HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#17401 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

hrasno38 wrote:
Neces ti nista rasteretiti jer sve dolazi na jednu pipu s tim da si samo wifi signal pojacao u svom stanu. Na bilo koji router da ti se neko zakaci sa istog mjesta uzima i trosi resurse.
Nisam mislio što se tiče brzine, jer malo oni koriste (mobiteli i tablet), više sam mislio da se konekcije prebace na router, kako mene ne bi izbacivalo sa modema/routera koji ja koristim (doduše, dugo mi se to nije desilo).
r_faruk

#17402 Re: HS kablovska

Post by r_faruk »

ja sam prosirio mrezu sa repeaterom. imam modem, router na prvom spratu i na trecem spratu kuce repeater. ovaj repeater se moze podesiti i kao acces point i jos ima mogucnost nekih sedam modova, radi se o DAP 1360. podesio sam ga da radi kao repeater i dosta dobro fercera.

kako funkcionise acces point, da li je to mreza sa novim imenom i paswordom ili nesto drugo? ovako ovaj DAP samo ukljucim u uticnicu i prosiri mi mrezu
Last edited by r_faruk on 11/03/2016 14:22, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17403 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

The Realist wrote:
hrasno38 wrote:
Neces ti nista rasteretiti jer sve dolazi na jednu pipu s tim da si samo wifi signal pojacao u svom stanu. Na bilo koji router da ti se neko zakaci sa istog mjesta uzima i trosi resurse.
Nisam mislio što se tiče brzine, jer malo oni koriste (mobiteli i tablet), više sam mislio da se konekcije prebace na router, kako mene ne bi izbacivalo sa modema/routera koji ja koristim (doduše, dugo mi se to nije desilo).
Jesi li podesio sa primarnom modemu koliko dozvoljavas konekcija na DHCP-u.
hrasno38

#17404 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

r_faruk wrote:ja sam prosirio mrezu sa repeaterom. imam modem, router na prvom spratu i na trecem spratu kuce repeater. ovaj repeater se moze podesiti i kao acces point i jos ima mogucnost nekih sedam modova, radi se o DAP 1360. podesio sam ga da radi kao repeater i dosta dobro fercera.

kako funkcionise acces point, da li je to mreza sa novim imenom i paswordom ili nesto drugo?
A to ti je to repeater ili accesss point...i jedno i drugu sluzi za kupljenje i prosirivanje signala. Repeater kupi signal i salje dalje a to radi i access point.:)
The Realist

#17405 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

hrasno38 wrote:
Nisam našao tu opciju. Tamo gdje ima DHCP ima nešto za LAN i opet nema nešto što bi ukazivalo koliko konekcija se napraviti.
arelinho

#17406 Re: HS kablovska

Post by arelinho »

Benq wrote:
arelinho wrote: Neko ??
Obrisi history i cache memoriju iz browsera pa probaj ponovo.
Drug brisao sam sve to. Gledao da nije stavljena zabrana za ovu stranicu i nije. Sve sam radio ono sto bi moglo biti, ali opet nista.
MH i HS kablovska wrote:
arelinho wrote:
arelinho wrote:Imam problem u vezi interneta. Internet radi sve normalno i otvara mi sve stranice, ali ne mogu ovaj jedan portal koji pratim. Kad ukucam adresu portala izbaci mi ovako:

Image

Svaka stranica radi osim ove koja mi treba. Jucer je radila normalno, a od danas ne mogu da otvorim. Resetovao sam ruter na fabricke postavke i opet nije moglo. U postavkama nije blokirana stranica. U pitanju je stranica za pes 6 ligu online koju igram. http://balkansc.org/ Nadam se da ce mi neko pomoci da popravim ovo.
Neko ??
Navedenu stranicu otvaramo bez problema.
Molimo Vas da nam se javite u inbox s korisničkim podacima kako bismo poslali podatke kolegama na dodatnu provjeru ili pokušajte sa savjetom koji Vam je dao Benq
Sacekat cu jos da prodje vikend i ako samo od sebe ne proradi na otvaranju stranice onda cu nazvati vase kolege pa da vidim sta je problem.
Benq

#17407 Re: HS kablovska

Post by Benq »

arelinho wrote: Drug brisao sam sve to. Gledao da nije stavljena zabrana za ovu stranicu i nije. Sve sam radio ono sto bi moglo biti, ali opet nista.
Hajd probaj jos nesto , idi na start - run - tu upisi cmd , kad ti se otvori command prompt , upisi : ping balkansc.org i pogledaj da li konekcija prolazi.
hrasno38

#17408 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

The Realist wrote:
hrasno38 wrote:
Nisam našao tu opciju. Tamo gdje ima DHCP ima nešto za LAN i opet nema nešto što bi ukazivalo koliko konekcija se napraviti.
Ides na primarnom routeru koji ti je dao TM na LAN opciju i tu imas DHCP connection i upises broj koji hoces a taj broj ti kaze koliko se moze korisnika spojiti ukupno na tvoju mrezu tj. koliko uredjaja.
hrasno38

#17409 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Benq wrote:
arelinho wrote: Drug brisao sam sve to. Gledao da nije stavljena zabrana za ovu stranicu i nije. Sve sam radio ono sto bi moglo biti, ali opet nista.
Hajd probaj jos nesto , idi na start - run - tu upisi cmd , kad ti se otvori command prompt , upisi : ping balkansc.org i pogledaj da li konekcija prolazi.
Run - Cmd - ipconfig /flushdns
The Realist

#17410 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

hrasno38 wrote:
Ides na primarnom routeru koji ti je dao TM na LAN opciju i tu imas DHCP connection i upises broj koji hoces a taj broj ti kaze koliko se moze korisnika spojiti ukupno na tvoju mrezu tj. koliko uredjaja.

LAN DHCP

This page allows configuration and status of the optional internal DHCP server for the LAN.

DHCP Mode
DHCP Server Yes No

DHCP Settings
DHCP Start IP ...
DHCP End IP ...
Lease Time

Evo šta tu ima, nigdje ne mogu stavljati brojeve osim u lease time, ali to je nešto drugo dok je broj 3600.
hrasno38

#17411 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

The Realist wrote:
hrasno38 wrote:

LAN DHCP

This page allows configuration and status of the optional internal DHCP server for the LAN.

DHCP Mode
DHCP Server Yes No

DHCP Settings
DHCP Start IP ...
DHCP End IP ...
Lease Time

Evo šta tu ima, nigdje ne mogu stavljati brojeve osim u lease time, ali to je nešto drugo dok je broj 3600.
Koji si rekao da ti je modem??
The Realist

#17412 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

hrasno38 wrote:
Ubee evw3270.
hrasno38

#17413 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

The Realist wrote:
hrasno38 wrote:
Ubee evw3270.
Taj si dobio od Telemacha???? Evo ovdje podesavas....

DHCP Start IP ...
DHCP End IP ...
Last edited by hrasno38 on 11/03/2016 15:04, edited 1 time in total.
kemox

#17414 Re: HS kablovska

Post by kemox »

arelinho wrote:Imam problem u vezi interneta. Internet radi sve normalno i otvara mi sve stranice, ali ne mogu ovaj jedan portal koji pratim. Kad ukucam adresu portala izbaci mi ovako:

Image

Svaka stranica radi osim ove koja mi treba. Jucer je radila normalno, a od danas ne mogu da otvorim. Resetovao sam ruter na fabricke postavke i opet nije moglo. U postavkama nije blokirana stranica. U pitanju je stranica za pes 6 ligu online koju igram. http://balkansc.org/ Nadam se da ce mi neko pomoci da popravim ovo.
Probaj preko proxy https://hide.me/en/proxy , ako ne može, možda si ban fasovao

Zalijepi kompletan url http://balkansc.org/
arelinho

#17415 Re: HS kablovska

Post by arelinho »

Benq wrote:
Radio sam i to pise mi i sada, a i ranije ovo

http://pokit.org/get/img/482a59f9a7b56f ... 98ce51.jpg
hrasno38 wrote:
Benq wrote:
Run - Cmd - ipconfig /flushdns
Radio sam i ovo, a i ono inconfig /release i ipconfig /renew opet isto
kemox wrote:

Image

Probaj preko proxy https://hide.me/en/proxy , ako ne može, možda si ban fasovao

Zalijepi kompletan url http://balkansc.org/
Probao sa kompletni url i isto ne moze. Ovako preko proxya mi je uslo. Da li mogu ovako preko proxya da budem logiran i da radim na portalu ??

Uvijek i meni otvaralo portal sve normalno, ali evo od jucer ujutro nikako nece.
chelsea999

#17416 Re: HS kablovska

Post by chelsea999 »

Ima li ko da mu je ostao C modul kad je prešao na telemach, i da mu više ne treba?

Dogovorimo se za cijenu...
kemox

#17417 Re: HS kablovska

Post by kemox »

@arelinho

Imaš tamo http://balkansc.org/ dosta pravila kako možeš da dobiješ BAN

jedno od njih je: 3 ili više neodigranih utakmica= Ban

Izgleda da si banovan
arelinho

#17418 Re: HS kablovska

Post by arelinho »

kemox wrote:@arelinho

Izgleda da si banovan
Ma druze nisam banovan. Pricao sam i sa adminom na fb i sve kaze da nisam banovan. Igram normalno i sve je uredu samo ne otvara portal. :D
kemox

#17419 Re: HS kablovska

Post by kemox »

Ova rasprava kako konfigurisati ruter u access point je totalno izvan ove teme. Amaterska rasprava, niđe veze
kemox

#17420 Re: HS kablovska

Post by kemox »

arelinho wrote:
kemox wrote:@arelinho

Izgleda da si banovan
Ma druze nisam banovan. Pricao sam i sa adminom na fb i sve kaze da nisam banovan. Igram normalno i sve je uredu samo ne otvara portal. :D
Pa neka ti to srede, pošalji im ako treba ip adresu
hrasno38

#17421 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

kemox wrote:Ova rasprava kako konfigurisati ruter u access point je totalno izvan ove teme. Amaterska rasprava, niđe veze
Imas li ti kakvih problema strucnjak????
kemox

#17422 Re: HS kablovska

Post by kemox »

hrasno38 wrote:
kemox wrote:Ova rasprava kako konfigurisati ruter u access point je totalno izvan ove teme. Amaterska rasprava, niđe veze
Imam problem sa frekvencijon 634 od 2010 godine, posavljali su pojačalo na banderu, malo su popravili signal, ali ponovo zeza. Sad mi je veći problem zato što su na tu frekvenciju stavili HD kanale, izmađu ostalih i BHT HD

Ja sam za ove iz HS-a i telemacha izmislio informatiku. Ako ti bilo šta treba, slobodno mi pošalji PP, vrlo rado ću ti pomoći
Last edited by kemox on 11/03/2016 15:38, edited 1 time in total.
hrasno38

#17423 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

kemox wrote:
hrasno38 wrote:
Ja sam za ove iz HS-a i telemacha izmislio informatiku. Ako ti bilo šta treba, slobodno mi pošalji PP, vrlo rado ću ti pomoći
Image

Kako si ti skroman decko...nevidjeno!
kemox

#17424 Re: HS kablovska

Post by kemox »

kemox wrote:
hrasno38 wrote:
Image

Kako si ti skroman decko...nevidjeno![/quote]

Misli šta hoćeš, tvoje pravo. Ja od tehnike živim i to dobro, evo već 15 godina.

ovaj problem ja imam:

Imam problem sa frekvencijon 634 od 2010 godine, posavljali su pojačalo na banderu, malo su popravili signal, ali ponovo zeza. Sad mi je veći problem zato što su na tu frekvenciju stavili HD kanale, izmađu ostalih i BHT HD
The Realist

#17425 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

hrasno38 wrote: Taj si dobio od Telemacha???? Evo ovdje podesavas....

DHCP Start IP ...
DHCP End IP ...
I šta stavljam gdje?

Sada je:

1. 192.168.0.10

2. 192.168.0.254
Locked