HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17326 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

Benq wrote:
made_in_sarajevo wrote: cekamo ozeblo sunce i signal :mrgreen: bit ce dobro ako bar 2 mjeseca vidimo to cudo od novog signala sa prosirenim paketom :mrgreen: .

sto se tice moja tv, eno ja sam prije dosta stranica pisao usporedbu sa HS-om preko CI modula. slika na TV-u je ista, razlika u serijama i to ako je neka starija,tad je malo bolja slika na HS-u bila. sve ovo novije snimano nikakve razlike. na moja tv, moj TV pokazuje 720p,a na HS 576i rezoluciju. internet je tanak, 5mbita naspram 20mbit na HS, ali ko koristi nako internet nece imat drasticne razlike. na onako koristenje interneta mislim facebook,forum,youtube na 1080 je vrtio bez problema preko adsl-a. doduse vjerovatno kad bi jos nesto kreno cackati pored 1080 da bi zastopo. sad ce i tamo u maju povecanje brzine, moja tv ce izgleda redizajnirati pa eto. ja cekam do maja za konacnu odluku :mrgreen:
I ja vjeruj mi ... samo da se ovo napokon zavrsi. Sto se tice prosirenog paketa , bilo bi fer da produze za koji mjesec bar za ovoliko koliko mi ostali cekamo na signal.

Za moja tv , vjeruj mi da jedva cekam da vidim tu novu ponudu , da vidimo da li je telecom krenuo naprijed i sta se desava iako , iskreno ne bih presao na njihove pakete jer meni treba brz internet a imam i dva tv-a u stanu tako da bi to bio haos, a kablove ne volim tako da ne bih pristao ni na sta osim modula. Za manje zahtjevne korisnike , oni su apsolutno korektni iako su im cijene malo visoke.
IPTV nema modula a koliko znam i Moja TV i Logosoft su IPTV.
MTV

#17327 Re: HS kablovska

Post by MTV »

Nema modula, ali ako je kvalitetniji resiver slika je dobra/HD kanali odlicna, a ako je resiver srednja zalost zna se...
Jeste Logosoft i BHTelecom su IPTV.

Imao sam priliku uporediti sliku na HS i Lolu.
HD kanali identicni, sliku uporedio na Hayat HD, Face HD, Travel HD i jos nekom.

SD kanali, subjektivno misljenje, su mi je bolji na Lolu. Jer te SD kanale resiver dize na HD. Znam to nije pravi HD a opet kazem moje misljenje.
Korisnik operacijanesto kaze da su SD kanali bolji na HS-u a na lolu da su losiji.

Sve cu znati i uporediti kad original Telemach signal bude na mojoj adresi i uzmem neki od D3 paketa.
made_in_sarajevo

#17328 Re: HS kablovska

Post by made_in_sarajevo »

Ma u aprilu-maju ce se sve znati kod svih operatera. Tad treba sjesti pa pogledati ponude, mada telemach i hs vec se sad otprilike zna kako ce to ici.

Pokazat ce jesu li fer ako nama koji jos cekamo signal pomjere i nakon 1.8.
SerijeSync

#17329 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

IPTV ima 1000 puta veće opcije nego kablovska samo što ŠABANI ne znaju, natežem telemah da pređe na optiku :mrgreen:
nlt

#17330 Re: HS kablovska

Post by nlt »

kada prikljucim trio grande family, pošto će Telemach donijeti svoj modem, a ja već imam onaj koji sam kupio od HS-a, šta ja sad da radim sa ovim modemom koji ce mi ostati?
The Realist

#17331 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

nlt wrote:kada prikljucim trio grande family, pošto će Telemach donijeti svoj modem, a ja već imam onaj koji sam kupio od HS-a, šta ja sad da radim sa ovim modemom koji ce mi ostati?
K'o i ja, stavi ga u ormar, ili možeš na pik :D. Neće ti dati koristiti tvoju opremu, tako da ti ne treba više.
nlt

#17332 Re: HS kablovska

Post by nlt »

The Realist wrote:
nlt wrote:kada prikljucim trio grande family, pošto će Telemach donijeti svoj modem, a ja već imam onaj koji sam kupio od HS-a, šta ja sad da radim sa ovim modemom koji ce mi ostati?
K'o i ja, stavi ga u ormar, ili možeš na pik :D. Neće ti dati koristiti tvoju opremu, tako da ti ne treba više.
ko bi ga kupio? hoce ko ovdje? :-)
The Realist

#17333 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

nlt wrote: ko bi ga kupio? hoce ko ovdje? :-)
Možda neko van Sarajeva, jer mislim da su ovdje sve pokrili ovi veliki.

I ja bih svoju opremu prodao, ali ne znam kome.
hrasno38

#17334 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

SerijeSync wrote:IPTV ima 1000 puta veće opcije nego kablovska samo što ŠABANI ne znaju, natežem telemah da pređe na optiku :mrgreen:
Telemach tj. HS jednim dijelom i vozi optiku pa sa optike ima prelaze na koaksijalni kabl, IPTV je bolja samo ako imas cist i pouzadan internet bez velikih setanja sto znaci da moras imati kvalitetnu infrastrukturu koju ima Logosoft.
hrasno38

#17335 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

The Realist wrote:
Sa modemima se mozemo slikati jer sve uradjaje voze po MAC adresi...medjutim ti modemi se mogu koristiti tako da i ja jos uvijek razmisljam sta sa njim i sa starim crnim HS receiverom
Benq

#17336 Re: HS kablovska

Post by Benq »

hrasno38 wrote: Sa modemima se mozemo slikati jer sve uradjaje voze po MAC adresi...medjutim ti modemi se mogu koristiti tako da i ja jos uvijek razmisljam sta sa njim i sa starim crnim HS receiverom
Ja kad budem uzimao TGF paket , pokusat cu dogovorit da mi aktiviraju uslugu na ovaj moj postojeci modem Cisco EPC3208 EuroDocsis 3.0 jer meni ne treba njihov wifi jer imam svoj TP-Link koji cu u svakom slucaju i dalje koristit.
The Realist

#17337 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Benq wrote: Ja kad budem uzimao TGF paket , pokusat cu dogovorit da mi aktiviraju uslugu na ovaj moj postojeci modem Cisco EPC3208 EuroDocsis 3.0 jer meni ne treba njihov wifi jer imam svoj TP-Link koji cu u svakom slucaju i dalje koristit.
Meni su rekli da router može, ali modem mora biti njihov.
Benq

#17338 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote: Meni su rekli da router može, ali modem mora biti njihov.
Znam da router moze , ali ne bi trebalo biti prepreka sto se tice modema.. Mozes li mi reci , ima li taj modem opciju da mu se wifi iskljuci skroz ?
The Realist

#17339 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Benq wrote: Znam da router moze , ali ne bi trebalo biti prepreka sto se tice modema.. Mozes li mi reci , ima li taj modem opciju da mu se wifi iskljuci skroz ?
Ima opciju da se wi-fi isključi, s tim da sam ja imao problem kada sam probao svoj router spojiti, doduše, mislim da sam pogrešno sve radio, jer sam samo spojio, umjesto da isključim oba uređaja i onda uključim jedan, pa drugi, kako bi se neke registracije izvršile.
Benq

#17340 Re: HS kablovska

Post by Benq »

The Realist wrote:
Benq wrote: Znam da router moze , ali ne bi trebalo biti prepreka sto se tice modema.. Mozes li mi reci , ima li taj modem opciju da mu se wifi iskljuci skroz ?
Ima opciju da se wi-fi isključi, s tim da sam ja imao problem kada sam probao svoj router spojiti, doduše, mislim da sam pogrešno sve radio, jer sam samo spojio, umjesto da isključim oba uređaja i onda uključim jedan, pa drugi, kako bi se neke registracije izvršile.
Super , hvala na info za wifi. Sto se tice spajanja modema i routera , kad spojis svoj router samo restartujes modem i proradit ce sve.
The Realist

#17341 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Benq wrote:
Super , hvala na info za wifi. Sto se tice spajanja modema i routera , kad spojis svoj router samo restartujes modem i proradit ce sve.
Mislim da smo probali, ali nije uspjelo.
kloniran

#17342 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

A sta ako neces da koristis njihov router a hoces svoj koji je nekoliko puta jaci i brzi od njihovog.
Meni se cini da oni malo zloupotrebljavaju infrastrukturu, ne bi se smio port modema vezivati samo za njihov router nekom blokadom
evo ja im prvi necu uzeti router i nema sanse da me prisile na ono prkno od TP-linka sto daju
hrasno38

#17343 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

kloniran wrote:A sta ako neces da koristis njihov router a hoces svoj koji je nekoliko puta jaci i brzi od njihovog.
Meni se cini da oni malo zloupotrebljavaju infrastrukturu, ne bi se smio port modema vezivati samo za njihov router nekom blokadom
evo ja im prvi necu uzeti router i nema sanse da me prisile na ono prkno od TP-linka sto daju
??? kakav TP Link...ko ti to daje??? Ono sto dobijes je Cisco router "Cisco EPC3928S EuroDocsis 3.0 2-PORT Voice Gateway". HS vise nema neke svoje uredjaje i sve je identicno sto se tice tehnike koju sada postavljaju.

Image
Image
kloniran

#17344 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

hrasno38 wrote:
kloniran wrote:A sta ako neces da koristis njihov router a hoces svoj koji je nekoliko puta jaci i brzi od njihovog.
??? kakav TP Link...ko ti to daje??? Ono sto dobijes je Cisco router "Cisco EPC3928S EuroDocsis 3.0 2-PORT Voice Gateway". HS vise nema neke svoje uredjaje i sve je identicno sto se tice tehnike koju sada postavljaju.

Image
Image
govorim za telemach
TP- Link TL-WR740N WiFi, iz njihove ponude

ovaj ruter je cisto smece, bar meni bio
hrasno38

#17345 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

kloniran wrote:
hrasno38 wrote:

Image
Image
govorim za telemach

Pa ovo sam i dobio prije 20 dana upravo iz Telemacha
SerijeSync

#17346 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

kloniran wrote:
govorim za telemach

Ja mislim da taj modem nije više u ponudi, http://www.telemach.ba/Korisnicki+servi ... av_start=0 izbrisano je i upustvo, samo cisco modeme upotrebljavaju, koliko ja znam!!
kloniran

#17347 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

SerijeSync wrote:
kloniran wrote:
govorim za telemach

Ja mislim da taj modem nije više u ponudi, http://www.telemach.ba/Korisnicki+servi ... av_start=0 izbrisano je i upustvo, samo cisco modeme upotrebljavaju, koliko ja znam!!

Pogledaj pod vrsta opreme
http://www.telemach.ba/Internet/105/INT ... av_start=0

ja ako budem uzimao uzimam max duo net tako da ne vjerujem da ce davati bolji router, a taj ima ocajan signal
hrasno38

#17348 Re: HS kablovska

Post by hrasno38 »

SerijeSync wrote:
kloniran wrote:
govorim za telemach

Taj isti wifi router u prodavnici kosta 39 KM tako ne vidim razlog sto bi iko kupovao za 50 KM od TM-a i nije mi bas najjasnija ta njihova ponuda mada sam i ja cuo da vise ne daju te routere.
SerijeSync

#17349 Re: HS kablovska

Post by SerijeSync »

hrasno38 wrote:
Taj isti wifi router u prodavnici kosta 39 KM tako ne vidim razlog sto bi iko kupovao za 50 KM od TM-a i nije mi bas najjasnija ta njihova ponuda mada sam i ja cuo da vise ne daju te routere.
Idu samo ovi cisco, valjda će i podrška odgovorit potvrdno da ne bude zabune.
kloniran

#17350 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

hrasno38 wrote:
SerijeSync wrote:
kloniran wrote:
govorim za telemach

nije to kupovina nego penali ako ga ostetis
Locked