Nisam mislio što se tiče brzine, jer malo oni koriste (mobiteli i tablet), više sam mislio da se konekcije prebace na router, kako mene ne bi izbacivalo sa modema/routera koji ja koristim (doduše, dugo mi se to nije desilo).hrasno38 wrote:
Neces ti nista rasteretiti jer sve dolazi na jednu pipu s tim da si samo wifi signal pojacao u svom stanu. Na bilo koji router da ti se neko zakaci sa istog mjesta uzima i trosi resurse.
HS kablovska
Moderator: anex
-
The Realist
#17401 Re: HS kablovska
-
r_faruk
#17402 Re: HS kablovska
ja sam prosirio mrezu sa repeaterom. imam modem, router na prvom spratu i na trecem spratu kuce repeater. ovaj repeater se moze podesiti i kao acces point i jos ima mogucnost nekih sedam modova, radi se o DAP 1360. podesio sam ga da radi kao repeater i dosta dobro fercera.
kako funkcionise acces point, da li je to mreza sa novim imenom i paswordom ili nesto drugo? ovako ovaj DAP samo ukljucim u uticnicu i prosiri mi mrezu
kako funkcionise acces point, da li je to mreza sa novim imenom i paswordom ili nesto drugo? ovako ovaj DAP samo ukljucim u uticnicu i prosiri mi mrezu
Last edited by r_faruk on 11/03/2016 14:22, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17403 Re: HS kablovska
Jesi li podesio sa primarnom modemu koliko dozvoljavas konekcija na DHCP-u.The Realist wrote:Nisam mislio što se tiče brzine, jer malo oni koriste (mobiteli i tablet), više sam mislio da se konekcije prebace na router, kako mene ne bi izbacivalo sa modema/routera koji ja koristim (doduše, dugo mi se to nije desilo).hrasno38 wrote:
Neces ti nista rasteretiti jer sve dolazi na jednu pipu s tim da si samo wifi signal pojacao u svom stanu. Na bilo koji router da ti se neko zakaci sa istog mjesta uzima i trosi resurse.
- hrasno38
#17404 Re: HS kablovska
A to ti je to repeater ili accesss point...i jedno i drugu sluzi za kupljenje i prosirivanje signala. Repeater kupi signal i salje dalje a to radi i access point.r_faruk wrote:ja sam prosirio mrezu sa repeaterom. imam modem, router na prvom spratu i na trecem spratu kuce repeater. ovaj repeater se moze podesiti i kao acces point i jos ima mogucnost nekih sedam modova, radi se o DAP 1360. podesio sam ga da radi kao repeater i dosta dobro fercera.
kako funkcionise acces point, da li je to mreza sa novim imenom i paswordom ili nesto drugo?
-
The Realist
#17405 Re: HS kablovska
Nisam našao tu opciju. Tamo gdje ima DHCP ima nešto za LAN i opet nema nešto što bi ukazivalo koliko konekcija se napraviti.hrasno38 wrote:
Jesi li podesio sa primarnom modemu koliko dozvoljavas konekcija na DHCP-u.
-
arelinho
#17406 Re: HS kablovska
Drug brisao sam sve to. Gledao da nije stavljena zabrana za ovu stranicu i nije. Sve sam radio ono sto bi moglo biti, ali opet nista.Benq wrote:Obrisi history i cache memoriju iz browsera pa probaj ponovo.arelinho wrote: Neko ??
Sacekat cu jos da prodje vikend i ako samo od sebe ne proradi na otvaranju stranice onda cu nazvati vase kolege pa da vidim sta je problem.MH i HS kablovska wrote:Navedenu stranicu otvaramo bez problema.arelinho wrote:Neko ??arelinho wrote:Imam problem u vezi interneta. Internet radi sve normalno i otvara mi sve stranice, ali ne mogu ovaj jedan portal koji pratim. Kad ukucam adresu portala izbaci mi ovako:
Svaka stranica radi osim ove koja mi treba. Jucer je radila normalno, a od danas ne mogu da otvorim. Resetovao sam ruter na fabricke postavke i opet nije moglo. U postavkama nije blokirana stranica. U pitanju je stranica za pes 6 ligu online koju igram. http://balkansc.org/ Nadam se da ce mi neko pomoci da popravim ovo.
Molimo Vas da nam se javite u inbox s korisničkim podacima kako bismo poslali podatke kolegama na dodatnu provjeru ili pokušajte sa savjetom koji Vam je dao Benq
- Benq
#17407 Re: HS kablovska
Hajd probaj jos nesto , idi na start - run - tu upisi cmd , kad ti se otvori command prompt , upisi : ping balkansc.org i pogledaj da li konekcija prolazi.arelinho wrote: Drug brisao sam sve to. Gledao da nije stavljena zabrana za ovu stranicu i nije. Sve sam radio ono sto bi moglo biti, ali opet nista.
- hrasno38
#17408 Re: HS kablovska
Ides na primarnom routeru koji ti je dao TM na LAN opciju i tu imas DHCP connection i upises broj koji hoces a taj broj ti kaze koliko se moze korisnika spojiti ukupno na tvoju mrezu tj. koliko uredjaja.The Realist wrote:Nisam našao tu opciju. Tamo gdje ima DHCP ima nešto za LAN i opet nema nešto što bi ukazivalo koliko konekcija se napraviti.hrasno38 wrote:
Jesi li podesio sa primarnom modemu koliko dozvoljavas konekcija na DHCP-u.
- hrasno38
#17409 Re: HS kablovska
Run - Cmd - ipconfig /flushdnsBenq wrote:Hajd probaj jos nesto , idi na start - run - tu upisi cmd , kad ti se otvori command prompt , upisi : ping balkansc.org i pogledaj da li konekcija prolazi.arelinho wrote: Drug brisao sam sve to. Gledao da nije stavljena zabrana za ovu stranicu i nije. Sve sam radio ono sto bi moglo biti, ali opet nista.
-
The Realist
#17410 Re: HS kablovska
hrasno38 wrote:
Ides na primarnom routeru koji ti je dao TM na LAN opciju i tu imas DHCP connection i upises broj koji hoces a taj broj ti kaze koliko se moze korisnika spojiti ukupno na tvoju mrezu tj. koliko uredjaja.
LAN DHCP
This page allows configuration and status of the optional internal DHCP server for the LAN.
DHCP Mode
DHCP Server Yes No
DHCP Settings
DHCP Start IP ...
DHCP End IP ...
Lease Time
Evo šta tu ima, nigdje ne mogu stavljati brojeve osim u lease time, ali to je nešto drugo dok je broj 3600.
- hrasno38
#17411 Re: HS kablovska
Koji si rekao da ti je modem??The Realist wrote:hrasno38 wrote:
Ides na primarnom routeru koji ti je dao TM na LAN opciju i tu imas DHCP connection i upises broj koji hoces a taj broj ti kaze koliko se moze korisnika spojiti ukupno na tvoju mrezu tj. koliko uredjaja.
LAN DHCP
This page allows configuration and status of the optional internal DHCP server for the LAN.
DHCP Mode
DHCP Server Yes No
DHCP Settings
DHCP Start IP ...
DHCP End IP ...
Lease Time
Evo šta tu ima, nigdje ne mogu stavljati brojeve osim u lease time, ali to je nešto drugo dok je broj 3600.
-
The Realist
#17412 Re: HS kablovska
Ubee evw3270.hrasno38 wrote:
Koji si rekao da ti je modem??
- hrasno38
#17413 Re: HS kablovska
Taj si dobio od Telemacha???? Evo ovdje podesavas....The Realist wrote:Ubee evw3270.hrasno38 wrote:
Koji si rekao da ti je modem??
DHCP Start IP ...
DHCP End IP ...
Last edited by hrasno38 on 11/03/2016 15:04, edited 1 time in total.
- kemox
#17414 Re: HS kablovska
Probaj preko proxy https://hide.me/en/proxy , ako ne može, možda si ban fasovaoarelinho wrote:Imam problem u vezi interneta. Internet radi sve normalno i otvara mi sve stranice, ali ne mogu ovaj jedan portal koji pratim. Kad ukucam adresu portala izbaci mi ovako:
Svaka stranica radi osim ove koja mi treba. Jucer je radila normalno, a od danas ne mogu da otvorim. Resetovao sam ruter na fabricke postavke i opet nije moglo. U postavkama nije blokirana stranica. U pitanju je stranica za pes 6 ligu online koju igram. http://balkansc.org/ Nadam se da ce mi neko pomoci da popravim ovo.
Zalijepi kompletan url http://balkansc.org/
-
arelinho
#17415 Re: HS kablovska
Radio sam i to pise mi i sada, a i ranije ovoBenq wrote:Hajd probaj jos nesto , idi na start - run - tu upisi cmd , kad ti se otvori command prompt , upisi : ping balkansc.org i pogledaj da li konekcija prolazi.arelinho wrote: Drug brisao sam sve to. Gledao da nije stavljena zabrana za ovu stranicu i nije. Sve sam radio ono sto bi moglo biti, ali opet nista.
http://pokit.org/get/img/482a59f9a7b56f ... 98ce51.jpg
Radio sam i ovo, a i ono inconfig /release i ipconfig /renew opet istohrasno38 wrote:Run - Cmd - ipconfig /flushdnsBenq wrote:Hajd probaj jos nesto , idi na start - run - tu upisi cmd , kad ti se otvori command prompt , upisi : ping balkansc.org i pogledaj da li konekcija prolazi.arelinho wrote: Drug brisao sam sve to. Gledao da nije stavljena zabrana za ovu stranicu i nije. Sve sam radio ono sto bi moglo biti, ali opet nista.
Probao sa kompletni url i isto ne moze. Ovako preko proxya mi je uslo. Da li mogu ovako preko proxya da budem logiran i da radim na portalu ??kemox wrote:Probaj preko proxy https://hide.me/en/proxy , ako ne može, možda si ban fasovaoarelinho wrote:Imam problem u vezi interneta. Internet radi sve normalno i otvara mi sve stranice, ali ne mogu ovaj jedan portal koji pratim. Kad ukucam adresu portala izbaci mi ovako:
Zalijepi kompletan url http://balkansc.org/
Uvijek i meni otvaralo portal sve normalno, ali evo od jucer ujutro nikako nece.
-
chelsea999
#17416 Re: HS kablovska
Ima li ko da mu je ostao C modul kad je prešao na telemach, i da mu više ne treba?
Dogovorimo se za cijenu...
Dogovorimo se za cijenu...
- kemox
#17417 Re: HS kablovska
@arelinho
Imaš tamo http://balkansc.org/ dosta pravila kako možeš da dobiješ BAN
jedno od njih je: 3 ili više neodigranih utakmica= Ban
Izgleda da si banovan
Izgleda da si banovan
-
arelinho
#17418 Re: HS kablovska
Ma druze nisam banovan. Pricao sam i sa adminom na fb i sve kaze da nisam banovan. Igram normalno i sve je uredu samo ne otvara portal.kemox wrote:@arelinho
Izgleda da si banovan
- kemox
#17419 Re: HS kablovska
Ova rasprava kako konfigurisati ruter u access point je totalno izvan ove teme. Amaterska rasprava, niđe veze
- kemox
#17420 Re: HS kablovska
Pa neka ti to srede, pošalji im ako treba ip adresuarelinho wrote:Ma druze nisam banovan. Pricao sam i sa adminom na fb i sve kaze da nisam banovan. Igram normalno i sve je uredu samo ne otvara portal.kemox wrote:@arelinho
Izgleda da si banovan
- hrasno38
#17421 Re: HS kablovska
Imas li ti kakvih problema strucnjak????kemox wrote:Ova rasprava kako konfigurisati ruter u access point je totalno izvan ove teme. Amaterska rasprava, niđe veze
- kemox
#17422 Re: HS kablovska
Imam problem sa frekvencijon 634 od 2010 godine, posavljali su pojačalo na banderu, malo su popravili signal, ali ponovo zeza. Sad mi je veći problem zato što su na tu frekvenciju stavili HD kanale, izmađu ostalih i BHT HDhrasno38 wrote:Imas li ti kakvih problema strucnjak????kemox wrote:Ova rasprava kako konfigurisati ruter u access point je totalno izvan ove teme. Amaterska rasprava, niđe veze
Ja sam za ove iz HS-a i telemacha izmislio informatiku. Ako ti bilo šta treba, slobodno mi pošalji PP, vrlo rado ću ti pomoći
Last edited by kemox on 11/03/2016 15:38, edited 1 time in total.
- hrasno38
#17423 Re: HS kablovska
kemox wrote:Ja sam za ove iz HS-a i telemacha izmislio informatiku. Ako ti bilo šta treba, slobodno mi pošalji PP, vrlo rado ću ti pomoćihrasno38 wrote:Imas li ti kakvih problema strucnjak????kemox wrote:Ova rasprava kako konfigurisati ruter u access point je totalno izvan ove teme. Amaterska rasprava, niđe veze

Kako si ti skroman decko...nevidjeno!
- kemox
#17424 Re: HS kablovska
kemox wrote:Ja sam za ove iz HS-a i telemacha izmislio informatiku. Ako ti bilo šta treba, slobodno mi pošalji PP, vrlo rado ću ti pomoćihrasno38 wrote:Imas li ti kakvih problema strucnjak????kemox wrote:Ova rasprava kako konfigurisati ruter u access point je totalno izvan ove teme. Amaterska rasprava, niđe veze

Kako si ti skroman decko...nevidjeno![/quote]
Misli šta hoćeš, tvoje pravo. Ja od tehnike živim i to dobro, evo već 15 godina.
ovaj problem ja imam:
Imam problem sa frekvencijon 634 od 2010 godine, posavljali su pojačalo na banderu, malo su popravili signal, ali ponovo zeza. Sad mi je veći problem zato što su na tu frekvenciju stavili HD kanale, izmađu ostalih i BHT HD
-
The Realist
#17425 Re: HS kablovska
I šta stavljam gdje?hrasno38 wrote: Taj si dobio od Telemacha???? Evo ovdje podesavas....
DHCP Start IP ...
DHCP End IP ...
Sada je:
1. 192.168.0.10
2. 192.168.0.254