Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#17401 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by It_is_a_Leclerc »

luckylaka wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kakve su nam, realno, šanse za EP sad nakon što smo poniženi i nemamo tri boda na koje smo računali ?
Iste ko i Portugalu,Holandiji.Turskoj,Svicarskoj... :-D
Ipak, hajmo uzeti u obzir da su 3 od 4 nabrojane ekipe izgubile od protivnika od kojih se gubitak bodova mogao i očekivati.
Mustang1

#17402 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

Partijaner wrote:
Mustang1 wrote:
Partijaner wrote:Kenana Horica podhitno zvati, u zivotnoj je formi i klasa je za Sunjica.
Znamo svi da se to nece desiti ni da igra u cvajti a ne u Sloveniji .. I ja sam cuo da je u strasnoj formi i da je medju najboljim tamo i igra na stoperu
Zato sto ga niko ne gura, momak se trudi i zalaze, sto se kaze suti i trenira i daje sve od sebe. Trenutno je sa Domzalama prvi na tabeli i u 7 kola nisu gola primili sa maksimalnim ucinkom, ali ali.
Isto sto ni Libe nije dobio poziv za A repku kad je bilo logicno da se to desi jer je u to vrijeme bio iza Begovica nas najbolji golman ..
Jbg ne mozes ocekivati nista revolucionarno sto se spiska igraca tice dok ne dodje novi selektor
cyprus

#17403 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

Partijaner wrote:Kenana Horica podhitno zvati, u zivotnoj je formi i klasa je za Sunjica.
Praksa pravljenja klase od potencijalnih reprezentativaca i imbecila od aktuelnih se nastavlja :-D

Što se tiče Spahića... On je mogao sasvim regularno još izgurat ovaj ciklus... On je igrač oko kojeg se uvijek pretjerivalo - nekad u pozitivnom, a nekad u negativnom svjetlu, ali je činjenica da je 10 godina bio okosnica naše odbrane i da je još uvijek u formi koja ga čini žestokim reprezentativnim kalibrom... Govorim sa fudbalskog aspekta... A ako govorimo od aktivnostima van terena, mislim da niko od nas pouzdano ne zna šta je sve istina, a šta nije...

Što se tiče Misketa, njegov odlazak je ipak opravdaniji... Hajd da bar igra gdje u Evropi, pa bi reko - mogo je i on još malo, ali ovako je ipak svrsishodnije praviti mjesto za mlađe...
Digla_da_kreci

#17404 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Digla_da_kreci »

It_is_a_Leclerc wrote:Kakve su nam, realno, šanse za EP sad nakon što smo poniženi i nemamo tri boda na koje smo računali ?
Realno, sanse su nam da odigramo bajramski turnir s ovim timom. :oops:
luckylaka

#17405 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

It_is_a_Leclerc wrote:
luckylaka wrote:
Iste ko i Portugalu,Holandiji.Turskoj,Svicarskoj... :-D
Ipak, hajmo uzeti u obzir da su 3 od 4 nabrojane ekipe izgubile od protivnika od kojih se gubitak bodova mogao i očekivati.
Jeste ali faktor iznenadjenja ne mozes predvidjeti.Mnogo toga zavisi od naredne dvije utakmice.Ne klepimo li 6 boba eto nama Portugala u barazu.
Ajatolah_

#17406 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ajatolah_ »

Odvadi malo... Čovjek bi rekao da se samo čeka Sušić da pozove ove skrivene dijamante po raznim ligama Evrope i pretvori ovu reprezentaciju u Španiju iz najboljih dana, kako se neki igrači uzdižu. Prcić bog-otac nogometa, najveći talent Evrope; Štilić kao Miske iz najboljih dana; sad je haman i Horić klasa za trenutno najboljeg štopera reprezentacije... imate li slučajno nekog napadača da istisne Džeku iz prve postave?
Da se razumijemo, Horić ima šlifa i treba ga pratiti, svakako nam treba pouzdana zamjena Bešiću... ali, ipak tu ocjenu "klasa" treba davati s rezervom, pogotovo za jednog igrača kojem su Domžale vrhunac karijere.
Partijaner

#17407 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Partijaner »

Ajatolah_ wrote:
Odvadi malo... Čovjek bi rekao da se samo čeka Sušić da pozove ove skrivene dijamante po raznim ligama Evrope i pretvori ovu reprezentaciju u Španiju iz najboljih dana, kako se neki igrači uzdižu. Prcić bog-otac nogometa, najveći talent Evrope; Štilić kao Miske iz najboljih dana; sad je haman i Horić klasa za trenutno najboljeg štopera reprezentacije... imate li slučajno nekog napadača da istisne Džeku iz prve postave?
Da se razumijemo, Horić ima šlifa i treba ga pratiti, svakako nam treba pouzdana zamjena Bešiću... ali, ipak tu ocjenu "klasa" treba davati s rezervom, pogotovo za jednog igrača kojem su Domžale vrhunac karijere.
Rekao sam da je klasa za Sunjica ne izvrci rijeci i po tebi je Toni najbolji stoper reprezentacije ?
:shock:

Momak je 90. godiste i pitanje je vremena kad ce u neki jaci klub, donedavno je i Besic bio u Madjarskoj ligi nemojmo zaboraviti. Kad se svakakvi anonimusi mogu zvati onda moze i on koji je otisao iz nase kurcolige.
cyprus

#17408 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by cyprus »

A Kenan Horić nije svakakav anonimus? :mrgreen: Pa jbt, da ga je Pape kojim slučajem sad zovno, 100% bi se ovdje tražila veza između njega i Germanije :mrgreen:

A Šunjić trenutno jeste naš najbolji štoper... Bar prema onome što pokazuje u reprezentaciji... Al eto on je jedan od onih igrača koji iz nekog razloga nisu miljenici šire forumske struke, pa mu se vazda traži dlaka u jajetu...

PS Al da se razumijemo, ko što se često ne razumijemo... Horiću želim svu sreću i da nastavi kako je započeo, te da na kraju zaista postane pojačanje za našu selekciju... Ne pljujem momka, ne omalovažavam ga i ne želim mu zlo... Al de svega vam ohanite sa tim okivanjem u zvijezde svakoga ko spoji par dobrih utakmica...
ljevoruki

#17409 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ljevoruki »

Sve sto treba uraditi je izvesti jedan izbalansiran sastav, sa igracima na svojim prirodnim pozicijama. Sa igrackim kadrom koji imamo i individualnom kvalitetom nasih igraca, kad se uzme u obzir grupa u kojoj igramo, drugo mjesto bi nam bilo zagarantovano.
E jebi ga sad, da su babi krila bila bi picka k'o avion. :oops:
Hem ne zna, hem nece, hem lijen i bezobrazan, lakse mu utjerati metar u guzicu nego cenat u glavu..... :(
Do sada sam se suzdrzavao od uvreda na racun meni, nekada davno, najdrazeg igraca, iako sam bolesnik Zelje :D ali ono od sinoc je prevrsilo svaku mjeru.
Pape idi molim te. Treba nam novi selektor, nova svjeza krv, neko ko zna sa igracima, ko nema brata i bratica....
:bih:
Logovan

#17410 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Logovan »

dalje wrote: Ok je izgubiti od Velsa, Amerike, Slovačke. Jbg dešava se.
Al od Kipra, Andore, San Marina, Lihtenštajna, Farskih ostrva i sl. hobi reprezentacija nije moguće izgubiti. Tim koji vrijedi 121 milion eura vs. tim kiparskih amatera je isto kao trka Fice i Ferarija. Nemoguće je da Ferari izgubi osim ako vozač namjerno ne pusti gas.
Izgubili smo od anonimusa, pa šta sad? Hoćemo li se predati?
missko wrote: Zato sto mi nikad prije nisu izgledali ovako losi. Ja ne spominjem niti branim Papeta kriv je isto kao i igraci. Ili opet po starom ovi igraci bi sami prosli prosle kvalifikacije pa ako su tako mocni sto nisu sami sinoc pobjedili nisu imali velesilu na drugoj strani. Ja sam do jucer mislio da cemo se boriti sa Izraelom za drugo mjesto jer smo tu negdje a od sinoc mislim da je i Wels u prednosti ne zato sto je dobio Andoru nego zato sto smo mi zijanili od ekipe koju ce Wels oba puta dobit. I da fali nam muda u ekipi bar pola koliko su imali Spaha i Miske
Da, slažem se. Nismo nikada bili onako loši, igrali smo skroz nepovezano, sve je nekako bilo na silu.
Ono što hoću da kažem je da meni smeta odustajanje na samom početku. Dođe ti prva utakmica u kvalifikacijama i izgubiš je i odmah neki pesimizam i fol neka realnost. Jest da je Kipar bio sa druge strane, ali ima još bruka utakmica i bruka bodova. Pa i Vels i Izrael će negdje kiksati. Oni su po kvalitetu ispod nas, tako da će se i oni negdje okliznuti.
hizo ramidovic

#17411 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hizo ramidovic »

pape ne treba otici. on je nas najbolji i najuspjesniji i najinteligentniji trener, vrhunski strucnjak, gospodin, "raja" sa igracima, mozak ovog tima... taktika protiv kipra bila je fenomenalna, igraci su odigrali maestralno, momacki i srcem. glavni krivci su:
1. sudija (trebao je svirati makar jos jedan penal),
2. los teren
3. slaba podrska sa tribina.
Ajatolah_

#17412 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Ajatolah_ »

Partijaner wrote:Rekao sam da je klasa za Sunjica ne izvrci rijeci i po tebi je Toni najbolji stoper reprezentacije ?
:shock:

Momak je 90. godiste i pitanje je vremena kad ce u neki jaci klub, donedavno je i Besic bio u Madjarskoj ligi nemojmo zaboraviti. Kad se svakakvi anonimusi mogu zvati onda moze i on koji je otisao iz nase kurcolige.
Mislim da jeste najbolji... Čemu toliko ibrećenje, pa nemamo Pepea u reprezentaciji da je to sad neko čudno mišljenje. Konkurencija Vranješ, Bičakčić i (recimo :oops: ) Zukanović, možeš mislit'. Ne vidim zašto bi mu neko osporavao kvalitet, osim ako je ovdje ipak jedina bitna stvar kako zvuči ime kluba.
Nisam rekao da od njega nema ništa, štaviše, drag mi je igrač i gledao sam ga dosta puta na Bilinom Polju. Samo kažem da ne treba pretjerivati sa uzdizanjem kad realno za to nema mjesta.
A tom zadnjom rečenicom možeš opravdati i poziv Riadu Bajiću u A tim.
Dr. Kuca

#17413 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dr. Kuca »

Mene brine sto jucer niko nije smjeo preuzet odgovornost, druga stvar izmjene koje su usle i koje bi trebale biti glavni kotaci nisu doprinjeli nsita. hajrovic uso bolje da nije, medo isto.
Bosanski_kralj

#17414 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Bosanski_kralj »

Nema ništa od našeg plasmana na EP, ako nas Sušić bude vodio i u narednim utakmicama, a znamo da hoće.

Očekujem da će se do kraja ovog ciklusa od reprezentacije oprostiti Ibišević, Džeko, Salihović, Mujdža i možda Lulić.
MOSALJOZE

#17415 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by MOSALJOZE »

Bosanski_kralj wrote:Nema ništa od našeg plasmana na EP, ako nas Sušić bude vodio i u narednim utakmicama, a znamo da hoće.

Očekujem da će se do kraja ovog ciklusa od reprezentacije oprostiti Ibišević, Džeko, Salihović, Mujdža i možda Lulić
.
kuća Miralem je rekao da preuzima odgovornost,ne zbog penala već zbog čitave tekme
"kralju"urazumi se
KPNCTNJAH

#17416 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by KPNCTNJAH »

Ima li negdje snimak tekme? Cini mi se da je Dzeko rekao da Vedad treba pucati penal, ali je Pjanic uzeo loptu... ne znam da li je to neko spominjao, mrsko mi sve citati :mrgreen:
Brkooo

#17417 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Brkooo »

KPNCTNJAH wrote:Ima li negdje snimak tekme? Cini mi se da je Dzeko rekao da Vedad treba pucati penal, ali je Pjanic uzeo loptu... ne znam da li je to neko spominjao, mrsko mi sve citati :mrgreen:
i rekao mu "u redu je" :thumbup: :D
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#17418 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Zviz »

Ma Susic nece napustiti klupu ni kad bi BiH kod kuce fasovala od Belgije 5 golova razlike poraz. Coik ne da svoje pozicije, ko ce dobrovoljno u ovaj vakat napustiti posao, a niko ga necera.
:D
Tito_i_Partija

#17419 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Tito_i_Partija »

Dobar rezultat. Pape za predsjednika BiH. :thumbup:

Ovo je komedija. Komedija od selektora, reprezentacije, saveza, komedija gdje god pogledas. Ali neka neka, nece ovako jos dugo.
PravimHaos

#17420 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by PravimHaos »

KPNCTNJAH wrote:Ima li negdje snimak tekme? Cini mi se da je Dzeko rekao da Vedad treba pucati penal, ali je Pjanic uzeo loptu... ne znam da li je to neko spominjao, mrsko mi sve citati :mrgreen:
Propustio si,bio snimak na BHT.
Mustang1

#17421 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

Pa ova silna preuzimanja odgovornosti igraca samo pokazuju kakvi su profesionalci za razliku od onoga ko im je gazda
Mustang1

#17422 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

8-)
Last edited by Mustang1 on 10/09/2014 19:27, edited 1 time in total.
Stoner

#17423 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Stoner »

cindrlimindrli wrote:
Stoner wrote:Ko da je on to uradio zato što je htio a ne zato što ne zna.
Ti stvarno mislis da je on toliko glup?
Očigledno, ne znam stvarno šta bi drugo moglo biti.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17425 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

Steph wrote:A da pročitaš članak koji linkaš? :roll:
zasto??? ovdje se potencira razmisljanje selektroa Srbije a ne to da li hoce ili ne Vidic da se vrati
Post Reply