Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
il dottore

#17376 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by il dottore »

Slabo pratis, dobro je ukazao na jedan od problema gusenja saobracaja u raskrsnicama.
Npr. drugi si na semaforu i hoces pravo ili desno. Levat ispred tebe ce lijevo, ali debil kad se upali zeleno ne ulazi u raskrsnicu nego ceka u mjestu da prodju svi iz suprotnog pravca pa tek onda krece lijevo. Da je postupio kako treba i usao u raskrnicu, ovi iza njega koji hoce pravo i desno bi normalno mogli proci i saobracaj bi se ubrzao. Ionako je muka voziti po gradu, koliko ovakvih levata to dodatno usporava
Bakir1

#17377 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

il dottore wrote:
Bakir1 wrote:Jucer kolona nepregledna od capljine vozi se 25 kmh.
Guslaj guslaj do Mostara, na celu kolone minibus neki LT dim smedje boje, pun dpf, umire LT ali lola ne popusta.
Prosao je pored 3 patrole niko nista.
Mi smo stoka neprevazidjena
Drotovi nazalost smatraju da je njihova jedina svrha i funkcija u kaznjavanju, a ne u omogucavanju normalnog i nesmetanog odvijanja saobracaja.
Zato su nase ceste posebno opasne, jedan usljo za volanom doslovno jebe pamet desetinama ljudi iza sebe. Krenes s djecom, u ovakvim situacijama ne ide preticati kolonu, uvaljivati se drugima... Zapalio bih ga u autu
Ja sam se mislio da li mu stati i jednu sljagu nako složit a drugu ako pita sto prva, ali onda skontam opet cu jebavat kolonu auta iza njega i ljude u toj koloni.
Znaci jucer u pola 6 je bilo 36 stepeni vani, to su hiljade auta iza njega on ne popusta nikako ni najmanje 25 kmh sav sretan a dim iza njega je ubitačan. Nista lik ni mukajet sam protiv svihU.
Malo kasnije od Jablanice prema konjicu vec blizu celebica pasat 5 43 kmh. Nekom liku iza njega pukne film i na punoj ga preskoči nije se ni vratio kako treba i svoju traku lizalo, organ spadnutih pantola sa suprotne strane ceste ustavi ga ko kauboj...
Imal dze da se pise peticija da kamere okidaju i na brzini koja je za 10 kmh niza od dozvoljene...
il dottore

#17378 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by il dottore »

Po meni je ova spora voznja opasna koliko i prebrza, "tjera" ljude da preticu a zna se kako je preticati na nasim cestama po guzvama. Jos ce ispasti da opravdavam ove debile sto divljaju
Jbg, nazalost mi necemo docekati da se ko ljudi vozimo u dvije trake u jednom smjeru prema moru i prema Tuzli. Ako i docekamo bicemo starudije
Samo valja izdurati do tad
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#17379 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

il dottore wrote:Po meni je ova spora voznja opasna koliko i prebrza, "tjera" ljude da preticu a zna se kako je preticati na nasim cestama po guzvama. Jos ce ispasti da opravdavam ove debile sto divljaju
Jbg, nazalost mi necemo docekati da se ko ljudi vozimo u dvije trake u jednom smjeru prema moru i prema Tuzli. Ako i docekamo bicemo starudije
Samo valja izdurati do tad
od komadinovog vrela do orahovice, 99% ceste je jedna traka i bez mjesta za preticanje (osim na jednom kratkom dijelu prije restorana jablanica) i na izlazu iz jablanice

inače voziš koliko i najsporiji
tako da možeš ići koliko god hoćeš, sporać te na kraju ubije u pojam :mrgreen:
danas sarajevo - jablanica - sarajevo skoro 3.5h samo vožnje... bljak
i onda dođem u sarajevo gdje je još veća ludnica od vozača što domaćih što arapa

danas blokirao saobraćaj, arap mercedes novi C (kompletan od blata) na našim tablama
htio da se parkira ispred doma armije, al zatvoreno...
dok je izašao iz zavrzlame u koju je upao 10 minuta je proslo :mrgreen:
Travnički Noćni Šetač

#17380 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Bakir1 wrote: Ja sam se mislio da li mu stati i jednu sljagu nako složit a drugu ako pita sto prva,
Naročito podržavam ovu drugu... :fight:
Travnički Noćni Šetač

#17381 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

il dottore wrote:Slabo pratis, dobro je ukazao na jedan od problema gusenja saobracaja u raskrsnicama.
Npr. drugi si na semaforu i hoces pravo ili desno. Levat ispred tebe ce lijevo, ali debil kad se upali zeleno ne ulazi u raskrsnicu nego ceka u mjestu da prodju svi iz suprotnog pravca pa tek onda krece lijevo. Da je postupio kako treba i usao u raskrnicu, ovi iza njega koji hoce pravo i desno bi normalno mogli proci i saobracaj bi se ubrzao. Ionako je muka voziti po gradu, koliko ovakvih levata to dodatno usporava
Takvi i kod nas na ovim malim raskrsnicama zaguše saobraćaj a mogu misliti kako to po Sarajevu izgleda...
beni-bu-man

#17382 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Travnički Noćni Šetač wrote:
il dottore wrote:Slabo pratis, dobro je ukazao na jedan od problema gusenja saobracaja u raskrsnicama.
Takvi i kod nas na ovim malim raskrsnicama zaguše saobraćaj a mogu misliti kako to po Sarajevu izgleda...
Fino, nema nista ljepse u zivotu :mrgreen:
530i

#17383 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

Bakir1 wrote:Jucer kolona nepregledna od capljine vozi se 25 kmh.
Guslaj guslaj do Mostara, na celu kolone minibus neki LT dim smedje boje, pun dpf, umire LT ali lola ne popusta.
Prosao je pored 3 patrole niko nista.
Mi smo stoka neprevazidjena

Neki dan Audi 80 jaje vozi od Mostara 50-60...naredao par kamiona iza sebe. Poneko na silu pretiče, meni se nije dalo. Mosta Begića i Begovića kočenje i stajanje... Komadinovo Vrelo (nabijem ih) opet staje kolona jer neko hoće da skrene, neko hoće da se uključi. U Konjicu kolona gmiže, stani - kreni, jer je teferič na nekom stadionu taman prije početka duple trake. Policije nigdje.
Bakir1

#17384 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Ja sam relativno brzo dosao zaista , nije bio jucer udarni dan pa se fino islo, guzva umjerena ali ova dva primjera su se izdvojila...
Nasu ljubljenu dijasporu koja stare adete ozivljava cim udje u Bosnu ( lijepljenje u guzicu na 30 cm) ovim putem pozdravljam .
bleee_sa

#17385 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

Bakir1 wrote:Ja sam relativno brzo dosao zaista , nije bio jucer udarni dan pa se fino islo, guzva umjerena ali ova dva primjera su se izdvojila...
Nasu ljubljenu dijasporu koja stare adete ozivljava cim udje u Bosnu ( lijepljenje u guzicu na 30 cm) ovim putem pozdravljam .
I meni juče Austrijanac tako od Jablanice do Bradine sve na karambolci, i taman gdje počeše dvije trake on u lijevu i gas, al' u Ivanu opet nekako iza mene, tko će ga znat, krhko je znanje :D
Bakir1

#17386 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Krenula su dvojica isto uz Ivan ali ih iznenadi 4motion pa se skontase da ne ide to tako :mrgreen:
bleee_sa

#17387 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

Bakir1 wrote:Krenula su dvojica isto uz Ivan ali ih iznenadi 4motion pa se skontase da ne ide to tako :mrgreen:
Džaba Touareg 3.0 kad kočiš đe ja gas dajem :D
Bakir1

#17388 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Nije vala touareg ali jeste neki pasat cc ljuti, kod medara je skoro omlatio stijenu da meni pokaze da ide :lol:
bleee_sa

#17389 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

kompleksi su Ćudo :D
Bakir1

#17390 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Moja skula je 2000 godiste, znaci b5 nista posebno, ali odmah red konja da mi pokazu kako njihovi auti idu...
Kroz kanjon 90 vozim, volvo nakav V eto ti ga u branik, ja liznem kocnicu nista, opet isto. Reko kerime Cuvaj se da ti babo nesto pokaze :mrgreen:
Kad sam je katilski stisno pobjeze lijevo da me ne opali. Poslije toga rastojanje uredno :mrgreen:
beni-bu-man

#17391 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Bakir1 wrote:Moja skula je 2000 godiste, znaci b5 nista posebno, ali odmah red konja da mi pokazu kako njihovi auti idu...
Kroz kanjon 90 vozim, volvo nakav V eto ti ga u branik, ja liznem kocnicu nista, opet isto. Reko kerime Cuvaj se da ti babo nesto pokaze :mrgreen:
Kad sam je katilski stisno pobjeze lijevo da me ne opali. Poslije toga rastojanje uredno :mrgreen:
jedini lijek za debile :thumbup:
isto tako mi se neki dan zalejpio A3 :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#17392 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Bakir1 wrote:
to kume :thumbup: samo to i razumije marva seljacka.
Bakir1

#17393 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Kad sam stao da jedem gleda me prijetećim pogledom, moradoh od muke kilu naručiti umjesto planiranih 800 grama :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#17394 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

:lol: :lol:
beni-bu-man

#17395 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Bakir1 wrote:Kad sam stao da jedem gleda me prijetećim pogledom, moradoh od muke kilu naručiti umjesto planiranih 800 grama :mrgreen:
cega ?

jel bilo jogurta ?
Bakir1

#17396 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Morskih plodova koji su s kopna upali u more :mrgreen:
dgL_

#17397 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

Bakir1 wrote:Moja skula je 2000 godiste, znaci b5 nista posebno, ali odmah red konja da mi pokazu kako njihovi auti idu...
I ovo, a ja kad sam se vraco sa mora niz Ivan prema Kantonu SA onim pravcem vozim 140 i volvo XC60 200 pored mene na punoj liniji... A uz bradinu ja stoju on stoju iza mene uredno iako me mogao uzet... Kakva je to potreba Bog zna...
dgL_

#17398 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

Iritantno je takodjer kad su guzve na vecim raskrsnicama i radis lijevo skretanje, dok propustas one koji idu pravo iz suprotnog smjera udji u raskrsnicu da moze iza tebe jos 4-5 auta proc semafor... A ne prodjes ti i jos 2 auta... Debili
sheilak

#17399 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sheilak »

dgL_ wrote:
Iritantno je takodjer kad su guzve na vecim raskrsnicama i radis lijevo skretanje, dok propustas one koji idu pravo iz suprotnog smjera udji u raskrsnicu da moze iza tebe jos 4-5 auta proc semafor... A ne prodjes ti i jos 2 auta... Debili
Iritantno je kad peti udje i ostane u raskranici nebitno je li ovaj stoji na pocetku raskrsnice ili je usao kad mora propuatiti auta iz suprotne strane
To je cesta pojava da na glavnoj u krajnjoj lijevoj ovaj mora kociti ili udj3 u raskrsnicu pa je blokiraju i sl (r)
dgL_

#17400 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

sheilak wrote:
dgL_ wrote:
Iritantno je kad peti udje i ostane u raskranici nebitno je li ovaj stoji na pocetku raskrsnice ili je usao kad mora propuatiti auta iz suprotne strane
To je cesta pojava da na glavnoj u krajnjoj lijevoj ovaj mora kociti ili udj3 u raskrsnicu pa je blokiraju i sl (r)
Cuj nebitno... Kako je nebitno? Neka ceka nije to problem... Ali alo udje fino u raskrsnicu proci ce 4-5 auta komotno... Ako stoji ko debil i stane revimo prije tramvajskih sina prodju jos 2 auta... Ne zaboravi 17 je h i treba ti pola sata da predjes 2 kilometra autom... ;) ako je tebi ovo ok sto si napiso zbog takvih nam i jeste guzva stalno..m
Post Reply