Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
zippoo87

#17376 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zippoo87 »

JoseMujica wrote:haj ne zakeraj na detaljima.....hoću i ja malo tolerancije :lol:

bitno je da Esso a.s. vlada božijom rukom ko Maradona
sve je to ok,samo ne volim "podmetanja",u suprotnom dodje neko "ko ne prati poitiku godinama" i onda prosipa "kritike",kao ovaj delegat u postovima povis
ultima_palabra

#17377 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Dvije ruke, koje nisu u vladajućoj većini.
sluga_okupatora

#17378 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sluga_okupatora »

Vidim tema je "sve sto ste zeljeli pitati a niste imali koga" pa rekoh da pitam;

Koliko kosta kubik siporeksa (onaj od 20 cm sirine) - trebao bi nesto dozidati kod kuce pa rekoh da napravim predracun koliko ce me sve kostati. :D

Unaprijed se izvinjavam ako sam fulio temu :roll:
madner

#17379 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Zar se to mjeri kubikom? :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#17380 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

opopopopop...standera malo tudna!

irelevantno je da li se radi o dvije ili jednoj ruci jer je to samo pitanje kvantiteta....što jeste veoma bitno: da li je ta ruka ili su te ruke omogućile ovu vlast i Radeljaša? DA!

ps

evo i trolova....otvorena pitanja izgleda žuljaju nekoga
Last edited by JoseMujica on 17/02/2014 14:49, edited 1 time in total.
sluga_okupatora

#17381 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sluga_okupatora »

madner wrote:Zar se to mjeri kubikom? :D

Tako mi majstor rece i jos veli trebace mi jedno 10-12 kubika, pa valjda je to :D
madner

#17382 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

JoseMujica wrote:opopopopop...standera malo tudna!

irelevantno je da li se radi o dvije ili jednoj ruci jer je to samo pitanje kvantiteta....što jeste veoma bitno: da li je ta ruka ili su te ruke omogućile ovu vlast i Radeljaša? DA!

ps

evo i trolova....otvorena pitanja izgleda žuljaju nekoga
NS nije bila dio ekspertne vecine. :D
Kikibombona

#17383 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Kikibombona »

jastuk1 wrote:Znam da se "attention whore" događaj davno desio i da mnogi misle da je tema davno prožvakana, ali ovu Našu stranku nikad niko "normalan" neće uzeti za ozbiljno dok god imate predsjednika koji kaže da je "iz inata" promjenio ime. Jer običan narod konta - kad je već toliki inačija da promijeni ime, na šta li je sve spreman kad bi došao na vlast, zar ne.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Ako sam dobro upratio, Nasa stranka ne racuna na ljude tvog profila.

Ako sam te dobro skuzio, ti si konzervativan vjernik.

Ako bi poceli privlaciti ljude poput tebe, to bi oznacilo gubitak cjelokupne baze i propast stranke. Dakle, za njih je dobro da si sa druge strane. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#17384 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

znam madner...odigrali su mudro i otvorili prostor za dolazak ovih struĆnjaka
hellue

#17385 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by hellue »

Naša stranka sama sebe tumači kao sarajevski prozor u svijet..
Fatmir
madner

#17386 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Budimo realni, pravi problem je da ljudi glasaju za neke od ovih spodoba poredih kojih Dino Konakovic izgleda kao sposoban politicar.

Treba fino napraviti zakon, stranke sa manje od 10% ne ulaze u parlament, najveca stranka dobija 25% mjesta onako.
zippoo87

#17387 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zippoo87 »

madner wrote:Budimo realni, pravi problem je da ljudi glasaju za neke od ovih spodoba poredih kojih Dino Konakovic izgleda kao sposoban politicar.

Treba fino napraviti zakon, stranke sa manje od 10% ne ulaze u parlament, najveca stranka dobija 25% mjesta onako.
mogao si ovo ogoliti do kraja pa reci,treba napraviti zakon da se SDA i SDP uvedu u ustav i da tamo trebaju biti "onako" a onako valjda znaci da nas jasu i kradu do smrti ?
sta mislis madner,je li ovo ljepsa formulacija za tebe ?
madner

#17388 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

zippoo87 wrote:
madner wrote:Budimo realni, pravi problem je da ljudi glasaju za neke od ovih spodoba poredih kojih Dino Konakovic izgleda kao sposoban politicar.

mogao si ovo ogoliti do kraja pa reci,treba napraviti zakon da se SDA i SDP uvedu u ustav i da tamo trebaju biti "onako" a onako valjda znaci da nas jasu i kradu do smrti ?
Nema nikakve fajde od malih stranaka, samo razbiju opoziciju.

Mjera bi bila 3-4 stranke, koje bi okupljale vise interesnih grupa.
zippoo87

#17389 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zippoo87 »

madner wrote:
zippoo87 wrote:

Nema nikakve fajde od malih stranaka, samo razbiju opoziciju.

Mjera bi bila 3-4 stranke, koje bi okupljale vise interesnih grupa.
po osnivanju,svaka stranka bude mala i onda raste,manje ili vise
po kojim bi to ti kriterijima odredio te 3-4 stranke ili bi i one trebale biti "bogom date" ,kao ovi sada politicari,rodis se i do smrti si "funkcioner" ?
dobro volfang petric rece u onom intervjuu,covjek otisao iz Bih,prije 14 godina a u BiH i dalje sve isti politicari,jedino je radoncic "novi"
a i nisi mi rekao,hocemo li uvesti SDA i SDP u ustav ?
madner

#17390 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Pa onako kako nastaju stranke, okupe dovoljno siroko bazu i prebace tih 10%.

Slozit ces se da nije previse za ocekivati od stranke da zastupa bar 10% populacije.
Breathless

#17391 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Breathless »

JoseMujica wrote:nije uopće bitno da li si ili nisu u NS već je princip djelovanja ono što sam kritikovao....... i zato smatram da NS ne nosi ništa novo.

Dakako rječnik, nastupi i floskulanje je zaista na jednoj novoj razini, takoretji europskoj, ali na grass root nivou je to stari balkanski modus operandi naš čovek-dobar čovek i ruka ruku mije ;-)

a ono što zaista trebamo, očajnički, je promjena te paradigme i pomak ka pravnoj državi promjenom partitokratske, nepotističke organizacijske kulture proizašle iz stare dinarske zajednice srednjovjekovlja.

Kada mi poture ko struĆnjaka nekoga koga babo zaposli kod sebe u javnoj ustanovi konkursom kojem nema traga, viču da je sve po zakonu :D i još kao bonus nude promjene...šta retji?! :kiss:

Naša stranka je zapravo samo iNepotizam, rebrendirani balkanski čobanluk upakovan u novo ruho.

:thumbup:

Kada se vidi svu tu drskost i licemjerje, taj najjeftinij populizam i taj razbojnicki nacin kojim su pokusali ukrasti pobunu radnicke klase i preko ledja najpotlacenijih u ovom drustvu zaposjesti vlast, onda je i najlakovjernijoj budali jasno o cemu se tu radi. Ne postoji cijena koju oni nisu spremni da plate, ali naravno preko tudjih ledja za zaposjedanje vlasti. U ovim aktuelnim desavanjima, pokazali su sav jad i bijedu politickog populizma i stali rame uz rame sa Radncicevim SBB-om. Vrhunac je bila ona predstava za kamere i histericno pozivanje policajaca da predju na njihovu stranu.
Srecom, kapaciteti NS ne prelaze lokalni okvir KS, jer je tu uglavnom i najvise njihovih potencijalnih biraca koji dolaze iz klase formirane na novcu filantropa kakav je G. Soros. I da dodam, ako pogledate njihov ekonomski program, vidjet cete da se on ni u jednom bitnom pitanju ne razlikuje od ekopnomskih programa drugih politickih partija u BiH. Tu je citav arsenal neoliberalnih ideoloskih floskula, ali ono po cemu se ipak istice u odosu na druge, cini mi se da jeste to sto on zraci zaista iskrenom vjerom u dogme neoliberalnog kapitalizma. Oni uostalom i jesu liberalna politicka stranka, nesto kao LDS u Srbiji i sigurno da jedan broj glasaca, pored NGO klase, regrutiraju upravo iz reda onih koji bas i ne razumiju znacenje politickog i ekonomskog liberalizma, pa to "liberalna" povezuju sa nekim maglovitim idealima slobode :D
Breathless

#17392 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Breathless »

I da dodam, treba ukinuti finansiranje politickih partija iz budzeta i novac usmjerti u lijecenje tesko oboljelih, samo nisam siguran da ce od NS poteci takva inicijativa, mada vidimo da ovih dana inicijative teku na sve strane. :D

Steta samo pa Cudicki ne daju na Plenum i sad mora da cmizdri okolo :D

http://www.ukasaba.com/vijest/urbanamah ... djana/1049

Moram dodati i jedno licno zapazanje, a to je da prema njoj i Emina G. izgleda kao pametna i socijano senzibilna zena :D
madner

#17393 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Potpuno je u pravu sa ovim tekstom, a stvarno je nisko tako nesto reci.

Bas covjek ne voli liberale. :D
Breathless

#17394 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Breathless »

madner wrote:Potpuno je u pravu sa ovim tekstom, a stvarno je nisko tako nesto reci.

Bas covjek ne voli liberale. :D
Obican sam covjek koji zivi iskljucivo od svog rada i kao stotine hiljada takvih u ovoj zemlji nemam nikakvog razloga da volim liberale, jer ne vole ni oni nas.
madner

#17395 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Volis li da odlucujes ti sta da radis sa tim parama sto ti zaradis? :D
Ako da, to ti je sustina liberalizma.
Breathless

#17396 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Breathless »

madner wrote:Volis li da odlucujes ti sta da radis sa tim parama sto ti zaradis? :D
Ako da, to ti je sustina liberalizma.
:-)
madner

#17397 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Nista smajli, postavio sam ti jednostavno pitanje.

Da li je bolje znam gdje da ti potrosis sve svoje pare ili ti? :D
jastuk1

#17398 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jastuk1 »

Challenger__ wrote:Ne razumiješ ti to... NS je stranka za drugu generaciju Radeljaša.
Wow. Čista desetka. :thumbup:

I kao što JoseMujica spomenu grass root nivo. E upravo da! To je ono gdje je iskrenost o kojoj sam trubio mogla doći do izražaja i primamiti ljude, vako ništa. :sad:

Neko gore me okarakterisa kao konservativanog vjernika. Vjernik jesam, ali konzervativan definitivno nisam. LOL. Puno stvari iz programa NS-a su drage mom srcu, zato sam i radio ovo malo "izraživanje," da vidim šta se dešaJe u vezi NS-a. Ali mi se njihov pristip i nastup ne sviđa... Ko zna, ima još dosta do izbora...
Breathless

#17399 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Breathless »

madner wrote:Nista smajli, postavio sam ti jednostavno pitanje.

Da li je bolje znam gdje da ti potrosis sve svoje pare ili ti? :D
Budi ozbiljan.
madner

#17400 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Sasvim sam ozbiljan, hocu da vidim da li si imalo liberal ili ne?

Sa koliko % love covjek treba da upravlja a sa koliko drustvo?
Locked