Jasno sam rekao šta mislim o Strelkovu, pa da opet ponovim jer se izgleda ne čita baš s pažnjom. Treba da mu se sudi za doprinos genocidu nad Bošnjacima u istočnoj Bosni. Čuj hvalim ga.insomnia78 wrote:
Četnik Strelkov je sada Chief of Staff ili Načelnik glavnog štaba. Rano ste se radovali, vi koji navijate za fašiste koji granatiraju civile baš kao pravi četnici.
---
Nego jel ti se makar 10% povecala plata zbog ove informacije?
Imas li vise da jedes, da pijes, vozis li bolje auto, moRes li vise guziti, sretniji li si zbog toga sto je Strelkov postao Načelnik glavnog štaba?
Jesi svjestan da zbog "pobjede" nad forumskim "neprijateljima" slavis promaknuće čovjeka koji je u "nasem" ratu vjerovatno učestvovao i u ratnom zločinu?
I moze se spavati s tim?
Nek ti je na obraz,
bivši pripadniče ARBiH
Da je kako izdejstvovati da im đenerala il makar Voju prebacimo iz 'aga, tamo ionako dobijaju smjesne kazne a valjali bi "pobunjenicima"
Vodili su i oni svojevremeno svoje "pobunjenike"
Svakako imaju slicne ciljeve i hrabrost
Ne hvalim niti podržavam u Ukrajini nikoga, a osuđujem Ukro huntu koja dosad pobi na hiljade civila granatama, a bilo je ima i vijesti o egzekucijama muškaraca vojno sposobne dobi u dijelovima iz kojih su se novorusi povukli. Znači Ukro hunta radi isto kao Assadisti u Siriji! Zato i navodim činjenicu da ne znam koliko će dugo novorusi ostati čisti od toga da se ne počnu svetiti civilima, pogotovu jer ima nekih izvještaja da se dovlači stanovništvo iz zapadne Ukrajine da naseljava dijelove koji su bili pod kontrolom pobunjenika i odakle su se isti povukli. Znači nisu pobjeđeni vojno nego su se povukli. I sad jel treba iskonstruisat i tu činjenicu da slavim pobunjenike jer iznosim činjenice da nisu još vojno nigdje u suštini poraženi, već naprotiv zadaju ogromne gubitke Ukro hunti.
insomnia78, inače cijenim tvoje postove jer vidim da su dosta realni, a ovdje sam iznio uzočno posljedične reprekusije pobjede/poraza novorusa u Ukrajini na BiH - ono što je za nas od direktne važnosti i još niko da ništa o tome što je fakat važno za nas/ po nas ovdje u BiH da nešto kaže. Već samo neke tlapnje tipa koga ja podržavam i kako spavam - totalno irelevantno. Želim da diskusiju razvijamo i u tom pravcu reperkusija po BiH, jer je to ono što je bitno za nas, jer htjeli ne htjeli ima posljedice po nas i BiH.
Zilog, zbog tvojih napada i konstrukcija i na mene lično u stvarima koje nemaju veze sa temom ne zaslužuješ nikakav odgovor. Al evo bit ću dobar da ti kažem da nisam nikakav ni anti ovaj ili pro onaj onaj već razmišljam o tome kakve reprekusije različiti ishodi u Ukrajini imaju po nas. A imaju mnogo više od događaja u Siriji/Iraku.
To što ne vidiš elemente etničkog čišćenja i genocida od strane Ukro hunte u Ukrajini - nek tebi služi na čast. To su činjenice na terenu. Druga je stvar da li Ukro hunta može da bira druga sredstva za odbranu teritorijalnog intergriteta Ukrajine i da li novorusi imaju drugi način borbe protiv nametnute nove vlasti u Kijevu. Ali elementi genocida su već postale činjenice.
Postoje zapadni lihvaro-cionisti (vlasnici multinacionalnih kompanija i naravno vodećih banaka) koji kontrolištu svijet odnosno šta će i kako reagovati vojno-obavještajni establišment određene države koja je u njihovoj orbiti uticaja), isto kao što postoje i njihovi pandani - ruski lihvaro-cionisti koji kontrolišu reakcije i dejstva država u njihovoj orbiti uticaja. Ako tu osnovnu činjenicu u borbi za kontrolu prirodnih resursa, koji su najveći kolateral/jemstvo za nove kreditne plasmane ne vidiš - nemamo o čemu pričati i upravi si ti onda ono naivno dijete za šta mene bezzeze optužuješ.