Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote: ↑08/11/2023 17:41
Jbte, koji Q vam konkretno trebaju nekakve MEGA GIGA brzine, čime se bavite ba?!
Bavim se čime se bavim. Evo primjer treba da uploadujem 250GB podataka, sa konekcijom 50/8 treba mi 70h da uploadujem. Svaka 24h pukne konekcija (obnovi se IP adresa), što znači da moram podijeliti u manje fileove i upload jedan iza drugog što mi je gubitak vremena. Sa konekcijom 500/200, za isti file mi treba manje od 3h
OK, tebi recimo treba za posla da uploaduješ 250GB podataka.
A šta je sa ostalima?!
99% korisnika ni ne osjeti razliku u svakodnevnoj upotrebi interneta bio on 60 ili 600 čega god.
Čisto preseravanje to sa brzinama, ložiona žešća.
Kada nekome je to posao on ce i platiti vece brzine tako da to nije problem nikome.
Ostali korisnici ne znam da ikome trebaju vece brzine downloada od 200-300 ali da je upload minimum 10% downloada, moda cak i vise sada jer je uploada puno potrebniji nego download a trenutno telecom je u tome bolji.
a komercijalno mozes 1000/1000 simetricni link samo to kod svakog providera kosta, u telekomu mozes ispregovarati mimo zvanicnog cjenovnika ali im moras dokazat da neko drugi moze dati po toj cijeni pa ti i oni mogu dati
svejedno im je kad je optika jel ti otvoreno 1000 ili 100 jer osim podesavanja brzine na terminalnoj opremi nemaju dodatnog troska a imaju daleko vece izlazne kapacitete od bilo kojeg providera kod nas
realno kome trebaju tolike brzine uploada taj se ne moze smatrati nekomercijalnim korisnikom kod bilo kojeg providera i garantovani simetricni linkovi kostaju par hiljada mjesecno za npr 100/100
zippoo87 wrote: ↑08/11/2023 22:42
Ma nije to drama sa igricama...ostavis da skida u toku dana ili preko noci kada zavrsis sa igranjem,slijedeci put kada upalis,igra je spremna.
Nije ni 50 Mbps malo i neupotrebljivo...evo ja sam imao i 200 i 150 a sada 50 i bukvalno ne primjetim razliku,osim u par minuta kada se downloaduje tako nesto veliko,kao igrice na ps4 a kod mene to svakako ide i preko wifi,pa i tu gubim na brzini...ali meni to nebitno...igru skine za 1-2 sata max a vecinom prije.
Slazem se, sve je stvar od osobe do osobe, ja licno volim da se igra skine za najvise sat vremena i da odmah igram, zato imamo ljude kojima je 10Mb dovoljno jer ne rade nista na netu, imamo one koji su prisiljeni tu brzinu koristiti jer bolje trenutno ne moze imati, a imamo i ljude poput mene koji ako imaju mogucnost, onda radije biraju sto brze da skrate vrijeme cekanja i uzivaju u igrama.
Bavim se čime se bavim. Evo primjer treba da uploadujem 250GB podataka, sa konekcijom 50/8 treba mi 70h da uploadujem. Svaka 24h pukne konekcija (obnovi se IP adresa), što znači da moram podijeliti u manje fileove i upload jedan iza drugog što mi je gubitak vremena. Sa konekcijom 500/200, za isti file mi treba manje od 3h
A šta je sa ostalima?!
99% korisnika ni ne osjeti razliku u svakodnevnoj upotrebi interneta bio on 60 ili 600 čega god.
Kada nekome je to posao on ce i platiti vece brzine tako da to nije problem nikome.
A šta je sa ostalima?!
Ostali korisnici ne znam da ikome trebaju vece brzine downloada od 200-300 ali da je upload minimum 10% downloada, moda cak i vise sada jer je uploada puno potrebniji nego download a trenutno telecom je u tome bolji.
Tako nekako sam i ja razmišljao.
Kod mene je LoL, 60/10 meščini.
Rijetko kada pomislim da bi bilo bolje imati brži internet.
I kada mi skida WoT update ide sporo, ali to nije do mene nego do WoT servera.
Može li neko iz Sarajeva sa 1Gps brzinom interneta skidati igrice tom istom brzinom?
Pitam jer ne znam.
Naslovnica wrote: ↑08/11/2023 18:52
A šta je sa ostalima?!
Problem je...
Ako je problem onda neka se zadovolji brzinom koju placa.
Naslovnica wrote: ↑08/11/2023 22:57
Može li neko iz Sarajeva sa 1Gps brzinom interneta skidati igrice tom istom brzinom?
Pitam jer ne znam.
kad dodjem na posao povucem nesto sa wot-a pa ti javim, torrent ide do 900mbps
Pitam jer ne znam.
kad dodjem na posao povucem nesto sa wot-a pa ti javim, torrent ide do 900mbps
Ide torrent.
A WoT tačno zavisi od opterećenja servera ili linkova.
Koliko max brzo ide Steam?
Last edited by Naslovnica on 08/11/2023 23:01, edited 1 time in total.
Pitam jer ne znam.
Moze, ja sam uzeo jedan mjesec testno 1Gbps i skida punom brzinom i na racunaru preko Steam-a, i na PS5 konzoli. Samo sto na racunaru moras imati SSD jer na klasicni hdd ta brzina ne ide. Isto mi je sad i na mom standardnom paketu, svaka igra sa PS Store-a ide max brzinom.
Da ti nije na mobitelu postavljeno da koristi samo 3g?
Odem manuelno izabrati mrežu i neće na 4g nikako, kaže nemoguće se povezati. Na 3g bhmobile mrežu se poveže odmah. Iskreno ne bi mi bilo toliko bitno na koju mrežu se poveže da radi mobilni internet, koji ne radi na šta god se povežem.
Ako je android u pitanju probaj odraditi reset mreže (settings -> system -> reset options -> reset mobile network settings).
Ne radi ni to, vjerovatno oni trebaju nesto u sistemu odraditi.
Sad zvao 1444, agent nešto odradio i kaže resetuj telefon. Ja isključio, uključio i sad neće da prihvati nijedan od dva SIM pina. Imam još 1 pokušaj...
Naslovnica wrote: ↑08/11/2023 17:41
Jbte, koji Q vam konkretno trebaju nekakve MEGA GIGA brzine, čime se bavite ba?!
U BH telecomu imas brzine 500/100 koju ja imam a imas i 1000/200. Tako da ako ti treba ima u ponudi.
Ma ima u ponudi, ali nije dostupno kod mene. Samo bakar je opcija, bar trenutno.
cicagorio wrote: ↑08/11/2023 17:28
Znači razlika dodje 247KM tj 10KM mjesečno.
Nije druze poenta samo u iznosu. Poenta je da kao korisnik koji je dosao od konkurencije, bio 2g i sada na novi potpis ugovora, hladno mi kazu, hajde ti nazad kod konkurencije, tebi je tamo bolje.
Misljenja sam da se trebaju boriti za svakog korisnika atraktivnim ponudama. Nazalost, menadzment kao i uposlenici misle "ko te jebe, hajde ti dalje".
cicagorio wrote: ↑08/11/2023 17:28
Znači razlika dodje 247KM tj 10KM mjesečno.
Nije druze poenta samo u iznosu. Poenta je da kao korisnik koji je dosao od konkurencije, bio 2g i sada na novi potpis ugovora, hladno mi kazu, hajde ti nazad kod konkurencije, tebi je tamo bolje.
Misljenja sam da se trebaju boriti za svakog korisnika atraktivnim ponudama. Nazalost, menadzment kao i uposlenici misle "ko te jebe, hajde ti dalje".
Sve se ja slažem s tobom. Ako imaš tu mogućnost, predji negdje drugo, ili odjavi uslugu pa prijavi novu. Gledaj šta je bolje po tebe i to je to.
Jasamkodi wrote: ↑08/11/2023 17:36
Imam problem sa povezivanjem na 4g mrežu. Otišao dns uzeti novu 4g+ karticu, i opet probao i nece. Poveže se samo na 3g. Pozivi i poruke rade, ali mobilni internet nikako. Da li zna neko do čega je?
Da ti nije na mobitelu postavljeno da koristi samo 3g?
Odem manuelno izabrati mrežu i neće na 4g nikako, kaže nemoguće se povezati. Na 3g bhmobile mrežu se poveže odmah. Iskreno ne bi mi bilo toliko bitno na koju mrežu se poveže da radi mobilni internet, koji ne radi na šta god se povežem.
Koristim android box cc god., sve lijepo brzo, ušminkano ALI aplikacija se crasha dok se prebacuju kanali na onom središnjim dijelom daljinca sa sličicama epg. pojavi mi se crni ekran sa logom bht - dobro je što je reboot brz ali baš mi počinje ići na nerve jer nema nekog pravila. Memorija nije puna, ništa nije dodatno instalirano.
Jeste li vi primjetili da postoji ovaj bug ili da tražim zamjenu uređaja ?
sprej wrote: ↑09/11/2023 20:02
Koristim android box cc god., sve lijepo brzo, ušminkano ALI aplikacija se crasha dok se prebacuju kanali na onom središnjim dijelom daljinca sa sličicama epg. pojavi mi se crni ekran sa logom bht - dobro je što je reboot brz ali baš mi počinje ići na nerve jer nema nekog pravila. Memorija nije puna, ništa nije dodatno instalirano.
Jeste li vi primjetili da postoji ovaj bug ili da tražim zamjenu uređaja ?
Meni se ne dešava tada. Ponekad mi se resetuje kad gledam neki dugi film na stremiu, i kad zavrsi i hocu da izađem na tv pojavi se logo moja tv , resetuje se, kao što kažeš brzo se sistem digne.