Do mene je.dobar osjecaj wrote:Neumu na Savi?shin wrote:Jutros na Alipašinom mostu (kod Vistafona), petnaestak likova u kombinezonima (ja mislim da su CZ). Uglavnom džepni bilijar na mostu, a Miljacka fura ispod, ja mislim da su tijela već u Neumu kako voda nosi.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
shin
#17326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
#17327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja pretpostavljam da ljudi zamišljaju traženje tijela tako što će spasioci ulaziti do grla u vodu.
Raspoređeni su na kaskadama i prate da li će se pojaviti nešto što bi moglo biti tijelo.
Morate imati na umu da ova voda i centrifuga u roli bukvalno skine čovjeka do gola nakon nekog vremena.
E sad ako uzmemo boju vode i boju tijela bez odjeće teško je to uočiti jer se na površini pojavljuje samo dio tijela.
Raspoređeni su na kaskadama i prate da li će se pojaviti nešto što bi moglo biti tijelo.
Morate imati na umu da ova voda i centrifuga u roli bukvalno skine čovjeka do gola nakon nekog vremena.
E sad ako uzmemo boju vode i boju tijela bez odjeće teško je to uočiti jer se na površini pojavljuje samo dio tijela.
-
nema me tamo
#17328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo i iskljucivo motre rijeku i to je jedino što se moze uradit.
A tijela ako sama ne dođu na povrsinu onda cekamo dok se ne smiri a to je pitanje kad eto
A tijela ako sama ne dođu na povrsinu onda cekamo dok se ne smiri a to je pitanje kad eto
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Zato i neće niko ulaziti u vodu, nebitno koliko si dobar plivač, ako te vrtlog uhvati, najebo si.drugi profil wrote:Ja pretpostavljam da ljudi zamišljaju traženje tijela tako što će spasioci ulaziti do grla u vodu.
Potez konobara je bio samoubistvo, nažalost.
- Haris.ba
#17330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne zna popuniti uplatnicu, ali zna kako se spašavaju ljudi iz rijeke.
I za sve su krivi komunisti.
- shake69
#17331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sve vise tragicnih slucajeva govori da treba vise edukacije u osnovnim i srednjim skolama o opasnostima koje krije Miljacka. Kontam, da je ikoliko znao opasnosti kojoj se izlaze, ne bi bar taj konobar skakao u smrt kad je sansa za spasavanje Mulica bila prakticno nikakva.Tomahawk11 wrote:Zato i neće niko ulaziti u vodu, nebitno koliko si dobar plivač, ako te vrtlog uhvati, najebo si.drugi profil wrote:Ja pretpostavljam da ljudi zamišljaju traženje tijela tako što će spasioci ulaziti do grla u vodu.
- drug_profi
#17332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naravno da neće i ne treba.Tomahawk11 wrote:Zato i neće niko ulaziti u vodu, nebitno koliko si dobar plivač, ako te vrtlog uhvati, najebo si.drugi profil wrote:Ja pretpostavljam da ljudi zamišljaju traženje tijela tako što će spasioci ulaziti do grla u vodu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
S jedne strane, ja i razumijem, impulsna reakcija, vidio kako upada u vodu i bez razmišljanja skočio.shake69 wrote: Sve vise tragicnih slucajeva govori da treba vise edukacije u osnovnim i srednjim skolama o opasnostima koje krije Miljacka. Kontam, da je ikoliko znao opasnosti kojoj se izlaze, ne bi bar taj konobar skakao u smrt kad je sansa za spasavanje Mulica bila prakticno nikakva.
Uhvatio ga vrtlog i tu nema spasa.
- drug_profi
#17334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prije par godina u sred dana jedno dijete je uslo u Milju kod Otoke za loptom koja je otisla. Vodostaj nizak, ali opet ga je vir uhvatio i nije mogao da se iskobelja. Za njim skočio drug da ga spasi, uhvatilo i njega. Ostala djeca zvala pomoć i roditelje. Vrlo brzo se skupilo desetak odraslih koji su napravili živi lanac držeći se za ruke i došli tako do dječaka.
Napominjem da je bio normalan vodostaj, dakle voda malo iznad pojasa, pa i tada je bilo opasno pod kaskadom.
Napominjem da je bio normalan vodostaj, dakle voda malo iznad pojasa, pa i tada je bilo opasno pod kaskadom.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#17335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Još vidim navode da postoji mogućnost da su se kreirale "špilje" ispod kaskada, što nije isključeno da postoji.
- Tercius
#17336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Haris.ba wrote:Ne zna popuniti uplatnicu, ali zna kako se spašavaju ljudi iz rijeke.
- liaar
#17337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
U hladnoj vodi koja nosi sve pred sobom, nabujaloj, nisu imali dugo da se izvuku. Nema šanse da su preživjeli, javili bi se do sad od nekud. Nisu upali u plićak, sad kamion da ubaciš u Miljacku odnijela bi ga ko čep od flaše.
- JThomas
#17338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
niko nije toliko blentav - kad bi mogao u tom trenu stati i razmisliti. ali emocija, afekt...nema to veze s klasičnom edukacijom.Tomahawk11 wrote:S jedne strane, ja i razumijem, impulsna reakcija, vidio kako upada u vodu i bez razmišljanja skočio.shake69 wrote: Sve vise tragicnih slucajeva govori da treba vise edukacije u osnovnim i srednjim skolama o opasnostima koje krije Miljacka. Kontam, da je ikoliko znao opasnosti kojoj se izlaze, ne bi bar taj konobar skakao u smrt kad je sansa za spasavanje Mulica bila prakticno nikakva.
Uhvatio ga vrtlog i tu nema spasa.
- Zejnep
#17339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nema, ne budi neozbiljansunceKOtepsija wrote:sve dok ne naadu tijela nade ima
- sunceKOtepsija
#17340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
identican komentar na klixuliaar wrote:U hladnoj vodi koja nosi sve pred sobom, nabujaloj, nisu imali dugo da se izvuku. Nema šanse da su preživjeli, javili bi se do sad od nekud. Nisu upali u plićak, sad kamion da ubaciš u Miljacku odnijela bi ga ko čep od flaše.

Zejnep wrote:nema, ne budi neozbiljansunceKOtepsija wrote:sve dok ne naadu tijela nade ima
https://www.klix.ba/vijesti/bih/spasioc ... /171214006Spasioci i građani nastavljaju potragu za mladićima koji su upali u Miljacku
ne kazu nastavlja se potraga za tijelima vec za mladicima, za sad oni se vode kao nestali
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#17341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Evo ovdje se vidi kolika je dubina Miljacke izmedju kaskada...

Znaci na sredini bas kako ova treca slika pokazuje ni do koljena sto znaci da na kaskadama ne bi trebala biti dublja od 1-1.5m trenutno.
http://i262.photobucket.com/albums/ii12 ... ka1808.jpg
Sto znaci da da su se sve kaskade vise manje do sada mogle precesljati i moje misljenje da nema toliko vode da bi kaskade mogle sa ovom kolicinom Miljacke zadrzati tijela.

Znaci na sredini bas kako ova treca slika pokazuje ni do koljena sto znaci da na kaskadama ne bi trebala biti dublja od 1-1.5m trenutno.
Sto znaci da da su se sve kaskade vise manje do sada mogle precesljati i moje misljenje da nema toliko vode da bi kaskade mogle sa ovom kolicinom Miljacke zadrzati tijela.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jel to kafić bivši tito?
u tom dijelu miljacka skreće i dobrano se razina vode poveća tako da je tu još dublja nego na suprotonoj strani gdje zato u ljetnim danima naraste džungla jer nema vode...
u tom dijelu miljacka skreće i dobrano se razina vode poveća tako da je tu još dublja nego na suprotonoj strani gdje zato u ljetnim danima naraste džungla jer nema vode...
- DaysleepeR
#17343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
neki genijalac pominje termalne kamere 
temperatura tijela postane ista kao temperatura vode u roku 5 minuta, kakve ba termalne kamere?
čime se ljudi ovdje drogiraju?
temperatura tijela postane ista kao temperatura vode u roku 5 minuta, kakve ba termalne kamere?
čime se ljudi ovdje drogiraju?
- DaysleepeR
#17344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je kod RTV Doma prema Halilovićima gdje više nema kaskada.hrasno38 wrote:Evo ovdje se vidi kolika je dubina Miljacke izmedju kaskada...
- liaar
#17345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije moj, samo sam ti naveo šta je racionalno razmišljanje. U nabujaloj rijeci teško da će se izvuć' živa glava.sunceKOtepsija wrote:identican komentar na klixuliaar wrote:U hladnoj vodi koja nosi sve pred sobom, nabujaloj, nisu imali dugo da se izvuku. Nema šanse da su preživjeli, javili bi se do sad od nekud. Nisu upali u plićak, sad kamion da ubaciš u Miljacku odnijela bi ga ko čep od flaše.
- superiska
#17346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Naravno da se vode kao nestali sve dok se tijela ne pronađu.
Realno, male su, gotovo nikakve, šanse da su živi.
Tuga
Realno, male su, gotovo nikakve, šanse da su živi.
Tuga
- muha_sa
#17347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
izadji i pogledaj koji je djumbus na kaskadamahrasno38 wrote:Evo ovdje se vidi kolika je dubina Miljacke izmedju kaskada...
upravo se vratih--strahobalno pogledat a kamli nešto više
policija duž obale--svako desetak metara--ima i vatrogasaca(mislim da su vatrogasci) hodaju obalom i gledaju
- muha_sa
#17348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
nije neg visocije--prodješ most ka Vilsonovom i pored taksi štandaBlack swan wrote:jel to kafić bivši tito?
- forum@sh
#17349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja kakve sve teorije i gluposti čovjek neće ovdje pročitati..
Džaba što su već izjave davali ljudi koji su kompetentni iz ove oblasti (ronioci sa iskustvom i poznavaoci Miljacke i njenog toka), forumski akademici imaju zadnju riječ i naravno da znaju bolje od svakoga.
Ako ništa, iz pijeteta prema porodicama, suzdržite se od kojekakvih izjava i 'stručnih mišljenja'.
Džaba što su već izjave davali ljudi koji su kompetentni iz ove oblasti (ronioci sa iskustvom i poznavaoci Miljacke i njenog toka), forumski akademici imaju zadnju riječ i naravno da znaju bolje od svakoga.
Ako ništa, iz pijeteta prema porodicama, suzdržite se od kojekakvih izjava i 'stručnih mišljenja'.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#17350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Potcjenjuješ moć vode.hrasno38 wrote:
Nema češljanja kaskada.
Ovi koji su obučeni da rade taj posao neće sigurno život rizikovati, nema nikakve osnove ni svrhe.