Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
vješalica

#17301 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by vješalica »

Ocito i principijelo su poceli zadrzavati da bi sto vise naplatili kakve bitange jbt!
she+

#17302 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by she+ »

djigibau wrote:
she+ wrote:i ja bih slala mailove i to sve, al bez zajebancije, po osnovu čega da se žalim?
Na osnovu uvođenja nelegalne takse, poštarinu ste platili ili vi ili pošiljalac, odnosno na ubiranje extra profita.
na osnovu čega je ilegalna?

i drugo, je li iko tražio poštarima potvrdu, ovaj naš kaže nema toga još, al uredno naplati?

i hvala, ko god da je već, da sad ne tražim, naveo po kojem članu zakona pošta nije dužna izdavati fiskalni račun
Capsicum

#17303 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Capsicum »

Mehemed wrote:
Capsicum wrote:Ništa, opet pritisak putem medija, ombudsmena za zaštitu potrošača, inspekcija, masovno odbijanje plaćanja. Možda trebamo naći nešto najjeftinije iz Kine i da svi naručimo u hiljadama komada i svi redom odbijamo platiti, pa nek nosaju poštari tamo vamo..
I onda BiH lagano na crnu listu kod svih prodavača i gotovo, što smo naručivali, naručivali smo.
I pošti se smanje prihodi. Većina stvari koju ljudi naručuju su po par dolara, ova taksa poskupljuje mnoge stvari i preko 50%. A možda prodavci putem svojih poštanskih operatera pokrenu žalbe, pa kakva međunarodna institucija uvede sankcije kakve pošti. Najlakše je samo kukat.
sarajlija120

#17304 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by sarajlija120 »

Fkt ne kontam, zar da kukam radi 1.80 KM ? Svakako nas jeftinije ispadne kad uzimamo vani a opet tu 1.80 KM tako hladno skršiš na neki tamo sladoled ili neku glupost totalno besptrebnu. Nabere se kad je više paketića ali opet kad sve skontaš, uštedio si puno više.

Meni je ovo odlična ideja kako da zaustave hahare da kradu paketiće i samim time kao što neko navede, korist je da nas prodavci ne blokiraju radi siće.
Nekad hoćeš nešto skuplje uzeti npr. mobitel, androidbox a ne možeš jer je neko bio cicija radi 0.5KM i tražio refund.

Ovo je moje mišljenje, možete se slagati ili ne slagati.
seoBIH

#17305 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

Nije poenta u 1.80 vec u njihovom radu. Ovo su uveli na mala vrata kao zastita od kradje i sl. Popisam se ja na njih i njihovu zastitu. Umjesto da to interno rijese pracenjem onih koji kradu, oni uvode ovaj namet. Da se razumijemo ovo nije radi kradje, koja ce se i dalje desavati, vec radi ubiranja dodatnih prihoda.

Par miliona da se pokrpe budzetski paraziti.

Neka mi neko pametan napise kako ce ovo umanjiti kradje i povecati sigurnost isporuke? Meni kao naruciocu ne dodje paket, odem u postu a oni me pitaju za TN, kojeg ja nemam i samo kazu nije ni uslo u BIH. Ja nemam mogucnost zalbe, niti provjere njihovih navoda.
Mehemed
Vozim: automobil

#17306 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

she+ wrote: i drugo, je li iko tražio poštarima potvrdu, ovaj naš kaže nema toga još, al uredno naplati?
Ima priznanica, ali kaže da se ona vraća u poštu da bi pravdao nešto, nisam upamtio šta mi je tačno rekao, a dozvolio je da fotografišem.

Image
choxnox

#17307 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by choxnox »

Kakva je to priznanica koju on uzima sebi?!
she+

#17308 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by she+ »

bas.. nidje veze :-?
valjuga

#17309 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by valjuga »

choxnox wrote:Kakva je to priznanica koju on uzima sebi?!
Papirna :lol:

Ma ko će im znati,mogu kako hoće.
seoBIH

#17310 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

Sta to pise pod "U svrhu"?
Mehemed

#17311 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

choxnox wrote:Kakva je to priznanica koju on uzima sebi?!
BiH, mjesto gdje je logika davno nestala...
seoBIH wrote:Sta to pise pod "U svrhu"?
napl. poštarine
deny_s

#17312 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by deny_s »

sarajlija120 wrote:Fkt ne kontam, zar da kukam radi 1.80 KM ? Svakako nas jeftinije ispadne kad uzimamo vani a opet tu 1.80 KM tako hladno skršiš na neki tamo sladoled ili neku glupost totalno besptrebnu. Nabere se kad je više paketića ali opet kad sve skontaš, uštedio si puno više.

Meni je ovo odlična ideja kako da zaustave hahare da kradu paketiće i samim time kao što neko navede, korist je da nas prodavci ne blokiraju radi siće.
Nekad hoćeš nešto skuplje uzeti npr. mobitel, androidbox a ne možeš jer je neko bio cicija radi 0.5KM i tražio refund.

Ovo je moje mišljenje, možete se slagati ili ne slagati.
Mora li to biti baš preporučeno,i mora li to biti baš 1.8 km..
Pa,i u hrvatskoj kad su to htjeli progurati,naplaćivali su 4.5 kune što je oko 1.2 km..
Nije mi problem platiti i taj harač kad naručujem npr.mobitel ali za stvar od pola marke..halo,nisam lud..
Čudno ti je to razmišljanje kad je po tebi 1.80 km sitnica koja se lako nadomiri ako npr.danas ne jedeš,ne pojedeš sladoled itd..
Jbš to,bitnije je platiti 1.8 km tih uhljebima koji se razbacuju tvojim parama i govore,vidi levata,mati draga,kako ih uzimamo..
I,na kraju krajeva,zašto bih plaćao za nešto šta sam već platio i što ne postoji nigdje u svijetu
kloniran

#17313 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

ali ono sto je najvaznije, i dalje neces znati je li ti artikal usao u BiH ako nema tracking broj :lol:
znaci samo se dostava naplacuje, nikakva registracija kako oni kazu
Queen_of_hearts

#17314 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Queen_of_hearts »

Drže mi pošiljke koje su već od 20. juna ovdje, u cilju ove otimačine.
Nije to 1.80.......to je 10-15 KM ako naručuješ više stvari.
zlo zlo

#17315 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zlo zlo »

mora ti dat potvrdu tu ako mu platiš , meni ju daje poštar.
caco372

#17316 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by caco372 »

Priznanica isto nota račun ...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17317 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hrasno38 »

Znaci ako ima ispravan tracking broj ne placa se 1.8 KM :?
Mehemed

#17318 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

zlo zlo wrote:mora ti dat potvrdu tu ako mu platiš , meni ju daje poštar.
Nakon što je rekao da će mnogi reći da on uzima sebi to 1.80KM ja sam mu odgovorio ma ima priznanica, dobiju priznanicu. Kaže ona ostaje meni, moram je vratit da pravdam (nešto, nisam tačno upamtio šta je rekao, znam da je rekao da mora pravdat). Jest nigdje veze, bio sam uvjeren da ide primaocu kada sam je vidio.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#17319 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hrasno38 »

Mehemed wrote:
zlo zlo wrote:mora ti dat potvrdu tu ako mu platiš , meni ju daje poštar.
Nakon što je rekao da će mnogi reći da on uzima sebi to 1.80KM ja sam mu odgovorio ma ima priznanica, dobiju priznanicu. Kaže ona ostaje meni, moram je vratit da pravdam (nešto, nisam tačno upamtio šta je rekao, znam da je rekao da mora pravdat). Jest nigdje veze, bio sam uvjeren da ide primaocu kada sam je vidio.
Pa priznanice se uvijek rade u dvije kopije?
vješalica

#17320 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by vješalica »

:kiss:
Gluposti
Naplacuju treking kodtj.uslugu koju ja nisam trazila
Ako hocu,kao i svugdje u svijetu,mogu doplatiti,da je pratim ili je neko dadne u aklopu cijene....namecu uslugu koju im niko nije trazio
spree

#17321 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by spree »

Ima li kakvih odgovora od ovih sto ste im pisali? Meni nista do sada :(
edossbest

#17322 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

Bilo je dosta zalbi na kradju paketa pa su umjesto da uvedu vece provjere ko to radi uveli broj za pracenje opet po nasim ledjima :D

Po prvi put nakon 8 godina kupovine na internetu dolazi sve sto sam narucio svih 20 paketica sve do 5-6 km sitnica u njima .. 36 km placeno ali ovo je neprocjenjivo prvi put ova stoka nije mogla nista ukrasti :D
edossbest

#17323 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

Capsicum wrote:Ništa, opet pritisak putem medija, ombudsmena za zaštitu potrošača, inspekcija, masovno odbijanje plaćanja. Možda trebamo naći nešto najjeftinije iz Kine i da svi naručimo u hiljadama komada i svi redom odbijamo platiti, pa nek nosaju poštari tamo vamo..
Hahah sta ce nosat zaplijenit ce ako nema broj za pracenje i prodat na aukciji, licitaciji cijele kontenjere robe koja se nalazi na raznim lokacijama u Sarajevu..

Barem 200 paketica odkako ja narucujem koji meni nisu dosli nisu se ni vratili posiljaocu.. ajde prodavaci ebay , aliexpres, moze se kontat nisu poslali ali bilo je dosta od rodbine, prijatelja i td.. bankovne kartice od nekih jakih firmi koje naravno samo ja mogu aktivirati ali neki biser je to zadrzao misleci da ce da se obogati :D
edossbest

#17324 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

Ana Maria wrote:
insaneinthebrain wrote:naplati i meni danas postar 1,8 :roll:
ko da su namjerno drzali ovu posiljku da uvedu naplatu pa je tek sad poslali :run:
Bas tako, jer sam ja posiljku dobila nakon mjesec i 20 dana :roll:
drzali su dosta robe da uzmu pare na brzinu puna posta nemaju gdje redat pakete
edossbest

#17325 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by edossbest »

Sarajevo1970 wrote:
_Reds_ wrote:
8 paketica isti dan ? A ja se bojim kad mi dodju 2 isti dan, da me tamo ne stave na kakvu crnu listu.
Prije koji mjesec mi doslo 51 order-a u isti dan. Zvao me postar (znamo se prilicno dobro) da dodjem dole i uzmem sve, nije mogao nisiti :lol:
Mehemed wrote:Malo da skrenem s teme, da li je neko naručivao šta iz Poljske ? Kakvo je vrijeme dostave, je li do 10ak dana kao iz UK ili je prosjek Kine 20-30 dana?
Jedan kolega moj zimos narucio petarde it te stvari iz poljske, doslo mu bas brzo (neki 5-6 dana)
Sumljam inace smije li se to tako narucivati, da li je legalno ili ne. Nebi preporucio bgm.
Petarde samo narucivat i oznacit air registered mail neka pucaju u zraku sta te briga :D
Post Reply