Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#17351 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote:Sad, kada imaju podršku Rusije iz zraka, SAA bi tebala da se zaleti i - kada joj već ide od ruke da čitave planinske masive oslobođa - da krene konačno u oslobađanje i Golanske visoravni a ne da im cionistički IDF-ovac može pišajući dobacit do Damaska :)
Ja sam se nadao da ce cioniste zavrsiti sultan muslimana. Medjutim, on je odlucio cionistima poruciti da Turska i Izrael trebaju jedni druge, pa je u znak dobre volje protjerao Hamas iz sultanata.

Aj sto sije manipulisu i tukjare, al' gdje brate da izda brat SUNIIIIJJJAAAAA!??
dječak sa šibicama

#17352 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Golanska visoravan je vec slobodna, puna je Al Nusra vojnika, dakle bratja muslimani su gore, nema da brines arzo.
Chisum

#17353 Re: Sirija vol. 2

Post by Chisum »

Sve rjedje ulazim na ovu temu, i sve mi je mucnije gledati kako se s ovom zaostalom arapskom bijedom igra kako ko hoce, ali moram da priznam da ne mogu, a da ne zamislim saudijske pedo-babune kako krecu u juris... :lol:

Ali, dobro, i invazija ovog tipa ima svoje pozitivne strane... Prosvjetiteljstvo! Mozda se konacno i Sirijci ocesu o kakvo znanje...

:lol:
arzuhal

#17354 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Kikibombona wrote:
arzuhal wrote:Sad, kada imaju podršku Rusije iz zraka, SAA bi tebala da se zaleti i - kada joj već ide od ruke da čitave planinske masive oslobođa - da krene konačno u oslobađanje i Golanske visoravni a ne da im cionistički IDF-ovac može pišajući dobacit do Damaska :)
Ja sam se nadao da ce cioniste zavrsiti sultan muslimana. Medjutim, on je odlucio cionistima poruciti da Turska i Izrael trebaju jedni druge, pa je u znak dobre volje protjerao Hamas iz sultanata.

Aj sto sije manipulisu i tukjare, al' gdje brate da izda brat SUNIIIIJJJAAAAA!??
Ja sam mislio da će to naš kalif, al-Baghdadi, al' ništa on...Tu sam se razočarao, presavio tabak, ispisao iz pčelara i učlanio u Ibrinu GDS, neka... :mrgreen:
arzuhal

#17355 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

dječak sa šibicama wrote:Golanska visoravan je vec slobodna, puna je Al Nusra vojnika, dakle bratja muslimani su gore, nema da brines arzo.
Znači SAA, uz pomoć slobodarske Rusije i njenih vaseljensko-kosmičkih snaga, treba da raspuše te bandite, teroriste i reakcionare, na Golanu :mrgreen:
arzuhal

#17356 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Kružila je nekada, tiho, izlizana šala o režimu Hafeza al-Asada i režimskim objašnjenjima stvarnosti, među rajom u Damasku: Kada na Kasijunu crkne tele - "Kriv je Izrael!" :twisted:
Mlohavi

#17357 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Sto ove siitske milicije zubima kolju macke? Koji qrc jbt :?
Je li to mozda stvarni razlog invazije "Ya Husein" sektasa na Siriju? :cry:
arzuhal

#17358 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Ne bi me čudilo da Turska skroz uleti s vojskom, uz podršku KSA, i onda stanu i kažu:"Jel vako treba svako uradit ukoliko želi da se njegovi interesi uvaže i da se krajnje ozbiljno shvati? Pa, dobro...".

A onda slijedi, jel, najvedži rat u galaksiji Mliječni put, nešto što će uništiti Tursku i Saudiju za vjeke vjekova - amen, izbrisat je iz povijesti uopdže... :mrgreen:
muhafuca

#17359 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

arzuhal wrote:Kružila je nekada, tiho, izlizana šala o režimu Hafeza al-Asada i režimskim objašnjenjima stvarnosti, među rajom u Damasku: Kada na Kasijunu crkne tele - "Kriv je Izrael!" :twisted:
nije to kruzilo o Haffezu , vec je to u cijelom Arapskom svijetu (tj barem ove zemlje na bliskom istoku) poznata "izreka" ili "postappalica"

nesto poput onoga u Americi , kad god im neka kriza naleti (ekonomska ili finansijska) svi odmah Zidove krive
muhafuca

#17360 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

ako je ova zadnja mapa tacna , vise izgleda Kurdi guraju sje Aleppo/Haleb nego SAA

Image
dječak sa šibicama

#17361 Re: Sirija vol. 2

Sta ce SAA gurati na sjever, kad imaju puno veci problem juzno.

Oni su rijesili problem, deblokirali ova dva grada, dalje neka Kurdi rade. Ako zele.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#17362 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

uprkos uspjesima tzv. saa, klingonaca i raje iz horosana, proasad ekipa na forumu izuzetno nervozna
dječak sa šibicama

#17363 Re: Sirija vol. 2

Prepali se saudijske pjesadije.
General War

#17364 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

...do makar Haife neka se ne zaustavljaju :D
Kikibombona

#17365 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

General War wrote:
Ma sije lazu, to je poznata stvar!

Palestina pripada sunijama i red je da je sunije oslobode!

Kada ce i ko ce? :D :D
emmir1

#17366 Re: Sirija vol. 2

Post by emmir1 »

Grean

#17367 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Samo neka sultan ne oslobadja.

Sto se Turske tice, Arapi su zasluzili Izrael. Prije I svjetskog saradivali su sa engleskim i francuskim spijunima i radili na urusavanju Otomanskog carstva a jedan od najpoznatijih saradnika engleske obavjestajne je bio Abd Al Wahhab, ciji potomci su clanovi danasnje familije Saud (po zenskoj lniji).

Svojom borbom Arapi su Otomansko carstvo zamijenili zapadnim kolonizatorima koji ce im kasnije osnovati Izrael.
ifas

#17368 Re: Sirija vol. 2

Post by ifas »

Twitter bruji informacijama o 100njak mrtvih haridzija koje je brko pozlao u vjecna lovista.

:thumbup: za Brku heroja Sirije
arzuhal

#17369 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Grean wrote:Samo neka sultan ne oslobadja.

Sto se Turske tice, Arapi su zasluzili Izrael. Prije I svjetskog saradivali su sa engleskim i francuskim spijunima i radili na urusavanju Otomanskog carstva a jedan od najpoznatijih saradnika engleske obavjestajne je bio Abd Al Wahhab, ciji potomci su clanovi danasnje familije Saud (po zenskoj lniji).

Svojom borbom Arapi su Otomansko carstvo zamijenili zapadnim kolonizatorima koji ce im kasnije osnovati Izrael.
Al' nije samo Izrael, Englezi su im osnovali i KSA, brale moj :mrgreen: A što Englez napravi to se ne batali olahko... :mrgreen:
zrakomlat

#17370 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Grean wrote:Samo neka sultan ne oslobadja.

:thumbup:
arzuhal

#17371 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Kikibombona wrote:
General War wrote:
Ma sije lazu, to je poznata stvar!

Palestina pripada sunijama i red je da je sunije oslobode!

Kada ce i ko ce? :D :D
Ja bih sa' oš'o do podruma i načeo onaj dječiji šampanjac s okusom jabuke da mi jave kako je Hezbollah pomeo cijeli Kuds od IDF, usprkos gunDŽanju pojedinih sunija, makar to bili sunije medžu Kurdima, Srbima i Bošnjama :thumbup: :mrgreen:
Grean

#17372 Re: Sirija vol. 2

Post by Grean »

Koje formacije brane Azaz?

Vidim na Wiki da je stanovnistvo gotovo iskljucivo suni arapsko sa nesto arabizovanih Kurda i Yezida.
Kikibombona

#17373 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

arzuhal wrote:
Ja bih sa' oš'o do podruma i načeo onaj dječiji šampanjac s okusom jabuke da mi jave kako je Hezbollah pomeo cijeli Kuds od IDF, usprkos gunDŽanju pojedinih sunija, makar to bili sunije medžu Kurdima, Srbima i Bošnjama :thumbup: :mrgreen:
Znas ti koliko ima sunija?

MILIJARDA I DVJESA MILIJONA!

Gdje da pored ovoliko sunnniiijjjaaa Kuds oslobadjaja sakica rafidija?

https://www.youtube.com/watch?v=69avxfCDeCM

Ja vjerujem u sunije!
Kakve sije, kukavice lazljive!

Sunije ce postaviti Alahovu rijec da bude GORNJA! :izet: :-D
emmir1

#17374 Re: Sirija vol. 2

Post by emmir1 »

https://www.rt.com/news/332414-turkey-c ... l-kurdish/

Kao sada gađaju i sirijske snage, Sirija se obratila UN
arzuhal

#17375 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Kikibombona wrote: Sunije ce postaviti Allahovu rijec da bude GORNJA!
Za ovo će se Allah pobrinuti ;-)
Locked