Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
phillie

#17301 Re: Zeničani

Post by phillie »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Throttle wrote:Za ove koji se planiraju iskljucit s grijanja, pisao sam vec da sam na konvektorima, za januar 193KM račun, temperatura 21-22 stepena preko dana i navecer 23:00-08:00 19 stepeni, cak i kad su bili minusi.. Dijete je malo pa stalno grijemo hranu na sporetu, stan je 40m2, relativno ok izolacija...
Pisem ovo jer ja nisam mogao naci tacne informacije o potrosnji kad sam se premisljao da se prebacim na konvektore...
Znaci 193KM je ukupna potrosnja 27.12.-27.01.

meni racun od 6.12. do 6.1. bio 86 km,uz tek uradjenu izlociju,nemam grijanja,dva konvektora,stan 61 kvadrat,jedna soba se nije grijala,prezadovoljan
Bitniji je slijedeci racun (6.1-6.2) tad je jebada bila :D inace meni je dec-jan doslo oko 60tak maraka
vwlover

#17302 Re: Zeničani

Post by vwlover »

meni doslo 12 km vise nego uobicajeno , s tim da samo struje 16 km, Mrezarina 18 o.O o.O i ostali nameti . oko 300 kWh potroseno al uglavnom jeftine struje .

ocekivo sam puno vise jer ostajem budan skoro citavu noc i radile grijalice svaku noc (to mi posao ) a po dani i nisam u stanu toliko ...
Norm

#17303 Re: Zeničani

Post by Norm »

kamen spoticanja wrote:
Ajatolah_ wrote:Mersija Kasumović imenovana za direktoricu Kantonalnog zavoda za medicinu rada
https://www.zenicablog.com/mersija-kasu ... cinu-rada/
:oops:
plava voda ha hu...grijanje komisija hu ha
gale izabrao hanumu fudinu :mrgreen:
mada zena je zaista fina
:lol: :skoljka: :thumbup:
miop

#17304 Re: Zeničani

Post by miop »

KO ZNA, ZNA: Supruga zeničkog gradonačelnika Kasumovića sjela u direktorsku fotelju
Mersija Kasumović imenovana je na mjesto direktora Kantonalnog zavoda za medicinu rada Zeničko-dobojskog kantona

Mersija Kasumović, supruga gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, imenovana je na mjesto direktora Kantonalnog zavoda za medicinu rada Zeničko-dobojskog kantona. To je u razgovoru za "SB" potvrdio ministar zdravstva u Vladi Zeničko-dobojskog kantona dr. Dragoljub Brenjo.
„Ona je uposlenica Zavoda i bila je jedini kandidat i kao takva, imenovana je na mjesto direktora“, kaže Brenjo. Kako nezvanično saznajemo, mjesto direktora Kantonalnog zavoda za medicinu rada pripalo je Savezu za bolju budućnost Fahrudina Radončića.
Navodno, sam gradonačelnik Kasumović hvalio se kako je postavljenje svoje supruge na mjesto direktora završio sa Radončićem kod kojeg je nekoliko puta tražio prijem preko Nasira Beganovića, šefa Kluba zastupnika SBB-a u federalnom Parlamentu. Ove navode pokušali smo provjeriti kod portparola Armina Mujkić, koji se nija javio na telefon.
Mersija Kasumović odavno ima želju da sjedne u direktorsku fotelju. Navodno, ona je pokušala konkurisati na mjesto direktora Kantonalne bolnice Zenica, ali nakon što su se lijekari pobunili i uputili protestna pisma jer nema dana bolničkog staža, odustala je od te direktorske funkcije.
Po svemu sudeći, supružnici Kasumović spojili su ugodno s korisnim. Dok plate zarađuju u javnom sektoru, ništa manje nisu uspješni ni u privatnom. Tako su Mersija i Fuad Kasumović vlasnici benzinske pumpe Standard Oil, dok je Mersija i suvlasnica firme SB Farm iz Travnika, a vlasnica je i zemljišta i poslovnih prostora u gradu na čijem je čelu njen suprug Fuad Kasumović.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/45 ... telju.html
nadžak

#17305 Re: Zeničani

Post by nadžak »

A što se časte, što pljuju jedni po drugima a svi zavidni, crknut od muke od međusobne zlobe, pakosti i zavisti. Nemam pojma ko je supruga i volio bih da nakon nekog vremena provjere kako radi i kakvo je stanje u organizaciji kojom rukovodi. Možda bude bolja od nekog anonimusa koji nit hoće nit zna a usto muljator do bola.
dinoze77

#17306 Re: Zeničani

Post by dinoze77 »

nadžak wrote:A što se časte, što pljuju jedni po drugima a svi zavidni, crknut od muke od međusobne zlobe, pakosti i zavisti. Nemam pojma ko je supruga i volio bih da nakon nekog vremena provjere kako radi i kakvo je stanje u organizaciji kojom rukovodi. Možda bude bolja od nekog anonimusa koji nit hoće nit zna a usto muljator do bola.
:thumbup:
saraxy

#17307 Re: Zeničani

Post by saraxy »

Rano je o tim stvarima spekulisati na takav način. Žena čija je da je, treba joj dati šansu jedino AKO JE ŠKOLOVANA za takvu vrstu posla...Koju je školu pohađala i kakva su joj dosadašnja radna iskustva.
Ova politička prebiranja što se sad pišu i skreću pozornost sa njene kompetencije su beskorisna i idu ka tome da pokažu kako je fudo isto kao i svi ostali politiračari...
Što i nije neka nepoznanica, ali je rano da se takvo nešto i konstatuje.
Od fude još očekujem da u skorom prediodu izađe u javnost sa "problemom grijanja" za iduću sezonu. Jer po mom mišljenju to je prioritet u narednim mjesecima. I doista očekujem da se nešto počne rješavati, a vrijeme će pokazati sposobnost njegove supruge.

Poslano sa mog SM-T310 koristeći Tapatalk
kamen spoticanja

#17308 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

nadžak wrote:A što se časte, što pljuju jedni po drugima a svi zavidni, crknut od muke od međusobne zlobe, pakosti i zavisti. Nemam pojma ko je supruga i volio bih da nakon nekog vremena provjere kako radi i kakvo je stanje u organizaciji kojom rukovodi. Možda bude bolja od nekog anonimusa koji nit hoće nit zna a usto muljator do bola.
Ma zena je fakat fina :thumbup: ...a ima u telefonu broj gradonacelnika :mrgreen:
al meni cool da je to kantonalna ustanova :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17309 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Istog onog kantona kojeg kontrolise SDA, pa bismo mi sad trebali izvuci zakljucak da Fudo i dalje suruje sa bivsom strankom.
kamen spoticanja

#17310 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:Istog onog kantona kojeg kontrolise SDA, pa bismo mi sad trebali izvuci zakljucak da Fudo i dalje suruje sa bivsom strankom.
Ma nisam ni ja siguran jel zakljucak u tom smjeru...sbb-ova je kvota ali gale je suveren...
zato mi zanimljivo uz svu ovu krkacinu taslacinu i tarabljenje
Ci-Nick

#17311 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Žena je radila u stacionaru, koliko sam čuo bila je ljubazna, šef službe,.. tako da se praktično pomjerila za jednu stepenicu.
Norm

#17312 Re: Zeničani

Post by Norm »

Ci-Nick wrote:
Žena je radila u stacionaru, koliko sam čuo bila je ljubazna, šef službe,.. tako da se praktično pomjerila za jednu stepenicu.
...i moja je zena skolovana, ljubazna, ima dovoljno radnog iskustva u struci, a nije ni sefica kamo li direktorica i jos k tomu nije bizMismenka...i ne da se nije pomjerila stepenicu...i nije u stranci, kao ni ja...pa volio bih znati koja je hebena razlika izmedju njega i njiHa?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#17313 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Niste dio politicke kaste. Za njih vaze posebna pravila i sve moze.

Za nas obicne valja kroz iglene usi proturati i opet nista ne moze.
slavemaster

#17314 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

pa zar ima ijedno podrucje koje nije ispolitizovano, ijedna pozicija koja nije mi vi oni, zato nismo napredni nit cemo ikad bit...
Ci-Nick

#17315 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

Norm wrote:
Ci-Nick wrote:
...i moja je zena skolovana, ljubazna, ima dovoljno radnog iskustva u struci, a nije ni sefica kamo li direktorica i jos k tomu nije bizMismenka...i ne da se nije pomjerila stepenicu...i nije u stranci, kao ni ja...pa volio bih znati koja je hebena razlika izmedju njega i njiHa?
Nisam ni za pozitivnu ni za negativnu diskriminaciju. Ne tvrdim da ona zaslužuje tu poziciju ali mislim da nije isto da li je za direktora došao neko ko je dugogodišnji uposlenik sa odgovarajućom kvalifikacijom ili je doveden sa strane neki učitelj ili bravar,.. a o imovini Kasumovića, certifikatima, poslovnim prostorima,..pumpama itd sam znao još prije deset godina.
Nadajmo se da će narod doći do pameti i kad tad dovesti na vlast neke nove ljude koji će donijeti zakon o preispitivanju porijekla imovine i makar oporezovati sve nelegalno stečeno sa bar 30%.
kakavdanakneiskustvu

#17316 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Throttle wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: meni racun od 6.12. do 6.1. bio 86 km,uz tek uradjenu izlociju,nemam grijanja,dva konvektora,stan 61 kvadrat,jedna soba se nije grijala,prezadovoljan
oni minusi su ti usli u naredni obracunski period, kod mene su konvektori radili skoro non-stop na -24 :) al u svakom slucaju je super..

Znam,ne vjerujem da ce mi i ovaj racun biti preko 100 km
phillie

#17318 Re: Zeničani

Post by phillie »

slavemaster wrote:pa zar ima ijedno podrucje koje nije ispolitizovano, ijedna pozicija koja nije mi vi oni, zato nismo napredni nit cemo ikad bit...
Kazu nije valj'o komunizam, kazu mor'o si bit' u Partiji da bi napredovao u poslu, da bi bio direktor... just saying
nadžak

#17319 Re: Zeničani

Post by nadžak »

phillie wrote:
slavemaster wrote:pa zar ima ijedno podrucje koje nije ispolitizovano, ijedna pozicija koja nije mi vi oni, zato nismo napredni nit cemo ikad bit...
Kazu nije valj'o komunizam, kazu mor'o si bit' u Partiji da bi napredovao u poslu, da bi bio direktor... just saying
Kako niko da kaže ono što je očito i valjda više jasno svima? NE VALJAMO MI KAO NAROD!!! Ovo se dernjam iz dna duše! Nije sistem, mi smo bagra posebna! Nijedan sistem ovdje ne može opstat kad imaš kritičnu masu i većinu lopova, muljatora, ljenčina, zavidnika, neradnika, kradljivaca, prevaranata...(nastavi niz).

Ne znam života mi moga kako im samo na pamet padnu svi ti lopovluci koje rade. Pa moraš biti genije da smisliš i izvedeš mnoge ove muljavine koje se kod nas rade.

Nekad partijsku knjižicu ljubili, Tito partija zakletva i sve gledali kako da se ugrade što više mogu, danas vidjeli priliku kroz SDA-HDZ-SDS i opleti brale, sve što ti padne na pamet možeš izvest. Nemojmo se zavaravat! Sutra nek se promjeni državno uređenje i nek dođu na vlast bilo koji drugi opet bi ista bagra samo dresove promjenila. Smiješno je više krivicu trpat na račun SDA SDA SDA SDA pa tako milion puta! Bagra je bagra i gotovo, milion nas je lopova, neko manji neko veći. To što se neko uvalio u SDA je samo najlakši put do ličnog uspjeha na lopovski način!

:-)
Norm

#17320 Re: Zeničani

Post by Norm »

...neMore na sve stic', dok zenu promakne dok bizMis razvije dok komisije oformi...
by _BataZiv_0809 » 08/02/2017 11:21

Niste dio politicke kaste. Za njih vaze posebna pravila i sve moze.

Za nas obicne valja kroz iglene usi proturati i opet nista ne moze.
...pa BaTa druze to i pitam, U cemu je razlika? Sto je on bolji od oniHa drugiHa?
nacho_

#17321 Re: Zeničani

Post by nacho_ »

To što narod ne valja, ne amnestira kriminal sda i ostalih.
N.N.

#17322 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Raja, koliko kosta obnova vozacke dozvole, istice mi ista ovih dana ?

I koliko se moze profulati vremenski od isteka do obnove ? Ima li kakav rok u kojem se ista mora obnoviti ?

@neiskustvo, tvoj je ovo fah :-D
Freamon Lester

#17323 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

nadžak wrote:
phillie wrote:
Kako niko da kaže ono što je očito i valjda više jasno svima? NE VALJAMO MI KAO NAROD!!! Ovo se dernjam iz dna duše! Nije sistem, mi smo bagra posebna! Nijedan sistem ovdje ne može opstat kad imaš kritičnu masu i većinu lopova, muljatora, ljenčina, zavidnika, neradnika, kradljivaca, prevaranata...(nastavi niz).

Ne znam života mi moga kako im samo na pamet padnu svi ti lopovluci koje rade. Pa moraš biti genije da smisliš i izvedeš mnoge ove muljavine koje se kod nas rade.

Nekad partijsku knjižicu ljubili, Tito partija zakletva i sve gledali kako da se ugrade što više mogu, danas vidjeli priliku kroz SDA-HDZ-SDS i opleti brale, sve što ti padne na pamet možeš izvest. Nemojmo se zavaravat! Sutra nek se promjeni državno uređenje i nek dođu na vlast bilo koji drugi opet bi ista bagra samo dresove promjenila. Smiješno je više krivicu trpat na račun SDA SDA SDA SDA pa tako milion puta! Bagra je bagra i gotovo, milion nas je lopova, neko manji neko veći. To što se neko uvalio u SDA je samo najlakši put do ličnog uspjeha na lopovski način!

:-)
Nisam ni ocekivao od tebe nista drugo osim nije kriva SDA kriv je narod. :lol: Ovaj post treba uci u anale forumskih budalastina.

SDA je svojom minder politikom napravila ovakvo stanje. Industriju devastirali, javna preduzeca pljackaju gradjane, a podobne kroz stranacki biro uhljebljavaju. A onda ti narod optuzis jer su poltronski nastrojeni. Pa iz centrale ih dresiraju vec 2 decenije ako si kontra vlasti onda si nepodoban, a kako je jedina sansa da se posteno zaposlis u JP i firmama u drzavnom vlasnistvu onda je nacin ponasanja i funkcionisanja u drustvu jasan.

Hiljade, bukvalno hiljade uhljeba je zaposljeno u JP i firme u drzavnom vlasnistvu i to sve skupa bez konkursa. O budzetskoj administraciji u kantonu, opcini i ovim visim nivoima necu ni spominjati. I onda se on nadje i kaze narod je kriv. :lol:
slavemaster

#17324 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

ja al nije sda to patentirala bilo vec slicno
Freamon Lester

#17325 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

slavemaster wrote:ja al nije sda to patentirala bilo vec slicno
Ma nije bilo ni slicno. Ako nisi bio strucan nije bilo tog komuniste koji ce te uglaviti da radis posao veci od NK randika, a u danasnji vakat bivsa SDA vedeta u grijanje zaposli redom NEKVALIFIKOVANE osobe na radna mjesta.

SDA i ostali klerofasisti u odnosu na KP djeluju kao Savez Komunista Moldavije.
Post Reply