Ma ja ovo je super stvar ali ovo nije extender nego mreza preko uticnica u kuci (umjesto kabla). Ukljucis u struju i onda opet moras kablom do PC-a. Probao sam to u firmi sa dva komada i super je jer ne moras razvlaciti kablove ali isto tako je moguce da ti ubodes u svojoj kuci i komsija u svojoj i svi budete na istoj mrezi u dometu od 300m:)operacija labrador wrote:hrasno38 wrote:
Ubee EVW3270 sam ja dobio. Signal je prosječan, meni kroz dva zida (dvoja vrata već pravi problem), a zidovi unutrašnji su od siporeksa, tako da razmišljam o pojačivaću, ali ne znam koji tačno da uzmem, jer mi se ne daje neki velik novac.
http://www.tp-link.com/en/products/deta ... 10KIT.html
HS kablovska
Moderator: anex
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17376 Re: HS kablovska
-
The Realist
#17377 Re: HS kablovska
@hrasno38 - evo dok sam spajao kablove primjetio sam da ovaj Ubee isto ima slotove za telefon, tako da možda ipak njega daju.
-
r_faruk
#17378 Re: HS kablovska
zastavnik22 wrote:Ja sam uzeo ovaj tp link 850 preko amazona , brzina 300Mbs konfigurisao i deri.Sada signal svuda po stanu.
kako narucujes preko amazona?
ja sam samo software tamo kupovao jer je download u pitanju. kako si regulisao adresu?
-
r_faruk
#17379 Re: HS kablovska
hrasno38 wrote:Ma ja ovo je super stvar ali ovo nije extender nego mreza preko uticnica u kuci (umjesto kabla). Ukljucis u struju i onda opet moras kablom do PC-a. Probao sam to u firmi sa dva komada i super je jer ne moras razvlaciti kablove ali isto tako je moguce da ti ubodes u svojoj kuci i komsija u svojoj i svi budete na istoj mrezi u dometu od 300m:)operacija labrador wrote:hrasno38 wrote:
Ubee EVW3270 sam ja dobio. Signal je prosječan, meni kroz dva zida (dvoja vrata već pravi problem), a zidovi unutrašnji su od siporeksa, tako da razmišljam o pojačivaću, ali ne znam koji tačno da uzmem, jer mi se ne daje neki velik novac.
http://www.tp-link.com/en/products/deta ... 10KIT.html
ovo bi meni trebalo.... gdje se mogu uzeti ovi fazoni preko uticnica
- hrasno38
#17380 Re: HS kablovska
Ja nisam dobio taj ja sam dobio ovaj sto je na slici. Trio Grande Family + telefon!The Realist wrote:@hrasno38 - evo dok sam spajao kablove primjetio sam da ovaj Ubee isto ima slotove za telefon, tako da možda ipak njega daju.
- hrasno38
#17381 Re: HS kablovska
http://www.ue.ba/product.php?item=4426r_faruk wrote:ovo bi meni trebalo.... gdje se mogu uzeti ovi fazoni preko uticnica
Vrlo moguce da ima i u Conradu
-
r_faruk
#17382 Re: HS kablovska
zahvaljujem, jesi li probao izmedju dvije kuce?
-
The Realist
#17383 Re: HS kablovska
Vezano za korištenje routera kao acces point. Ja sam napravio nešto, ali mora biti router spojen na modem mi, tako da mi to ne pomaže toliko (hajde, barem sam ih uspio povezati, pa ima opcija preko dužeg LAN kabla da postavim router u hodnik i tako pokrijem cijeli stan)?hrasno38 wrote: Ja nisam dobio taj ja sam dobio ovaj sto je na slici. Trio Grande Family + telefon!
Ima li opcija da nije spojen lanom, nego da kao što i telefon može samo proslijedi signal?
- hrasno38
#17384 Re: HS kablovska
Ne ali je moguce sasvim sigurno. Znaci uzmes dva komada i ubodes oba ispred sebe u produzni kabl. Sa donje strane imas dugmence i pritisnes u isto vrijeme oba da se upare. Medjutim cini mi se da moraju biti oba na istoj fazi tako da za drugu kuci nisam siguran jer nije ovo bezicni prenosnik nego prenosnik koji samo koristi postojecu infrastrukturu za struju.r_faruk wrote:zahvaljujem, jesi li probao izmedju dvije kuce?
Ima jos jedna dobra zonza a to je za video...vrlo slicno ovome. Npr ako zivite u kuci za kablovsku tv da ne morate razvoditi kablove nego na istom principu radi da dolazeci kabl od kablovse TV spojite na jedan, uparite sve uredjaje i onda po kuci samo ubodete u uticnice i koax kablom iz ovog uredjaja sprovedete do TV.
Naravno donji dzekovi su razliciti na prvom je LAN a na drugom coax.
- hrasno38
#17385 Re: HS kablovska
Ako moizes kablom spojiti drugi router i staviti ga u mod access pointa to je extra i uradi tako. A moze naravno da radi i kao extender bez LAN-a samo kao sto sam rekao problem je uparivanja i moze biti problem kod wireless security koji je postavljen kod TM modema kojeg treba promjeniti.The Realist wrote:Vezano za korištenje routera kao acces point. Ja sam napravio nešto, ali mora biti router spojen na modem mi, tako da mi to ne pomaže toliko (hajde, barem sam ih uspio povezati, pa ima opcija preko dužeg LAN kabla da postavim router u hodnik i tako pokrijem cijeli stan)?hrasno38 wrote: Ja nisam dobio taj ja sam dobio ovaj sto je na slici. Trio Grande Family + telefon!
Ima li opcija da nije spojen lanom, nego da kao što i telefon može samo proslijedi signal?
-
The Realist
#17386 Re: HS kablovska
Mogu kao acces point preko LAN-a, iako bih volio bez, jer ovako moram još jedan kavl razvući, no opet bolje, nego da trošim novac na dodatke neke (kabl ću pod tepih ionako, a.B.d.).hrasno38 wrote: Ako moizes kablom spojiti drugi router i staviti ga u mod access pointa to je extra i uradi tako. A moze naravno da radi i kao extender bez LAN-a samo kao sto sam rekao problem je uparivanja i moze biti problem kod wireless security koji je postavljen kod TM modema kojeg treba promjeniti.
- hrasno38
- hrasno38
#17388 Re: HS kablovska
To ti je jeftinija varijanta i brzi prenosThe Realist wrote:Mogu kao acces point preko LAN-a, iako bih volio bez, jer ovako moram još jedan kavl razvući, no opet bolje, nego da trošim novac na dodatke neke (kabl ću pod tepih ionako, a.B.d.).hrasno38 wrote: Ako moizes kablom spojiti drugi router i staviti ga u mod access pointa to je extra i uradi tako. A moze naravno da radi i kao extender bez LAN-a samo kao sto sam rekao problem je uparivanja i moze biti problem kod wireless security koji je postavljen kod TM modema kojeg treba promjeniti.
-
arelinho
#17389 Re: HS kablovska
Neko ??arelinho wrote:Imam problem u vezi interneta. Internet radi sve normalno i otvara mi sve stranice, ali ne mogu ovaj jedan portal koji pratim. Kad ukucam adresu portala izbaci mi ovako:
Svaka stranica radi osim ove koja mi treba. Jucer je radila normalno, a od danas ne mogu da otvorim. Resetovao sam ruter na fabricke postavke i opet nije moglo. U postavkama nije blokirana stranica. U pitanju je stranica za pes 6 ligu online koju igram. http://balkansc.org/ Nadam se da ce mi neko pomoci da popravim ovo.
-
r_faruk
#17390 Re: HS kablovska
nisam znao da ove stvari postojehrasno38 wrote:Ne ali je moguce sasvim sigurno. Znaci uzmes dva komada i ubodes oba ispred sebe u produzni kabl. Sa donje strane imas dugmence i pritisnes u isto vrijeme oba da se upare. Medjutim cini mi se da moraju biti oba na istoj fazi tako da za drugu kuci nisam siguran jer nije ovo bezicni prenosnik nego prenosnik koji samo koristi postojecu infrastrukturu za struju.r_faruk wrote:zahvaljujem, jesi li probao izmedju dvije kuce?
Ima jos jedna dobra zonza a to je za video...vrlo slicno ovome. Npr ako zivite u kuci za kablovsku tv da ne morate razvoditi kablove nego na istom principu radi da dolazeci kabl od kablovse TV spojite na jedan, uparite sve uredjaje i onda po kuci samo ubodete u uticnice i koax kablom iz ovog uredjaja sprovedete do TV.
Naravno donji dzekovi su razliciti na prvom je LAN a na drugom coax.
hvala na informaciji....
- hrasno38
#17391 Re: HS kablovska
Ma ima tih budalastina na kile. Ima i extender za HDMI kabl....ako recimo hoces da spojis laptop sa TV-om a da ne vuces kabl preko cijele sobe....r_faruk wrote:nisam znao da ove stvari postojehrasno38 wrote:Ne ali je moguce sasvim sigurno. Znaci uzmes dva komada i ubodes oba ispred sebe u produzni kabl. Sa donje strane imas dugmence i pritisnes u isto vrijeme oba da se upare. Medjutim cini mi se da moraju biti oba na istoj fazi tako da za drugu kuci nisam siguran jer nije ovo bezicni prenosnik nego prenosnik koji samo koristi postojecu infrastrukturu za struju.r_faruk wrote:zahvaljujem, jesi li probao izmedju dvije kuce?
Naravno donji dzekovi su razliciti na prvom je LAN a na drugom coax.,
hvala na informaciji....
- Benq
#17392 Re: HS kablovska
Obrisi history i cache memoriju iz browsera pa probaj ponovo.arelinho wrote: Neko ??
- MH i HS kablovska
#17393 Re: HS kablovska
Navedenu stranicu otvaramo bez problema.arelinho wrote:Neko ??arelinho wrote:Imam problem u vezi interneta. Internet radi sve normalno i otvara mi sve stranice, ali ne mogu ovaj jedan portal koji pratim. Kad ukucam adresu portala izbaci mi ovako:
Svaka stranica radi osim ove koja mi treba. Jucer je radila normalno, a od danas ne mogu da otvorim. Resetovao sam ruter na fabricke postavke i opet nije moglo. U postavkama nije blokirana stranica. U pitanju je stranica za pes 6 ligu online koju igram. http://balkansc.org/ Nadam se da ce mi neko pomoci da popravim ovo.
Molimo Vas da nam se javite u inbox s korisničkim podacima kako bismo poslali podatke kolegama na dodatnu provjeru ili pokušajte sa savjetom koji Vam je dao Benq
-
The Realist
#17394 Re: HS kablovska
Danas, ili najkasnije sutra ću uzeti duži lan kabl i riješiti problem, a.B.d.! Isprobao signal samo i odličan, sada mi je cijeli stan odlično pokriven.hrasno38 wrote: To ti je jeftinija varijanta i brzi prenos
-
The Realist
#17395 Re: HS kablovska
Ja isto otvorio odmah.arelinho wrote:Neko ??arelinho wrote:Imam problem u vezi interneta. Internet radi sve normalno i otvara mi sve stranice, ali ne mogu ovaj jedan portal koji pratim. Kad ukucam adresu portala izbaci mi ovako:
- hrasno38
#17396 Re: HS kablovska
Super!The Realist wrote:Danas, ili najkasnije sutra ću uzeti duži lan kabl i riješiti problem, a.B.d.! Isprobao signal samo i odličan, sada mi je cijeli stan odlično pokriven.hrasno38 wrote: To ti je jeftinija varijanta i brzi prenos
-
The Realist
#17397 Re: HS kablovska
Hvala tebi, da ne spomenu ono, ne bih ni probao ovo napraviti, vala sam si uštedio dosta novcahrasno38 wrote:
Super!
- hrasno38
#17398 Re: HS kablovska
Ja sam kazem ti to davno probao napraviti ali prego WiFi-ja i nisam uspio upariti. na ovom novom receiveru iz TM moram promjeniti security za WiFi pa onda pokusati ali mi nesto mrsko ovih dana a kabliranje mi nije nikako usput tako da sam najblize varijanti da kupim extender.The Realist wrote:Hvala tebi, da ne spomenu ono, ne bih ni probao ovo napraviti, vala sam si uštedio dosta novcahrasno38 wrote:
Super!.
-
The Realist
#17399 Re: HS kablovska
Ma ja sam još drugačije imenovao taj na access pointu i stavio drugu šifru, pa ću vjerovatno i komšijama reći da se na njega prebacuju, kako bih rasteretio ovaj glavni router.hrasno38 wrote: Ja sam kazem ti to davno probao napraviti ali prego WiFi-ja i nisam uspio upariti. na ovom novom receiveru iz TM moram promjeniti security za WiFi pa onda pokusati ali mi nesto mrsko ovih dana a kabliranje mi nije nikako usput tako da sam najblize varijanti da kupim extender.
- hrasno38
#17400 Re: HS kablovska
Neces ti nista rasteretiti jer sve dolazi na jednu pipu s tim da si samo wifi signal pojacao u svom stanu. Na bilo koji router da ti se neko zakaci sa istog mjesta uzima i trosi resurse.The Realist wrote:Ma ja sam još drugačije imenovao taj na access pointu i stavio drugu šifru, pa ću vjerovatno i komšijama reći da se na njega prebacuju, kako bih rasteretio ovaj glavni router.hrasno38 wrote: Ja sam kazem ti to davno probao napraviti ali prego WiFi-ja i nisam uspio upariti. na ovom novom receiveru iz TM moram promjeniti security za WiFi pa onda pokusati ali mi nesto mrsko ovih dana a kabliranje mi nije nikako usput tako da sam najblize varijanti da kupim extender.