Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
jastuk1

#17351 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jastuk1 »

Razlog zašto stranka ovakve vrste ne može naići na veću prijemčivost među narodom, a po svim mjerilima bi trebala biti daleko popularnija zbog programa kojeg zastupa je zbog neprincipjelnosti.

Ono što je iza deklarativnih floskula, kao što je ISKRENOST, DOSLJEDNOST je nešto što puno više utiče na to da li ljudi vjeruju određenom političkom pravcu ili ne. Po meni, Naša stranka bukvalno "siluje" i "pogrešno promovira" svoj politički program. Jezik koji koristi, floskule, način pisanja saopštenja - pa to je čisti kripto-komunizam koji samo ljude dalje i jače odbija.

Izgleda apsurdno, ali na kraju ispada da Naša stranka postoji više radi sebe i svojih članova, nego neka nacionalna stranka.

Još nešto - niko u NS nije harizmatičan ni za finog razgovora uz kahvu, a kamoli za hmmm... nešto dublje kao što je... šta ono spomenu, jel neko ljubljenje... :roll: :lol:

Jer obično ljudi koji nemaju harizmu - istu pokušavaju izgraditi barem iskrenošću. NS emituje previše uvježbanosti, glume i robotizma, a premalo spontanosti i iskrenosti koju bi stranka ovakvog pravca trebala da dijeli lopatama, zar ne.
ultima_palabra

#17352 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Eki kripto-komunizam... de jadan piši o stvarima koje razumiješ, ako ima takvih :-D
jastuk1

#17353 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jastuk1 »

-LIBERO- wrote:Kakve ti gluposti pises, i na koji nacin pokusavas pakovati neke stvari, da sam se najezio citajuci sve to.

Tacno izgaram da saznam koja je to politicka snaga/stranka u kojoj ti vidis spas, il pak samo najbolji izbor. :D
Ni u jednoj ne vidim spas, niti najbolji izbor, gluho bilo, ali neke se naziru kao manji izdajnici. :|
jastuk1

#17354 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jastuk1 »

ultima_palabra wrote:Eki kripto-komunizam... de jadan piši o stvarima koje razumiješ, ako ima takvih :-D
Kripto - grčki κρυπτός - znači sakriveni, tajni ;-)
Nemoj sve završavat za vapidnom palabrom. :|
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#17355 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

jastuk1 wrote:
-LIBERO- wrote:Kakve ti gluposti pises, i na koji nacin pokusavas pakovati neke stvari, da sam se najezio citajuci sve to.

Tacno izgaram da saznam koja je to politicka snaga/stranka u kojoj ti vidis spas, il pak samo najbolji izbor. :D
Ni u jednoj ne vidim spas, niti najbolji izbor, gluho bilo, ali neke se naziru kao manji izdajnici. :|
Molim te, reci mi koje su to stranke. Ako zelis moze i na PP.
Hvala.
jastuk1

#17356 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jastuk1 »

-LIBERO- wrote:
jastuk1 wrote:

Molim te, reci mi koje su to stranke. Ako zelis moze i na PP.
Hvala.
Nema potrebe na pp jer fakat ne znam. Nisam detaljno pratio politiku zadnjih par godina i nisam ni izlazio na par izbora, ali mi je od zapaljenog predsjedništva u gloovi primarna riječ izdaja. I sada kada analiziram dobrim djelom gledam kroz tu prizmu.

Treba pustit da se ovo stanje iskristališe, ako se mogne iskristalisat ko je kriv za paljenje. Razlog zašto nisam izlazio na izbore je da ne biram između manjeg zla. Nažalost, bude li se stanje dalje komplikovalo, bez obriza što pamet kaže ne, morat ću glasat za manje zlo, odnosno manjeg "izdajnika" jer to savjest nalaže. Ko je to ostaje da se vidi. Naravno ako se ispostavi da su svi baš dibidus zlo, onda nartavno uopšte neću glasat. ha ja

Nisam još nikoga otpisao, osim možda DF-a. Za njih je najmanje vjerovatno da ću glasat.

Imamo puno stranaka i nijedna ne može da se izgradi u jaku stranku kad se svi međusobno glođu. Sjaši Kurta zajaši Murta. :zzzz:
ultima_palabra

#17357 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

jastuk1 wrote:
ultima_palabra wrote:Eki kripto-komunizam... de jadan piši o stvarima koje razumiješ, ako ima takvih :-D
Kripto - grčki κρυπτός - znači sakriveni, tajni ;-)
Nemoj sve završavat za vapidnom palabrom. :|
Super, družiš se sa riječnikom :) Ali primijetio sam kod ovih SDA-ovaca M-92 kalibra, sve što im se ne sviđa zovu komunizmom... ako je komšija previše glasan on je komunista, u saobraćaju im neki komunista uzeo pravo prednosti itd, dakle da uskladimo terminologiju...

Tajni komunizam, znači... komunizam kao ideologija se bazira na zajednici, na zajedničkom dobru. NS je stranka koja od svih stranaka u BiH najviše forsira individualizam, individualna prava, prava manjina itd... često su njihovi lideri znali zastupati različite stavove u medijima, i smatrali su to normalnim.

Stoga, i dalje mislim da laprdaš :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17358 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Velkoski »

nisu ovo komunjare nego kvazi-elitisti kojima bi veliki izazov bio i rukovođenje stadom ovaca.

'pređite na našu stranu'. :lol:
ultima_palabra

#17359 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Woole Triwunovich wrote:nisu ovo komunjare nego kvazi-elitisti kojima bi veliki izazov bio i rukovođenje stadom ovaca.

S tim se već lakše složiti :D Mada i kvazi-elita treba nekoga da ih predstavlja, koliko god da ih ima :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#17360 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Oni koji su u tripu "kvazi elite", ili oni koji su sustinski intelektualno impotentni, krijuci se iza krda-stada i supje retorike, a umisle sebi da su mali Bogovi?

Ok, hvala...biram ove prve. Uz punu svijest koje sve nedostatke imaju i koje su im mane.

Rekao bih, proklestvo (limitiranost) posrednicke demokratije. :D
jastuk1

#17361 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jastuk1 »

ultima_palabra wrote:. NS je stranka koja od svih stranaka u BiH najviše forsira individualizam, individualna prava, prava manjina itd... često su njihovi lideri znali zastupati različite stavove u medijima, i smatrali su to normalnim.
Naravno. Ali problem je kako to rade. Kako, na koji način forsiraju odnosno "siluju" taj individualizam. Upravo sam u prethodnim postovima o tome govorio. O njihovoj stilistci i pristupu. To rade koristeći hiljadu puta iscjepane, ižvanake floskule, pa podsjećaju na fosile sa komunističkim banderama u glavi, zar ne.

Ne može se zalagati za individalna prava i socijalnu pravdu koristeći isti riječnik i manire koji koriste recimo etničke stranke ili čak SDP. NS-u treba robna marka, "brand" nešto da ih razlikuje od hrpe drugih učmalih stranaka. Imaju program koji im daje prostora da budu možda najviše inventivni od svih stranaka, a oni su izgleda najgore zaglibili u kolitečinu od svih. Zbog priropde političkog programa, NAJLAKŠE IM JE DA BUDU ISKRENA STRANKA DA ZASTUPAJU ISKRENOST, ALI JOK!!! Moraju oni sve da useru starim načinima, starim uobičajenim smradom. Izgledaju kako neki NVO koji se bavi svim i svačim i na kraju niti jednu oblast za koju se zalažu ne uspjevaju unaprjediti ili napraviti bilo kakvu razliku ni 2 posto. Diletantski skroz.

Tako da sam došao do zaljučka da je NS ništa nego nešto kao NVO.

A ono "pređite na našu stranu" je po mom mišljenju bilo ustvari ok i treba im još tih pređite na našu stranu momenata. (Ovo fakat mislim bez sarkazma). Zbog prirode svog političkog programa, NS je možda i jedina od stranaka koja je imala za pravo da uzurpira i "prisvoji" proteste.

Ovo su moji iskreni osvrti na razloge zašto NS nije popularnija.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17362 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Velkoski »

ma smiješna stranka koja nikada neće ni biti neki važan faktor, osim ako na izbore ne izađe 300 000 hipstera i raje iz haciende.

ne znam samo kako nabraše 700 strana na forumu :shock:

elem, sretno vam ipak, da ne bude da samo serem :thumbup: :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#17363 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

ultima_palabra wrote:
Woole Triwunovich wrote:nisu ovo komunjare nego kvazi-elitisti kojima bi veliki izazov bio i rukovođenje stadom ovaca.

S tim se već lakše složiti :D Mada i kvazi-elita treba nekoga da ih predstavlja, koliko god da ih ima :D
tačno...mogu predstavljati Ganiće :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#17364 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Woole Triwunovich wrote:ma smiješna stranka koja nikada neće ni biti neki važan faktor, osim ako na izbore ne izađe 300 000 hipstera i raje iz haciende.

ne znam samo kako nabraše 700 strana na forumu :shock:

elem, sretno vam ipak, da ne bude da samo serem :thumbup: :mrgreen:
Tačno.

Zato je demokratski i legitiman izbor svih ostalih 3.700.000 nehipstera i ostale raje koja u širokom luku zaobilazi haciendu zapravo fantastičan. U preko hiljadu godina svog postojanja naša zemlja nikad nije bila u jadnijoj i gladnijoj poziciji kao danas.

Elem ne sereš , hvala na dosadašnjem izboru :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#17365 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by KatarinaKosaca »

@pk

2 PITANJA

Prvo se odnosi na tajminge, prošlu sjednicu ste žurili da završite do 16h, ako nećete da ostanete zaključani, a danas kasnite (jer neprocjenjiva je slika skupštinskih zastupnika TK i njihovog izraza lica kada su jednoglasno ukidali bijeli hljeb, pa to željno čekam), a asocira me na Vučićev komentar sinoć da je dao intervju jednom novinaru u 6.30 ujutro u zgradi vlade, i da je novinar kasnio 4 minute. Utoliko je prvo pitanje: Zašto ne radite kako treba, kao što ljudi rade u privatnoj firmi?
Drugo pitanje se odnosi na zgradu (vilu) na Mejtašu koju je dobila supruga Danisa Tanovića za svoju školu, pa da kažeš forumašima koji ne mogu dobiti poslovni prostor po zakonu ni na koji način (ima tema o tome), kako je to uspjela ova strana državljanka i to vilu u kojoj je bila ambasada Njemačke?
pare dare samo pare

#17366 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pare dare samo pare »

KatarinaKosaca wrote:@pk

2 PITANJA

Prvo se odnosi na tajminge, prošlu sjednicu ste žurili da završite do 16h, ako nećete da ostanete zaključani, a danas kasnite (jer neprocjenjiva je slika skupštinskih zastupnika TK i njihovog izraza lica kada su jednoglasno ukidali bijeli hljeb, pa to željno čekam), a asocira me na Vučićev komentar sinoć da je dao intervju jednom novinaru u 6.30 ujutro u zgradi vlade, i da je novinar kasnio 4 minute. Utoliko je prvo pitanje: Zašto ne radite kako treba, kao što ljudi rade u privatnoj firmi?
Drugo pitanje se odnosi na zgradu (vilu) na Mejtašu koju je dobila supruga Danisa Tanovića za svoju školu, pa da kažeš forumašima koji ne mogu dobiti poslovni prostor po zakonu ni na koji način (ima tema o tome), kako je to uspjela ova strana državljanka i to vilu u kojoj je bila ambasada Njemačke?
Samo da se upetljam jer sam već jednom pisao na ovu temu (tvoje pitanje br. 2). Pogledaj temu (čini mi se str. 277), to nije ona dobila, dvije su potpuno odvojene montessori ustanove u pitanju.
A za Jose-a, samo opaska da ja nisam NS, i ne sviđa mi se da me strpavaš u koš sa njima. Pomenuo sam da sam blizak sa nekim ljudima u NS, a to je bitna razlika. Imam hiljadu konkretnih zamjerki na njihov rad ali također smatram da kao stanka imaju potencijala, samo ukoliko bi se približili običnim ljudima. U vrhu zaista ima mnogo ljudi koji nikada nisu bili gladni i realno ne mogu osjećati empatiju prema onima koji jesu. Ne kažem da nema i drugih, ali u vrhu, tamo gdje se kroje njihove politike, nastup i strategije ih nema definitivno. Ovo što ja uletim s vremena na vrijeme sa ponekom opaskom ili demantom lažne informacije je iz prostog razloga što ne podnosim neistinu. Eto, toliko od mene :run:
JoseMujica

#17367 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

nije uopće bitno da li si ili nisu u NS već je princip djelovanja ono što sam kritikovao....... i zato smatram da NS ne nosi ništa novo.

Dakako rječnik, nastupi i floskulanje je zaista na jednoj novoj razini, takoretji europskoj, ali na grass root nivou je to stari balkanski modus operandi naš čovek-dobar čovek i ruka ruku mije ;-)

a ono što zaista trebamo, očajnički, je promjena te paradigme i pomak ka pravnoj državi promjenom partitokratske, nepotističke organizacijske kulture proizašle iz stare dinarske zajednice srednjovjekovlja.

Kada mi poture ko struĆnjaka nekoga koga babo zaposli kod sebe u javnoj ustanovi konkursom kojem nema traga, viču da je sve po zakonu :D i još kao bonus nude promjene...šta retji?! :kiss:

Naša stranka je zapravo samo iNepotizam, rebrendirani balkanski čobanluk upakovan u novo ruho.
Challenger__

#17368 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

JoseMujica wrote: Naša stranka je zapravo samo iNepotizam, rebrendirani balkanski čobanluk upakovan u novo ruho.
Upravo.

Lažna altetrnativa, a u osnovi alternativno utočište stare paradigme koja je razorila nadu, ljude i pokrala svu zemlju. Žali Bože onih 15 min koje sam potrošio izlazeći na biračko mjesto.

Nikad više.
pare dare samo pare

#17369 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pare dare samo pare »

JoseMujica wrote:nije uopće bitno da li si ili nisu u NS već je princip djelovanja ono što sam kritikovao....... i zato smatram da NS ne nosi ništa novo.

Dakako rječnik, nastupi i floskulanje je zaista na jednoj novoj razini, takoretji europskoj, ali na grass root nivou je to stari balkanski modus operandi naš čovek-dobar čovek i ruka ruku mije ;-)

a ono što zaista trebamo, očajnički, je promjena te paradigme i pomak ka pravnoj državi promjenom partitokratske, nepotističke organizacijske kulture proizašle iz stare dinarske zajednice srednjovjekovlja.

Kada mi poture ko struĆnjaka nekoga koga babo zaposli kod sebe u javnoj ustanovi konkursom kojem nema traga, viču da je sve po zakonu :D i još kao bonus nude promjene...šta retji?! :kiss:

Naša stranka je zapravo samo iNepotizam, rebrendirani balkanski čobanluk upakovan u novo ruho.
Samo je važno da se razumijemo i da se zna ko je gdje :D U jednom dijelu rečenog se slažem, neophodna je promjena paradigme. Ono u čemu se ne slažem je percepcija njih kao oličenja nepotizma. Vrlo vjerovatno, kada se malo ispitaju odnosi i relacije unutar članstva i vođstva stranke, ima toga u jednoj mjeri. Ali ipak mislim da je nemoguće kod nas u ovoj situaciji dobiti 100% čistu stranku, potpuno nekorumpiranu. Mislim da je njihov nepotizam tolerantan jer nam ne šteti (šteti samo njima :-) ). Samo i mene nervira licemjerje i poricanje očiglednog.
zippoo87

#17370 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zippoo87 »

ovdje neki NSu cjepidlace neke najsitinije detalje,misljenja,poglede i stavove a SDA,SDP;HDZ i drigima amnestite kriminal ,korupciju,kradje,ukradene godine zivota i unistene snove i ti isti onda pricaju o PRNCIPIMA i dosljednosti...jadno

i taj neki kvazi elitizam ,i to je cisto poturanje,ako se neko vise zalaze za kulturu ,ne znaci to nista direktno a NS se zalaze za stvari koje u ovom trenutku moze (ili misle da mogu) progurati,rijesiti i popraviti a to znaci da negdje imaju 1,negdje 2 a maksimum je 3 vijecnika i naravno time su ograniceni

i samo jos jedno pitanje,da li je vama bolje da upravlja elita (intelektualci) ili seoski hostapleri,tipa radeljas ?
Challenger__

#17371 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Ne razumiješ ti to... NS je stranka za drugu generaciju Radeljaša.
JoseMujica

#17372 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

tolerantan nepotizam? :lol:

ima jedna narodna priča kada mlada cura na selu pita majku šta da radi.... munta je lola da mu da koke pa joj reko da mu da samo malo,..eto samo da glavić uđe....kaže majka na to...e moja šćeri nema qurac ramena

ps

Radeljaš i upravlja zahvaljujući rukama NS u kurtonalnoj skupšćini. Ali ja to vidim kao jedan od rijetkih pozitivnih poteza NS
zippoo87

#17373 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zippoo87 »

JoseMujica wrote:tolerantan nepotizam? :lol:

ima jedna narodna priča kada mlada cura na selu pita majku šta da radi.... munta je lola da mu da koke pa joj reko da mu da samo malo,..eto samo da glavić uđe....kaže majka na to...e moja šćeri nema qurac ramena

ps

Radeljaš i upravlja zahvaljujući rukama NS u kurtonalnoj skupšćini. Ali ja to vidim kao jedan od rijetkih pozitivnih poteza NS
@chelenger
a da to malo dokazes ,inace je "rek'o-kaz'o" ?

otkud sada "ruke" NSa u skupstini KS,zar nije RUKA i to pedjina ?
JoseMujica

#17374 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

haj ne zakeraj na detaljima.....hoću i ja malo tolerancije :lol:

bitno je da Esso a.s. vlada božijom rukom ko Maradona
madner

#17375 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Dvije su rukice NS-a, Pedja samo ima veci profil.

Ovaj drugi suti i trpi. :D
Locked