Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mehemed wrote:Ne vjerujem da je 2.29, sve cijene što sam vidio idu 2.06, 2.11, 2.16, 2.21 i sve tako po 0.05KM, ne sjećam se da sam ikada vidio 2.29KM cijenu.
U RS maloprodajna cijena moze biti istaknuta u bilo kojem iznosu (na bilo koji broj da zavrsava decimala), pa tako i npr. gorivo na Neskovicu ili secer u Bingu Lukavica moze kostati npr. 2.29 ili 2.22 KM.
U FBIH cijena mora biti zaokruzena na iznos najmanje novcanice u opticaju (u ovom slucaju je to 5 feninga), pa su te cijene uvijek npr. 2.30 ili 2.25KM. Medjutim kod goriva se dodaje na to i jedan fening za Terminale FBIH, pa su cijene izrazene x.x1 ili x.x6.
Naslovnica wrote:BTW, ovaj jedan kpf koji naplaćuju za terminale, pa čemu to služi ba, osim što imam osjećaj da je to milionska pljačka na godišnjem nivou?!
Taj 1kpf/l je na godišnjem nivou višemilionski iznos koji je očigledno sam sebi svrha (isplata plaća uposlenih u Terminalima i neki drugi sumnjivi troškovi). Skoro su neki članci bili kako se taj novac troši (rasipa), a naftnih rezervi i ulaganja u Terminale nigdje.
Aha, a 8 milijardi od akciza koje su potrošili, to ništa
Da ne spominjem ove nove akcize koje su obećali za nastavak gradnje autoputa, pa u roku odmah preusmjerili na popunjavanje budžetskih rupa
amar1994 wrote:svaki put kad bolnickom prodjem sjetim se novalicu familije
JOooojjjj, i ja svaki dan dva puta
Idioti nesposobni, ali jbg nije Novalic za to kriv vec kantonalno ministarstvo za ceste.
Kad su postavljali novu kanalizacionu cijev izvodjac nije dobro uradio popravak a nadzor potpisao da je OK.
Nadzoru treba jbt mater i prekrsajno ili krivicno teretit.
Znam ja nas jbt ti nas.
ma goni ih u picku maternu,zamisli kako je pacijentu i doktorima u hitnoj kad prolaze
al niko od njih o tom ne razmislja,samo fotelja i to je to,gadovi smrdljivi..
Jos je veci problem sto niko ne reaguje Hitna,KCUS, MZ, televizija se zovne, GRAS da posalje dopis unistavanju vozila....i kad prozoves nacelnika opstine, pa ministra saobracaja.... napravili bi je kao u Minhenu. Ali svi sute i trpe.
Ne treba nam bolje.
Trebalo bi vala probati ovog Merola kada bude usput kada ga toliko hvale. Pa njihovo gorivo je čudotvorno, magično, Alfa se nije nikada pokvarila uz ovo gorivo(mada mi je teško povjerovati u to da se Alfa nije nikada pokvarila).
Mehemed wrote:Trebalo bi vala probati ovog Merola kada bude usput kada ga toliko hvale. Pa njihovo gorivo je čudotvorno, magično, Alfa se nije nikada pokvarila uz ovo gorivo(mada mi je teško povjerovati u to da se Alfa nije nikada pokvarila).