackog) pa ti bude krivo i onda se dobro moras preispitati jel problem u tebi ili u takvom rasporedu stvari.

Kakva hijerarhija?

Postoji policajac, semafor, znak i pravilo desne strane.

kakva hijerarhije kakvi bakrači...
Post Reply