Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
FreakyStyley

#17376 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by FreakyStyley »

hrasno38 wrote:
FreakyStyley wrote:Bezveze prica.

To sto ovi sto ne podrzavaju Papeta (ne podrzavam ga ni ja, daleko od toga) udaraju kontru pa misle da Misimovic i Spahic mogu trenutno dati puno reprezentaciji su neozbiljni. U najmanju ruku. Bez obzira na sve sto se desavalo s njima ili nije, ljudi su dali puno i trebalo im se zahvaliti i napraviti oprostajnu utakmicu.

Imamo kapacitet da smjenu generacija prakticno ni ne osjetimo.

U grupi smo gdje imamo prakticno jednu ozbiljnu ekipu, a to je Belgija. Vels i Izrael su osrednje ekipe koje kuci mogu napraviti iznenadjenje. Nista vise od toga. Po svoj logici stvari oni bi se trebali boriti za trece mjesto, to jest za baraz, a mi i Belgija za prvo.

Sto se igrackog kadra tice, nikad nismo bolji bili. Pogotovo kad se uzmu u obzir igraci koji su nepravedno izostavljeni sa spiska ili koji griju klupu.

Ko je onda kriv?

Mozete spinovat do sutra, samo gluplji ispadate.
E ovo je jedini problem sto nemamo takva dva igraca ni blizu!!!!
Kako to?

Misimovic igra u Kini i moze, objektivno, odigrati 30 minuta na vrhunskom nivou za reprezentaciju. Sad, da li mu ego ne dozvoljava da sjedi na klupi ili je u svadji sa Papetom ili nekim drugim, ne znam. Cisto da se zna, oduvijek je meni licno bio jedan od drazih reprezentativaca.

Spahicu su 34 godine. Treba u cetvrtoj deceniji zivota podnijeti utakmice u klubu i reprezentaciji. Nije svaki igrac Maldini ili Cafu. S druge strane, iz najrazlicitijih izvora se zna kako se ponasa Spahic van terena i koliko remeti atmosferu ondje gdje igra. Uz njegovu borbenost ide i ta prgavost i to je cinjenica. I na terenu i van njega. Jebi ga. A te se price vezu za njega oduvijek. Gdje god je igrao.

Znaci i iz "fudbalskih" i iz drugih razloga oni vise nisu za reprezentacije, niti bi joj mogli donijeti puno dobrog. Do sad su joj obojica dali puno, zasluzuju oprostajnu utakmicu i zasluzuju da ih se pamti kao vodje jedne generacije.

Samo, znas sta ne zasluzuju? Ne zasluzuju da ih se tretira kao kontraargument Papetovom ostanku. :oops: I ja sam, kao i svako ko zna ista o fudbalu i zeli dobro reprezentaciji, za odlazak Papeta (iz milion, puno puta elaboriranih, razloga), ali nikad necu odlazak Spahica i Misimovica koristit kao argument.

Ljudi su otisli iz svojih, pogresnih ili ne razloga. Vrijeme je bilo da odu, kad se sve okolnosti uzmu u obzir. Treba im se zahvaliti i to je to.

Zamjene imamo. Sa Kolasincem, Zukanovicem, Bicakcicem i Mujdzom u odbrani. Eventualno jos nekim, ako uspijemo koga privolit da zaigra za nas ili ako se neko nenadano pojavi. Daleko je 2016. Veznjaka nam pogotovo ne fali. Sa odgovarajucom postavkom i taktikom do Eura mozemo sloziti jedan izbalansiran sastav koji bi bio bolji od svih dosadasnjih u historiji reprezentacije...ali, sad dolazimo do selektora i tu prica dobija neocekivan obrat. :lol:
Last edited by FreakyStyley on 10/09/2014 16:18, edited 1 time in total.
veella

#17377 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by veella »

Neka Moderator napravi anketu: Susica smijeniti ili ostaviti...
Ja sam prvi da se otjera jer ocito nema obraza sam otici.
Muka mi vise gledati reprezentaciju, citati forum i ostavljati komentare...
Ono sinoc je bilo FUJ...
Edin H.

#17378 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

lua wrote:cyprus hejtam ti nick.

Hajde, barem je neko slavio.

A ima i druga dobra stvar, nece biti problem nabaviti ulaznice za utakmicu protiv Velsa :D
Partijaner

#17379 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Partijaner »

veella wrote:Neka Moderator napravi anketu: Susica smijeniti ili ostaviti...
Ono sinoc je bilo FUJ...
Jesi li za dovodjenje Spahica ponovo u repku ? :mrgreen:
Zmijuga loma

#17380 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Zmijuga loma »

To sto ovi sto ne podrzavaju Papeta (ne podrzavam ga ni ja, daleko od toga) udaraju kontru pa misle da Misimovic i Spahic mogu trenutno dati puno reprezentaciji su neozbiljni. U najmanju ruku. Bez obzira na sve sto se desavalo s njima ili nije, ljudi su dali puno i trebalo im se zahvaliti i napraviti oprostajnu utakmicu.

U grupi smo gdje imamo prakticno jednu ozbiljnu ekipu, a to je Belgija. Vels i Izrael su osrednje ekipe koje kuci mogu napraviti iznenadjenje. Nista vise od toga. Po svoj logici stvari oni bi se trebali boriti za trece mjesto, to jest za baraz, a mi i Belgija za prvo.

Sto se igrackog kadra tice, nikad nismo bolji bili. Pogotovo kad se uzmu u obzir igraci koji su nepravedno izostavljeni sa spiska ili koji griju klupu.

Ko je onda kriv?

Ovo. Najmanji je problem bilo zvati Spahića i Misimovića koji bi mogli iznijeti dio kvalifikacija (EP ne). Ova grupa i okolnost da 2 tima idu direktno je bila savršena prilika da se ozbiljno uigraju neki drugi momci, što bi imalo dugoročni efekt. No sudbina htjede da nas vodi ko nas vodi, tako da sad i jednostavno postade komplikovano.

I šta bi Spahić promijenio? Halo, pa tog Spahića je Sušićeva formacijska vratolomija u Cuiabi od pristojnog stopera načinila totalnim amaterom pred očima čitavog svijeta.

Da je utakmica postavljena kako je trebala biti postavljena, sa napadačkim krilima, rezervisanim bekovima i normalnom zadnjom linijom, npr. Bičakčić i Zukanović bi to rutinski iznijeli. Ovako ekspert stavi dva stoperska truta na centar, ogoli sve njihove mane i onda bude razočaran što ne izgledaju ko Ramos.
trcicu trceci

#17381 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by trcicu trceci »

Partijaner wrote:
Ono sinoc je bilo FUJ...
ne pita vas niko nista :lol:
veella

#17382 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by veella »

Partijaner wrote:
Ono sinoc je bilo FUJ...
Fala Bogu da je otisao, jos pojedinci da odu i bit ce u dure :D :thumbup:
Partijaner

#17383 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Partijaner »

veella wrote:
Partijaner wrote:
Ono sinoc je bilo FUJ...
Fala Bogu da je otisao, jos pojedinci da odu i bit ce u dure :D :thumbup:
:mrgreen:
trcicu trceci

#17384 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by trcicu trceci »

Pape ce da ostane, a vi cete da jedete vlastita jaja od zavisti i pisati gluposti mjesecima... Na kraju kao i uvijek: Pape ce nas odvesti u Francusku, a vi cete sami pojesti sto ste ...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17385 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

FreakyStyley wrote:
hrasno38 wrote:

Ko je onda kriv?

E ovo je jedini problem sto nemamo takva dva igraca ni blizu!!!!
Kako to?

Misimovic igra u Kini i moze, objektivno, odigrati 30 minuta na vrhunskom nivou za reprezentaciju. Sad, da li mu ego ne dozvoljava da sjedi na klupi ili je u svadji sa Papetom ili nekim drugim, ne znam. Cisto da se zna, oduvijek je meni licno bio jedan od drazih reprezentativaca.

Spahicu su 34 godine. Treba u cetvrtoj deceniji zivota podnijeti utakmice u klubu i reprezentaciji. Nije svaki igrac Maldini ili Cafu. S druge strane, iz najrazlicitijih izvora se zna kako se ponasa Spahic van terena i koliko remeti atmosferu ondje gdje igra. Uz njegovu borbenost ide i ta prgavost i to je cinjenica. I na terenu i van njega. Jebi ga. A te se price vezu za njega oduvijek. Gdje god je igrao.

Znaci i iz "fudbalskih" i iz drugih razloga oni vise nisu za reprezentacije, niti bi joj mogli donijeti puno dobrog. Do sad su joj obojica dali puno, zasluzuju oprostajnu utakmicu i zasluzuju da ih se pamti kao vodje jedne generacije.

Samo, znas sta ne zasluzuju? Ne zasluzuju da ih se tretira kao kontraargument Papetovom ostanku. :oops: I ja sam, kao i svako ko zna ista o fudbalu i zeli dobro reprezentaciji, za odlazak Papeta (iz milion, puno puta elaboriranih, razloga), ali nikad necu odlazak Spahica i Misimovica koristit kao argument.

Ljudi su otisli iz svojih, pogresnih ili ne razloga. Vrijeme je bilo da odu, kad se sve okolnosti uzmu u obzir. Treba im se zahvaliti i to je to.

Zamjene imamo. Sa Kolasincem, Zukanovicem, Bicakcicem i Mujdzom u odbrani. Eventualno jos nekim, ako uspijemo koga privolit da zaigra za nas ili ako se neko nenadano pojavi. Daleko je 2016. Veznjaka nam pogotovo ne fali. Sa odgovarajucom postavkom i taktikom do Eura mozemo sloziti jedan izbalansiran sastav koji bi bio bolji od svih dosadasnjih u historiji reprezentacije...ali, sad dolazimo do selektora i tu prica dobija neocekivan obrat. :lol:
Misimovic objektivno moze bez ikakvih problema odigrati poluvrijeme protiv bilo koga na najvecem mogucem nivou sto je vise nego dovoljno s obzirom sta on moze uraditi za to vrijeme. I cisto sumnjam da se ljudski popricalo sa njim da bi imao ista protiv toga.
Spahicu jesu 34 godine ali igra u Njemackoj kao da su mu 24 i za njega vazi isto kao i za Misketa a lijepom pricom se i brda pomjeraju. Medjutim sta ce covjek kad cuje prozivanja raznoraznih smradova i onih koji loptu nisu sutnuli ni preko PC-a. Jebo te ne smijes pogrijesiti kao da si Robocop a ne ljudsko bice.
Iz najrazlicitijih izvora se konstantno i samo konstantno nagadja, mahala itd bez i jednog jedinog konkretnog dokaza!!!! Isto kao sto je sinoc sa jednog debilskog portala krenula prica da je bila tuca u svlacionici i to da se Pjanic tukao!!!! Ogromna vecina svih tih novinara nema blage veze sa sportom nego su tu silom prilika i kad njih slusas i recimo jednog Avdica sa kosarkaskih utakmica samoranio bih se. Baho i blentavi Marijan su giganti giganta za Spahu i kompaniju jer ne zavisi im raspolozenje prema reprezentaciji od toga koliko ce se kojem nasem igracu uvuci u supak.
Zamjene nemas jer Kolasinac je povrijedjen sljedecih 6 mjeseci i jos toliko ce mu trebati da se vrati u staru formu, Bicakcic je sinoc pokazao koliko je blizu Spahicu, Mujdza je od 12 mjeseci 11 povrijedjen....veznjaka tipa Misketa i Pjanica nemamo ni na mapi ali bas ni na mapi i opet cu ponoviti da Pjanic jednostavno ne umije ono sto je znao Miske. Jebi ga nije dzaba taj covjek bio najbolji asistent Njemacke lige. Ali da je trebalo tu smjenu generacija polako praviti trebalo je ali na sasvim drugi nacin, na sigurniji i bezbolniji nacin. Ovako smo u startu kvalifikacija ostali bez Spahica, Misimovica, Kolasinca i ko zna vise iz kojih razloga Zukanovica te dobili na vlastitom terenu bespotrebno od "velikog" Kipra!
LSD

#17386 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

trcicu trceci wrote:Pape ce da ostane, a vi cete da jedete vlastita jaja od zavisti i pisati gluposti mjesecima... Na kraju kao i uvijek: Pape ce nas odvesti u Francusku, a vi cete sami pojesti sto ste ...
:pliska: taman je vrijeme za zabaciti koji put :-)
Butmiran

#17387 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Butmiran »

Gdje je ona tema o navijačima reprezentacije? Znam da je bila negdje ali ne mogu da nađem.
vee-jay

#17388 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by vee-jay »

ako hocemo da i u buducnosti imamo iole kvalitetnu i uigranu reprezentaciju moramo u nju ukljucivati mladje igrace. a posto ce i miske i spahic za dvije godine biti prestari odnosno predebeli za reprezentaciju onda je normalno da idu.

susic mora napustiti reprezentaciju prije vikenda. a ako i nakon vikenda ostane, znaci da ce biti tu i u oktobru. uz ovakvu klimu u reprezentaciji i ovaj mentalitet nase sanse u valesu stavarno nisu velike. a ako izgubimo u valesu... :(
FreakyStyley

#17389 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by FreakyStyley »

Zmijuga loma wrote:

Ko je onda kriv?

Ovo. Najmanji je problem bilo zvati Spahića i Misimovića koji bi mogli iznijeti dio kvalifikacija (EP ne). Ova grupa i okolnost da 2 tima idu direktno je bila savršena prilika da se ozbiljno uigraju neki drugi momci, što bi imalo dugoročni efekt. No sudbina htjede da nas vodi ko nas vodi, tako da sad i jednostavno postade komplikovano.

I šta bi Spahić promijenio? Halo, pa tog Spahića je Sušićeva formacijska vratolomija u Cuiabi od pristojnog stopera načinila totalnim amaterom pred očima čitavog svijeta.

Da je utakmica postavljena kako je trebala biti postavljena, sa napadačkim krilima, rezervisanim bekovima i normalnom zadnjom linijom, npr. Bičakčić i Zukanović bi to rutinski iznijeli. Ovako ekspert stavi dva stoperska truta na centar, ogoli sve njihove mane i onda bude razočaran što ne izgledaju ko Ramos.
Meni ce zauvijek ostati nerjesiva enigma te Papetove nepotrebne takticko-formacijske vratolomije. Niti time sebi omogucuje da produzi mandat na klupi, niti stvara mogucnost da se pokazu igraci za koje bi on jako volio da se pokazu :oops: , niti uspijeva izvuci ni 30% iz ove ekipe, niti sebi obezbjedjuje naklonost igraca ili javnosti...

Sve sto treba uraditi je izvesti jedan izbalansiran sastav, sa igracima na svojim prirodnim pozicijama. Sa igrackim kadrom koji imamo i individualnom kvalitetom nasih igraca, kad se uzme u obzir grupa u kojoj igramo, drugo mjesto bi nam bilo zagarantovano.

Na stranu to sto bi najnormalnije prosli kroz smjenu generacija. Mada, tesko je i govoriti o smjeni generacija u pravom smislu te rijeci, ali dobro. Mladi igraci i "novajlije" bi se uigrali i bezbolno integrisali u ekipu nakon ovog kvalifikacionog ciklusa.
LSD

#17390 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

previše se pominju ovdje Misimović i Spahić....ljudi su sami nako SP odlucili da se oproste od selekcije i treba poštovati njihove odluke....pojedinci nebulozno pišu kako su ih forumaši sa Klixa otjerali iz selekcije :shock: how yes no.

cvileći za Misketom i Spahom samo pokazujemo koliko smo mali i sitni, a ujedno pravimo alibi selektoru za poraz od 9 puta jeftinije ekipe.

ovaj narod mi se gadi
House

#17391 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by House »

Tugo moja kakvi smo mi invalidi :-) jedva sam zaspao od brige oca mi
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17392 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by hrasno38 »

LSD wrote:previše se pominju ovdje Misimović i Spahić....ljudi su sami nako SP odlucili da se oproste od selekcije i treba poštovati njihove odluke....pojedinci nebulozno pišu kako su ih forumaši sa Klixa otjerali iz selekcije :shock: how yes no.

cvileći za Misketom i Spahom samo pokazujemo koliko smo mali i sitni, a ujedno pravimo alibi selektoru za poraz od 9 puta jeftinije ekipe.

ovaj narod mi se gadi
pa normalno covjece da smo mali i sitni i svaki nam dobar igrac zlata vrijedi. nemamo mi bazu od milion igraca ko Njemacka. Istu stvar je napravio Mihajlovic.....odreko se Vidica i jos nekih starih igraca i lagano glabnu kvalifikacije. Dodje Dick Advocaat i....
http://dobitnakombinacija.com/2014/08/2 ... ju-srbije/

Nemanja Vidic 33 godine!

Zasto? Zato sto svaki iole ozbiljniji trener zna da se sa podmladjenom ekipom tesko moze ispuniti cilj koji mu vjerovatno stoji u ugovoru. jebi ga nije sasvim sigurno Vidic u Interu zato sto je star i los kao sto nije ni Spahic u Bayeru.
Steph

#17393 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Steph »

A da pročitaš članak koji linkaš? :roll:
Partijaner

#17394 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Partijaner »

Kenana Horica podhitno zvati, u zivotnoj je formi i klasa je za Sunjica.
ultima_palabra

#17395 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by ultima_palabra »

Steph wrote:
ultima_palabra wrote: Vi novinari ste primjer svega što ne valja u ovoj državi :mrgreen:
Pa pazi, većina jeste, petobanka članak majka. :oops: :mrgreen:

Al' podržavanje Spahića je jednako glasanju za Bakira. :mrgreen:
Ja u mahalanja ne vjerujem... očekivao bi da će makar nakon oproštaja neko izaći i reći kako ga je Spahić maltretirao. Ali ne, ispade Spahić zajebanije od obojice Ćela na vrhuncu :mrgreen:

Na terenu je lik uvijek bio gigant... lako je bilo odabrati drugog stopera, jer znaš da će se šlepati uz Spahu.
LSD

#17396 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by LSD »

hrasno38 wrote:
LSD wrote:previše se pominju ovdje Misimović i Spahić....ljudi su sami nako SP odlucili da se oproste od selekcije i treba poštovati njihove odluke....pojedinci nebulozno pišu kako su ih forumaši sa Klixa otjerali iz selekcije :shock: how yes no.

ovaj narod mi se gadi
pa normalno covjece da smo mali i sitni i svaki nam dobar igrac zlata vrijedi. nemamo mi bazu od milion igraca ko Njemacka. Istu stvar je napravio Mihajlovic.....odreko se Vidica i jos nekih starih igraca i lagano glabnu kvalifikacije. Dodje Dick Advocaat i....
http://dobitnakombinacija.com/2014/08/2 ... ju-srbije/

Nemanja Vidic 33 godine!

Zasto? Zato sto svaki iole ozbiljniji trener zna da se sa podmladjenom ekipom tesko moze ispuniti cilj koji mu vjerovatno stoji u ugovoru. jebi ga nije sasvim sigurno Vidic u Interu zato sto je star i los kao sto nije ni Spahic u Bayeru.
trenutna vrijednost BiH (dakle bez Misketa i Spahe) je 127 miliona eura...vrijednost Kipra 14... 9 puta jeftinija ekipa
BiH 19 mjesto na FIFA rankingu, Kipar 140 i neki....BiH iz prvog jakosnog šešira, Kipar u 5 (i to jedva :!: trebao je biti u šestom)

sinoc nas ljudi okrenu na našem terenu, nakon što prije toga nikoga nisu pobjedili u gostima 10 godina....i odmah sutra kukanje Spaha i Miske vratite se kme kme kme -prica se o bivšim igracima, a ne o selektoru i trenutnim igracima....jako zgodan nacin pravljenja alibija selektoru i bježanje od njegove odgovornost za sinošnju blamažu....pricati o Spahi i Misketu nakon onog sinoc = žmirenje na oba oka

jah, bice da je neigranje Misketa i Spahe sinoc bio presudni faktor u porazu :nargila:
Last edited by LSD on 10/09/2014 17:17, edited 1 time in total.
Mustang1

#17397 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mustang1 »

Partijaner wrote:Kenana Horica podhitno zvati, u zivotnoj je formi i klasa je za Sunjica.
Znamo svi da se to nece desiti ni da igra u cvajti a ne u Sloveniji .. I ja sam cuo da je u strasnoj formi i da je medju najboljim tamo i igra na stoperu
It_is_a_Leclerc

#17398 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by It_is_a_Leclerc »

Kakve su nam, realno, šanse za EP sad nakon što smo poniženi i nemamo tri boda na koje smo računali ?
Partijaner

#17399 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Partijaner »

Mustang1 wrote:
Partijaner wrote:Kenana Horica podhitno zvati, u zivotnoj je formi i klasa je za Sunjica.
Znamo svi da se to nece desiti ni da igra u cvajti a ne u Sloveniji .. I ja sam cuo da je u strasnoj formi i da je medju najboljim tamo i igra na stoperu
Zato sto ga niko ne gura, momak se trudi i zalaze, sto se kaze suti i trenira i daje sve od sebe. Trenutno je sa Domzalama prvi na tabeli i u 7 kola nisu gola primili sa maksimalnim ucinkom, ali ali.
luckylaka

#17400 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

It_is_a_Leclerc wrote:Kakve su nam, realno, šanse za EP sad nakon što smo poniženi i nemamo tri boda na koje smo računali ?
Iste ko i Portugalu,Holandiji.Turskoj,Svicarskoj... :-D
Post Reply