e, ova tema sama sebe piseMaharadza wrote:
I gore je prva verzija lollipopa jbg, mora biti bugova.
Android OS
Moderator: Benq
- hakazvaka
#17401 Re: Android OS
- _Alcatraz_
#17402 Re: Android OS
Pozdrav,
Nakon Android 5.0 Lollipop na Samsung Galaxy S3 (GT-I9300). Prateci uputstva na vise stranica i YT kanala uradio sam (Kingo) Root telefona. Zatim sam pokrenuo telefon u download mode i instalirao Odin 3.10 i uradio flash istog. Instalirao sam i ClockworkMod ROM Manager.
Kada sam pristupio CWM-u uradio sam Wipe Davlik, Wipe Cache, Wipe Data-Factory Reset.
Instalirao sam
cm-12-20150316-UNOFFICAL...zip i
gapps-lp-20141212-signed.zip
Probao sam i druge cm i gapps ali isto se desava.
Zatim sam resetovao telefon i instalacija je pocela...
Medjutim nakon 1h i vise instalacija i dalje traje, tj. nema joj kraja.
Probao sam kasnije pomocu Odina i instalirati TWRP ali isto se desava. Beskonacko se vrti onaj Cyanogen covjeculjak, a instalacija se ne privodi kraju.
Moze li pomoc i da mi neko kaze gdje je problem. Nadam se da nisam unistio telefon?
Nakon Android 5.0 Lollipop na Samsung Galaxy S3 (GT-I9300). Prateci uputstva na vise stranica i YT kanala uradio sam (Kingo) Root telefona. Zatim sam pokrenuo telefon u download mode i instalirao Odin 3.10 i uradio flash istog. Instalirao sam i ClockworkMod ROM Manager.
Kada sam pristupio CWM-u uradio sam Wipe Davlik, Wipe Cache, Wipe Data-Factory Reset.
Instalirao sam
cm-12-20150316-UNOFFICAL...zip i
gapps-lp-20141212-signed.zip
Probao sam i druge cm i gapps ali isto se desava.
Zatim sam resetovao telefon i instalacija je pocela...
Medjutim nakon 1h i vise instalacija i dalje traje, tj. nema joj kraja.
Probao sam kasnije pomocu Odina i instalirati TWRP ali isto se desava. Beskonacko se vrti onaj Cyanogen covjeculjak, a instalacija se ne privodi kraju.
Moze li pomoc i da mi neko kaze gdje je problem. Nadam se da nisam unistio telefon?
-
quarterback
#17403 Re: Android OS
jesi ti ovdje da djelujes kao faktor reda ili faktor provokacije ahakazvaka wrote:e, ova tema sama sebe piseMaharadza wrote:
I gore je prva verzija lollipopa jbg, mora biti bugova.cak se ne moram ni truditi da nesto hejtam
samo pogledaj postove iznad
- Ciprol
#17404 Re: Android OS
Koji alarm koristite? Prije sam na Galaxy S2 imao onaj njegov alarm, sa onim pre-alarm zvukom, pa fino probudi, sad od LG-a alarm nikakav..
- zateznistub
#17405 Re: Android OS
timely, topla preporukaCiprol wrote:Koji alarm koristite? Prije sam na Galaxy S2 imao onaj njegov alarm, sa onim pre-alarm zvukom, pa fino probudi, sad od LG-a alarm nikakav..
-
hamelj
#17406 Re: Android OS
ja koristim Sleep as Android, samo me on moze probudit hehehe ima dobrih opcija da ne mozes tek tako iskljucit alarm... sa standardnim alarmom se probudim tamo nekad u 10 i pise mi gore da je alarm iskljucen a ja se nista ne sjecamCiprol wrote:Koji alarm koristite? Prije sam na Galaxy S2 imao onaj njegov alarm, sa onim pre-alarm zvukom, pa fino probudi, sad od LG-a alarm nikakav..
a zna li neko hoce li samsung izbaciti update 5.02 ili 5.1 za galaxy s4 jer sa ovim 5.0.1 imam nekih problema, a citao sam da nisam jedini...
- _Alcatraz_
#17407 Re: Android OS
Hvala. Probacu sa starijom verzijom Odina.KvaziExpert wrote: na tvom mjestu bih počeo od official ROM-a i odina (ako možeš ući u download mode), da otjeram paniku. zna i odin zezati, kod mene na s4 nije htjela instalacija oficijelnog ROM-a odinom 3.09, a prošla je s 3.04
onda možeš ubaciti TWRP i onda preko njega instalirati nešto drugo
Mogu uci u Download mode i Odin prepoznaje da je telefon prikljucen i javi da je root uspio. Jedino sto je problem sto instalacija nema kraja nego cyanogen vrti do beskonacno.
Kada radim WIPE (cache, davlik i factory reset) izbacuje mi "Unable to mount '/preload' " ali pise da je Successful. Isto mi javlja i kod instalacije cm.
- malwarebyte
- Maharadza
#17409 Re: Android OS
hakazvaka wrote:e, ova tema sama sebe piseMaharadza wrote:
I gore je prva verzija lollipopa jbg, mora biti bugova.cak se ne moram ni truditi da nesto hejtam
samo pogledaj postove iznad

+1 https://play.google.com/store/apps/deta ... pin.timelyzateznistub wrote:timely, topla preporukaCiprol wrote:Koji alarm koristite? Prije sam na Galaxy S2 imao onaj njegov alarm, sa onim pre-alarm zvukom, pa fino probudi, sad od LG-a alarm nikakav..
- vivax
#17410 Re: Android OS
Ma nista, evo i meni opet isti problem sa kamerom. Dva dana je bilo sve OK. Ide na prodaju sigurno.brazzo19 wrote:ma nista uradio jucer ujutru samo wipe data i bilo mi sve ok do jutros, jutros mi se upali ono "oko" za smarty stay i nije nestalo ko sto zna obicno nakon sekund dvije nego stoji i kad radi mob i kad ga zakljucam a kad je ono upaljeno onda ni kamera nece kad je pokrenem tj, bude crna, tako da se definitino vracam danas na 4.4.2 na njemu nisam imao nikakvih problema, ovaj 5.0 je sranje a i ne vidim neku bitnu razliku izmedju njega i lolipop.a tako da cu se vratit na kit kat dok lolipop ne izbaci update i malo ga ne ispoliraju jer je ovo nepodnosljivo ....vivax wrote:Ja sam radio ota update. I odradio wipe data. Ali opet mi je bilo tih problema.I prije 2-3 dana uradim wipe cache na taj nacin kao sto si opisao u ovom postu. I sve mi radi uredno.brazzo19 wrote:Kako mislis drug u recovery modu ? Drzim onu tipku za pojacavanje gore tj. + onda home tipku i power tipku i udje mi tamo u meni i uradim wipe data i wipe chache partition i resetujem mob jel na to mislis ? Ali to sam radio prije ubacivanja softwera i ponovo odmah nakon sto sam ponovo flashao mob i nista se nije desilo isto ostalo sve nakon malo vremena ?
-
Schlauf2
#17411 Re: Android OS
Za ove sto imaju probleme s kamerom, vratite se na KitKat, od Lollipopa nema nista dok se ne isprave ove vece greske.
- perfect_guy
#17412 Re: Android OS
i can't wake up. takođe ima nekih finti, zadačića, samo jednom kiksao dosad, naveče restartovao telefon, a on se ujutro nije oglasio. kad sam otvorio, vidim neki error, nisam zapamtio detaljeCiprol wrote:Koji alarm koristite? Prije sam na Galaxy S2 imao onaj njegov alarm, sa onim pre-alarm zvukom, pa fino probudi, sad od LG-a alarm nikakav..
inače stock alarm na s2 je idealan samo za prespavati ga
- skafiskafsnjak
#17413 Re: Android OS
Ne kontam sta fali ovom od lg hahaha.
Dobar alarm me probudi. Los alarm prespavam...
Ovaj od LG nisam prespavao nijednom
Dobar alarm me probudi. Los alarm prespavam...
Ovaj od LG nisam prespavao nijednom
- Dr Kova
#17414 Re: Android OS
KvaziExpert wrote:
ipak sam uzeo N4, plastika rulez
Nek je sa srećom, da te dobro služi, zvijer je fakat
- Dr Kova
#17415 Re: Android OS
KvaziExpert wrote:
hvala, jeste exynos, N910C, nema još lolipopa
Ma znaš kakav je Telecom... Dok oni puste, osijediš. Nema neke prevelike razlike i 4.4.4 je ko zmaj
- Dr Kova
#17416 Re: Android OS
TEB ti je Bosna ali otključani, nebrendirani tj. bez operatera. Ma navikne se čovjek, sad kad uzmem manji tel, nekako mi premal...KvaziExpert wrote:Koja je mreza Bosnia and Herzegovina - TEB, oni su dobili 11. 4., BHT još pending
- Curve
#17417 Re: Android OS
imam galaxy note 10.1 (2014 edition) - SM-P605
na njemu je jos 4.4.2, zanime hoce li i kad doci lolipop na njega ?
na njemu je jos 4.4.2, zanime hoce li i kad doci lolipop na njega ?
-
saxton
#17418 Re: Android OS
Zelio bih da kazem svi vi koji imate Samsung telefone i imate problema sa koristenjem kamere i ostalim problemima koji se javljaju na tim uredjajima, da Samsung ima garanciju od 2 godine na svoje telefone. (Nadam se da ga niste ROOT;ali
)
Ja sam svoj ostavio u radnji gdje sam ga kupio tako da se nadam da ce ga napraviti.
LP svima
Ja sam svoj ostavio u radnji gdje sam ga kupio tako da se nadam da ce ga napraviti.
LP svima
- Dr Kova
#17419 Re: Android OS
saxton wrote:Zelio bih da kazem svi vi koji imate Samsung telefone i imate problema sa koristenjem kamere i ostalim problemima koji se javljaju na tim uredjajima, da Samsung ima garanciju od 2 godine na svoje telefone. (Nadam se da ga niste ROOT;ali)
LP svima
Koja ti je garancija? Meni je fontele, tako da dođe haman kao da je i nemam
-
saxton
#17420 Re: Android OS
Ja sam svoj kupio u EU tako da imam racun za njega u radnji u kojoj sam kupio. Pisao sam im mail i rekli su mi da im dostavim tel sto sam i uradio.Buckethead wrote:saxton wrote:Zelio bih da kazem svi vi koji imate Samsung telefone i imate problema sa koristenjem kamere i ostalim problemima koji se javljaju na tim uredjajima, da Samsung ima garanciju od 2 godine na svoje telefone. (Nadam se da ga niste ROOT;ali)
LP svima
Koja ti je garancija? Meni je fontele, tako da dođe haman kao da je i nemam
U slucaju da je do Samsunga oni garantuju popravak za 0KM ili cu dobiti novi tel.
Svaka radnja koja kupuje telefone od Samsunga trebalo bi da ima ugovor o garanciji koju Samsung daje na svoje telefone. Pokusaj otici u radnju u kojoj si kupio tel pa ga reklamiraj, sigurno ces moci vratiti budi uporan
-
SM1967
#17421 Re: Android OS
Pozdrav svima.
Koja je dobra app za gledanje TV kanala na tabletu?
Hvala
Koja je dobra app za gledanje TV kanala na tabletu?
Hvala
-
brazzo19
#17422 Re: Android OS
saxton wrote:Zelio bih da kazem svi vi koji imate Samsung telefone i imate problema sa koristenjem kamere i ostalim problemima koji se javljaju na tim uredjajima, da Samsung ima garanciju od 2 godine na svoje telefone. (Nadam se da ga niste ROOT;ali)
LP svima
Ma neam ja problema sa kamerom jer kamera je ok radila na 4.4.2 i nije ovako zezala, problem je u ovom bagovitom lolipop.u jer ovo mi se nista nije desavalo na 4.4.2
P.S Vratio sam na Kit Kat al gledajte sad ovog sranja, ja fino ga uradim wipe vratim na kit kat onda opet uradim oba wipa i chace i factory reset poslije kit kat.a kada da sto bolje "primi" stari softwer
Last edited by brazzo19 on 16/04/2015 15:54, edited 1 time in total.
- Dr Kova
#17423 Re: Android OS
Mozda da probaš na settings apps/software update - disable prije spajanja na Wifi, i onda ne bi trebalo, probaj i to
- agent_zero
#17424 Re: Android OS
Samo se vi držite provjerenog kitkata i sve će biti u dure 
-
brazzo19
#17425 Re: Android OS
Drzo bi se da nemam ovih stanovitih problema kad se vratim kit kat da automatski vuce lolipop ....