Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ćiribiribela

#17376 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by ćiribiribela »

Pa preseli se :mrgreen:
insomnia78

#17377 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Nemere. Imaju stvari koje su iznad ljudskog shvatanja i uticaja. Visa sila rekli bi
paladinka

#17378 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

[quo8"]Ne nogu prezaliti sto ne zivim blize svici. Tamo se ovo moje cudo jaaako dobro placa[/quote] Je dobra plata , najam stana je skup, zdravensto je skupo , prednost ostale stvari se moze inostranstvu kuputi:
insomnia78

#17379 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Mores ziviti u Fr a raditi u Svici
paladinka

#17380 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

insomnia78 wrote:Mores ziviti u Fr a raditi u Svici
Mozes , ali nisi omiljen !
paladinka

#17381 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

insomnia78 wrote:Mores ziviti u Fr a raditi u Svici
Mozes , ali nisi omiljen !
ćiribiribela

#17382 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by ćiribiribela »

Ili zivjeti u svicarskoj a ici u njemacku u kupovinu :mrgreen:
paladinka

#17383 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

ćiribiribela wrote:Ili zivjeti u svicarskoj a ici u njemacku u kupovinu :mrgreen:
To je ta prednost , moram se stiditi radi toga!
славянин

#17384 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by славянин »

ćiribiribela wrote:Ili zivjeti u svicarskoj a ici u njemacku u kupovinu :mrgreen:
A mozes i ziviti u Fr,raditi u svici i ici u kupovinu u de :D da vam olaksam :D
paladinka

#17385 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

славянин wrote:
A mozes i ziviti u Fr,raditi u svici i ici u kupovinu u de :D da vam olaksam :D
Naravno svi placu !
Bluemore

#17386 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bluemore »

A u bosnu dolaziti na godisnjem
I ovce Site i vuci na broju :mrgreen:
mali jomu

#17387 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali jomu »

Kuća i 1.000 KM mjesečno: Je li vam to dovoljno da se preselite?

Image

Antikitera traži nove stanovnike na ovom grčkom otoku s prekrasnom netaknutom prirodom od dvadesetak kvadratnih kilometara u Jonskom moru. Porodice će dobiti kuću, zemljište i mjesečnu stipendiju u visini od 500 eura, odnosno oko 1.000 KM, koja će im se isplaćivati u prve tri godine života na otoku.

Prednost u izboru daje se mladim porodicama iz Grčke s više od troje djece koji su spremni trajno se preseliti na Antikiteru, ali u obzir dolaze i drugi zainteresirani iz ostatka svijeta.

https://www.radiosarajevo.ba/magazin/za ... ite/342765

:mrgreen:
paladinka

#17388 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

Bluemore wrote:A u bosnu dolaziti na godisnjem
I sta je problem?
moonca

#17389 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

mali jomu wrote:Kuća i 1.000 KM mjesečno: Je li vam to dovoljno da se preselite?[ :mrgreen:

..Nije- izgleda uzas.
paladinka

#17390 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

To je prednost , gdje god odes jest jeftinije , sto se tice Njemacke i kupovine , ljudi kuptuje...Kad imas pare.
512MB

#17391 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

insomnia78 wrote:Ne nogu prezaliti sto ne zivim blize svici. Tamo se ovo moje cudo jaaako dobro placa
Stim da je "jaako dobro placeno" relativan pojam :mrgreen:
512MB

#17392 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

paladinka wrote:
To je prednost , gdje god odes jest jeftinije , sto se tice Njemacke i kupovine , ljudi kuptuje...Kad imas pare.
Nije sve u niskoj cijeni.
konjislav

#17393 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

512MB wrote:
paladinka wrote:
Nije sve u niskoj cijeni.
Kako nije?
espn

#17394 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Samohrana majka Mirjana nema novca za kiriju, ona i dijete možda završe na ulici

Mirjana Ćuković, samohrana majka iz Goražda sa svojom maloljetnom kćerkom bukvalno će ostati na ulici ukoliko nadležne institucije hitno ne reaguju i nađu bilo kakav smještaj ovoj porodici.

Mirjana je sa kćerkom do prije izvjesnog vremena živjela kao podstanar u stanu u zgradi Titanik u Goraždu koji je u međuvremenu prodat. Svakog trenutka bi trebala iseliti iz stana, ali nema gdje jer nije u mogućnosti osigurati sredstva za kiriju.

Nezaposlena je, a suprug je od posljedica bolesti preminuo prije godinu dana, i iza njega je ostala nezamislivo mala penzija koju ostvaruje njena kćerka u iznosu od 60 KM, te dječiji dodatak što ukupno iznosi oko 100 KM. I za kiriju koju je do sada plaćala Mirjana već duguje 300 KM.

"Bukvalno smo sada na ulici, dijete će mi možda u hodniku spavati, ja ne znam šta da radim, čekam javne radove da bih mogla nešto zaraditi, radim svakakve poslove, nije me stid ničega, ali to nam ne može pokriti kiriju. Neće da pomognu, drugima daju, a ja nemam gdje, ja stvarno ne znam šta da radim više", kaže kroz suze Mirjana koja se za pomoć obratila medijima.

Preživjeti sa 100 KM sigurnih primanja mjesečno bilo gdje u BIH bilo bi pravo umjeće, nedovoljno čak za hljeb ili vodu. Siromaštvo i beznađe su Mirjanina svakodnevnica već duži period, a očajna majka spremna je raditi bilo kakve poslove da bi svojoj kćerki omogućila krov nad glavom i dovoljno hrane.

"Dok je muž bio živ mi smo plaćali kiriju redovno, sada više nemam, komšinica mi je donijela djetetu da jede. Stid me, ne bih voljela da mi dijete sutra gledaju drugačije što tražimo pomoć, ali ja ne znam šta više da uradim", kaže Mirjana.

U Centru za socijalni rad tvrde kako nemaju načina da osiguraju smještaj za Mirjanu i njenu kćerku, najavljuju da će uputiti zahtjev kantonalnoj vladi da izdvoji sredstva za plaćanje kirije, a adresa je, ističu i nadležna gradsku služba. Tamo pak tvrde kako nisu nadležni za konkretan slučaj te da se stanovi dodjeljuju isključivo na osnovu bodovnih lista, te da je za ovakve slučajeve nadležan Centar za socijalni rad.

U trenutku dok samohrana majka bez posla očajno pokušava obezbjediti elementarne uslove života maloljetnom djetetu, sve drugo, osim stvarne podrške i pomoći postaje besmisleno.

https://www.klix.ba/vijesti/humanitarne ... /190704112
zrakomlat

#17395 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zrakomlat »

espn wrote:Samohrana majka Mirjana nema novca za kiriju, ona i dijete možda završe na ulici

Mirjana Ćuković, samohrana majka iz Goražda sa svojom maloljetnom kćerkom bukvalno će ostati na ulici ukoliko nadležne institucije hitno ne reaguju i nađu bilo kakav smještaj ovoj porodici.

Mirjana je sa kćerkom do prije izvjesnog vremena živjela kao podstanar u stanu u zgradi Titanik u Goraždu koji je u međuvremenu prodat. Svakog trenutka bi trebala iseliti iz stana, ali nema gdje jer nije u mogućnosti osigurati sredstva za kiriju.

Nezaposlena je, a suprug je od posljedica bolesti preminuo prije godinu dana, i iza njega je ostala nezamislivo mala penzija koju ostvaruje njena kćerka u iznosu od 60 KM, te dječiji dodatak što ukupno iznosi oko 100 KM. I za kiriju koju je do sada plaćala Mirjana već duguje 300 KM.

"Bukvalno smo sada na ulici, dijete će mi možda u hodniku spavati, ja ne znam šta da radim, čekam javne radove da bih mogla nešto zaraditi, radim svakakve poslove, nije me stid ničega, ali to nam ne može pokriti kiriju. Neće da pomognu, drugima daju, a ja nemam gdje, ja stvarno ne znam šta da radim više", kaže kroz suze Mirjana koja se za pomoć obratila medijima.

Preživjeti sa 100 KM sigurnih primanja mjesečno bilo gdje u BIH bilo bi pravo umjeće, nedovoljno čak za hljeb ili vodu. Siromaštvo i beznađe su Mirjanina svakodnevnica već duži period, a očajna majka spremna je raditi bilo kakve poslove da bi svojoj kćerki omogućila krov nad glavom i dovoljno hrane.

"Dok je muž bio živ mi smo plaćali kiriju redovno, sada više nemam, komšinica mi je donijela djetetu da jede. Stid me, ne bih voljela da mi dijete sutra gledaju drugačije što tražimo pomoć, ali ja ne znam šta više da uradim", kaže Mirjana.

U Centru za socijalni rad tvrde kako nemaju načina da osiguraju smještaj za Mirjanu i njenu kćerku, najavljuju da će uputiti zahtjev kantonalnoj vladi da izdvoji sredstva za plaćanje kirije, a adresa je, ističu i nadležna gradsku služba. Tamo pak tvrde kako nisu nadležni za konkretan slučaj te da se stanovi dodjeljuju isključivo na osnovu bodovnih lista, te da je za ovakve slučajeve nadležan Centar za socijalni rad.

U trenutku dok samohrana majka bez posla očajno pokušava obezbjediti elementarne uslove života maloljetnom djetetu, sve drugo, osim stvarne podrške i pomoći postaje besmisleno.

Jesi li nazvao tu ženu i dogovorio s njom kako ćeš joj pomoći?
DonPizdon

#17396 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by DonPizdon »

Nek se smjeste inzinjeri prvo mamu im poganu
Radio Sarajevo

#17397 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

zrakomlat wrote:
Jesi li nazvao tu ženu i dogovorio s njom kako ćeš joj pomoći?
On nije odavde, on samo postavlja linkove...
mali jomu

#17398 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali jomu »

Oglas / Za one kojima je svega dosta: Čuvajte ovce za 25.000 eura na pustom ostrvu

Image

Škotsko ostrvo Sjeverni Ronaldsej traži zainteresirane pastire, koji će pošteno biti plaćeni da čuvaju rijetku vrstu škotske ovce - orkni.

Radi se 35 sati sedmično, a plata je 24,473 eura.

https://www.radiosarajevo.ba/magazin/za ... rvu/342879
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#17399 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Matijevic_Vlado »

Ima li i jedan gluplji portal od radiosarajevo?
mali jomu

#17400 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mali jomu »

Matijevic_Vlado wrote: Ima li i jedan gluplji portal od radiosarajevo?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hvala za smijeh
Post Reply