Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nadžak wrote:
Kako niko da kaže ono što je očito i valjda više jasno svima? NE VALJAMO MI KAO NAROD!!! Ovo se dernjam iz dna duše! Nije sistem, mi smo bagra posebna! Nijedan sistem ovdje ne može opstat kad imaš kritičnu masu i većinu lopova, muljatora, ljenčina, zavidnika, neradnika, kradljivaca, prevaranata...(nastavi niz).
Ne znam života mi moga kako im samo na pamet padnu svi ti lopovluci koje rade. Pa moraš biti genije da smisliš i izvedeš mnoge ove muljavine koje se kod nas rade.
Nekad partijsku knjižicu ljubili, Tito partija zakletva i sve gledali kako da se ugrade što više mogu, danas vidjeli priliku kroz SDA-HDZ-SDS i opleti brale, sve što ti padne na pamet možeš izvest. Nemojmo se zavaravat! Sutra nek se promjeni državno uređenje i nek dođu na vlast bilo koji drugi opet bi ista bagra samo dresove promjenila. Smiješno je više krivicu trpat na račun SDA SDA SDA SDA pa tako milion puta! Bagra je bagra i gotovo, milion nas je lopova, neko manji neko veći. To što se neko uvalio u SDA je samo najlakši put do ličnog uspjeha na lopovski način!
Naravno, sve je do naroda.
Valjda je to balkanski sindrom.
Ni Hrvatska nema napretka zbog lopovskog naroda.
Svi gledaju da se "snađu", privale na budžet, da ne plate porez, da podmite,.. i onda eto nevaljaju političari koje su sami birali.
Kad narod bude pošteniji i marljiviji onda će sve samo od sebe doći. Sistem se gradi odozdo i zabluda je čekati da nešto krene odozgo.
slavemaster wrote:ja al nije sda to patentirala bilo vec slicno
Ma nije bilo ni slicno. Ako nisi bio strucan nije bilo tog komuniste koji ce te uglaviti da radis posao veci od NK randika, a u danasnji vakat bivsa SDA vedeta u grijanje zaposli redom NEKVALIFIKOVANE osobe na radna mjesta.
SDA i ostali klerofasisti u odnosu na KP djeluju kao Savez Komunista Moldavije.
Sigurno da primarnu krivicu za stanje drustva snosi narod koji bira one koje bira. SDA nebi bila u prilica da uradi ono sto je uradila, i sto radi da nema podrsku naroda. Kod nas je to otislo malo dalje i institucionarilizirao se javasluk pa danas mislimo da je to jednostavno tako, dio sistema. Naravno, najveca zasluga za to ide SDA-u koji je to profesionalno odradio u zadnjih 25 godina. Zaglupiti vlastiti narod do te mjere da ne znam ti sta urade narod opet glasa za njih je u domenu Sjeverne Koreje. Tako da se slazem da ce trebati neka vrsta progresivnog razmisljanja koja ce sve to poremetiti, ali ce do toga tesko doci kad vec sada izbacujemo generacije uhljeba i mladih sa limitiranim sposobnostima.
N.N. wrote:Raja, koliko kosta obnova vozacke dozvole, istice mi ista ovih dana ?
I koliko se moze profulati vremenski od isteka do obnove ? Ima li kakav rok u kojem se ista mora obnoviti ?
@neiskustvo, tvoj je ovo fah
Nedavno sam i ja vadio. Po uputi milicionera treba predati najmanje 20 dana prije isteka da ne bi morao vaditi ljekarsko uvjerenje. Kosta 60 maca, procedura je ista kao i kod licne, s tim da nije guzva. Jos ako se ne moras slikat, milina.
Ja_Ja wrote:Sigurno da primarnu krivicu za stanje drustva snosi narod koji bira one koje bira. SDA nebi bila u prilica da uradi ono sto je uradila, i sto radi da nema podrsku naroda. Kod nas je to otislo malo dalje i institucionarilizirao se javasluk pa danas mislimo da je to jednostavno tako, dio sistema. Naravno, najveca zasluga za to ide SDA-u koji je to profesionalno odradio u zadnjih 25 godina. Zaglupiti vlastiti narod do te mjere da ne znam ti sta urade narod opet glasa za njih je u domenu Sjeverne Koreje. Tako da se slazem da ce trebati neka vrsta progresivnog razmisljanja koja ce sve to poremetiti, ali ce do toga tesko doci kad vec sada izbacujemo generacije uhljeba i mladih sa limitiranim sposobnostima.
Samo sto ga "zaglupljuju" budzetskim platama, pausalima, dnevnicama, komisijama, nastimanim tenderima. Zavisno od kalibra onog kojeg "zaglupljuju".
Ili ti mislis da vecina glasackog tijela SDA glasa za njih iz ubjedjenja?
N.N. wrote:Raja, koliko kosta obnova vozacke dozvole, istice mi ista ovih dana ?
I koliko se moze profulati vremenski od isteka do obnove ? Ima li kakav rok u kojem se ista mora obnoviti ?
@neiskustvo, tvoj je ovo fah
Nedavno sam i ja vadio. Po uputi milicionera treba predati najmanje 20 dana prije isteka da ne bi morao vaditi ljekarsko uvjerenje. Kosta 60 maca, procedura je ista kao i kod licne, s tim da nije guzva. Jos ako se ne moras slikat, milina.
Ne kontam ovo 20 dana prije i ljekarsko ?
Jel taj milicioner poznanik ili neko sa saltera da te savjetovao ?
Imam jos do isteka 15-tak dana, ne bih mislim trebao biti problem.
N.N. wrote:
Ne kontam ovo 20 dana prije i ljekarsko ?
Jel taj milicioner poznanik ili neko sa saltera da te savjetovao ?
Imam jos do isteka 15-tak dana, ne bih mislim trebao biti problem.
Sacekat cemo @neiskustvo da doleti
Inace hvala
Zaustavio me lik da mi napise kaznu i veli vidim istice ti brzo vozacka, predaj sto prije da ne bi morao vadit ljekarsko ako je lagao mene, ja lazem tebe
Uglavno poslusao sam ga, sve obavio i sad mi vozacka vazi narednih 10 godina ali do datuma kada sam predao, znaci 20 dana sam im halalio
Eh sad posto sam se raspisao, a vjerujem da sam slabo objasnio, evo konkretno:
Predao sam 25.8. 2016 i sad mi vazi do 25.8. 2026.
Stara mi je isticala 15.09. 2016 i mislio sam da ce mi biti produzena do 15.09. 2026
Kod mene žena je zakasnila mjesec dana i nije imala nikakve dodatne ni troškove a ni ljekarsko...najnormalnije je samo uplatila i predala zahtjev za vozačku.
Ja_Ja wrote:Sigurno da primarnu krivicu za stanje drustva snosi narod koji bira one koje bira. SDA nebi bila u prilica da uradi ono sto je uradila, i sto radi da nema podrsku naroda. Kod nas je to otislo malo dalje i institucionarilizirao se javasluk pa danas mislimo da je to jednostavno tako, dio sistema. Naravno, najveca zasluga za to ide SDA-u koji je to profesionalno odradio u zadnjih 25 godina. Zaglupiti vlastiti narod do te mjere da ne znam ti sta urade narod opet glasa za njih je u domenu Sjeverne Koreje. Tako da se slazem da ce trebati neka vrsta progresivnog razmisljanja koja ce sve to poremetiti, ali ce do toga tesko doci kad vec sada izbacujemo generacije uhljeba i mladih sa limitiranim sposobnostima.
Samo sto ga "zaglupljuju" budzetskim platama, pausalima, dnevnicama, komisijama, nastimanim tenderima. Zavisno od kalibra onog kojeg "zaglupljuju".
Plate u autocestama,elektroprivredi,tuzilastvima i sl jesu zaglupljujuce
Pogrešno ste vi to ovdje shvatili svi haman.
Nema ONI i MI!
Svi smo mi ONI!
ONI su potekli iz NAS, nisu nam neki kolonizatori došli pa ih mi dočekali sa cvijećem a oni nas porobili!
Hoću da kažem da smo većina, na žalost jako loši, da se ne lažemo! Svako u okviru svojih mogućnosti!
kakavdanakneiskustvu wrote:koga znate da pravi torte za djecije rodjendane,covjek koji je prethodne dvije godine mi to radio sad pravi samo svadbene torte?
kakavdanakneiskustvu wrote:koga znate da pravi torte za djecije rodjendane,covjek koji je prethodne dvije godine mi to radio sad pravi samo svadbene torte?
Ja sam godinama uzimao u Evropi i oni stvarno imaju kvalitetne kolače, čisto, uredno, svježe.
Torte su oko 50 KM, uzmeš nugat tortu, nećeš sigurno pogriješiti.
Proizvodnja im je u Radakovu, kod osnovne škole, možeš tu dogovoriti, kako da je srede.
slavemaster wrote:pa zar ima ijedno podrucje koje nije ispolitizovano, ijedna pozicija koja nije mi vi oni, zato nismo napredni nit cemo ikad bit...
Kazu nije valj'o komunizam, kazu mor'o si bit' u Partiji da bi napredovao u poslu, da bi bio direktor... just saying
Kako niko da kaže ono što je očito i valjda više jasno svima? NE VALJAMO MI KAO NAROD!!! Ovo se dernjam iz dna duše! Nije sistem, mi smo bagra posebna! Nijedan sistem ovdje ne može opstat kad imaš kritičnu masu i većinu lopova, muljatora, ljenčina, zavidnika, neradnika, kradljivaca, prevaranata...(nastavi niz).
Ne znam života mi moga kako im samo na pamet padnu svi ti lopovluci koje rade. Pa moraš biti genije da smisliš i izvedeš mnoge ove muljavine koje se kod nas rade.
Nekad partijsku knjižicu ljubili, Tito partija zakletva i sve gledali kako da se ugrade što više mogu, danas vidjeli priliku kroz SDA-HDZ-SDS i opleti brale, sve što ti padne na pamet možeš izvest. Nemojmo se zavaravat! Sutra nek se promjeni državno uređenje i nek dođu na vlast bilo koji drugi opet bi ista bagra samo dresove promjenila. Smiješno je više krivicu trpat na račun SDA SDA SDA SDA pa tako milion puta! Bagra je bagra i gotovo, milion nas je lopova, neko manji neko veći. To što se neko uvalio u SDA je samo najlakši put do ličnog uspjeha na lopovski način!
da,ne valjamo kao narod,bas ne valjamo kao ljudi
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 08/02/2017 19:56, edited 1 time in total.
Ja sam godinama uzimao u Evropi i oni stvarno imaju kvalitetne kolače, čisto, uredno, svježe.
Proizvodnja im je u Radakovu, kod osnovne škole, možeš tu dogovoriti, kako da je srede.
hvala,gdje tacno kod skole u radakovu?
ideš putem između škole i džamije pa u prvoj crvenoj zgradi, uz igralište od škole.
Možeš naručiti i u Lameli, naravno dan ranije, treba vremena da naprave, ohlade, ukrase,..
hvala,gdje tacno kod skole u radakovu?
ideš putem između škole i džamije pa u prvoj crvenoj zgradi, uz igralište od škole.
Možeš naručiti i u Lameli, naravno dan ranije, treba vremena da naprave, ohlade, ukrase,..[/quote]
Pocelo je to i ranije raznim stelama prilikom mobilizacije za vojsku, i inog kriminala, pa se nastavilo u ranom poslijeratnom periodu ovim sto si naveo, ali sada kulminira time da kao poslijedica tih raznih stela, pododbnih direktora, pa i doktora i prosvjetnih radnika, danas imamo kriticnu masu koja je krc od insana (a koji su produkt tog stanja) koji nisu sposobni da se odupru najezdi otvorenog lopovluka sto nedostatkom intelekta (skolski sistem ih otupio i raznim stelama, te standarizirao mito i korupciju kao osnovnu djelatnost i nesto "normalno" i ocekivano), sto potpunom zavisnoscu o milosti tih stranki koje kontrolisu sve finansijske tokove i sve ono sto si naveo. Ako se tome doda da su veoma dobro istrenirani i da su disciplinovani glasaci onda dobijes jednu kriticnu masu koja predstavlja vecinu u nedostatku opozicije. I to se odnosi na polovinu njihovih glasaca. Za drugu sam apsolutno ubjedjeni da glasaju iz ubjedjenja. Vidjam ih non stop, to su oni kojim nek je zeleno pa makar ih i u grob odvelo. Njima je dovoljno da je kandidat "njihov" a ostalo je manje vazno. To su oni koji su i dan danas ubjedjeni da je SDA odbranila drzavu i koje SDA svako malo filuje saopstenjima poput onog sto je neki dan izaslo u kojem su i naglasavali da su odbranili drzavu.
...kriticnu masu ne predstavljaju oni sto glasaju, naprotiv, ta kriticna masa su bas oni sto ne glasaju...statistika je cudo, 55% glasova od 45% onih koji su glasali (imaju pravo glasa) nije bas rezultat kojim se treba diciti...ali kafica ovo ono, nemam za koga ovo ono i onda kuku lele...