Ukrajina

Post Reply
AleksoMKD

#17326 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Image
Ukrajinske trupe na Saur Mogili

Image
Image
Image
Unistena tehnika pro-Ruskih milicija

Image
Image
4 BMP-2 i tenk T-64 koje su navodno zarobili pripadnici pro-Ruskih milicija jucer.

Image
Konvoj (khm, khm) humanitarne pomoci iz Rusije.
trambusek88

#17327 Re: Ukrajina

Post by trambusek88 »

Last edited by trambusek88 on 13/08/2014 13:50, edited 1 time in total.
tandmand

#17328 Re: Ukrajina

Post by tandmand »

Konvoj od 280 kamiona, 3 km dug, sa 2000 tona pomoci, na cilj stize veceras.
dječak sa šibicama

#17329 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

https://www.youtube.com/watch?v=J9kqKTQ6u8E

(upozorenje, na snimku su i mrtvi ljudi, nije za svaciji zeldac, dakle upozorenje na snimke "ruznog sadrzaja")

jucer pun autobus pripadnika Desnog sektora upao u zasjedu.
detroit-mercy

#17330 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

[quote="Challenger__"]- Pričaš napamet. Ovo je složena država konsenzusa i ako se Bakir boji, a Ljeljko bi da udara po prstima, nema ništa od posla. Što se tiče Srba, oni hoće, ko god da im dobije izbore, treba raditi na ovima što se boje svoje sjene i na Ljeljku koji udara po prstima.

- Izvoz naše robe je ekstremno limitiran u EU, a RF tržište je ogromno. Ako se Bakir boji, a boji se, treba Bunkeru (USA ambasadi) da muca "ja sam bio za sankcije, stio sam, ali Srbi su protiv, šta ću ja hud, aman, halalite..."; Ljeljku treba naći neku novu državu (u Latinskoj Americi, npr) da njih udara po prstima, srpski član će svakako pristati i sav višak poljoprivredne proizvodnje izbaciti tamo.

Tako to rade oni koji imaju mozga.[/quote]
Hoces reci da srpski clan presjednistva ima mozga :mrgreen: .
detroit-mercy

#17331 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

GAU8 wrote:
Challenger__ wrote:
GAU8 wrote:
"Freedom Apples Appeal"

- ovo je stranica poljske ambasade u Vašingtonu - embassy/waszyngton - a ovo je njen ambasador:

Image

- pogled zagledan u daljinu, prezir i ponos, kao, sjeva iz očiju, jednom riječju - vizionar i osvetnik. Šta se desilo? Rusija je uvela kontrasankcije (Poljskoj i drugima) i sada joj propadaju jabuke (a ona je "najveći izvoznik jabuka na svijetu") koje je mahom izvozila u Rusiju. I, sada naš vizionar i osvetnik moli američke građane da utiču na američku administraciju da otvori svoje (zatvoreno) tržište za poljske jabuke!!

- ovaj patetični i komični nastup ambasadora je izazvao podsmjeh gledalaca i vjerujem da će doživjeti mnooogo pogleda, osim ako ga ambsada ne skine sa svoje YT stranice ili ne počnu da brišu sarkastične komentare. Evo screenshota dijela komentara :-D :

Image

Pravda za poljske jabuke! Grohotom, smijem se grohotom...

____

p.s.

Da ova naša mala zemlja ima dovoljno pameti da iskoristi ove okolnosti i priskrbi svojoj poljoprivrednoj robi privilegovan status u RF i tako na izvozu poljoprivrednih artikala zaradi nemale prihode, skinuli bi se sa liste glupih, a na nju bi se trajno i neprikosnoveno upisala Poljska, koja postaje svjetska komedija.

Ali, avaj, nema teorije...
Eto ti odlične ideje, prišapni president Dodiku, mislim da bi mu donijela pobjedu na izborima :lol: :lol:
Fali i tebi po koja fosna... Zašto, majke ti tvoje, ideju ne bih izložio Bakiru i Ljeljku? Ako se oni slože, eto tržišta za ovaj cirkus od države.

Ili misliš da bi to Ljeljko sve (i Putina i Lavrova i Šojgua) izudarao po prstima...?
Ali on ima bolje veze s braćom. Prije bi pristao a i bolje bi mu prošlo kod biračkog tijela :D[/quote]
Fulo si poentu :mrgreen:, za ne znas da je Baja svom sinu obezbijedio par miliona KaeMova kredita za uzgoj jabuka :mrgreen: da se dijete ne drogira :skoljka: .
muzicar_iz_parka

#17332 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

Znao Mile šta budućnost nosi. :D
detroit-mercy

#17333 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

muzicar_iz_parka wrote:Znao Mile šta budućnost nosi. :D
Jednom rijecju, Baja :mrgreen: .
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#17334 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

jel ba Svemogoči Vlada više na Dnjepru jebmu ljeljak?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17335 Re: Ukrajina

Post by pici »

Image
JoseMujica wrote:jel ba Svemogoči Vlada više na Dnjepru jebmu ljeljak?
strpi se jebogati dok sHvaba stigne u semizovac :mrgreen:
insomnia78

#17336 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Strelkov ranjen
Al nazalost lakse izgleda
Danguba

#17337 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

insomnia78 wrote:Strelkov ranjen
pu jbt, opet ce se djubre izvuci...
Avetinho

#17338 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Ako je izvor Novorossiya, onda je ili poginuo ili pobjegao u Majcicu Rusiju.

Novorossiya ti je brat blizanac Ruskaje Pravdaje i RT. Nedavno su demantovali "lazi" da je Sjeverna Koreja osvojila Svjetsko Prvenstvo u nogometu, i da je pravi pobjednik zapravo bio SAO Donjetsk, a strelac pobjedonosnog snajperskog hica je bio, samo ime govori, Igorko Strelkovko.

Ovo znam pouzdano, jer sam se upravo vratio sa nezasluzenog godisnjeg odmora, a proveo sam ga na Krimu, gdje su kapaciteti na plazama popunjeni preko 120%, a zimmer frei ne postoje. Najvise posjetilaca je iz zemalja BRIC, a zlato je nemoguce zamijeniti za ruskaju rubljaju kolika je potraznja.
insomnia78

#17339 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

:D
nOrMaLaC

#17340 Re: Ukrajina

Post by nOrMaLaC »

Trenutak kada je trg Maidan utihnuo...

Stanje do izbijanja revolucije u Ukrajini nije bilo sjajno. Kada kažem sjajno mislim na to da su plate u društvu bile raznolike. Jedan dio ljudi je imao veća primanja i "malo" bolju privredu. Kada kažem "bolju" ne mislim na savremeniju, nego na to da je upošljavalja veći broj radnika. Riječ je o području Donbasa, koji je uz Kazahstan imao najjaču tešku industriju u vrijeme Sovjetskog saveza. Za razliku od istoka zemlje, zapad zemlje je bio izrazito siromašan kraj, gdje je i dan danas primarni sektor najviše zapošljavar adnika. Riječ je o poljoprivredi. Dolaskom na vlast Janukovića stanje se nije bitnije promijenilo. Ojačale su veze sa Rusijom, koje i nisu bile toliko "sjajne"za vrijeme narandžaste revolucije.

U novembru prošle godine je rastao gnjev kod običnih građana Ukrajine kojima je bilo dosta nepotizma i korupcije za vrijeme vladavine Viktora Janukovića. Sjetite se njegove vile u predgrađu Kijeva i zlatne šolje. Mislim da je stanje u Ukrajini ličilo jako mnogo na ovo što mi imamo. Kvazikapitalizam koji je nastao raspadom socijalizma sa grupom oligarha koji imaju jako veliku moć upravljanja. Ti obični građani su maštali o nekim boljim vremenima i nadajući se "približavanju" Evropi, jer su mislili da će im Evropa uvesti red i demokratiju, na što vidimo da i nije tako, nego da Ukrajina lagano klizi ka situaciji koja podsjeća na situaciji u Libiji danas. Nesigurnosti,kriminal,ekstremizam itd....
Među tim običnim građanima od kojih su mnogi bili obični studenti,penzioneri,roditelji očevi, majke braća sestre ubacili su se i oni "ne baš" sjajni. Pod tim osobama mislim na pripadnike desnog sektora koji su okupili sav kadar ultra ekstremizma da ne kažem fašizma ukupljenih oko ideja Stepana Bandere. Oni su pokazali svoju stranu. Dokaz k tome je i mnogobrojni snimci na kojima vidimo svo nasilje koji pripadnici tih grupa ispoljavaju ka policiji. Nije ni policija sjajna, a da ne govorim o Berkutovcima. U jednom dijelu zemlje ih vole a u drugom ubijaju.

Kao što niti ijedna revolucija građanska u svijetu ne može proći bez uticaja spoljnih sila tako nije ni ova mogla. Obični građani Ukrajine su već tada izgubili svoju bitku za svoja prava u domovini u onom trenutku kada se pojavila družba: Jacenjuk-Timušenko-Kličko itd.... Plaćenici a i sami da ne kažem oligarhi. Dovoljno je ispitati imovinu Timušenkinu da vidimo o kome je riječ.
Tog trenutka je trg Maidan "utihnuo" i svi njegovi borci za dostojanstvo. Umjesto njih su se pridružili bande i klošari i svakakvi sumnjivi ljudi na čelu sa Svobodinim radikalima i napravili ono što imamo danas.
Avetinho

#17341 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Vidim da plac mlade putincadi, liliputinaca i ostalih mladih ruskih dobrovoljaca, kao i njihovo divljenje brojnim uspjesima plavokosog hebaca odzvanja forumom. Ovom velikom drzavniku napokon je poslo za rukom ono sto nije uspjelo ni Gorbacevu ni Jelcinu -- namamiti NATO jos blize sebi, pa ce ga onda sjebat kratkim udarcima iz blizine.

Taktika za Bliski Istok mu je jos zajebanija: uspio je gotovo totalno unistiti Siriju, jedinog saveznika kojeg je tamo imao. Ekonomski potezi su mu jos bolji: ostvarice istorijski trgovinski sporazum sa Ekvadorom, Gvinejom a mozda i Ekvatorijalnom Gvinejom, i time totalno poraziti Evropsku Uniju. Ljetovalista na Krimu vec su prevazisla ponudu Azurne Obale, pa cak i brazilskih plaza, a to takodje doprinosi i razvoju trajektnog saobracaja u regionu.
GAU8

#17342 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Danguba wrote:
pu jbt, opet ce se djubre izvuci...
Još će mu se podići rejting :-)
AleksoMKD

#17343 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Image
Image

Navodno tenkovi iz Madjarske koji su "visak" na putu za Ukrajinu.

http://www.hidfo.net/2014/08/12/hullade ... aboru-fele
GAU8

#17344 Re: Ukrajina

Post by GAU8 »

Biće belaja...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17345 Re: Ukrajina

Post by pici »

Image

Image
AleksoMKD

#17346 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

WTF?

Navodno Ukrajina kupuje te Madjarske tenkova.
Jebote imaju barem 2000 - 2500 tenkova (T-72, T-80 i T-64) i sada kupuju nove?
muzicar_iz_parka

#17347 Re: Ukrajina

Post by muzicar_iz_parka »

Mislim da je u pitanju prodaja mađarskih tenkova nekoj afričkoj državi, koji se trebaju malo modernizovati u Ukrajini.

Nema logike da Ukrajinci kupuju ove, em ih imaju uskladištene (navodno par stotina komada), a osim toga imaju dosta bolje T-64 M te T-80 tenkove, zašto koristiti ove mađarske?
sanjin_1

#17348 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

I tako...i Lugansk u punom okruženju ... :zzzz:
reko' ja davno, četnička gamad nikada ne ratuju kad na drugoj strani imaju naoružanog protivnika..onda je ono tradicionalo ------ gusle pod ruku, pljosku brlje pod pazuho, pritegni opanke i "bjež'te noge usra vas guzica"...
budza

#17349 Re: Ukrajina

Post by budza »

ovaj rat nece imati pobednika.
kao ni onaj u siriji.
Avetinho

#17350 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

budza wrote:ovaj rat nece imati pobednika.
kao ni onaj u siriji.
Naravno bre da hoce. Traktorijada iz SOA Donjetska je odavno u toku, i posljednja cetnicka uporista se deratiziraju.
Post Reply