Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Korisničkoime

#17326 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Korisničkoime »

kloniran wrote:Pa jes to ako vozis neko od pomenutih, dvojke i fabije vam samo ometaju putanju :roll:
evo ti moje iskustvo u zadnjih godinu i nekih 40k pređenih
najmanje 10 frontalnih udesa sa sigurnom smrcu izbjegnutih bjezanjem sa ceste i zamisli nijedna dvojka ni fabija, nego sve automobili pomenuti gore iznad sa papcima za volanom koji ne mogu sacekati pravac da prestignu tu istu dvojku ili fabiju ili slepera nego rizikuju i svoj i tuđi život glumeći majmune na cesti
što jači auto to veći papak za volanom
čast izuzecima ali ti izuzeci se ne upuštaju u rizična preticanja i ne divljaju po cesti ko pomenuti papci
Ne vozim, doduse vozio sam da se ne lazemo ali to nema veze s tim, ne radi se o smetanji putanje kod Golfa II je upravo suprotno. Ja nemam problema sto neko sa autom od 200-250 KS zeli sa me obidje jer to bez nekih vecih poteskoca moze uciniti ili kad obilazi nekoga ispred mene ali problem je kad to zeli pod svaku cjenu da obavi u autu starom 30+ godina kao sto znaju vozaci Golfa II. Ja sam imao vise tih izbjegavanja imao sa Golfovima nego sa svim pomenutim vozilima. Ili ono poznato dodavanje gasa kada zelis da preteknes nekoga, cemu to, to nikad nisam dozivio sa vozacima BMW ili audija ili Mercedesa.
Kod Skoda Fabija ponasanje suprotno, vrijeme potrebno za skretanje npr.ili ako hoce da se popne na ivicnjak ili da se parkira unatrag npr., moze biti pravac kao aedromska pista i nigdje nikoga ali da obidje tamica koji vozi 60 nema tih para ali i to je ok da se ne nabije uz taj tamic tako da ti ostaje samo da obidjes i njega i tamic istovremeno onda si naravno ti divljak na cesti, kurcis se, papan i slicno a niko ne spominje primjerenu brzinu na magistralnoj cesti niti drzanje odstojanja koje je obavezno on moze da se nabije kamionu u prikolicu i nije papan.
Skretanje bez zmigavca takodjer omiljena kategorija vozaca ovih vozila toliko si oprezan na cesti i drzis se ogranicenka i ne rizikujes ali ga odjednom bez zmigavca namotas prema pekari jebo i ove iza tebe i ove iz suprotnog pravca. Ako te ja iz suprotnog udarim bice ja sam papak jer eto vozim ili sam vozio BMW.
Petroley

#17327 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Petroley »

Jucer mogao zaginit zbog gospodje sa fabiom. Pri ukljucivanju na autoput iz Visokog prema Sa hanuma se ukljucuje ko na sporedni put znaci 30 km/h. Ja sam isao desnom trakom iz pravca Ze. U momentu njenog ukljucivanja (nije me ni pogledala) pretice me Q7. Tako da sam dobro testirao kocnice, falilo je metar da je zaljepim nazad..... i sto je najtuznije pri prrticanju doticne hanume (krave) ona meni svira i pali duga... da nisam bio sa zenom i djetetom bilo bi svasta. :-)
Korisničkoime

#17328 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Korisničkoime »

Petroley wrote:Jucer mogao zaginit zbog gospodje sa fabiom. Pri ukljucivanju na autoput iz Visokog prema Sa hanuma se ukljucuje ko na sporedni put znaci 30 km/h. Ja sam isao desnom trakom iz pravca Ze. U momentu njenog ukljucivanja (nije me ni pogledala) pretice me Q7. Tako da sam dobro testirao kocnice, falilo je metar da je zaljepim nazad..... i sto je najtuznije pri prrticanju doticne hanume (krave) ona meni svira i pali duga... da nisam bio sa zenom i djetetom bilo bi svasta. :-)
Jedan od problema kod nekih nasih vozaca je da misle da je sve uredu sto radis sve dok to radis veoma sporo odnosno pri maloj brzini pa tako i ukljucivanje na autoput pri brzini od 30 je sasvim ok jer je eto sporo sto je nevidjena glupost.
lorente

#17329 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by lorente »

Korisničkoime wrote:Vozaci koji voze neprimjerenom brzinom bilo da fura 80 u naseljenoj ulici ili 40 na magistrali, takodjer likovi koji ni za smrt nebi pretekli teretno vozilo koje se vuce sa 40 na sat.
Nabijanje na branik kada zelis da se parkiras paralelno naravno u rikverc, kao insan usporis i stanes cak das sva cetiri zmigavca da ga upoznas s tim sta hos da uradis krenes naprijed on ti se zalijepi odmah za gepek, opet stanes signaliziras mu rukom kroz prozor da zelis tu da se parkiras i da moras u rikverc a da ne mozes jer se on nabio krenes a on opet hooop pa u gepek. Pa jebo majku do sada bi se parkirao 3 puta samo da me pustis.
Vidim ovdje se prigovara vozacima BMW, Audija, Mercesesa ja sa istim nikad poteskoca ali zato su vozaci Golfa II i Skode Fabije smrt.
Aj ne rise matereti, nisi nikad imao problema sa mangupcicima u audiju, bmw? Hajd sto lazes mene, ali nemoj sam sebe lagati
Travnički Noćni Šetač

#17330 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Juče je Visoko izgleda bilo žarište tih situacija... i ja sam imao ulijetanje mlade dame plave kose u passatu karavanu na kružnom toku odmah iza naplatnih kucica... Valjda nije bila na času kad su se učili znakovi o prvenstvu prolaza... Ali eto zaradila je malu ulogu u jednoj od narednih kompilacija snimaka... :)
vješalica

#17331 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vješalica »

:lol:
Mene su lollle sa truhlim kečevima prestizali
Podovi im progledali
Hahahaha
Ima budala u globalu sa svakakvim autima
Auta nisu pravila kad je u pitanju degen
Da prže oni sa ultra skupim što imaju ultra jake motore ima i to svoje
Ali govana ima u svegu tako da...ne treba generalizirat
Korisničkoime

#17332 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Korisničkoime »

lorente wrote:
Korisničkoime wrote:Vozaci koji voze neprimjerenom brzinom bilo da fura 80 u naseljenoj ulici ili 40 na magistrali, takodjer likovi koji ni za smrt nebi pretekli teretno vozilo koje se vuce sa 40 na sat.
Nabijanje na branik kada zelis da se parkiras paralelno naravno u rikverc, kao insan usporis i stanes cak das sva cetiri zmigavca da ga upoznas s tim sta hos da uradis krenes naprijed on ti se zalijepi odmah za gepek, opet stanes signaliziras mu rukom kroz prozor da zelis tu da se parkiras i da moras u rikverc a da ne mozes jer se on nabio krenes a on opet hooop pa u gepek. Pa jebo majku do sada bi se parkirao 3 puta samo da me pustis.
Vidim ovdje se prigovara vozacima BMW, Audija, Mercesesa ja sa istim nikad poteskoca ali zato su vozaci Golfa II i Skode Fabije smrt.
Aj ne rise matereti, nisi nikad imao problema sa mangupcicima u audiju, bmw? Hajd sto lazes mene, ali nemoj sam sebe lagati
U naseg je svijeta haman problem kada te neko obilazi u smislu oj majko mal me ne ubi.
Ljudi obilaze to stoji ali bez nekih poteskoca, ako me neko brzo obidje manje me je ugrozio vec kad mu trebaju 3 pokusaja i 2 minute za preticanje jer lola mora a ne moze. Al hajd smanjis brzinu pustis budalu da ne ubije i sebe i tebe i jos nekog.
Ne znam eto ja sam naveo par problematicnih situacija s kojima se susrecem a.ciji akteri si najcesce vozaci navedenih vozila ne znam navedi ti nesto sto je tipicno za vozeca spomenutih vozila.
Petroley

#17333 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Petroley »

Korisničkoime wrote:
Petroley wrote:Jucer mogao zaginit zbog gospodje sa fabiom. Pri ukljucivanju na autoput iz Visokog prema Sa hanuma se ukljucuje ko na sporedni put znaci 30 km/h. Ja sam isao desnom trakom iz pravca Ze. U momentu njenog ukljucivanja (nije me ni pogledala) pretice me Q7. Tako da sam dobro testirao kocnice, falilo je metar da je zaljepim nazad..... i sto je najtuznije pri prrticanju doticne hanume (krave) ona meni svira i pali duga... da nisam bio sa zenom i djetetom bilo bi svasta. :-)
Jedan od problema kod nekih nasih vozaca je da misle da je sve uredu sto radis sve dok to radis veoma sporo odnosno pri maloj brzini pa tako i ukljucivanje na autoput pri brzini od 30 je sasvim ok jer je eto sporo sto je nevidjena glupost.
Prespora voznja je definitivno jednako opasna kao i prebrza. Da sam kojim slucajem pogledao na audio uredjaj ili bilo sta drugo sto mi je moglo skreniti paznju sa ceste udes bi bio neizbjezan. Hvala Bogu pa sam bio fokusiran i sto sam promjenio diskove prosle sedmice..

:shock:
Bullet Tooth Tony

#17334 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bullet Tooth Tony »

vješalica wrote:Noćas nekoj budaletini urlao alarm na parkingu ravno sat vremena
Caljda je neko i policiju zvao
Odjednom prestade
Koji moron moraš biti da ujutro od 3 ne čuješ alarm,al luješ i vidiš sve ono što te se najmanje u životu tiče
Kad ti se to alarm upalio ? :oops: :D :D
vješalica

#17335 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vješalica »

Probudio me tuđi alarm koji se dernjao sat vremena
:)
Laplace

#17336 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Travnički Noćni Šetač wrote:Ma nije ono policija nego neki stranac sa slicnom kombinacijom boja na autu...
Aha. Znači, ne bi loše bilo da odem kod optičara i provjerim dioptriju?
Laplace

#17337 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Travnički Noćni Šetač wrote:Juče je Visoko izgleda bilo žarište tih situacija... i ja sam imao ulijetanje mlade dame plave kose u passatu karavanu na kružnom toku odmah iza naplatnih kucica... Valjda nije bila na času kad su se učili znakovi o prvenstvu prolaza... Ali eto zaradila je malu ulogu u jednoj od narednih kompilacija snimaka... :)
Već sam pomenuo da vozači u Visokom još nis shvatili da onaj put od semafora prema naplatnim kućicama, što se tiče kružnog toka, više nije put sa prvenstvom prolaza. Danas nailazim iz pravca semafora i prilazim kružnom toku, dajem pri tom desni žmigavac (jer izlazim na prvom odvajanju). Čovjek na kružnom staje, stajem (jasno) i ja, a kako vidim da on nema namjeru krenuti uključujem se i skrećem desno. Da sam ga čekao, mi bismo još uvijek bili na istim mjestima i čekali jedan drugoga.
Laplace

#17338 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

A i ti alarmi, koji se aktiviraju ako komarac proleti na manje od dva metra od auta, isto me nerviraju. I u pravilu je vlasnih desetak svjetlosnih godina od auta u trenutku aktiviranja alarma.

Danas je neki genije parkirao golfa dvojku na benzinskoj tako maštovito da je skoro blokirao benzinsku.
Laplace

#17339 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Korisničkoime wrote:
Našem prosječnom vozaču je samo bitno da se ubaci ispred i poravna. Jer, ako ga udariš s leđa => kriv si.
славянин

#17340 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by славянин »

drug_profi wrote:Mene su samo terenci sa ceste tjerali, ostalima samo zazmirim i banzaiiii....

A kad vec škodu pomenuste, sto u ceskom jeziku znaci "šteta", jbomajku, pa svaki vozi ko da mu je auto od kartona...
Pravilo desne ruke je ... 30 cm minimalno od zemlje da je auto i 3000 kubika , odma lakse voziti :D
nlt

#17341 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nlt »

mene nervira sve što se dešava na kružnom na Ilidži, kod Sara centra
Dope_Man

#17342 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Mene daleko vise nervira sta se desava na raskrsnici kod stare zeljeznicke stanice. Ima ko zna kokiko vremena kako je skretanje lijevo zabranjeno tu, a idioti konstantno hebu sve iza sebe jer hoce lijevo i time zatvore prolaz za sve iza sebe. I uvijek to mora biti prvi idiot na semaforu zbog kog semafor prodju maksimalno 2-3 auta a da idioti vide hebeni znak proslo bi ih 10 i vise.
Travnički Noćni Šetač

#17343 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Laplace wrote:
Travnički Noćni Šetač wrote:Ma nije ono policija nego neki stranac sa slicnom kombinacijom boja na autu...
Nisam to rekao...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#17344 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

nlt wrote:mene nervira sve što se dešava na kružnom na Ilidži, kod Sara centra
to je deveti krug pakla...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#17345 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

nlt wrote:mene nervira sve što se dešava na kružnom na Ilidži, kod Sara centra
Ima stara cesta, ja vise tamo ne idem
basicm

#17346 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Od Konjica prije tunela Ivan, pred tunelom desna traka zavrsava i strelice pokazuju to fino...neka P mala u citroenu cim je prvu strelicu ugledala samo zmigavac opali i direkt na mene, ja taman je prolazim...sreca ne bude niko iz suprotnog smjera, bjezao sam ko zec.
drug_profi

#17347 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Veceras od Mostara u koloni za nekim tegljacem i cisternom, prosao kolonu dva po dva. puno saobracaja iz kontra smjera i ostadose mi glavna smetala pred Jablanicom, ne mozes. Kad vidi vraga isped njih jos jedan golf 4 pegla brajko. Hajd strpljen i cekam da prodjem Jablanicu pa cemo uz ono brdo proci. I docekam kad vidi vraga cisterna se skloni desno, a sleper je uze preticati a ide brze od nje 2 km/h. Nikad proci sviraj, blicaj, jebimater, dzaba. nekako se iskobeljasmo skoro do pred tunel, skloni se i on desno, kad ispred njega onaj isti golf 4 u lijevoj i ne jebe nikog. Blicni, svirni, legni na sirenu, jok. Vozi 50. I sta drugo nego onda ga ko papak desnom obidjem ko da stoji... pa jebomater.
Mislim stvarno ni jednog prekrsaja ne napravih vazdan, i onda me retardirani vozaci koji kontaju da su sami na svijetu natjeraju na desno preticanje.
Laplace

#17348 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Travnički Noćni Šetač wrote:
Laplace wrote:
Nisam to rekao...
... ali ja jesam. Veoma je bitno redovno kontrolisati vid. Posebno ako si vozač.
Laplace

#17349 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

basicm wrote:Od Konjica prije tunela Ivan, pred tunelom desna traka zavrsava i strelice pokazuju to fino...neka P mala u citroenu cim je prvu strelicu ugledala samo zmigavac opali i direkt na mene, ja taman je prolazim...sreca ne bude niko iz suprotnog smjera, bjezao sam ko zec.
I ovi što se prestrojavaju na samom početku mi idu na živce. Fino koristim traku za ubrzavanje a genijalac se ubaci s leđa, za njim još jedan pa još jedan i sve tako dok me ne prisile da stanem na traci za ubrzavanje (redovno na izlazu iz Zenice ka Sarajevu, iz pravca Travnika ka Sarajevu, na uključivanju na autoput itsl.).
Dope_Man

#17350 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

drug_profi wrote:Veceras od Mostara u koloni za nekim tegljacem i cisternom, prosao kolonu dva po dva. puno saobracaja iz kontra smjera i ostadose mi glavna smetala pred Jablanicom, ne mozes. Kad vidi vraga isped njih jos jedan golf 4 pegla brajko. Hajd strpljen i cekam da prodjem Jablanicu pa cemo uz ono brdo proci. I docekam kad vidi vraga cisterna se skloni desno, a sleper je uze preticati a ide brze od nje 2 km/h. Nikad proci sviraj, blicaj, jebimater, dzaba. nekako se iskobeljasmo skoro do pred tunel, skloni se i on desno, kad ispred njega onaj isti golf 4 u lijevoj i ne jebe nikog. Blicni, svirni, legni na sirenu, jok. Vozi 50. I sta drugo nego onda ga ko papak desnom obidjem ko da stoji... pa jebomater.
Mislim stvarno ni jednog prekrsaja ne napravih vazdan, i onda me retardirani vozaci koji kontaju da su sami na svijetu natjeraju na desno preticanje.
Nije mi se jednom desila ista situacija.. ono mislis kolonu vuce neki kamion naprijed, a ispred njega neka lola koji dudla sopstveni spolni organ u voznji pa ne moze brze od 40-50. I naravno da takvi ne hebu ni 5% da se i na mjestu gdje su dvije trake sklone desno. Davno sam prestao gledati koja je strana, cim prepoznam takvog koji na dva blica i dva pritiska sirene ne ide odmah opalim u desnu, posaljem mu jasno par komplimenata dok sa uporedo s njim (al takvi obicno glavu imaju zakucanu ravno naprijed), i onda ga ostavim. I naravno takav idiot ce se javiti negdje i reci ''ja vozio po pravilima sve, ono divljalo oko mene''.
Post Reply