Avetinho wrote:Vidim da plac mlade putincadi, liliputinaca i ostalih mladih ruskih dobrovoljaca, kao i njihovo divljenje brojnim uspjesima plavokosog hebaca odzvanja forumom. Ovom velikom drzavniku napokon je poslo za rukom ono sto nije uspjelo ni Gorbacevu ni Jelcinu -- namamiti NATO jos blize sebi, pa ce ga onda sjebat kratkim udarcima iz blizine.
Taktika za Bliski Istok mu je jos zajebanija: uspio je gotovo totalno unistiti Siriju, jedinog saveznika kojeg je tamo imao. Ekonomski potezi su mu jos bolji: ostvarice istorijski trgovinski sporazum sa Ekvadorom, Gvinejom a mozda i Ekvatorijalnom Gvinejom, i time totalno poraziti Evropsku Uniju. Ljetovalista na Krimu vec su prevazisla ponudu Azurne Obale, pa cak i brazilskih plaza, a to takodje doprinosi i razvoju trajektnog saobracaja u regionu.
Ukrajina
- Leons
#17351 Re: Ukrajina
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#17352 Re: Ukrajina
Povukao se vođa proruskih boraca u Donjecku Igor Strelkov
Vođa proruskih boraca u gradu Donjecku na istoku Ukrajine Igor Girkin, poznatiji kao Strelkov, podnio je danas ostavku, saopšteno je na sajtu Narodne Republike Donjeck.
Igor Strelkov (Foto: EPA)
Isti izvor navodi da će Vladimir Kononov zamijeniti Strelkova na mjestu vojnog komandanta Donjecka.
Ostavka Strelkova je treća promjena u vrhu proruskih boraca za proteklih sedam dana.
Aleksandar Borodaj, bivši premijer Narodne Republike Donjeck, potvrdio je ovu informaciju, ali je odbacio tvrdnje da je Strelkov ranjen, prenio je BBC.
-
Avetinho
#17353 Re: Ukrajina
Vidi kako sam pogodio na prethodnoj strani. Cetnik vidio dobice po pi^ci, pa pustio baju da je ranjen.pici wrote:Povukao se vođa proruskih boraca u Donjecku Igor Strelkov
Vođa proruskih boraca u gradu Donjecku na istoku Ukrajine Igor Girkin, poznatiji kao Strelkov, podnio je danas ostavku, saopšteno je na sajtu Narodne Republike Donjeck.
Igor Strelkov (Foto: EPA)
Isti izvor navodi da će Vladimir Kononov zamijeniti Strelkova na mjestu vojnog komandanta Donjecka.
Ostavka Strelkova je treća promjena u vrhu proruskih boraca za proteklih sedam dana.
Aleksandar Borodaj, bivši premijer Narodne Republike Donjeck, potvrdio je ovu informaciju, ali je odbacio tvrdnje da je Strelkov ranjen, prenio je BBC.
Bjezmo u Majcicu!
-
lajkujMe
#17354 Re: Ukrajina
Koji raspad sistema kod separatista
Iskreno na samom pocetku pomislio sam ova Ukrajina ovako raspadnuta ima da u roku 3 mjeseca bude okupirana kad 3 mjeseca kasnije Separatisti zajedno s Rusijom cvile za pomoc 
-
tnnt
#17355 Re: Ukrajina
ma to je sve taktika Rusa, čekaj challengera on će ti objasniti da su se Rusi stavili namjerno u okruženje da bi mogli napadati u svim pravcimalajkujMe wrote:Koji raspad sistema kod separatistaIskreno na samom pocetku pomislio sam ova Ukrajina ovako raspadnuta ima da u roku 3 mjeseca bude okupirana kad 3 mjeseca kasnije Separatisti zajedno s Rusijom cvile za pomoc
i objasniti će ti da polugladna Ukrajinska vojska niti ima morala niti ima sa čime da se bori, tj napasti će Kijev i fašiste koji su se nagomilali tamo, RT majka zna sve o istini a ne ispirači mozga poput CNN-a o ostalih zapadnih ratnih huškaća
-
Avetinho
#17356 Re: Ukrajina
Imperijalisticko-atlantisticko-cionisticki mediji nisu cak ni objavili udarnu vijest o nezapamcenoj invaziji ruskih turista na krimske plaze gdje su kapaciteti popunjeni 146%, po ugledu na zemlje BRIC, a narocito na Brazil.tnnt wrote:ma to je sve taktika Rusa, čekaj challengera on će ti objasniti da su se Rusi stavili namjerno u okruženje da bi mogli napadati u svim pravcimalajkujMe wrote:Koji raspad sistema kod separatistaIskreno na samom pocetku pomislio sam ova Ukrajina ovako raspadnuta ima da u roku 3 mjeseca bude okupirana kad 3 mjeseca kasnije Separatisti zajedno s Rusijom cvile za pomoc
![]()
i objasniti će ti da polugladna Ukrajinska vojska niti ima morala niti ima sa čime da se bori, tj napasti će Kijev i fašiste koji su se nagomilali tamo, RT majka zna sve o istini a ne ispirači mozga poput CNN-a o ostalih zapadnih ratnih huškaća
- ILVIIR
#17357 Re: AW: Ukrajina
Mora da si citao previse ovu temu.. i meni je tako bilo na pocetku dok se nisam ispisao sa teme jer sam ukrajinu vec otpisao uveliko..lajkujMe wrote:Koji raspad sistema kod separatistaIskreno na samom pocetku pomislio sam ova Ukrajina ovako raspadnuta ima da u roku 3 mjeseca bude okupirana kad 3 mjeseca kasnije Separatisti zajedno s Rusijom cvile za pomoc
sad sam se evo opet vratio i uzuvam citajuci..
- Danguba
-
tnnt
#17359 Re: Ukrajina
koji smradovi ti zapadni mediji lažu čim zinu, dok RT jadan jedini prikazuje istinu uz kolege iz Sjeverne KorejeAvetinho wrote: Imperijalisticko-atlantisticko-cionisticki mediji nisu cak ni objavili udarnu vijest o nezapamcenoj invaziji ruskih turista na krimske plaze gdje su kapaciteti popunjeni 146%, po ugledu na zemlje BRIC, a narocito na Brazil.
čudim se da Rusi nisu objavili da su također postali svjetski prvaci u nogometu, po uzoru na Sjevernu koreju
koja je dugo bila jedini bastion slobode protiv imperijalističko fašističke gamadi sa zapada
ali srečom pojavilo se još jedno svjetlo nade u obliku Putina
- Renta
#17360 Re: Ukrajina
Dobro na kraju članka kažu „Ne vjeruj Danajcima ni kad ti darove nose“.
Pobjeda još nije blizu ali je svakim danom bliža. To pod uvjetom da se Rusija ne uključi konkretnije vojno u sukob.
Kakav god ishod bio, čak i u slučaju poraza Ukrajinske vojske i pobjede pobunjenika do toga, sada to možemo reći, neće i ne može doći radi "raspada unutar same U. vojske i države".
Podsjetimo se samo koliko su stranica teksta potrošili dežurni analitičari na ovoj temi koji su prosipavali pamet (nebulozne projekcije točnije) kako Ukrajinski narod ne želi braniti svoju državu, kako će se ona iznutra raspasti, kako nema nitko za nju ratovati, kako se narod buni i ne šalje sinove u rat...i slično. Hahaha...jel ono grohotom ha..

Kako mi je drago da su samoproglašeni geopolitičari bili u krivu i pošteno se osramotili sa svojim prognozama i projekcijama. Sve ih manje vidim na temi.
Nije ni geopolitika baš za svakog.

Pobjeda još nije blizu ali je svakim danom bliža. To pod uvjetom da se Rusija ne uključi konkretnije vojno u sukob.
Kakav god ishod bio, čak i u slučaju poraza Ukrajinske vojske i pobjede pobunjenika do toga, sada to možemo reći, neće i ne može doći radi "raspada unutar same U. vojske i države".
Podsjetimo se samo koliko su stranica teksta potrošili dežurni analitičari na ovoj temi koji su prosipavali pamet (nebulozne projekcije točnije) kako Ukrajinski narod ne želi braniti svoju državu, kako će se ona iznutra raspasti, kako nema nitko za nju ratovati, kako se narod buni i ne šalje sinove u rat...i slično. Hahaha...jel ono grohotom ha..
Kako mi je drago da su samoproglašeni geopolitičari bili u krivu i pošteno se osramotili sa svojim prognozama i projekcijama. Sve ih manje vidim na temi.
Nije ni geopolitika baš za svakog.
-
tnnt
#17361 Re: Ukrajina
najjači su mi kad krenu objašnjavati da ako braniš Ukrajinu si fašista ili Američki plačenikRenta wrote: kako Ukrajinski narod ne želi braniti svoju državu, kako će se ona iznutra raspasti, kako nema nitko za nju ratovati, kako se narod buni i ne šalje sinove u rat...i slično. Hahaha...jel ono grohotom ha..![]()
![]()
jer očito po njima nije normalno braniti svoju zemlju i pri tome se ni malo ne zamisle,
a to sve govori o njihovim motivima koje nemaju veze sa zdravim ljudskim razumom
- General War
#17362 Re: Ukrajina
MA kakva geopolitika..sve u domenu: "sto se babi htilo, to joj se i snilo".
-
jastuk1
#17363 Re: Ukrajina
Ma nemoj!tnnt wrote:najjači su mi kad krenu objašnjavati da ako braniš Ukrajinu si fašista ili Američki plačenikRenta wrote: kako Ukrajinski narod ne želi braniti svoju državu, kako će se ona iznutra raspasti, kako nema nitko za nju ratovati, kako se narod buni i ne šalje sinove u rat...i slično. Hahaha...jel ono grohotom ha..![]()
![]()
jer očito po njima nije normalno braniti svoju zemlju i pri tome se ni malo ne zamisle,
a to sve govori o njihovim motivima koje nemaju veze sa zdravim ljudskim razumom
Ukrajinska fašistička hunta je pobila sad već na hiljade civila i polako ali sigurno se u brutalnošću ubijanja civila izjednačava sa fašistom Assadistom.
Četnik Strelkov je sada Chief of Staff ili Načelnik glavnog štaba. Rano ste se radovali, vi koji navijate za fašiste koji granatiraju civile baš kao pravi četnici. Naravno, Strelkovu treba suditi za doprinos genocodu protiv Bošnjaka, ali to ne znači da se tamo ne bori za pravu stvar. I to što se tamo bori za pravu stvar naravno ne umanjuje njegov genocidni doprinos u BiH.
A Ukrajina i njena borba za svoju zemlju i pravu stvar je izgubljena onoga momenta kada se Ukrajina FAKINSKI, POGANO, GENOCIDNO, NEHUMANO I JESAM VEĆ REKO FAKINSKI, DRZNULA DA GRANATAMA UTJERIJE CIVILE U ZEMLJU!!!!
Ukrajina se ima pravo braniti, ali se brani čineći genocid i samu sebe osuđuje na neuspjeh. Izvještaji tokom današnjeg dana govore o tome da ih separatisti svakim danom sve više nalupaju,
https://twitter.com/BradCabana
a onda Ukro fašisti kao pravi pravcati četnici raspale po civlilima. A kada je riječ o genocidu, uništavanju civila i nasilnoj promijeni etničke slike stanovništva određenog područja, već ima i izvještaja (ne znam za vjerodostojnost) da se Ukrajinci iz zapadne Ukrajine naseljavaju u Slavjansk.
INAČE ZA MOJE "GLUPE BOŠNJE" DA KAŽEM, i neka me svako ko ima ikakav kontra-argument u ovome što slijedi opovrgne:
Nama i BiH ne odgovara Ruski poraz u Ukrajini, jer time jača RS i potencijalni separatisti koji žele treći entitet. Uspjeh Novorusije nama garantuje da nas onda zapadni lihvaro-cionisti uzimaju pod svoje htjeli-ne htjeli, da osiguraju da ruski lihvaro-cionisti nemaju barem uspjeh na Balkanu, ako već imaju uspjeh u Ukrajini. Porazom Novorusije u Ukrajini, zapadni lihvaro cionisti će tu dobro omastiti brkove, što može umanjiti njihove apetite na Balkanu i povećati šanse da nas prepuste ruskim lihvaro-cionistima. Zar faking ne!
A i bez obzira na tu logičku geopolitičku jednačinu, nikada ne bih bio na strani onih koji se "brane" uništavajući civile.
- insomnia78
#17364 Re: Ukrajina
Joj de popusti malo hljeba ti
- Challenger__
#17365 Re: Ukrajina
Pusti Jastuk patetične rusofobe da se raduju prije vremena. Ovo je repriza (sjeti se '41 npr) preuranjene rusofobne histerije. Nema većih glupana na kugli zemaljskoj od rusofoba; zapamti to.
Velika komparacija; glup, gluplji, najgluplji, glup k'o *urac, rusofob.
-
tnnt
#17366 Re: Ukrajina
postoji zakon fizike koji kaže svaka akcija dovodi do reakcijejastuk1 wrote: A Ukrajina i njena borba za svoju zemlju i pravu stvar je izgubljena onoga momenta kada se Ukrajina FAKINSKI, POGANO, GENOCIDNO, NEHUMANO I JESAM VEĆ REKO FAKINSKI, DRZNULA DA GRANATAMA UTJERIJE CIVILE U ZEMLJU!!!!
kada su se počeli šepuriti sa oružjem i zauzimati civilne ustanove i gradove, jedina reakcija pravne države može i mora biti staviti ta područja pod kontrolu, što uključuje i oružanu silu
Ruski fašisti stalno kao pobjeđuju a Lugansk i Donjeck se našli u okruženju, na koju to foru?jastuk1 wrote: Ukrajina se ima pravo braniti, ali se brani čineći genocid i samu sebe osuđuje na neuspjeh. Izvještaji tokom današnjeg dana govore o tome da ih separatisti svakim danom sve više nalupaju,
pa ako se Ruski fašisti nalaze u gradovima i selima, pa neće raspaliti po praznom polju ili smatraš drugačije?jastuk1 wrote: a onda Ukro fašisti kao pravi pravcati četnici raspale po civlilima. A kada je riječ o genocidu, uništavanju civila i nasilnoj promijeni etničke slike stanovništva određenog područja, već ima i izvještaja (ne znam za vjerodostojnost) da se Ukrajinci iz zapadne Ukrajine naseljavaju u Slavjansk.
ako su ti separatisti odgovorni a nisu, nebi dovodili civile u takav položaj tj ili nebi bili u tim naseljima ili bi evakuirali civile
koje idiotarije upravo suprotno je slučaj, ako se dozvoli Novo republika srpska pardon rusija onda RS ima svako opravdanje da učini isto, jer ako može Mujo onda nemožeš Hasi isto branitijastuk1 wrote: INAČE ZA MOJE "GLUPE BOŠNJE" DA KAŽEM, i neka me svako ko ima ikakav kontra-argument u ovome što slijedi opovrgne:
Nama i BiH ne odgovara Ruski poraz u Ukrajini, jer time jača RS i potencijalni separatisti koji žele treći entitet. Uspjeh Novorusije nama garantuje da nas onda zapadni lihvaro-cionisti uzimaju pod svoje htjeli-ne htjeli, da osiguraju da ruski lihvaro-cionisti nemaju barem uspjeh na Balkanu, ako već imaju uspjeh u Ukrajini. Porazom Novorusije u Ukrajini, zapadni lihvaro cionisti će tu dobro omastiti brkove, što može umanjiti njihove apetite na Balkanu i povećati šanse da nas prepuste ruskim lihvaro-cionistima. Zar faking ne!
A i bez obzira na tu logičku geopolitičku jednačinu, nikada ne bih bio na strani onih koji se "brane" uništavajući civile.
još ti da kao prepametni Bošnjo navijaš za četnike i Ukrajinsku RS mi nikako neide u glavu
kako bi neki rekli zbogom pameti eto Jastuka
Last edited by tnnt on 15/08/2014 02:51, edited 1 time in total.
-
tnnt
#17367 Re: Ukrajina
koga boli k za Ruse, svaku Američku akciju sam na isti način kritiziraoChallenger__ wrote:Pusti Jastuk patetične rusofobe da se raduju prije vremena. Ovo je repriza (sjeti se '41 npr) preuranjene rusofobne histerije. Nema većih glupana na kugli zemaljskoj od rusofoba; zapamti to.
a to što ti misliš da neki mrze Ruse jer se ne slažu sa njezinom agresivnom politikom, što tražiš opravdanje
za Ruske oružane akcije i pri tome optužuješ sve osim Rusa koji su pokrenuli tu krizu,
mi govori ne samo da nisi objektivan nego da si pristran i fanatičan poput nacista
- Challenger__
#17368 Re: Ukrajina
Koga boli ku*ac za vas presmješne rusofobe, vaše komično ludilo i još komičniju mržnju robova. Pridjevi "američki" i "ruski" se pišu malim slovom.
Nauči pisati pa onda polemiši.
Nauči pisati pa onda polemiši.
-
jastuk1
#17369 Re: Ukrajina
Ostali citati fakat ni ne zaslužuju dignitet da se na njih odgovori. Čuj evakuacija recimo milion ljudi iz Donjecka da bi Ukro hunta mogla na miru da brani svoju teritoriju???? Halo ba, imaš li ti veze s vezom?tnnt wrote: koje idiotarije upravo suprotno je slučaj, ako se dozvoli Novo republika srpska pardon rusija onda RS ima svako opravdanje da učini isto, jer ako može Mujo onda nemožeš Hasi isto braniti
još ti da kao prepametni Bošnjo navijaš za četnike i Ukrajinsku RS mi nikako neide u glavu
Ocjepljenje od BiH se može tražiti ali se mora izglasati u oba entiteta i Brčko distriktu, prema tome poređenje ako može Mujo onda može i Haso je glupo, neutemeljeno, niđe veze i ne može se porediti sa Ukrajinom.
Ukrajina je trebala na druge načine da zadrži Donbas, a ne utjerivanjem civila u zemlju. Ali ne, sve što se desilo od nasilne smjene prošlog predsjednika je išlo u prilog tome da zapadni lihvaro-cionisti otrgnu Ukrajinu iz kontrole ruskih lihvaro-cionista.
Bože sačuvaj da navijam za Novorusiju.
Ukrajinci, nakon što su im zapadni lihvaro-cionisti (upupmpavši 5 milijardi $) ubrizgali rak mezastazu u vidu fašističkog nacionalizma i pretrjeranog mišljenja o sebi, sada su se umislili da su veći Rusi od Rusa i da su uber pravoslavci. U njihovim glavama preovladava ubjeđenje da su oni kao krema, a "moskali" kako pogrdno nazivaju ruse, ništa nego obični šljam.
I ne gajim nikakve simpatije prema etničkim Rusima. Naprotiv, ruska vlast sada čini određene greške (odluke koje samo prividno i kratkoročno idu u korist etničkih Rusa), a koje će dugoročno zapadni lihvaro-cionisti iskoristiti za podgrijavanje oprečnih frakcija i rasparčavanje i same Rusije u godinama koje dolaze.
Čeli, ja apsolutno razumijem rusofobiju i ona je ovdje jasna zbog istorije i genocida kojem su doprinjeli kako ruski, tako i ukrajinski dobrovoljci. Ostaje malo nejasno kako gro forumaša oslobađa ukrajinske doborovovljce tog doprinosa. Valjda je to razmišljanje vođeno onom starom izrekom - neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj.... Toliko o zbogom pameti tnnt.
- insomnia78
#17370 Re: Ukrajina
Nego jel ti se makar 10% povecala plata zbog ove informacije?jastuk1 wrote:tnnt wrote:najjači su mi kad krenu objašnjavati da ako braniš Ukrajinu si fašista ili Američki plačenikRenta wrote: kako Ukrajinski narod ne želi braniti svoju državu, kako će se ona iznutra raspasti, kako nema nitko za nju ratovati, kako se narod buni i ne šalje sinove u rat...i slično. Hahaha...jel ono grohotom ha..![]()
![]()
Četnik Strelkov je sada Chief of Staff ili Načelnik glavnog štaba. Rano ste se radovali, vi koji navijate za fašiste koji granatiraju civile baš kao pravi četnici.
Imas li vise da jedes, da pijes, vozis li bolje auto, moRes li vise guziti, sretniji li si zbog toga sto je Strelkov postao Načelnik glavnog štaba?
Jesi svjestan da zbog "pobjede" nad forumskim "neprijateljima" slavis promaknuće čovjeka koji je u "nasem" ratu vjerovatno učestvovao i u ratnom zločinu?
I moze se spavati s tim?
Nek ti je na obraz,
bivši pripadniče ARBiH
Da je kako izdejstvovati da im đenerala il makar Voju prebacimo iz 'aga, tamo ionako dobijaju smjesne kazne a valjali bi "pobunjenicima"
Vodili su i oni svojevremeno svoje "pobunjenike"
Svakako imaju slicne ciljeve i hrabrost
-
zilog
#17371 Re: Ukrajina
Samo da ti par stvari izbijem iz glave...jastuk1 wrote:Ostali citati fakat ni ne zaslužuju dignitet da se na njih odgovori. Čuj evakuacija recimo milion ljudi iz Donjecka da bi Ukro hunta mogla na miru da brani svoju teritoriju???? Halo ba, imaš li ti veze s vezom?tnnt wrote: koje idiotarije upravo suprotno je slučaj, ako se dozvoli Novo republika srpska pardon rusija onda RS ima svako opravdanje da učini isto, jer ako može Mujo onda nemožeš Hasi isto braniti
Ocjepljenje od BiH se može tražiti ali se mora izglasati u oba entiteta i Brčko distriktu, prema tome poređenje ako može Mujo onda može i Haso je glupo, neutemeljeno, niđe veze i ne može se porediti sa Ukrajinom.
Ukrajina je trebala na druge načine da zadrži Donbas, a ne utjerivanjem civila u zemlju. Ali ne, sve što se desilo od nasilne smjene prošlog predsjednika je išlo u prilog tome da zapadni lihvaro-cionisti otrgnu Ukrajinu iz kontrole ruskih lihvaro-cionista.
Bože sačuvaj da navijam za Novorusiju.Ono što sigurno radim od samog početka fakinskog Majdana je da sigurno osuđujem Ukro fašiste, a ovi "rebeli" se fakat brane, na sličan način kao što smo se mi branili. Imam apsolutno pravo to reći jer sam i ja bio u ABiH. Ostaje da se vidi koliko će Novorusi uspjeti ostati čisti u svojoj borbi, jer zapad ne da Ukrajinu, a ne da je ni Rusija.
Ukrajinci, nakon što su im zapadni lihvaro-cionisti (upupmpavši 5 milijardi $) ubrizgali rak mezastazu u vidu fašističkog nacionalizma i pretrjeranog mišljenja o sebi, sada su se umislili da su veći Rusi od Rusa i da su uber pravoslavci. U njihovim glavama preovladava ubjeđenje da su oni kao krema, a "moskali" kako pogrdno nazivaju ruse, ništa nego obični šljam.
I ne gajim nikakve simpatije prema etničkim Rusima. Naprotiv, ruska vlast sada čini određene greške (odluke koje samo prividno i kratkoročno idu u korist etničkih Rusa), a koje će dugoročno zapadni lihvaro-cionisti iskoristiti za podgrijavanje oprečnih frakcija i rasparčavanje i same Rusije u godinama koje dolaze.
Čeli, ja apsolutno razumijem rusofobiju i ona je ovdje jasna zbog istorije i genocida kojem su doprinjeli kako ruski, tako i ukrajinski dobrovoljci. Ostaje malo nejasno kako gro forumaša oslobađa ukrajinske doborovovljce tog doprinosa. Valjda je to razmišljanje vođeno onom starom izrekom - neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj.... Toliko o zbogom pameti tnnt.
Da nas je, kojim slucajem, Milosevic, sa satelitima. vojnicki porazio '92., na ovaj nacin kao sto se napadaju Donjeck i Luhansk, ja rijeci ne bih rekao. To bi bio vojnicki poraz. Isto kao sto bi smo se mi, da smo imali snage, obracunali sa cetnickom histerijom/pobunom.
Ono sto tebe asocira na BiH je (u suprotnom pravcu), je opremljena i naoruzana drzava.
Kako ti zamisljas da se rijesi ORUZANA POBUNA? RATOM, a rat ne mora biti genocid.
GENOCID je poklati narod u Visegradu, u Prijedoru (gdje metak nije opalio)... Staviti u logore zene (koje su silovane) i djecu, ubijati djecake preko 15 godina...
Da nije toga bilo, gdje bi nam bio kraj?
Problem je sto se po svaku cijenu morala izmjeniti demografska slika BiH.
Ja to ne vidim u Ukrajini. Ti mislis da vidis.
Nemas ti pojma sta se nama desilo, tvoj naivni antiamerikanizam (po svaku cijenu), kreira scenarije i jame u koje sam upadas. Ti samo zamisljas da se nama desavalo kao u Ukrajini. Da smo mi bili oni koje sada napadaju regularne snage ukrajinske Armije. POGRESNO. Mi bi bili oni koji bi gusili (da smo imali snage) oruzanu pobunu, instruiranu i podrzanu od mocnijeg susjeda.
Mi smo upravo oni koje je jaci susjed (Rusija/Srbija), proglasio za svoju prapostojbinu i nepostojeci narod.
BTW, Ne postoje lihvaro-cionisti kako ih ti zamisljas.
-
zilog
#17372 Re: Ukrajina
Pises djetetu/momku, za ciju smo poslijeratnu sliku, o ratu, donekle i sami krivi. Nije to nikakav pripadnik ABiH. Mozda neko njegov, koji mu je pricao da bi smo oslobodili drzavu, da nam Amerikanci nisu priprjetili.insomnia78 wrote:Nego jel ti se makar 10% povecala plata zbog ove informacije?jastuk1 wrote:Četnik Strelkov je sada Chief of Staff ili Načelnik glavnog štaba. Rano ste se radovali, vi koji navijate za fašiste koji granatiraju civile baš kao pravi četnici.
Imas li vise da jedes, da pijes, vozis li bolje auto, moRes li vise guziti, sretniji li si zbog toga sto je Strelkov postao Načelnik glavnog štaba?
Jesi svjestan da zbog "pobjede" nad forumskim "neprijateljima" slavis promaknuće čovjeka koji je u "nasem" ratu vjerovatno učestvovao i u ratnom zločinu?
I moze se spavati s tim?
Nek ti je na obraz,
bivši pripadniče ARBiH
Da je kako izdejstvovati da im đenerala il makar Voju prebacimo iz 'aga, tamo ionako dobijaju smjesne kazne a valjali bi "pobunjenicima"
Vodili su i oni svojevremeno svoje "pobunjenike"
Svakako imaju slicne ciljeve i hrabrost
- ILVIIR
#17373 Re: Ukrajina
jastuk1 wrote:Ma nemoj!tnnt wrote:najjači su mi kad krenu objašnjavati da ako braniš Ukrajinu si fašista ili Američki plačenikRenta wrote: kako Ukrajinski narod ne želi braniti svoju državu, kako će se ona iznutra raspasti, kako nema nitko za nju ratovati, kako se narod buni i ne šalje sinove u rat...i slično. Hahaha...jel ono grohotom ha..![]()
![]()
Ukrajinska fašistička hunta je pobila sad već na hiljade civila i polako ali sigurno se u brutalnošću ubijanja civila izjednačava sa fašistom Assadistom.
Četnik Strelkov je sada Chief of Staff ili Načelnik glavnog štaba. Rano ste se radovali, vi koji navijate za fašiste koji granatiraju civile baš kao pravi četnici. Naravno, Strelkovu treba suditi za doprinos genocodu protiv Bošnjaka, ali to ne znači da se tamo ne bori za pravu stvar. I to što se tamo bori za pravu stvar naravno ne umanjuje njegov genocidni doprinos u BiH.
A Ukrajina i njena borba za svoju zemlju i pravu stvar je izgubljena onoga momenta kada se Ukrajina FAKINSKI, POGANO, GENOCIDNO, NEHUMANO I JESAM VEĆ REKO FAKINSKI, DRZNULA DA GRANATAMA UTJERIJE CIVILE U ZEMLJU!!!!
Ukrajina se ima pravo braniti, ali se brani čineći genocid i samu sebe osuđuje na neuspjeh. Izvještaji tokom današnjeg dana govore o tome da ih separatisti svakim danom sve više nalupaju,
a onda Ukro fašisti kao pravi pravcati četnici raspale po civlilima. A kada je riječ o genocidu, uništavanju civila i nasilnoj promijeni etničke slike stanovništva određenog područja, već ima i izvještaja (ne znam za vjerodostojnost) da se Ukrajinci iz zapadne Ukrajine naseljavaju u Slavjansk.
INAČE ZA MOJE "GLUPE BOŠNJE" DA KAŽEM, i neka me svako ko ima ikakav kontra-argument u ovome što slijedi opovrgne:
zaista se pitam da li ti ovo zaista mislis sto pises, ili se (ironicno, cinicno) zezas kao prljavi hare i caika na temi o dodiku...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#17374 Re: Ukrajina
Konvoj stoji, oklopnjaci u UKR?
Izvor: Beta, Tanjug
Moskva -- Ruska oklopna vozila i vojni kamioni ušli su oko 22h po lokalnom vremenu u Ukrajinu, dok humanitarni konvoj stoji na granici, tvrdi britanski "Telegraf".
Novinar britanskog lista je izvestio da je "video prelazak vojnog konvoja na malom, prikrivenom graničnom prelazu u blizini Donjecka", dok je konvoj od 280 kamiona sa 2.000 tona humanitarne pomoći stigao do granice, ali još nije prešao iz Rusije u Ukrajinu.
"Konvoj u kome je bilo najmanje 23 vozila, oklopnih i vojnih kamiona, čekao je da zađe sunce u blizini izbegličkog kampa kod Donjecka, a zatim je bez gašenja svetala ili bilo kakvog pokušaja da se prikrije krenuo ka granici. Iako nije jasno da li su sva ta vozila ušla na teritoriju Ukrajine, videli smo da značajan broj vozila prolazi kroz punkt koji su čuvali naoružani ljudi", piše britanski list.
I izveštač "Gardijana" navodi da je video kolonu ruskih vojnih vozila kako ulazi u Ukrajinu, na teritoriju koja je pod kontrolom pobunjenika.
Ovo je je prvi put da su strani novinari javili da su videli vojno prisustvo i prelazak na samoj granici, iako su ukrajinske vlasti i Zapad i mediji više puta upozoravali na to da Rusi snabdevaju pobunjenike u Ukrajini naoružanjem.
Kako piše BBC, humanitarni konvoj i dalje čeka dozvolu da pređe granicu, dok predstavnici Crvenog krsta pregovaraju sa vlastima u Kijevu u pokušaju da dogovore prolaz i maršrutu.
Konvoj stoji na otvorenim poljima nedaleko od ruskog grada Kamensk-Šahtinski, oko 20 kilometara od graničnog prelaza u Ukrajinu.
Kijev i neki zapadni zvaničnici smatraju da bi konvoj mogao biti pokriće za ulazak ruske vojske na ukrajinsku teritoriju, što je Moskva opisala kao "apsurdno".
Rusija je ranije pozvala na hitni prekid vatre u Ukrajini kako bi se osigurala bezbednost humanitarne misije dostavljanja pomoći stanovništvu na jugoistoku te zemlje.
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova "pozvalo je strane u sukobu da hitno obezbede režim prekida vatre" kako bi se omogućilo dostavljanje humanitarsne pomoći stanovništvu na jugoistoku Ukrajine", navodi se u saopštenju tog ministarstva.
Ministarstvo je ocenilo da je situacija u toj oblasti Ukrajine "veoma teška" zbog svakodnevnih sukoba i pozvalo dve strane da "pokažu političku volju u ovom odlučujućem trenutku da se katastrofalna situacija, u kojoj se nalazi lokalno stanovništvo, smiri".
"Prekid vatre neophodan je za osiguravanje bezbednosti humanitarne misije", dodalo je rusko ministarstvo.
kako ruje perfidno...humanitarno a zapravo vojno....koja je to gamad i zgadija...nikad rujame ne treba vjerovat, pa cak i kad kupe trafiku to je propala investicija...
- Cyrax
#17375 Re: Ukrajina
Invazija sa 23 vozila? Ma pada Kijev za mjesec dana od tolike sile
Sto ga Englez moze nasrati...
Sto ga Englez moze nasrati...