Kako to?hrasno38 wrote:E ovo je jedini problem sto nemamo takva dva igraca ni blizu!!!!FreakyStyley wrote:Bezveze prica.
To sto ovi sto ne podrzavaju Papeta (ne podrzavam ga ni ja, daleko od toga) udaraju kontru pa misle da Misimovic i Spahic mogu trenutno dati puno reprezentaciji su neozbiljni. U najmanju ruku. Bez obzira na sve sto se desavalo s njima ili nije, ljudi su dali puno i trebalo im se zahvaliti i napraviti oprostajnu utakmicu.
Imamo kapacitet da smjenu generacija prakticno ni ne osjetimo.
U grupi smo gdje imamo prakticno jednu ozbiljnu ekipu, a to je Belgija. Vels i Izrael su osrednje ekipe koje kuci mogu napraviti iznenadjenje. Nista vise od toga. Po svoj logici stvari oni bi se trebali boriti za trece mjesto, to jest za baraz, a mi i Belgija za prvo.
Sto se igrackog kadra tice, nikad nismo bolji bili. Pogotovo kad se uzmu u obzir igraci koji su nepravedno izostavljeni sa spiska ili koji griju klupu.
Ko je onda kriv?
Mozete spinovat do sutra, samo gluplji ispadate.
Misimovic igra u Kini i moze, objektivno, odigrati 30 minuta na vrhunskom nivou za reprezentaciju. Sad, da li mu ego ne dozvoljava da sjedi na klupi ili je u svadji sa Papetom ili nekim drugim, ne znam. Cisto da se zna, oduvijek je meni licno bio jedan od drazih reprezentativaca.
Spahicu su 34 godine. Treba u cetvrtoj deceniji zivota podnijeti utakmice u klubu i reprezentaciji. Nije svaki igrac Maldini ili Cafu. S druge strane, iz najrazlicitijih izvora se zna kako se ponasa Spahic van terena i koliko remeti atmosferu ondje gdje igra. Uz njegovu borbenost ide i ta prgavost i to je cinjenica. I na terenu i van njega. Jebi ga. A te se price vezu za njega oduvijek. Gdje god je igrao.
Znaci i iz "fudbalskih" i iz drugih razloga oni vise nisu za reprezentacije, niti bi joj mogli donijeti puno dobrog. Do sad su joj obojica dali puno, zasluzuju oprostajnu utakmicu i zasluzuju da ih se pamti kao vodje jedne generacije.
Samo, znas sta ne zasluzuju? Ne zasluzuju da ih se tretira kao kontraargument Papetovom ostanku.
Ljudi su otisli iz svojih, pogresnih ili ne razloga. Vrijeme je bilo da odu, kad se sve okolnosti uzmu u obzir. Treba im se zahvaliti i to je to.
Zamjene imamo. Sa Kolasincem, Zukanovicem, Bicakcicem i Mujdzom u odbrani. Eventualno jos nekim, ako uspijemo koga privolit da zaigra za nas ili ako se neko nenadano pojavi. Daleko je 2016. Veznjaka nam pogotovo ne fali. Sa odgovarajucom postavkom i taktikom do Eura mozemo sloziti jedan izbalansiran sastav koji bi bio bolji od svih dosadasnjih u historiji reprezentacije...ali, sad dolazimo do selektora i tu prica dobija neocekivan obrat.