Ukrajina

jednonogi_Jack

#173426 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Bupčina u Donjecku

Bossona

#173427 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

POBUNA:Orci ostali bez municije, hrane ili vode. Nisu plaćeni od kada su ih poslali na ratište na kojem su proveli 3 mjeseca. Četa od 150 ljudi preživjelo samo 16-17 neki se vode kao nestali u akciji. Odbijaju slijediti naređenja da se vrate na ratište.
Image
Image
sumirprimus

#173428 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Dnevna doza bubova
Artiljerija se topi najvise
drug_profi

#173429 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Grean wrote: 29/06/2023 07:16
Spoiler
Show
drug_profi wrote: 29/06/2023 00:38

A kako su podrzavali Srbiju u agresiji na "braću muslimane" u BiH.
Eto tako.
I onda mi ovdje neko nesto prosipa o solidarnosti sa Palestinom.
Objavio neko sa izraelskom zastavom u pozadini, zastavom zemlje za koju je Rusija melem za na ranu priviti.

Jedan Palestinac u ruskoj vojsci ne znaci opravdanje za pedesotogodisnji teror i aparthejd koji Izrael provodi.

Hajmo mako srati o okupaciji Rusa a praviti reklame za zemlju koja je sinonim za okupatora. Jedina zemlja na svijetu koja u svakom mirovnom ugovoru koji se potpisati nikad nece trazi takve anticivilizacijske ustupke kao sto je to da se izbjeglice nemaju pravo vratiti na svoje. Ali hajmo o Izraelu, prijatelju USA pa valjda time mora biti i nas prijatelj. Hajmo prosipati dupli moral.
Hoćeš reći da su sad palestinci na strani Ukrajine, ali eto nađe se jedan koji nije?
Palestina i mi nikad ne možemo biti saveznici. Mi smo dvije planete. Dva univerzuma...
Izrael čini zločine. Čine ih i Palestinci.
Jel ja treba tu da zauzimam nečiju stranu i da vežem svoju sudbinu sa nekim ko je bio protiv mene kad je meni bilo najteže?
Zaboli me neka stvar i za jedne i za druge. Jedino što od Izraela možemo imati koristi pa bih poradio na odnosima, mada mi se i to gadi.
Svi koji su danas za Rusiju i koji su bili uz Srbiju u devedesetim, mogu odjebat od mene i zaboli me qurac za njih sve da ih glad mori.
jednonogi_Jack

#173430 Re: Ukrajina

Post by jednonogi_Jack »

Honda Rajvosa wrote: 28/06/2023 21:35
sumirprimus wrote: 28/06/2023 21:10

Jedno ce puknut negdje nece moc drzat ovu tenziju i jedni i drugi. Jedni ce puknut, navijamo da su to orci i to uskoro, doduse ja predvidjam puknuce orka od prosle godine :lol:
Zar nije ovaj roboytne pao vec tj oslobodjen od strane ukrajinaca
Mislim da si pomiješao sa Rivnopil. I ja sam isto prvo pomislio.
zigzag

#173431 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Palestinci imaju svoju brigu. A te brige im nimalo nisu jednostavne. Tako da imaju svoj svijet, a i nama bi bilo pametno da se okrenemo svom svijetu i da brinemo da rješavamo svoje probleme.

Gledam mapu oko Bahmuta, izgleda da se front ispeglao i da je bliže Krasnoj Gori i Soledaru. U lošim vremenskim uslovima, rusi su držali liniju fronta daleko od naselja i boljih puteva. Sad je ukrajncima to lakše vratiti jer je prohodnost bolja.
Dimu1927

#173432 Re: Ukrajina

Post by Dimu1927 »

jednonogi_Jack wrote: 29/06/2023 07:51 Bupčina u Donjecku
Spoiler
Show
Bavovna Mubarek Olsun
sumirprimus

#173433 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Jesu bili ovi bubovi?
sumirprimus

#173434 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

S ork strane izvjestaj
sumirprimus

#173435 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Tacno ih zamisljam ko u filmu purge :oops: :izet:
drug_profi

#173436 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Jedino što je siguran, to je da Šojgu i Gerasimov nisu bili dio pobune.
Svi ostali su upitni.
kluz franjo

#173437 Re: Ukrajina

Post by kluz franjo »

Putinove karabake o pobuni i bElosvEtskoj zavEri...
Čitalac

#173438 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Da Zalužni pomno prati sve aktivnosti vojske pokazuje i najnovija epizoda. Glavnokomandujući je izazvao oduševljenje na društvenim mrežama ostavivši komentar ispod video klipa 47. brigade.
Narednik 47. zasebne mehanizirane brigade Oružanih snaga Ukrajine Valeri Marcus govorio je o akciji u kojoj je učestvovao, a komandant Oružanih snaga Ukrajine Valeri Zalužni mu je zamjerio što je skinuo pancir.
Ispod objave s jutarnjim video zapisom, vrhovni zapovjednik Zalužni ostavio je komentar. Dirnuo je društvene mreže naredivši Marcusu da se obuče dok je narednik sjedio u rovu bez pancira.
Image
Himera

#173439 Re: Ukrajina

Post by Himera »

Kratka crtica sa twitera: Poljaci objavili,da postavljaju svoje jedinice u više stanje pripravnosti , pošto su obavještajci raportirali,da se 8000 wagnerovaca prebacilo u bjelorusiju.Da malo citiram @Bernandinac jedan NATOVSKI ker je zatego lanac i šuti i čeka lajave kerove sa istoka;a i ovi u Moskvi što drže lajave kerove premišljaju šta i kako.Vjerujem,da JE Poljacima puna kapa,da se sve na njihovim leđima i teritoriju lomi.Vjerujem,da če biti ona: " Fino smo rekli,nemojte jer sad idete u trista PM "

Trio Baltičkih zvjerki zajedno sa Suomi zvjerkom zasad leži u pripravnosti i ogleda.

Bio bi bi pravi pičvajz.

Slava Ukraini ,Heroima slava :bih:
Himera

#173440 Re: Ukrajina

Post by Himera »

Čitalac wrote: 29/06/2023 10:14 Da Zalužni pomno prati sve aktivnosti vojske pokazuje i najnovija epizoda. Glavnokomandujući je izazvao oduševljenje na društvenim mrežama ostavivši komentar ispod video klipa 47. brigade.
Narednik 47. zasebne mehanizirane brigade Oružanih snaga Ukrajine Valeri Marcus govorio je o akciji u kojoj je učestvovao, a komandant Oružanih snaga Ukrajine Valeri Zalužni mu je zamjerio što je skinuo pancir.
Ispod objave s jutarnjim video zapisom, vrhovni zapovjednik Zalužni ostavio je komentar. Dirnuo je društvene mreže naredivši Marcusu da se obuče dok je narednik sjedio u rovu bez pancira.
Image

:thumbup: 8) :izet:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#173441 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Čitalac wrote: 29/06/2023 10:14
Image

👍 ovo je dobro
bas mi popravilo dan
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#173442 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

drug_profi wrote: 29/06/2023 08:40
Grean wrote: 29/06/2023 07:16
Spoiler
Show
Objavio neko sa izraelskom zastavom u pozadini, zastavom zemlje za koju je Rusija melem za na ranu priviti.

Jedan Palestinac u ruskoj vojsci ne znaci opravdanje za pedesotogodisnji teror i aparthejd koji Izrael provodi.

Hajmo mako srati o okupaciji Rusa a praviti reklame za zemlju koja je sinonim za okupatora. Jedina zemlja na svijetu koja u svakom mirovnom ugovoru koji se potpisati nikad nece trazi takve anticivilizacijske ustupke kao sto je to da se izbjeglice nemaju pravo vratiti na svoje. Ali hajmo o Izraelu, prijatelju USA pa valjda time mora biti i nas prijatelj. Hajmo prosipati dupli moral.
Hoćeš reći da su sad palestinci na strani Ukrajine, ali eto nađe se jedan koji nije?
Palestina i mi nikad ne možemo biti saveznici. Mi smo dvije planete. Dva univerzuma...
Jel ja treba tu da zauzimam nečiju stranu i da vežem svoju sudbinu sa nekim ko je bio protiv mene kad je meni bilo najteže?
Zaboli me neka stvar i za jedne i za druge. Jedino što od Izraela možemo imati koristi pa bih poradio na odnosima, mada mi se i to gadi.
Svi koji su danas za Rusiju i koji su bili uz Srbiju u devedesetim, mogu odjebat od mene i zaboli me qurac za njih sve da ih glad mori.
nekda sam imao simpatije za njih al otkad su bili uz Slobu tokom našeg rata, nemam sekunde više.

Kad je njih bolio živo kurac kako je meni, ne kontam što bi mene tangiralo kako je njima!?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#173443 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: :lol: kakvo trolanje
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#173444 Re: Ukrajina

Post by pici »

"Pa to je stara bomba", poručio je predsjednik Bjelorusije.

Image

Sta je mislio ovaj maloruski uhljup, dobit ce atomsku da pritisce dugmad, hoce al u vitrini ko i piĆkousti mrmot. :mrgreen:
Crvene_brigade

#173445 Re: Ukrajina

Post by Crvene_brigade »

Izgleda da je oko Bahmuta dobro očepilo...

pici

#173446 Re: Ukrajina

Post by pici »

JoseMujica wrote: 29/06/2023 10:24
drug_profi wrote: 29/06/2023 08:40

nekda sam imao simpatije za njih al otkad su bili uz Slobu tokom našeg rata, nemam sekunde više.

Kad je njih bolio živo kurac kako je meni, ne kontam što bi mene tangiralo kako je njima!?
Bez veze se natezete oko trivijalnih stvari. Bliski istok je duboka politika i konstantni konflikt. Mi smo zahvaljujuci sdO, mladim muslimanima, muslimanskom bratsvu, dosli u poziciju da kao podrzavamo palestince a mrzimo izrael. To su iskoristili i dodik i covic i lobirali u svijetu uz pomoc izraelskog lobija. Kratkovidnost prvog u bosnjaka i njegove ekipe je da bolje sarajevska gaza i krajiska zapadna obala od cjelovite BiH.
Sad kad kusamo poparu sto su nam zamjesili, ja ne vidim pomoc ni od palestinaca ni iranskih mula ni turaka. Ko onomad 92.
Samo svoj interes ganjat i lobirati kod Anglosasa. Od Izraela koliko se god ne slagali sa njihovom politikom, ne praviti neprijatelja. Bliski istok politika treba biti, svi pucaju i zabrinuti smo.
Ukrajini bez rezervna podrska jer je to dugorocno i nas interes. Sta se desi u ukrajini desit ce se i nama. Bliski istok, sjeverna afrika, eto zabrinuti smo.
pici

#173447 Re: Ukrajina

Post by pici »

Crvene_brigade wrote: 29/06/2023 10:43 Izgleda da je oko Bahmuta dobro očepilo...

Mozemo ocekivati dosta dobrih vijesti. Rusi su zaustavili ofanzivna djelovanja oko Kupljanska i Kremine da bi poslali pojacanja na Bahmut, Zaporozje i Herson. Grickanje fronte na pojedinim mjestima se pocelo isplatiti. U rusiji je i dalje napeto, kao sto se dalo i pretpostaviti, poceo je lov na vjestice a kepec pokusava da vrati poljuljali rejting.
lvartheboneless

#173448 Re: Ukrajina

Post by lvartheboneless »

Činjenica da Ukri ne koriste još ni 30% kapaciteta govori dosta stvari, baš kao što kolega kaže grickaju ih. Eh sad da li će nastaviti da ih grickanjem guraju nazad i tako durgoročno. Ili će čekati da negdje proguli i onda pošalju elitu da probije do Azova. Ja bi htio ovu drugu varijantu. :D

I pitanje za Vas dobre forumaše, jeste prijavili ovog Karananu za post koji je editovao i za koji nije banovan? Dopušteno mu je da edituje post. Iako je javno i protiv pravila foruma širio mržnju, vjesku i nacionalnu. Malo sam se razočarao. Nisu isti aršini za sve…
kluz franjo

#173449 Re: Ukrajina

Post by kluz franjo »

Crvene_brigade wrote: 29/06/2023 10:43 Izgleda da je oko Bahmuta dobro očepilo...

At Bakhmut direction Russian army shelled ... Ozaryanivka... - General Staff of Armed Forces of Ukraine says in the morning report
Južno od Kurdiumivke, istočno od kanala - 48.451236403294274, 37.95342922210694
Na nekim mapama (Deepstate, Liveuamap) se to i dalje vodi kao okupirano... Watchlist.
apsidejzi

#173450 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

drug_profi wrote: 29/06/2023 10:05 Jedino što je siguran, to je da Šojgu i Gerasimov nisu bili dio pobune.
Svi ostali su upitni.
S tim da Gerasimova nigdje nema jos uvijek. Kao ni bivseg predsjednika Medvedeva. On se ispalio u Oman i usutio se.
Post Reply