Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- muha_sa
#17376 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
imal Hafiza i Kolinde 
-
zrakomlat
#17377 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A prekidale su se utakmice tj nisu počinjale dok se ne ukloni zastava s ljiljanima, čini mi se.Tomahawk11 wrote:Nakon onog belaja sa Vedranom, ja sam ih doživio tako. Ubiti momka, tako na miru....palermo wrote:Ma jok bolan, u ŠB su ti samo originale Matani. Boli njih briga za ove uznike, posebno s toga što su u pitanju, kako oni kažu, komunjare.Tomahawk11 wrote: .
Ali, ove sredine kao ŠB, to je tumor. Mala sredina i tu je trovanje na maksimumu.
A oko ljiljana i prekida utakmica, bogami to je do nas i naših predstavnika u fudbalskom savezu...
Vidi, ja samo tražim dosljednost saveza. U ŠB smo imali i svastike i kukaste krstove na tribinama. To je poraz čovječanstva.
Svjestan sam i da je to nemoguće, jer se u savezu pitaju svi i onda se rade kompromisi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17378 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
BanovaT i ne znam šta je sa drugoimenovanom.muha_sa wrote:imal Hafiza i Kolinde
-
zrakomlat
#17379 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Treba ga namjerno odbanovat 
- vatrogasac
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#17381 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
moa wrote:Uvesti kazne ukoliko se pokazu bilo kakve politicke parole, zastave itd (izuzev zastave BiH)... Prekinuti utakmicu i dodjeliti bodove gostima i kazniti klub.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Džaba Željo ih opet mlatno.BHCluster wrote:
A za koju heftu kofer u ruke i...
- Acid25
- BHCluster
#17383 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
vatrogasac wrote:![]()
Ovo ti se zove nabijanje licne krivice kolektivno nevinima.
- BHCluster
- Point.
#17385 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pukli su Hrvati gore od Srba. Kakve autogolove sebi daju ovih dana nakoh presude, to je za izucavanja.
-
DonieBrasco
#17386 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
http://ba.n1info.com/a230323/Vijesti/Vi ... u-BiH.html
Ne bi se iznenadio "dogovoru" tj. da SDA odobri izborni zakon po mjeri hrvata.
Samo da spase svoje guzice jer ce ih Covic ucjeniti sa necim.
- BHCluster
#17387 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sto vise budes blokirao BiH na njenom putu ka EU i NATO to ce sve manje Hrvata ostati u istoj.
Last edited by BHCluster on 03/12/2017 23:44, edited 1 time in total.
-
smijesni_ste
#17388 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čudo index nije objavio ovo sa Trga bana

- vivaldi
#17389 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
hizo ramidovic wrote:A ti, ko biva, bio ubijedjen da ce ih bas ovako osuditi, jedino ti "malo" iznenadjenje sto se praljak ubio? Znaci, sve su znali, ovo samo gluma? I Kitarovicka namjerno otisla na put pa ga prekinula, da pojaca utisak? Prvostepena i drugostepena presuda mogu biti dijametralno suprotne (Gotovina, Markac). Presuda sestorki i uzp se mogao ocekivati. Agresija bas i ne.vivaldi wrote: kako si dosao do zakljucak da su iznenadjeni presudom? praljkovo samoubistvo vjerovatno jeste iznenadjenje, ali presuda sasvim sigurno nije jer kao sto sam vec napisao ovo je samo potvrda presude od prije 4 godine.
ne znam na kakvu glumu mislis, ali po treci put ti govorim da je sud samo potvrdio prvostepenu presudu od prije 4 godine. samim tim to nije iznenadjenje. izneadjenje bi bilo da je ponistio ili dramaticno izmjenio. ima naravno i takvih primjera (ti si naveo), ali to nisu pravila vec izuzetci. a sto se tice islanda ne znam kakve on veze ima kakva god da je bila presuda.
Nije ti bas kolinda neka mjera, blamovi su postali njen zastitni znak. Ali nije samo ona u pitanju. Za srbe se moze reci da su posao odradili dobro (nazalost svih nas), a hrvati bas amaterskivivaldi wrote: druga stvar, ako si na bar letimicno pogledao kolindino obracanje juce vidio si da je pored nje stajao mate granic. na ovoj planeti ukljucujuci direkore cia i fsb, ne postoji osoba koja vise zna o srpsko-hrvatsko-bosnjackim tajnim pregovorima, muljanjima, dealovima...od njgea.
covjek je bio direktni ucesnik svih tih muljanja. onih par sto su mozda znali malo vise od njega su odavno otisli bogu na ispovjed. matu granica moze jedino iznenaditi koliko hag nije saznao niti ce ikada iko saznati osim ako sam nekada ne napise knjigu .
nema tu amaterizma moj hizo. svaki put kad imaju teleci pogled i pricaju gluposti to je zato sto to namjerno rade. kolinda i danas opet truni o stotinama tisuca primljenih izbjeglica i kojekakvim perifernim stvarima. truni o svemu osim o onome sto pise u presudi - o logorima i ubistvima.
ispada onda da je kolinda ne samo amater vec da ne zna ni citati a usput je i gluha pa nije cula sta su prevodici rekli na citanju presude.
sto se tice hrvatske politike, ona jeste uplovila posljednjih godina uplovila u populizam i demagogiju (ne bih to nazvao amaterizom), a razlog je taj sto ne mogu da rijese strukturne ekonomske probleme koji jesu veliki. za razliku od bosne i srbije, hrvatska je zahvajujuci moru preskocila razvojnu fazu u vidu radno intenzivne industrije. plate i prateci troskovi su duplo veci nego u srbiji i bih i samim tim nisu atraktivni za hiljade radnih mjesta u oblasti gaca i carapa, motanja kablova i auto presvlaka. hrvatskoj trebaju znanto kvalitteniji investitori s jedne strane, a sa druge nije na vrijeme (bar prije 10 godina) pokrenula reformu skolstva pa da sada obrazovni sistem svake godine na trziste izbacuje hiljade obucenih kadrova iz skola.
to su veliki problemi koje ne mogu rijestiti pa se onda okrecu populizmu zarad ostanka na vlasti
Treci entitet na miran nacin mogu dobiti samo ako bosnjaci na to pristanu ili veliki brat tako naredi. Za sad nijedno od to dvoje nije izvjesno, posebice nakon ovih presuda. Osim ako, kako ti to velis, ovo sve skupa nije samo farsa i predstava za javnost a sve vec dogovoreno i odredjeno...vivaldi wrote: hrvatska politika nikada nece odustati od treceg entiteta (ko sto nece ni drugi kao sto sinoc rekoh), ali to ne znaci da ce sutra izbit rat. to je samo jedna od velikih otezavajucih okolnosti sa kojima se treba nositi. od kukanja, depresije, kurcevitih jalovih prijetnji i sl nema nikakve koristi.
dejton je zadati okvir koji treba pokusati maximalno iskoristit. nije najsrecnije rjesenje, ali sta je tu je
s ovim se slazem u poptunosti a to stalno i ponavljam bar u svakom trecem postu. dejton je sudbina
- mO k3
#17390 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
osudjenu dzukelu slave kao heroj , pa neznam imali razlike izmedju njih i srba sto se tice "heroja"
-
megaman4
#17391 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovo je potpuno ludilo.DonieBrasco wrote:http://ba.n1info.com/a230323/Vijesti/Vi ... u-BiH.html
Izgleda da ce opet na ovim prostorima vladati celicna ruka jer Balkanci ne znaju drugacije.
Zapad je najveci krivac sto dopusta ovo. Opet ce ovdje vladati komunisti, jer narod ne zna zivjeti demokratiju.
- BHCluster
#17392 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zasto HDZ Hrvatske i HDZ Bosne i Hercegovine svjesno stavljaju kolektivnu krivicu na narod (bh Hrvate) i stvaraju konflikt?
- Maharadza
#17393 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Davno su oni "pukli" samo što su to vješto skrivali glumeći "eUropeJce" ali padoše maske, sada i oni konačno pokazuju pravo lice i govore što su oduvijek i mislili! (Čast izuzecima i istinskim Katolicima kojih je nažalost šaćica među tim narodom)Point. wrote:Pukli su Hrvati gore od Srba. Kakve autogolove sebi daju ovih dana nakoh presude, to je za izucavanja.
-
kiligonzales
#17394 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sto bi stara japanska izreka rekla "gu-mo oni tu-ki svi-ra-ti"
Ciiin ciiiin
Ciiin ciiiin
-
kiligonzales
#17395 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
los mu hosting i protokol512MB wrote:E jebga, coek ode jednom skijat i propusti derneksta bi ovo sa zrikijem i portalom mu
ljudi smislili https i cloudflare.
morebit da ga je udarila ljuta pa malo samo zamjenio pocetnu, kako bi ispalio da mu zle Balije hakiraju sajt
- BHCluster
#17396 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sta vam je izbrisao bazu podataka jer se prepao prdekane.kiligonzales wrote:los mu hosting i protokol512MB wrote:E jebga, coek ode jednom skijat i propusti derneksta bi ovo sa zrikijem i portalom mu
![]()
ljudi smislili https i cloudflare.![]()
morebit da ga je udarila ljuta pa malo samo zamjenio pocetnu, kako bi ispalio da mu zle Balije hakiraju sajt
- asurbanipal
#17397 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
BHCluster wrote:Zasto HDZ Hrvatske i HDZ Bosne i Hercegovine svjesno stavljaju kolektivnu krivicu na narod (bh Hrvate) i stvaraju konflikt?
BORIS BUDEN "Ustaše su se 90-ih vratile da sa sobom na Bleiburg povedu čitav hrvatski narod"
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska ... tski-narod
Rasizam i fašizam, dakle, postat će dio europske normalnosti?
– Kao što sam rekao, on to već jest. Historijski revizionizam je u Evropi već odavno normaliziran. Rezolucija Evropskog parlamenta iz 2009. napokon je to i službeno priznala – u formi teze o dva totalitarizma. Otuda veliki nesporazumi kod nas kad se oni koji zastupaju vrijednosti antifašizma pozivaju na Evropu. Pa Evropa nije bila antifašistička pod Hitlerom i Mussolinijem. Naprotiv, sve su evropske nacije oformile kvislinške vlade i aktivno su sudjelovale ne samo u deportaciji Židova nego u svim vrstama terora prema njima i antifašistima, nego su poslale svoje vojnike na Istočni front. U ime Evrope, da ne bude zabune.
U Evropi se samo jedna zemlja vlastitim snagama oslobodila fašizma. Danas te zemlje više nema, a nema više ni sjećanja na njezin antifašizam – mislim naravno na NOB – odnosno bolje rečeno, u današnjoj Evropi nema više mjesta za iskustvo tog antifašizma pa tako ni za sjećanje na njega. Zašto bi se Evropa sjećala jugoslavenskih partizana kad je oni nužno podsjećaju na vlastiti kolaboracionizam? A upravo taj kolaboracionistički mainstream sve više određuje čega će se Evropa sjećati a čega ne. Pogotovo nakon Brexita.
Kako u tom kontekstu gledate na proustaške i revizionističke ekscese u Hrvatskoj?
– Isto onako kako su na ustaše gledali »normalni« evropski fašisti i nacisti – sa zgražanjem nad tom gomilom nesposobnih budala koja ne zna ništa drugo nego rezati granu na kojoj sjedi. Razletjeli su se okolo s novim pločama, imenima trgova i ulica. Ali im nije palo na pamet da prvo izgrade te zgrade, te ulice i trgove, pa da onda na njih meću svoja imena.
Jesu, komunisti su također krstili i pokrštavali, ali su zato gradili čitave nove gradove. Ovi ne stvaraju ništa novo, nego kao razularene raspikuće troše i uništavaju sve što su naslijedili. A toga nije bilo malo. Ustaštvo danas se ne sastoji ni u ušatom U, ni u za-dom-spremni, ni u Jasenovcu kao komunističkom logoru smrti, nego upravo u toj ulozi jednog motora nacionalne samodestrukcije na svim poljima, ekonomskom, političkom i kulturnom. Ustaše su se vratile devedesete ne da napokon pobijede – za to očigledno nisu sposobni – nego da ovog puta sa sobom na Bleiburg povedu čitav hrvatski narod. Kako danas izgleda, u tome bi mogli i uspjeti.
- mO k3
-
hizo ramidovic
#17399 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ja ti govorim o tome da je malo ko ocekivao (prema ispitivanjima prije izricanja) da ce se hrvatska ovako eksoplicitno okriviti za agresiju, bez obzira na prvostepenu presudu, a posebno nakon amnestiranja Srbije i uzmemo li u obzir da je Hr clanica eu i nato, da su lobirali itd. njihove reakcije to i pokazuju. sto se tice Islanda, spomenut je u smislu da predsjednik jedne drzave ne prekida tek tako sluzbenu posjetu nekoj drugoj zemlji.vivaldi wrote: ne znam na kakvu glumu mislis, ali po treci put ti govorim da je sud samo potvrdio prvostepenu presudu od prije 4 godine. samim tim to nije iznenadjenje. izneadjenje bi bilo da je ponistio ili dramaticno izmjenio. ima naravno i takvih primjera (ti si naveo), ali to nisu pravila vec izuzetci. a sto se tice islanda ne znam kakve on veze ima kakva god da je bila presuda.
ja sam govorio o ponasanju u vezi presude. ti smatras da nije amaterizam negirati sudske presude, nazivati taj sud zlocinackim, prekidati zasjedanje sabora, odavati pocast osudjenom ratnom zlocincu itd. ja smatram da se politicari kojima je to profesija ne ponasaju tako, da pravi profesionalci postuju i ne komentarisu odluke sudova, da je sabor zakonodavno tijelo svih gradjana a ne samo glasaca odredjene politicke partije i da to nije mjjesto gdje se odaje pocast zlocincima itd. populizam i demagogija stanuju i u bih i u srbiji a ne samo u hrvatskoj...vivaldi wrote: sto se tice hrvatske politike, ona jeste uplovila posljednjih godina uplovila u populizam i demagogiju (ne bih to nazvao amaterizom), a razlog je taj sto ne mogu da rijese strukturne ekonomske probleme koji jesu veliki. za razliku od bosne i srbije, hrvatska je zahvajujuci moru preskocila razvojnu fazu u vidu radno intenzivne industrije. plate i prateci troskovi su duplo veci nego u srbiji i bih i samim tim nisu atraktivni za hiljade radnih mjesta u oblasti gaca i carapa, motanja kablova i auto presvlaka. hrvatskoj trebaju znanto kvalitteniji investitori s jedne strane, a sa druge nije na vrijeme (bar prije 10 godina) pokrenula reformu skolstva pa da sada obrazovni sistem svake godine na trziste izbacuje hiljade obucenih kadrova iz skola.
to su veliki problemi koje ne mogu rijestiti pa se onda okrecu populizmu zarad ostanka na vlasti
- General War
#17400 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa ako imas oci, lako ti je razluciti ima li kakve razlike.mO k3 wrote:osudjenu dzukelu slave kao heroj , pa neznam imali razlike izmedju njih i srba sto se tice "heroja"