Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
made_in_sarajevo wrote:china post nije mi naplaceno
China post Registered Air Mail je 100% dobar track/trace kod uvijek.
Sve ovo drugo (SunYou economic/ China post ordinary/ Singapore Post/ itd itd) nije "registered" i placati ces 1.80KM postaru.
Ovo gore je za aliexpress.
placa li se za Standard International Flat Rate Postage?
@Sarajevo1970
Prema ovome za ovaj moj paket sa dostavom mi ne bi trebala biti naplaćena poštarina od stane BH pošte da li sam upravu???
US $1.79 to Bosnia And Herzegovina via China Post Registered Air Mail
Mehemed wrote:Mora prvo slovo biti R, trebaju biti dva slova na početku i dva na kraju.
Zar kod China Post ne ide CP prva dva?
To nije registrovani tracking, to je onaj interni koji ništa ne znači, kao i UC isto u China posta.
Prije dva mjeseca sam imao pošiljku preko China posta sa registrovanim trackingom i počinjao je sa RN
Mehemed wrote:Mora prvo slovo biti R, trebaju biti dva slova na početku i dva na kraju.
Zar kod China Post ne ide CP prva dva?
To nije registrovani tracking, to je onaj interni koji ništa ne znači, kao i UC isto u China posta.
Prije dva mjeseca sam imao pošiljku preko China posta sa registrovanim trackingom i počinjao je sa RN
Ja sam nedavno bas imao s ovim CPxxxxxxCN i nije bilo problema s istim, prepoznat i preko posta.ba
made_in_sarajevo wrote:china post nije mi naplaceno
China post Registered Air Mail je 100% dobar track/trace kod uvijek.
Sve ovo drugo (SunYou economic/ China post ordinary/ Singapore Post/ itd itd) nije "registered" i placati ces 1.80KM postaru.
Ovo gore je za aliexpress.
Kako mislis singapost nije pravi registrovani kod? Evo imam jedan koji pocinjee sa rb i zavrsava sa sg uredno ga pratim na posta.ba.
Prema ovome za ovaj moj paket sa dostavom mi ne bi trebala biti naplaćena poštarina od stane BH pošte da li sam upravu???
US $1.79 to Bosnia And Herzegovina via China Post Registered Air Mail
Molim te da pogledas na paketu da li ti tracking broj pocinje sa slovo R. Ako jeste, onda ti posta nije smjela naplatiti i mozes se zaliti.
Ako nije, onda je te prodavac prevario. Naplatio tebi China post REGISTERED air mail a poslao ti sa China post ORDINARY air mail..
Nije mi još stiglo, ali svako ću provjeriti kad stigne... Bitna mi je info da "China post REGISTERED" ne smiju ovi naši prašinari naplatiti (ako je pošiljalac tako i poslao, a piše da tako šalje to je tako kopirano s aliexpresa)
Sarajevo1970 wrote:
Ides na aliexpress.com --> login --> my aliexpress --> my orders
Nadjes taj order i kliknes na "track order". Ako ti je track/trace kao ovaj dole, onda ti nesmije naplatiti:
Raja, najbolji nacin za tracking itema s Alliexpressa van njega? 17track i to nista, a?
Dosle mi jedne naocale u roku metar dana, a slusalice evo nema ih mjesec dana ko da su se nekom granicaru dopale. 23 juna pisalo da su u country of delivery.
Kako vam se da to sve pratiti , dosao u zemlju , vamo je tamo je .
Ja narucio i zaboravio i sta sam narucio i kad sam narucio , otisao da vidim da otvorim refund , kae isteklo pre par meseci vrjeme za refund
Znači kao da ide sa Antarktika a ne iz Poljske... Sve mi se čini da je to stiglo, ali oni neće iz nekog razloga da skeniraju. Naručeno 28.06., 18 dana a još mu nema ni traga ni glasa...
2018-07-02 14:54 FUP Bielsko-Biała 1, Posted
2018-07-02 18:00 Package in transportation
2018-07-05 05:12 WER Warszawa, Sent from Poland
a u nas
02.07.2018 14:54:00 PL43300 - Prijem pošiljke od korisnika
Mehemed wrote:Znači kao da ide sa Antarktika a ne iz Poljske... Sve mi se čini da je to stiglo, ali oni neće iz nekog razloga da skeniraju. Naručeno 28.06., 18 dana a još mu nema ni traga ni glasa...
2018-07-02 14:54 FUP Bielsko-Biała 1, Posted
2018-07-02 18:00 Package in transportation
2018-07-05 05:12 WER Warszawa, Sent from Poland
a u nas
02.07.2018 14:54:00 PL43300 - Prijem pošiljke od korisnika
Pa dobro, tek je dvije hefte prošlo... Valja poštaru doći, daleko je Poljska.
Dobila sam danas priznanicu da je placena postarina 1.80 KM (pravno neregularno) za preuzimanje paketica od 1.00 $, fizikalne racune kazu ne izdaju. Da li je iko od medija objavio ista o ovim neregularnostima?
Njegov CPxxxxxCN je nekim slučajem bio puni registrovani tracking, dok tvoj UBxxxxxYP nije i ništa ti ne znači što piše, jer to isto zna pisati 3-4 dana nakon narudžbe.